Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rusland beschuldigt Oekraïne van moordaanslag op Poetin, rook boven Kremlin

  •  
03-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2663 keer bekeken
  •  
poetin

De Russische autoriteiten beschuldigen Oekraïne van een mislukte moordaanslag op Vladimir Poetin. Op beelden van woensdagnacht is rook te zien boven het Kremlin. Een andere video die wordt verspreid via sociale media, toont een vliegend voorwerp en een ontploffing boven het regeringscentrum.

Het Kremlin beweert dat Oekraïne twee drones heeft ingezet. Oekraïne ontkent elke betrokkenheid bij de aanval. Een regeringswoordvoerder stelt tegenover persbureau Reuters dat Oekraïne niets te winnen heeft bij een dergelijke aanval. "Het verandert niets op het slagveld."

Een adviseur van president Volodymyr Zelenskyy maakt op Twitter gehakt van de Russische claims. "Oekraïne verdedigt zichzelf alleen en valt geen doelen aan op het grondgebied van de Russische federatie. Dit geeft Rusland alleen maar een reden om aanvallen op burgers te kunnen rechtvaardigen."

Poetin zou niet gewond zijn geraakt. Op het moment van de aanslag zou de van oorlogsmisdaden verdachte mensenrechtenschender niet in het Kremlin zijn geweest. “We beschouwen dit als een poging om de president van de Russische Federatie te vermoorden”, stellen de Russische autoriteiten niettemin. Volgens een officiële reactie is het regeringscentrum niet beschadigd door de aanval. Rusland heeft vergeldingsacties aangekondigd.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.