Joop

Ruim tweehonderd geweldplegers opgepakt bij G20 in Hamburg

  •  
08-07-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
35685094646_aec3bbe464_k
Bij de aanhoudende rellen , plunderingen en vernielingen rond de G20-top in Hamburg, zijn inmiddels al 203 demonstranten opgepakt. Zeker 213 agenten zijn gewond geraakt, hoeveel gewonden er zijn onder de betogers is onbekend. Na zaterdag is de G20-top voorbij.
De nacht van vrijdag op zaterdag kenmerkte zich wederom door geweld vanuit de demonstranten. Winkels werden geplunderd en vernield, vuilniscontainers werden in brand gestoken en ook werden politieauto’s belaagd. Een politiewoordvoerder die werd aangevallen en uiteindelijk in een ambulance wist te vluchten, zei dat hij ‘nooit eerder dit niveau van haat en geweld’ heeft meegemaakt. Wat begon als een protest tegen de G20-top, is door een groep extreemlinkse geweldplegers uitgedraaid op een veldslag met de politie.
De veroordeling van het geweld door de extremisten komt uit alle hoeken. Zo noemde CDU-politicus Armin Schuster het ‘haast terroristische geweldsorgieën’, maar ook een van de voornaamste initiatiefnemers van de protesten, Andreas Blechschmidt, neemt nadrukkelijk afstand van de geweldplegers. ‘Het is een eigen leven gaan leiden,’ zegt hij. Blechmschidt benadrukte dat het protest bedoeld was om de G20-leiders duidelijk te maken dat zij verantwoordelijk zijn voor oorlog en honger in de wereld. ‘Brand stichten in winkels of auto’s van omwonenden vernielen heeft daar helemaal niets mee te maken.’
De Duitse autoriteiten maken zich op de laatste dag van de top op voor een nieuwe dag vol geweld. Bij twee aangekondigde grote protestmarsen worden zo’n 100.000 mensen verwacht. De politie houdt er rekening mee dat het opnieuw tot gewelddadige aanvaringen komt.
Bron: De Morgen , cc-foto: Robert Anders

Meer over:

g20, nieuws, duitsland,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (130)

bakkwast
bakkwast10 jul. 2017 - 15:09

een prachtig optreden van onze linkse rakkers,ik vrees dat het een eenmalig optreden was .

Berend_van_den_Achterberghen
Berend_van_den_Achterberghen10 jul. 2017 - 10:06

Oei: http://www.limburger.nl/cnt/dmf20170710_00043172/vluchtelingen-in-hamburg-verklaren-relschoppers-g20-top-voor-gek

Cliff Clavin
Cliff Clavin9 jul. 2017 - 17:14

Dit is nog een heel informatieve link, over wie nu de leden van het zichzelf legitimerende gezelschap G20 in werkelijkheid zijn. Niet iets om vrolijk van te worden, maar wél pakkend: https://mronline.org/2017/07/06/big-shots-in-hamburg/

3 Reacties
Klaas Vaak2
Klaas Vaak210 jul. 2017 - 4:40

Inderdaad, -meer dan de helft van de deelnemers zouden in een echte rechtsstaat linea recta achter de tralies verdwijnen.

JanVG2
JanVG210 jul. 2017 - 10:53

.. en daarom is het "acceptabel" om meer dan 400 agenten te verwonden - je weet wel, gewone mensen, die niet meer verdienen dan jij en ik. .. en daarom is het acceptabel om winkels te plunderen .. vooral van MKB'ers, inclusief migrantenzaken. NB: de wijk waar het plaats vond heeft een diverse samenstelling en veel winkels zijn van (nakomelingen van) arbeidsmigranten en asielzoekers.

Cliff Clavin
Cliff Clavin10 jul. 2017 - 15:02

@ JanVG - je trekt een ongeoorloofde conclusie.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 12:58

Kan iemand me een link geven van een video waarop de demonstranten het initiatief nemen om tot geweld over te gaan en niet de politie?

2 Reacties
Gewoon3
Gewoon39 jul. 2017 - 20:54

http://www.bild.de/regional/hamburg/g20-gipfel/g20-polizei-hubschrauber-filmt-radanlierer-hausdach-hinterhalt-52489788.bild.html

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer29 jul. 2017 - 21:58

https://www.youtube.com/watch?v=nNWidwYLnMI

Leugens
Leugens9 jul. 2017 - 11:39

Deze orgie van geweld die door linkse betogers is geïnitieerd laat zien hoe moreel failliet links is. Argumenten en dialoog daar redden ze het niet mee, want deze zijn uitgehold, leeg, inhoudsloos en missen hun doel compleet. Dus proberen ze het met geweld. Vele auto's van werkenden mensen, winkels van ondernemers werden gesloopt omdat linkse demonstranten het niet eens zijn met de G20. Hoe krom en dom ben je dan. Er zijn 213 agenten gewond geraakt, sommige zijn door katapulten geraakt waar van de projectielen als een kogel het lichaam penetreerde. Dodelijke wapens dus! De politie heeft zich bijzonder goed ingehouden. Elke persoon die dit linkse geweld bagatelliseren of negeert is net zo slecht

10 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin9 jul. 2017 - 14:02

Haha - sta me toe even te lachen. Het geweld is een produkt van rechtse politiek.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer29 jul. 2017 - 15:38

De meeste van de geweldadige demonstranten lijken me van na de val van de muur. Me dunkt dat ze nodig een geschiedenislesje nodig hebben in waar links geweld toe in staat is. Misschien kan iemand ze 100 km naar het oosten rijden om eens met enkele voormalige DDR inwoners te praten.

Datmeenjeniet...
Datmeenjeniet...9 jul. 2017 - 15:59

'Het geweld is een produkt van rechtse politiek.' Tja, dat rechtvaardigt natuurlijk het slopen van eigendommen van onschuldigen en het verwonden van 476 agenten. Fijne moraal heeft u.

