Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ruim vijfhonderd schrijvers keren zich tegen Donald Trump

  •  
26-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-05-26-om-14.26.07
Bijna vijfhonderd Amerikaanse schrijvers hebben een open brief aan Donald Trump ondertekend, waarin stelling wordt genomen tegen diens kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap. Onder de schrijvers bevinden zich bestsellerauteurs zoals Stephen King, Junot Díaz, Amy Tan en Dave Eggers.
In de brief getiteld ‘An open letter to the American people’ schrijven de auteurs:
"De opkomst van een politieke kandidaat die zich bewust richt tot de meest duistere en gewelddadige elementen in de samenleving, die agressie bij zijn aanhangers aanmoedigt, tegenstanders afblaft, andersdenkenden intimideert en die vrouwen en minderheden kleineert; dat verdient een direct en krachtig antwoord."
Ook waarschuwen de schrijvers er in hun brief voor dat ‘dictaturen de neiging hebben te ontstaan binnen een sfeer die gepaard gaat met manipulatie, verdeeldheid, demagogie en leugens’.
De brief werd dinsdag gepubliceerd op de literaire website Lithub en wordt sindsdien enorm veel gedeeld. De bijbehorende petitie tegen Trump als presidentskandidaat was op het moment van dit schrijven al ruim 15 duizend keer ondertekend, vijfduizend meer dan het streefaantal.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.