Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rusland greep verdwijning Belgische militair aan voor destabilisatiecampagne

  •  
07-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dilserbosconings
De Belgische stafchef van het leger, Michel Hofman, stelt dat de Russen de verdwijning van de extreemrechtse militair Jürgen Conings hebben aangegrepen voor een destabilisatiecampagne.
Russische trollen overspoelden sociale media met desinformatie “met als bedoeling onze westerse maatschappij te destabiliseren en mensen bij ons te radicaliseren”. Zo werd er gesuggereerd dat Conings was vermoord omdat hij te veel wist.
De verdwijning van Conings zorgde voor veel onrust in België. De autoriteiten zochten wekenlang naar de extreemrechtse militair die in een afscheidsbrief had aangekondigd dat hij ‘in verzet’ ging tegen het coronabeleid.
De Belgische viroloog Marc Van Ranst moest na de verdwijning van Conings met zijn gezin naar een safe house , omdat de autoriteiten er rekening mee hielden dat de extreemrechtse militair een aanslag op hem wilde plegen.
Uiteindelijk werd Conings in de buurt van de Nederlandse grens dood aangetroffen. Hij bleek al kort na zijn verdwijning zelfmoord te hebben gepleegd.
In Nederland verspreidde de nuttige idioot en corona-ontkenner Willem Engel desinformatie over Conings. De viruswaanzinnige twitterde aan Van Ranst: “Ik heb Jurgen net gesproken, je mag weer naar buiten. Op voorwaarde dat je het debat aangaat en je stopt met haatzaaien.”
In dit bericht gaat het over zelfdoding. Mocht je daar vragen over hebben of behoefte te hebben om er over te praten, bel 0900-0113 of bezoek 113.nl.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (14)

Bouwman2
Bouwman28 okt. 2021 - 8:59

Uiteraard, zou ik zeggen. Er is ophef, emotie en ogenblikkelijk verschijnen allerlei berichten. Dat gebeurt dus in Rusland óók.

JanB2
JanB27 okt. 2021 - 22:19

Nergens goed voor. Het Westen destabiliseert zichzelf wel. Heeft men geen Putin voor nodig.

2 Reacties
JanB2
JanB27 okt. 2021 - 22:20

PS Het feit dat die Willem E. nog steeds vrij rondloopt bevestigt mijn gelijk.

Bouwman2
Bouwman28 okt. 2021 - 9:17

Volgens mij ben je wel een beetje streng., als je iedereen maar in de loubliette wilt laten verdwijnen. En Nina is ook al zo'n strenge meesteres, met een zweepje. Hele flagellantenoptochten trekken weer dansend voor bij..... Het is Carnaval. en de hele wereld is Venetië. Huiver: , la lugubre gondola vaart altijd.

OlavM
OlavM7 okt. 2021 - 16:42

Willem Engel heeft dus op schaamteloze wijze een leugen de wereld in geslingerd om te proberen een punt te scoren. Niet verrassend.

Nina4
Nina47 okt. 2021 - 13:36

Gas afknijpen, destabiliseren en ondertussen openen we in Europa gewoon weer een pijplijn met het Mafia regime. Rusland is de olifant in de kamer.

8 Reacties
Dick Roelofsen
Dick Roelofsen7 okt. 2021 - 14:29

Ja, de koude oorlog is weer helemaal terug.

Eid
Eid7 okt. 2021 - 15:28

@Nina Maar gelukkig blijft het nu oorverdovend stil bij onze Rusland vrienden hier, en staat defensie heel laag op de lijst van uitgaven. Want we hebben wel belangrijkere zaken aan ons hoofd: Minister voor dieren; anti conceptie discriminatie, anti vaxidioten... De situatie ve land dat alleen nog maar luxe problemen wil zien.

MG1968
MG19687 okt. 2021 - 17:50

@Eid "Maar gelukkig blijft het nu oorverdovend stil bij onze Rusland vrienden hier" Een hele periode werd hier -op joop- door menig poster Rusland op de manier verdedigd waarop nu o.a. extreem rechts genuanceerd wordt en coronatwijfel wordt gezaaid. En die breuk met het verdedigen van Rusland was zo plots dat ik vermoed dat de instructies veranderd zijn. Géén aandacht voor de sturende partij meer dan strikt noodzakelijk. Alles voor de destabilisatie. Ook hier.

JanB2
JanB27 okt. 2021 - 22:18

Putin is een creatie van het Westen. Kun je lang over lullen, met het schuim op de bek en rollende ogen, maar dat is mosterd na de maaltijd. Putin heeft gas. En dat is meer dan ooit nodig want Groningen gaat dicht en aan alternatieven heeft men niets gedaan. Wat defensie betreft: die is gewoon door de neoliberalen kapotbezuinigd. Net zoals de politie overigens maar dat terzijde. Rechts heeft kortom een spoor van vernieling nagelaten. De slechte relatie met Rusland is slechts één van de symptomen daarvan.

Nina4
Nina48 okt. 2021 - 10:46

JanB "Putin is een creatie van het Westen." Alle dictators roepen om het hardst dat ze creaties van het westen zijn.

adamgmail
adamgmail8 okt. 2021 - 11:15

Droom maar lekker verder. Putin en zijn KGB vrienden hebben alle macht in Rusland, zij hebben hun vrienden in Brussel (vroeger vooral Donald Tusk), Berlijn (Merkel als voormalig DDR politicus en Schreuder als Gasprom fanaat) en Parijs (Macron en vooral zijn voorganger Sarkozy). In de jaren 80' van de vorige eeuw heeft een KGB overloper (KGB defector Yuri Bezmenov's warning to America) het Westen gewaarschuwd dar de Sovjet-Unie niet meer geloofde in een militaire overwinning en druk bezig was met het destabiliseren van het Westen door propaganda, activisme en het vernietigen van kernwaardes zoals familie, vrijheid, onafhankelijkheid en het steven naar geluk.

JanB2
JanB28 okt. 2021 - 21:13

@ Nina Dat zijn ze ook. Bij Pinochet, Mubarak, Mohammad Reza Pahlevi en de rest van een lange lijst was dat ook zelfs de bedoeling van het Westen. Bij Putin niet. En vandaar dus alle ophef. Putin is een (gematigd) dictator. Het probleem voor Washington is dat het niet hún dictator is. Blijft het feit dat het Westen zelf schuld is aan de Putin zoals we hem nu kennen. Putin stond aanvankelijk goede contacten met de westerse wereld voor. Hij vertikte het echter om naar de pijpen van (corporate) Amerika te dansen. En toen begon het gelazer. Ik kan me houding van de man ook levendig voorstellen. Het zal je maar gebeuren. Uitgenodigd worden op een bijeenkomst van de NAVO waar dan vervolgens waar je bij bent voor je ogen een alliantie tegen je wordt beklonken. Bush, Obama en Biden hadden in Putins plaats meteen een vliegdekschip aan laten rukken. En Trump zou kompleet zijn doorgedraaid. Kortom, Putin is wel degelijk een product van het Westen. Alleen lieden met een sociale makke zien dat niet.

Nina4
Nina49 okt. 2021 - 18:07

JanB Hahaha, je maakt een echte Che Guevara van Putin! Je kraamt RT propaganda.