Cliff Clavin
Cliff Clavin9 jul. 2017 - 16:56

@ Bruggenbouwer - doe dat zelf eens. In het voormalige Oost-Duitsland is in de jaren na de Val van de Muur heel neoliberaal geplunderd. De oud-Oostduitsers wisten niet wat hen overkwam. Aanvankelijk dachten ze dat ze bevrijd waren. Later zagen ze hoe het late kapitalisme werkt. Krediethaaien en speculanten in onroerend goed namen de tent over, zonder enig respect voor mensen. Er kwam massa-werkloosheid, en miljoenen mensen zitten in de vreselijke Hartz-IV-regeling voor werkloosheid*). Er kwam ook een explosie van geestelijke problemen: depressie, angststoornissen, overmatig gebruik van alcohol en drugs; vele relaties liepen op de klippen, en veel kinderen werden de dupe. Voor jou is het een onaangename waarheid: na serieuze onderzoeken bleek dat nogal wat Oostduitsers terugverlang(d)en naar de DDR - daar was veel mis, maar ze hadden werk, gezondheidszorg, onderdak, en een redelijke bestaanzekerheid. Deze fijne kapitalistische toestanden waren de hoofdoorzaak dat zoveel mensen in het oosten van Duitsland hun heil zochten in neo-nazisme, of bij AfD en Pegida. Uit wanhoop ging een aantal van hen over tot gewelddaden, bijvoorbeeld aanslagen op centra voor asielzoekers. Lees dit maar een paar keer, en google erop: wat ik zeg klopt. Het late kapitalisme produceert wanhoop en geweld, overal ter wereld. _____ *) Die Hartz-IV-regeling is een miserabele uitkering voor werklozen, met talloze voorwaarden en strafmiddelen. Het woord is het meest beruchte in Duitsland, als het om de sociale sector gaat. De heer Peter Hartz was personeelsmanager en bestuurslid van Volkswagen AG. In 2007 werd Hartz op 44 aanklachtspunten schuldig bevonden aan het indienen van valse declaraties, het spenderen van een fortuin aan firma-fondsen, escort-dames, en zogenaamde 'Lustreisen'. Naast het hoerenbezoek vereisten ook maatpakken, juwelen, en het huren en renoveren van een privé-woning geregeld een ruime greep in de bedrijfskassa van Volkswagen. Omkoping van de OR-voorzitter van VW werd ook bewezen. De heer Hartz werd tot 2 jaar voorwaardelijk en een boete veroordeeld. Deze straf werd door bijzonder veel Duitsers, ook door politici, als veel te licht beschouwd. ------- Ziehier het kapitalisme in volle glorie. Wat een pracht-ideologie, hè? Ik stel dus voor dat niet andere Jopers, maar jij. Bruggenbouwer, naar het voormalige Oost-Duitsland afreist, en met voormalige DDR-bewoners gaat praten.

Cliff Clavin
Cliff Clavin9 jul. 2017 - 16:57

(Peter Hartz werd in 2002 door kanselier Gerhard Schröder gevraagd om de naar hem genoemde regeling voor werklozen te maken.)

Minoes&tuin
Minoes&tuin9 jul. 2017 - 20:12

Wat Cliff Clavin zegt is volkomen juist, op alle onderdelen. Iedereen die het een beetje bijgehouden heeft kan dat weten. Vreemd is ook dat het in Duitsland nog steeds heel normaal gevonden wordt dat minimumlonen in het oosten immer nog lager vastgesteld worden dan in het westen. Hartz-4 is inderdaad een schande. Daar kan Jette Klijnsma nog een puntje aan zuiden... Dus lachend afspraken maken in de G20...om de wereld en de mensen daarin nog meer te vernachelen, denk ik dan weer verder. Money ruls the world. Wat ooit als hulpmiddel in het leven werd geroepen is nu doel op zich geworden en onderwerpt de wereld/de mensen, daar aan.

Bertus4
Bertus49 jul. 2017 - 21:27

@Cliff, Peter Hartz was gevraagd door de leider van de linkse sociaal democratische partij en omdat hij zich misdragen had en daarom is het kapitalisme slecht. En uit Venuzuela zag vast wel een miljardair komen die voor u kan aantonen dat het socialisme de oplossing is. Macht corrumpeert of het nou links of rechts dat lijkt me duidelijk. Daarom zou ik pleiten voor zoveel mogelijk rechtse vrijheden. Geef een overheid niet de macht om te bepalen wat er wel of niet gezegd mag worden en aan welke culturele projecten een deel van het salaris verplicht besteed moet worden. De grootste biljonairs Gates, Zuckerberg, Buffet enz. ze zijn allemaal links. Ze denken hier te protesteren tegen ongelijkheid of tegen bezuinigingen op gezondheidszorg, maar ondertussen steunen ze precies die personen die achter de schermen het beleid bepalen. Zonder argumenten is natuurlijk moeilijk, maar waarom niet eens inhoudelijk actievoeren zoals met het Oekraine referendum. Diep van binnen weet links helaas ook wel dat ze het met rede niet kunnen redden. Ze lopen nu gemaskerd rond de boel te vernielen en een van de actievoerders heeft ook al een speech gehouden vol met Hitler quotes waar ze luid voor applaudiseerden. En dat noemt zich dan anti-fascist.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer29 jul. 2017 - 22:18

@ Cliff Uiteraard waren er aanpassingsproblemen. Ze kwamen immers uit een grote gevangenis ineens in het vrije westen. Een grotere overgang is er nauwelijks denkbaar. Er is ook een mooie film over dit soort aanpassingproblemen van vrijgelaten langgevangenen, die heet de Shawshank Redemption. Kan ik je aanraden. Er zijn overigens ook talrijke verhalen van vrijgelaten slaven in de VS die weer terugverlangden naar de oude tijd. En dan heb je nog al die oude kolonieen die na onafhankelijk grote problemen en oorlogen kenden en waarvan sommige bewoners weer naar de kolonisatietijd terugverlangden. Allemaal waar. Maar nog steeds is dat geen argument om maar alles bij het oude te laten. En nog steeds is dat geen excuus voor de verschrikkingen van communisme, slavernij en kolonisatie. En daar laat ik het maar bij.

arjenZH
arjenZH11 jul. 2017 - 11:32

@Cliff & Minoes In de toenmalige DDR had met het beter dan nu? Jullie zijn beiden werkelijk niet goed snik.

