Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rusland dreigt Franse vliegtuigen neer te halen

  •  
22-02-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
218948 keer bekeken
  •  

Het Russische leger heeft directe bedreigingen geuit tegen Franse piloten die patrouilleren boven de Zwarte Zee. Terwijl de Franse vliegtuigen volstrekt legaal opereerden in het internationale luchtruim dreigden de Russen de toestellen neer te halen. Dat heeft de Franse minister van Defensie Sébastien Lecornu onthuld in een interview met RTL Radio. Hij spreekt van 'intimidatie' die vorige maand plaatsvond.

Volgens Lecornu wordt het gedrag van de Russen steeds agressiever omdat ze in de problemen verkeren op het slagveld in Oekraïne. "Dit is zo oud als de Koude Oorlog maar we zien dat de Russen terugkeren naar bijzonder agressieve houding en zo met de grenzen speelt."

De dreigende houding van de Russische strijdkrachten wordt ook dichter bij huis vertoond. Zo meerde onlangs een Russisch oorlogsschip af in de Baai van de Seine voor de kust van Normandië, precies aan de rand van de territoriale wateren, vertelde de minister die stelt dat het gaat om pure intimidatie.

Lecornu bezoekt donderdag Armenië, het eerste bezoek van een Franse defensieminister aan het land dat de historische banden met Moskou aan het loslaten is.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.