Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Russische anti-Poetingroepen eisen aanvallen in grensregio Belgorod op

  •  
23-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1757 keer bekeken
  •  
belgorod

De Russische regio Belgorod raakt meer en meer betrokken bij Poetins oorlog tegen Oekraïne. Maandag was de grensregio het toneel van verscheidene aanvallen, schrijft de NOS: “Een gecrashte helikopter, beschietingen en geschrokken uitroepen in filmpjes: op sociale media gaan verschillende beelden rond van militaire ontwikkelingen in de Russische regio Belgorod, dicht bij de grens met Oekraïne.

Belgorod is een strategisch belangrijke regio vanwege de Russische aanvoerlijnen richting Oekraïne. Vanuit Belgorod worden al sinds het begin van de invasie raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïense steden.

Moskou geeft Oekraïne de schuld van de aanvallen van maandag, Kyiv ontkent betrokkenheid. De aanvallen zijn opgeëist door het Vrijheid van Rusland-legioen en het Russisch Vrijwilligerskorps (RVK). NU.nl schrijft: “Het gaat om Russische paramilitaire groepen die zich tegen het regime van president Vladimir Poetin verzetten. Het RVK schrijft op zijn Telegram-kanaal samen te werken met het Vrijheid van Rusland-legioen. Ook stelt de militie, die uit Russische burgers zou bestaan, te blijven strijden voor de "bevrijding van Rusland".

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.