Minoes&tuin
Minoes&tuin12 jul. 2017 - 6:53

ArjanZ Ik ben tegen geweld zoals in Hamburg gepleegd en tegen het communisme zoals dat was.! Dit voor eens en altijd. Alhoewel er mensen zijn die naar die tijd terugverlangen omdat ze in het huidige Duitsland achtergesteld worden of werkeloos zijn en in armoede leven. Dat jij iedere keer afkomt met je communisme kan ik evengoed zien als een teken van zwakte.

Bertus4
Bertus49 jul. 2017 - 11:34

Dat afstand nemen gebeurd veel te soft "Zo noemde CDU-politicus Armin Schuster het haast terroristische geweldsorgieën". 200 agenten zijn gewond geraakt en dan is het "haast terroristisch"? Tegen extreemrechts is de bewoording veel sterker en veel meer daadkracht. Dan komen er lange gevangenisstraffen in bijvoorbeeld Engeland als iemand een broodje ham tegen een moskee gooit. Of in Nederland bij protesten in Geldermalsen, vuurwerk gooien, geen molotovcocktails, ook gevangenisstraf van jaren. En daarnaast een onschuldige voorbijganger die op verkeerde moment naar haar woning liep, in coma geslagen. Maar wanneer het links geweld betreft dan gaan de fluwelen hamdschoentjes aan. Dit zijn wel weer te confronterend zijn voor de redactie, maar valt te proberen weer, de waarheid wegcensureren het zou diep van binnen mensen aan het denken moeten zetten over hun wereldbeeld.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak28 jul. 2017 - 20:41

Maidan in Hamburg, alleen ontbraken Verhofstadt en Van Baalen en dus voelde rechts zich duidelijk ondervertegenwoordigd.

4 Reacties
De nuance
De nuance8 jul. 2017 - 22:23

en wat wil je hier mee zeggen?

ahlmann
ahlmann9 jul. 2017 - 9:52

dat de revolutie is uitgebroken in Europa? lol

Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 13:05

Als je de beelden van Kiev en Hamburg vergelijkt, dan zie je dat vanzelf.

ahlmann
ahlmann10 jul. 2017 - 11:00

Je bedoelt dan zie jij dat vanzelf, ik niet in ieder geval. Al zulk soort demonstraties zijn indrukwekkend, je zou willen dat de revolutie uitbrak, zoals na het zien van RATM - Sleep now in the fire, maar de vergelijking gaat absoluut niet op: https://www.heise.de/tp/features/Hamburg-und-der-Maidan-in-Kiew-3767414.html

Herr Vorragend
Herr Vorragend8 jul. 2017 - 20:00

Zag net een TV-commercial van Wakker Dier tegen plofkippen bij McDonalds. Anderen besteden liever hun geld aan het maken van vuurwerk, molotovcocktails en bivakmutsen. Ik denk dat Wakker Dier succesvoller is met het verspreiden van hun boodschap. #zokanhetook

6 Reacties
De nuance
De nuance8 jul. 2017 - 22:24

#jekuntditgedragookafkeuren

Klaas Vaak2
Klaas Vaak28 jul. 2017 - 23:59

"Ik denk dat Wakker Dier succesvoller is met het verspreiden van hun boodschap." Wat raar dat die mij dan nog niet heeft bereikt.

ahlmann
ahlmann9 jul. 2017 - 9:47

@ Klaas Vaak Wat is de effectiviteit van de boodschap van Hamburgse rellen? Er worden nogal wat tegenstrijdige boodschappen afgegeven, over welke heb je het? En welke ervan vindt je het effectiefst?

ruma ankka
ruma ankka9 jul. 2017 - 10:16

Wat raar dat die mij dan nog niet heeft bereikt. Kom dan eens uit die bubbel.

M4
M49 jul. 2017 - 20:19

Klaas, heel veel boodschappen bereiken jou vaak niet, en niet om dat die boodschappen niet beschikbaar zijn.

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 jul. 2017 - 10:31

"Wat raar dat die mij dan nog niet heeft bereikt." Jammer. Maar er is nog iets aan te doen. https://www.youtube.com/watch?v=3x5N2GKWsyA

Rene3
Rene38 jul. 2017 - 17:24

@cliff De vorige g7 was georganiseerd in Beieren.In een of ander slot in de middle of nowhere. De kritieken waren toen dat de elite zich afsloot van de wereld om geen protesten te hoeven zien.

[verwijderd]
[verwijderd]8 jul. 2017 - 16:00

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen8 jul. 2017 - 19:43

Wat maakt dat een relevante vraag/

Chris1988
Chris19888 jul. 2017 - 14:51

Een laf excuus van de politie om hun favoriete hobby uit te voeren: hersenen in slaan. Leve onze recht (politie) staat

5 Reacties
Philip Tielsen
Philip Tielsen8 jul. 2017 - 17:39

@Chris1988 8 juli 2017 at 16:51 Waarschijnlijk heb jij nog nooit met een politieagent gesproken, tenzij in een verhoor.

Wittemuis2
Wittemuis28 jul. 2017 - 19:05

Ja natuurlijk daar zit een agent echt op te wachten, voor amper 2000 euro in de maand, straatstenen te gaan koppen. Omgekeerde wereld deze veronderstelling, nog even zijn de rellen de schuld van de politie, idioterie.

Vondel3
Vondel38 jul. 2017 - 22:34

Toch wel grappig, uitgerekend een hamer en sikkel als icoon voeren en dan klagen over 'onze politiestaat'.

