Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Russisch leger bombardeert weer een Holocaust-monument in Oekraïne

  •  
26-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
772 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-03-26 om 13.38.19

Russische troepen hebben in Oekraïne een Holocaust-gedenkteken vernield. Dat gebeurde even buiten de stad Kharkiv. Het is de tweede keer dat het leger van Vladimir Poetin een Holocaust-monument beschadigt. 

Het gaat om Dobritsky Yar. Daar werden in de Tweede Wereldoorlog ongeveer 15.000 Joden door de nazi’s vermoord. Behalve het monument werd ook de stad zelf zwaar getroffen door onophoudelijke Russische bombardementen. 

De vernieling van opnieuw een Holocaust-monument, gebeurt midden in een oorlog die is gestart onder de voorwendselen van een strijd tegen nazi’s. De Russische dictator Poetin zegt herhaaldelijk dat hij bezig is aan een zogenaamde “denazificatie” van Oekraïne. Een bewering die door experts naar het rijk der fabelen wordt verwezen.

Op 1 maart vielen er ook al Russische bommen op een Holocaust-monument, Babi Jar, een ravijn ten Noorden van Kyiv. In de Tweede Wereldoorlog werden daar in een tijdsbestek van twee dagen meer dan 33.000 Joden vermoord.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.