Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Russische haviken weten wel een uitweg

  •  
15-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
41205 keer bekeken
  •  
RussischeHaviken
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

Jopie666
Jopie66616 okt. 2022 - 10:54

De Orcs sterven goed in Oekraïne en de gemobiliseerde troepen sneuvelen al op grote schaal in Rusland zelf en de eerste regimenten gemobiliseerden Oekraïne zijn al gedecimeerd door Oekrainische artillerie vuur. Rusland haalt nu al oude houwitsers uit 1943 uit de opslag. Deze kanonnen hebben een max bereik van minder dan 13 km en zijn compleet verouderd.

Bouwman2
Bouwman216 okt. 2022 - 7:38

Wat me vandaag opviel is dat er ook een Nederlander is gesneuveld die mee streed met de Oekraïners. Zijn ouders hadden geen geld voor zijn bijzetting in het familiegraf in Italië. Een spontane actie leverde meteen zoveel op, dat deze extra zorg van de ouders Galli werd weggenomen. Dát is dus echte solidariteit.

2 Reacties
Gaai2
Gaai216 okt. 2022 - 11:00

''Dát is dus echte solidariteit.'' Nogal sneu om in verre oorden oorlogje te willen spelen en dan te sneuvelen voor Biden c.s. Te ver voor de Azovtroepen van Zelensky uitgelopen zeker. Zijn ouders zullen nu ook wel denken, jongen had toch maar naar de Paus (in Italië) geluisterd in plaats van naar de agressieve NAVO elite propaganda. Waarom ''met succes'' oorlog willen voeren in plaats van diplomatie.

Kilted
Kilted16 okt. 2022 - 15:50

@Gaai2 Weet je Gaai, er is een verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen, en dat is hier ook zo. Ik ben het met je eens dat een diplomatieke oplossing altijd beter is dan eentje die met geweld/oorlog is afgedwongen. Maar de jaren 30 van de vorige eeuw hebben bewezen dat diplomatiek zijn grenzen heeft. Ondanks de uitverkoop aan de Duitsers door Chaimberlin, had het Duitse rupsje nooitgenoeg nog steeds honger, totdat het VK en Frankrijk een streep in het zand zetten. En ook voor Japan en Italië kunnen dergelijke scenario's worden gevonden. Het in naief te denken dat Rusland genoeg zou nemen met een diplomatieke oplossing. Wat het feitelijk wil is de invloed van voor de val van de muur terug. En dat gaat nooit gebeuren. Als is het maar omdat aan Rusland grenzende landen als Polen, Estland etc. daar niet aan mee gaan werken. En eigenlijk zij president Roosevelt (de 1ste, niet FDR) het al goed; "Speak softly, but carry a big stick". Waarmee in wezen gezegd wordt dat een diplomatieke oplossing verre te prefereren valt, maar dat - indien dat onmogelijk blijkt - je sterk genoeg bent om andere oplossingen af te dwingen indien nodig.

Gaai2
Gaai216 okt. 2022 - 7:33

Biden heeft een kernoorlog al voorspeld en zet elke dag weer meer druk op de ketel om zijn doel te bereiken. Hoelang kan Putin zich nog staande houden tegen de haviken?

2 Reacties
Bouwman2
Bouwman216 okt. 2022 - 9:50

Umwertung aller Werte.

Gaai2
Gaai216 okt. 2022 - 18:24

''Umwertung aller Werte.'' Dat de Duitsers er weer ouderwets zin in hebben dat is wel duidelijk met hun op expansie richting Oosten gerichte (her)bewapening en gebral. Het mankeert er nog maar aan dat ze zelf ook (weer) gaan meevechten met hun oude kameraden. Maar waarom Nietze c.s. in onze herinnering roepen? Zo fraai was het allemaal niet die revolutie waarbij zijn ''edelmens'' de dienst heeft uitgemaakt. En die kant zijn we weer op gegaan met het streven naar absolute macht door de elite.

Abma
Abma15 okt. 2022 - 17:36

Een Rusland tribunaal moet nu al snel worden voorbereid zodat alle schuldigen straks op tijd een plek achter tralies krijgen.

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman216 okt. 2022 - 9:53

Tribunalen hebben de eigenschap dat ze niet op afroep gehouden worden. Eerst maar eens beginnen om de RF terug te dringen, daarna volgt het overige, zeker en vast.

Greendutch
Greendutch15 okt. 2022 - 17:10

wat een land , waar zoveel haat gekweekt is