JStokx
JStokx9 jul. 2017 - 8:25

Ik vind een vergadering van staatshoofden een laf excuus om inwoners van een stad te terroriseren, in brand te steken en te plunderen.

Leugens
Leugens9 jul. 2017 - 11:28

U bent aan het trollen De demonstranten hebben zich buitensporig gedragen. Schande als je zo van je vrijheid van demonstreren gebruikt maakt

wesley2811
wesley28118 jul. 2017 - 14:46

welke rechten het recht van andermans spullen slopen. dit is een kleuter mentaliteit misschien tijd om volwassen te worden. maar goed je eigen falen op een ander afgeven is een beetje het ding van uw type mens.

Cliff Clavin
Cliff Clavin8 jul. 2017 - 14:45

Het eerste wat er vandaag bij me opkwam was: hoe belachelijk, stompzinnig, en dom het was om die 'top' überhaupt in het centrum van een stad als Hamburg te houden. Vrijwel elk ander gebied was beter geweest, voor iedereen. Een kasteel op een hoge berg in de Alpen, een onbewoond eiland, of een overdekt voetbalstadion. Wat heeft ertoe geleid dat de strategisch slechtste keuze gemaakt werd? Waarom bleven die onwelkome 'gasten' niet gewoon in hun respectievelijke hoofdsteden, en hielden ze al dat overleg via Skype? Of een ultrazwaar beveiligde verbinding, want ze hebben uiteraard heel veel te verbergen - ze zitten daar helemaal niet voor het welzijn van gewone mensen over de hele wereld. Ik vind het een sinistere congregatie, die G20. Je zou bijna denken dat die lui zélf erg belust waren op rellen, vernielingen, brand, geweld, en arrestaties. Ik zie geen reden om de organisatie ook maar voor één nanometer te vertrouwen.

12 Reacties
Klaas Vaak2
Klaas Vaak28 jul. 2017 - 15:50

Het is een grote show, zoiets als een voebalwedstrijd. Country Joe & The Fish - Good Guys/Bad Guys Cheer - http://tinyurl.com/zhrby27

Ratelaar
Ratelaar8 jul. 2017 - 15:56

Het antwoord, beste Cliff, ligt besloten in het artikel. 'Een politiewoordvoerder die werd aangevallen en uiteindelijk in een ambulance wist te vluchten, zei dat hij ‘nooit eerder dit niveau van haat en geweld’ heeft meegemaakt. Wat begon als een protest tegen de G20-top, is door een groep extreemlinkse geweldplegers uitgedraaid op een veldslag met de politie.' Het doel is bereikt en dom links is met open ogen in de val getrapt die de G20 leiders hebben gezet. Een veldslag in het centrum van Hamburg. Dance puppets, dance! Vandaag Hamburg, morgen de wereld! Als willoze zombies voor het karretje gespannen. Het konijnenhol is diep.

Ikkyu
Ikkyu8 jul. 2017 - 16:04

Als ze zich hadden afgezonderd zoals jij voorstelt, heb ik geen enkele, maar dan ook echt geen enkele twijfel dat jij hier als eerste zou gaan roepen dat deze elites zich bewust afzonderen van het volk om in het geheim het lot van de wereld te bepalen.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak28 jul. 2017 - 17:13

"Ik zie erg veel overeenkomsten tussen deze verbeten demonstranten en jihadisten." Jij bent ook traag van geest: natuurlijk zijn we allemaal terroristen, daarom worden we ook allemaal afgeluisterd en in kaart gebracht. Ben je daar nu pas achter?

johanversomeren
johanversomeren8 jul. 2017 - 18:31

en dus is dat een excuus voor de uitbarsting van geweld en vernieling van dat extreem linkse tuig?

Starter3
Starter38 jul. 2017 - 18:55

Kom op zeg, die "top" veroorzaakt de ellende niet in Hamburg, dan doen toch echt die hersenloze demonstranten.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen8 jul. 2017 - 19:48

[Ik vind het een sinistere congregatie, die G20.] Inderdaad, veel te links (sinister).

Nick the Stripper
Nick the Stripper8 jul. 2017 - 20:37

[Of een ultrazwaar beveiligde verbinding, want ze hebben uiteraard heel veel te verbergen – ze zitten daar helemaal niet voor het welzijn van gewone mensen over de hele wereld.] Die beveiligde verbinding wordt dan gehackt waar je bijstaat. Zeker nu Trump en Poetin gezamelijk het probleem van de cybersecurity aanpakken. Alsof je de brandweer laat reorganiseren door pyromanen.

Leugens
Leugens9 jul. 2017 - 11:30

Dit is de omgekeerde wereld. De demonstranten waren uit op rellen vanaf de eerste minuut. alles over het motto "welkom to hell" Aangezien u dit goed praat door de schuld bij de organisatie van de top te leggen, bent u in mijn ogen moreel failliet

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 jul. 2017 - 13:06

"Die beveiligde verbinding wordt dan gehackt waar je bijstaat. " Ja, face-to-face blijft het veiligst. Zoals Rutte's onderonsje met Putin. Hamburg was inderdaad een onverstandige keus. Het verbaast me daarom ook dat Merkel daarvoor koos. Zij is toch anders de vleesgeworden pragmaticus.

Clarine V
Clarine V9 jul. 2017 - 14:43

'Of een ultrazwaar beveiligde verbinding, want ze hebben uiteraard heel veel te verbergen – ze zitten daar helemaal niet voor het welzijn van gewone mensen over de hele wereld.' Je spreekt jezelf (wederom) tegen. Ze hebben dus helemaal niks te verbergen. Daarom dus in het openbaar. Hij lijkt me daarentegen wel eens leuk als de volgende G20 top in Moskou of Istanbul zou zijn. Daar weten ze wel raad met die linkse terroristen.

ton14024
ton140249 jul. 2017 - 15:59

Ik heb ze ook liever op een afgezonderd plekje.

JStokx
JStokx8 jul. 2017 - 14:42

"De Politie heeft ervan genoten" Bron?

BarendDeVries
BarendDeVries8 jul. 2017 - 14:36

Volgens mij gaat links in Duitsland over de gehele linie een hoge prijs hiervoor betalen en dat terwijl ze er toch al niet zo goed voor staan. Dat begint bij de SPD-burgemeester van Hamburg die vooraf zei alles onder controle te hebben en de gevaren die van de protesten uitgaan zwaar heeft onderschat. De coalitiegenoot Die Grüne komt in de opiniepeilingen al akelig dicht in de buurt van de 5% grens bij de parlementsverkiezingen en werd toch altijd al geassocieerd met dergelijke protesten, waarvan de kiezers echt hun buik nu van vol hebben. En Die Linke is toch al zo geïsoleerd dat er geen machtbasis mogelijk is. De media waren aanvankelijk nog positief tegenover de protesten en probeerden de burgers uit te leggen waartegen precies geprotesteerd werd. Nu hebben ze het vooral over de relnacht, wat je positie is als je auto afgebrand is e.d. En Mutti Merkel maakt grote sier met de belofte de slachtoffers financieel bij te staan. Waarom idealen hebben als je er tegelijkertijd alles aan doet om het draagvlak ervoor letterlijk weg te rellen? Dan kun je lekker verontwaardigd moreel superieur lopen doen en de rest uitschelden voor dom rechts. Maar echt slim kom je dan ook niet over.

7 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin8 jul. 2017 - 16:00

@ Barend - dat zal niet gebeuren. Duitsers laten hun stemgedrag in de regel niet van gebeurtenissen als deze afhangen. Nederlanders zijn veel labieler en opportunistischer. Je scheert alle betogers over één kam. Die fout heb ik in tientallen varianten voorbij zien komen. Waarschijnlijk zal de volgende G20-top volgend jaar plaatsvinden; maar de wereld is zo instabiel, dat het eerder zou kunnen. Ik voorspel dat er dan weer heftiger rellen zullen komen. Dat wens ik niet, maar het ligt in de lijn van de rede. De rijkste landen zijn doende het neoliberale economische systeem aan de hele wereld op te leggen, ten koste van talloze mensenlevens, en met als resultaat meer armoede, meer achterstelling, meer onderdrukking, een verdere achteruitgang van zorg, onderwijs, huisvesting, en vooral: versnelling van de uitputting van de aarde, en van de verandering van het klimaat. Onze democratieën zijn in een kritieke fase; we hebben steeds minder te kiezen, en dat wát wij kiezen, heeft zelf nóg weer minder te kiezen. De macht ligt elders. Wie vooral meer sociale ellende wil, en achteruitgang, inclusief die van zichzelf, die moet het op blijven nemen voor zijn eigen onderdrukkers, die lieden van de G20. Blijf vooral Erdogan, Putin, Trump verdedigen, zou ik zeggen. Alle anderen moeten zich heel goed bezinnen wiens belangen ze eigenlijk dienen, als ze de persoon van Anne-Fleur Dekker weer eens besmeuren, en haar (mede)verantwoordelijk maken voor de onlusten in deze dagen. Rechts is panisch voor een verstoring van de status quo, dat zie je hier, op Elsevier, op GS, op DDS, op TPO, en alle andere relsites, die zichzelf graag als vernieuwend presenteren, maar die in werkelijkheid alleen de levensgevaarlijke koers van de mensheid voort willen zetten. Die lui zijn nuttige idioten, de dienaren van de Mammon, en daarmee de meest conventionele kleinburgers die je maar kunt bedenken. Wanneer fundamentele veranderingen uitblijven, dan is er een reële kans dat de mensheid anno 2100 niet meer levensvatbaar is. Wat denk je hiervan, Barend?

Cliff Clavin
Cliff Clavin8 jul. 2017 - 16:35

(eh, pardon reeds - Joop is geen relsite; in mijn ijver en door mijn intense motivatie om de planeet te redden maak ik wel eens een vergissing)

FransAkkermans1947
FransAkkermans19478 jul. 2017 - 17:57

@Clavin "Duitsers laten hun stemgedrag in de regel niet van gebeurtenissen als deze afhangen." De Rijksdagbrand van 1933 was dan zeker de uitzondering?

Berend_van_den_Achterberghen
Berend_van_den_Achterberghen8 jul. 2017 - 18:09

Zo Cliff jij weet werkelijk alles. Zelfs het stemgedrag van Duitsers. Leid ons.

Datmeenjeniet...
Datmeenjeniet...8 jul. 2017 - 18:19

'Nederlanders zijn veel labieler en opportunistischer. Je scheert alle betogers over één kam. Die fout heb ik in tientallen varianten voorbij zien komen.' Gelukkig bent u genuanceerd en scheert u niet iedereen in Nederland over één kam...

Paddy3
Paddy39 jul. 2017 - 6:57

@Cliff, armoede neemt wereldwijd af. Spectaculair zelfs als je kijkt naar de afgelopen 100 jaar.

ahlmann
ahlmann9 jul. 2017 - 9:52

"in mijn ijver en door mijn intense motivatie om de planeet te redden maak ik wel eens een vergissing" lol

Mick64
Mick648 jul. 2017 - 14:35

500 ? 5000 zou beter kloppen, de harde kern groeide vrij snel gisteravond. U heeft net zoals deze radicaliserende bende gewoon problemen met gezag. Kennelijk leeft u in een bubble, want bewapende eenheden lopen overal in Europa, met name Frankrijk en Engeland.

scott007
scott0078 jul. 2017 - 14:34

Extreem links zit in een droom. De "ik heb gelijk" droom. Daar zit rechts ook in. Alleen de gevestigde orde/media/rechtelijke macht zijn gekocht. Raad maar door wie, en vervolgens worden de knaken weer geroofd. Met een goed excuus wie verantwoordelijk was

Klaas Vaak2
Klaas Vaak28 jul. 2017 - 14:24

Ton Steine Scherben - Samstag Nachmittag - http://tinyurl.com/zmsoau7

Audiomind
Audiomind8 jul. 2017 - 14:07

Stenen? Er liggen politiemensen in het ziekenhuis met gaten in hun armen van de kogellagers. Het goedpraten is niet alleen het ontkennen van de ernst van de gebeurtenissen. Je ontkend het bestaan van redelijkheid. Dat is pas echt verknipt.

Bachstra
Bachstra8 jul. 2017 - 14:06

Tja als de politie je provoceert dan moet je wel met ja katapult kogels gaan schieten en winkels gaan plunderen. Ze laten je geen keus. Jammer dat zo de terechte kritiek op de G20 verloren gaat en de focus compleet komt te liggen op zinloos geweld van linkse relschoppers. Iedereen die hoopt op een betere wereld moet dit afkeuren. Zinloos en contra productief.

korheiden2
korheiden28 jul. 2017 - 13:30

@Puinruimer : 'De politie heeft ervan genoten'. Zeker de 213 gewonde agenten.. Hoe komt u tot zulke nonsens! En dan zouden er provocateurs van de politie hebben tussengezeten? En dan : 'De Wehrmacht werd ingezet'. Demonstreren is altijd toegestaan. Extreem geweld niet.

gravin2
gravin28 jul. 2017 - 13:21

Wel eens een steen in uw gelaat gekregen? Er is door de politie helemaal niet geschoten volgens mij. En het gebruik van het woord "wehrmacht" getuigt van historische onkunde of een nare intentie.

Josef K
Josef K8 jul. 2017 - 12:49

Wat moet de politie dan doen, de stad laten slopen?

Ikkyu
Ikkyu8 jul. 2017 - 12:37

@Puinruimer 8 juli 2017 at 14:03 Sorry, maar wat een misselijkmakende nonsens. Heb je ook iets maar zien van de beelden? Het geweld kwam echt niet van de politie, het geweld kwam van gewelddadige extremisten die zich links noemen maar door hun gewelddadigheid niets meer met linkse waarden te maken hebben. Het zijn hooligans die de linkse zaak een uitermate slechte dienst heb bewezen. En gematigde linkse mensen zoals ik zelf -en de meeste Joop-reageerders volgens mij-, moeten hier gewoon afstand van nemen. Ik betwijfel trouwens ten zeerste dat die politieagenten die nu in het ziekenhuis liggen er van genoten hebben.

Poezenmens
Poezenmens8 jul. 2017 - 12:22

Een nieuwe dag met mensen die protesteren, maar wel voor de rede gaan: http://www.ad.nl/buitenland/uiterst-vreedzame-protesten-bij-tweede-ronde-g20-in-hamburg~a1847931/

6 Reacties
Chris1988
Chris19888 jul. 2017 - 14:58

Drs. Clavan Och wat stonden de 'deugmensen' te staan juichen toen dat in Oekraine geneurde in 2014 en nog veel erger. Nu dat het hier gebeurd deugen de activisten ineens niet meer. Hoe hypocriet kun je zijn?

Chris1988
Chris19888 jul. 2017 - 14:58

Drs. Clavan Och wat stonden de 'deugmensen' te staan juichen toen dat in Oekraine gebeurde in 2014 en nog veel erger. Nu dat het hier gebeurd deugen de activisten ineens niet meer. Hoe hypocriet kun je zijn?

ahlmann
ahlmann9 jul. 2017 - 10:00

@Chris 1988 Is dat de nieuwe troef, deze rellen gelijk stellen aan Maidan zodat ze opgewaardeerd worden en je anderen kunt uitmaken voor hypocriet zonder dat je weet of ze stonden te juichen? Fraaie tactieken zijn dat, jullie doel moet wel echt de moeite waard zijn wil je er zo lelijk voor durven te zijn.

FransAkkermans1947
FransAkkermans19479 jul. 2017 - 12:56

@Chris1988 In 2014 vond de G20-top plaats in Brisbane. Het protesteren ging er rustig aan toe. Dat zal te maken hebben met het feit dat Australië niet naast de deur ligt.

Cliff Clavin
Cliff Clavin9 jul. 2017 - 14:04

@ Frans Akkermans - nee hoor. Het had ermee te maken dat de politie in Australië nog veel erger gemilitariseerd is dan elders in de Westerse wereld. (zie ook: Australië en de vluchtelingen, gevangenis, geweld, onmenselijk)

Haastig
Haastig9 jul. 2017 - 21:15

Cliff Clavin 9 juli 2017 at 16:04 "Het had ermee te maken dat de politie in Australië nog veel erger gemilitariseerd is dan elders in de Westerse wereld" Heb je daar ook een bron voor?

PieterBr
PieterBr8 jul. 2017 - 12:19

Als je die relschoppers nou gewoon de volgende keer thuislaat.

Audiomind
Audiomind8 jul. 2017 - 11:38

Deze geweldsorgie heeft niets met idealisme te maken. Dit is pure terreur die de gefrustreerde brein bevredigd van extreem -links. En al die mensen hier die dit relativeren zijn medeschuldig aan deze daad van zieke geesten.

3 Reacties
Audiomind
Audiomind8 jul. 2017 - 11:42

Een demonstratie moet als doel hebben om mensen bewust te maken van een bepaald doel, ideaal, of misstand. Deze linkse mafklappers bewerkstelligen het tegenovergestelde.

Audiomind
Audiomind8 jul. 2017 - 13:47

Beste Hank, Wat hebben al die (terechte) punten benoemen te maken met mijn punt. Onschuldige winkeliers die hun zaak geplunderd zien worden, en hooligans die in de fik zetten. Maar inderdaad miezerige loonsverhoging, dus toegestaan. Get your shit together.

mark3
mark38 jul. 2017 - 14:36

Hank Rearden 8 juli 2017 at 14:16 Maar om dan bezittingen van burgers en ondernemers te slopen als protest? Of het gewelddadig binnenstormen bij een kinderdagverblijf? Als je echt een een statement wilt maken dan ga je naar de ceo's of politici (of weer anderen) en voer je daar actie. Zolang de betreffende partijen deze acties moeten vernemen van het journaal in plaats van hun partner of huishoudelijk werker zullen ze het blijven zien als ver van mijn bed show.

PieterBr
PieterBr8 jul. 2017 - 11:32

Het zelfreinigend vermogen van de betogers is nihil. Wat houdt de goedbedoelende betogers tegen om de maffen en idioten uit hun groep te verwijderen? Ik bedoel dit gaat toch helemaal nergens meer over. Wil je maandag naar je werk, is je auto afgebrand omdat een of andere dwaas het nodig vond om een "statement" te maken.

1 Reactie
FransAkkermans1947
FransAkkermans19478 jul. 2017 - 18:01

"Wat houdt de goedbedoelende betogers tegen om de maffen en idioten uit hun groep te verwijderen? " Misschien omdat hun bedoelingen toch minder goed zijn dan we denken?

Beppy2
Beppy28 jul. 2017 - 11:12

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3203873/2017/07/08/Onthutsende-beelden-tonen-hoe-betogers-te-werk-gaan-op-G20-top-in-Hamb Dit heeft toch werkelijk NIETS meer met betogen tegen de G20 top te maken. Had echt sympathie voor de tegenstanders van die top..... HAD dus

1 Reactie
Beppy2
Beppy28 jul. 2017 - 11:41

Lijkt of de link niet goed werkt Dan maar ouderwets Onthutsende beelden tonen hoe 'betogers' te werk gaan op G20-top in Hamburg HLN.be

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer28 jul. 2017 - 10:55

Wat me overigens verbaasde is dat extreem-rechts niet naar hamburg is getogen om daar te knokken. Bij de omgekeerde demonstraties vindt je namelijk altijd antifa. Zou het kunnen zijn dat extreem-rechts minder gevaarlijk is dan extreem-links?

4 Reacties
Nico de Mus
Nico de Mus8 jul. 2017 - 11:33

!!Zou het kunnen zijn dat extreem-rechts minder gevaarlijk is dan extreem-links?!! zou zo maar kunnen en verbazen doet het mij niets.

Rene3
Rene38 jul. 2017 - 11:34

volgens mij is extreem rechts met veel minder en minder georganiseerd. ze zouden geen schijn van kans hebben gehad

Klaas Vaak2
Klaas Vaak28 jul. 2017 - 14:17

Extreem-rechts heeft de politie om haar belangen daar te behartigen, dat is pas gevaarlijk.

Johan Pruijs
Johan Pruijs8 jul. 2017 - 15:14

Extreem rechts? Die zullen er best wel zijn. En dan vooral in de propoganda van mensen die het erger willen doen lijken dan dat het daadwerkelijk is om de aandacht af te leiden van het echte extremisme dat u in Hamburg heeft kunnen aanschouwen.

Break on through
Break on through8 jul. 2017 - 10:49

Lijkt op iets: https://www.youtube.com/watch?v=thFrLvZx1eM https://www.youtube.com/watch?v=bxpI-QC9Rqs Kortom, is van alle tijden.

10 Reacties
donqshot
donqshot8 jul. 2017 - 11:44

En daarmee is het ok? Er zijn veel dingen van alle tijden fout, ziek en volkomen waanzin.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak28 jul. 2017 - 14:15

De vraag is waarom er nu nog steeds onvoldoende woonruimte is, - dat is fout, ziek en volkomen waanzin. Jij hebt al lang iets als normaal leren ervaren, dat helemaal niet normaal is.

donqshot
donqshot8 jul. 2017 - 15:34

Hoe je er ook overheen praat, wat daar gebeurt is fout. Je kunt er van alles bijhalen, Ik kan er zelf nog wel een paar verzinnen, ik heb je daar niet voor nodig. Het blijft staan, het is tuig wat dit geweld toepast! Het enige wat dit sorteert is een grote middelvinger naar deze acties nu en in de toekomst, het levert geen bijstand op voor welke zaak dan ook. Die zielige lui moeten niet denken dat ze een monopolie op de waarheid hebben en denken dat alle middelen gerechtvaardigd zijn. Je gaat dan lijken op degene die je zgn. bestrijd. Wanneer je geweld gebruikt verlies je het recht op te spreken.

Johan Pruijs
Johan Pruijs8 jul. 2017 - 19:40

Een Doors liefhebber en een kraker uit de jaren 80 die het nog altijd heeft over woningtekort. Sorry dat ik het zeg heren maar u bent blijven hangen.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak28 jul. 2017 - 19:58

Dat bepaal jij, want jij maakt hier de dienst uit?

donqshot
donqshot8 jul. 2017 - 21:15

@ Johan Humor!

Johan Pruijs
Johan Pruijs8 jul. 2017 - 21:33

Denken 'de dienst' uit te kunnen maken is volgens mij meer iets van 'waarheidsmonopolisten' met een idealistisch wereldbeeld. Ik constateer alleen en maak u deelgenoot van mijn observatie. Dat het niet bevalt is overduidelijk maar eerlijk gezegd niet mijn probleem.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 0:07

Jammer voor jou, maar ik reageerde op iemand die beweerde: "Wanneer je geweld gebruikt verlies je het recht op te spreken." Volgens jou dus één van die ‘waarheidsmonopolisten’ met een idealistisch wereldbeeld. Daar zit natuurlijk wel iets in, want alleen dat soort mensen gelooft dat het allemaal wel goed komt als je nu maar netjes volgens de regels te werk gaat.

Johan Pruijs
Johan Pruijs9 jul. 2017 - 12:21

En er zijn mensen die denken dat het indruk maakt als ze wordt toegestaan de spullen van hun lotgenoten te slopen. Waarom niet optrekken naar de locatie van de G top? Omdat ook de anarchistische activisten hun plek heel goed kennen en maar al te goed weten wat er dan gaat gebeuren.

Break on through
Break on through12 jul. 2017 - 12:52

@ Donqshot, Ik geeft slechts aan dat dit soort dingen van alle dag is. "Die zielige lui moeten niet denken dat ze een monopolie op de waarheid hebben en denken dat alle middelen gerechtvaardigd zijn." Nee want dat hebben mensen als jij alleen natuurlijk... @ Johan Pruis, Volgens mij is er maar één soort "waarheidsmonopolisten" en dat zijn rechtse moraalridders... @ Klaasvaak, gebrek aan woonruimte is gewoon rechtse politiek. Zie Blok (VVD)

Anoniempje5
Anoniempje58 jul. 2017 - 10:40

203 lijkt zo weinig. Dat hele zwarte blok hadden ze al lang allemaal kunnen oppakken. Een groep volledig in het zwart gekleed die netjes bij elkaar blijven moeten toch in te sluiten zijn en daarnaast herken je ze makkelijk aan hun outfit. Het is heel duidelijk dat die club er niet is voor een demonstratie maar enkel en alleen om een rel te trappen. Ik zou verwachten dat je ze als criminele/terroristische organisatie zou kunnen gaan veroordelen zonder dat je precies weet wie welke auto in de fik heeft gestoken of welke agent heeft verwond. Ik krijg toch sterk de indruk dat al dat geweld wel goed uitkomt en aan de reacties te lezen op de G20 artikelen wordt bereikt wat de overheden erg goed uitkomt. Beelden zat dat een groep in zwart gekleed ongehinderd door de straten kan marcheren en een kilometer lang spoor achter laten van brandende auto's en andere vernielingen. Maar ook beelden zat dat de politie gewoon geklede groepen die ik geen geweld zie gebruiken wel tegenhoud, omsingeld en neer knuppeld.

3 Reacties
Yoda2
Yoda28 jul. 2017 - 12:02

En zo wordt krom weer recht!?

Anoniempje5
Anoniempje58 jul. 2017 - 12:38

@Yoda; op alle g20 artikelen en reacties komt u met 1 niets zeggend zinnetje? Kruip svp weer terug het moeras in, Yoda.

Haastig
Haastig8 jul. 2017 - 14:31

Anoniempje 8 juli 2017 at 12:40 En linksom of rechtsom, ze hebben het altijd weer gedaan... En dat tuig in het zwart, hadden die niet gewoon niets kunnen doen ipv bereiken dat hun actie het averechts effect heeft?

n/a
n/a8 jul. 2017 - 10:38

Alle vernielingen aangericht door anti-kapitalisten zijn een kapitalistische daad. Geen kapitalist die er een traan om zal laten als er massaal spullen worden vernield. Dat is waar ze geld mee verdienen en heel graag mee door willen gaan. Aan duurzaamheid word niks verdiend. Het revolutionaire protest schuilt in het overtreden van de wet door de demonstranten en dat zou het speerpunt moeten zijn. Dat kan zonder geweld. Het is hypocriet dat de kritiek van de aanhangers van het kapitalisme op de vernielingen te richten. Vernieling is kapitalisme.

6 Reacties
RoBru
RoBru8 jul. 2017 - 11:33

Jonas, Bastoat heeft dez denkfout al zo'n q150 jaar geleden uitgelgd in de "broken glass fallacy": https://nl.wikipedia.org/wiki/Parabel_van_de_gebroken_ruit Ja, ruitenleveranciers, autoleveranciers en ziekenhuizen krijgen door vernieling en geweld wat extra omzet. Maar miskend wordt dat de eigenaren van die ruiten, autos of beschadigde lichamen dat geld ook aan iets anders hadden kunnen uitgeven. In bredere zin: kapitalisme is juist schepping. Van welvaart en van vrijheid. Het vergroten van de taart. Socialisme kijkt alleen naar het herverdelen van de taart en vergeet dat de banketbakkers er op een gegeven moment het bijltje bij neergooien.

donqshot
donqshot8 jul. 2017 - 11:50

Uw schrijven is een stukje cabaret. Praat eens met 'ze', het zal uw verbazen, wellicht zijn het mensen met dito trekjes.

Nico de Mus
Nico de Mus8 jul. 2017 - 11:50

Geloof je jezelf? !!Aan duurzaamheid word niks verdiend.!! fabrikanten en toeleveranciers van zonnepanelen,windmolens ,bedrijven die afval inzamelen enz. doen dat echt niet voor niks hoor.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak28 jul. 2017 - 13:57

"Het revolutionaire protest schuilt in het overtreden van de wet door de demonstranten en dat zou het speerpunt moeten zijn." Precies, -en de is ook de speerpunt voor velen. De rest is onzin.

n/a
n/a8 jul. 2017 - 19:48

@RoBru Wel eens nagedacht over het feit dat welvaart en vrijheid is ontstaan juist door het eerlijke herverdelen van de taart. @Nico Zonnepanelen en windmolens zijn niet duurzaam. Er komt een moment dat ze vervangen moeten worden. Hoe eerder hoe beter als er geld aan verdiend moet worden. @Klaas Als je de techniek niet begrijpt wil dat nog niet zeggen dat het onzin is.

KirkOlson
KirkOlson9 jul. 2017 - 8:46

Broken window fallacy

ruma ankka
ruma ankka8 jul. 2017 - 10:18

Wat een treurig stemmende tussenstand. De activisten moeten zich diep schamen.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer28 jul. 2017 - 10:10

"Blechmschidt benadrukte dat het protest bedoeld was om de G20-leiders duidelijk te maken dat zij verantwoordelijk zijn voor oorlog en honger in de wereld." Het lijkt me dat de geweldsorgie aan de wereldleiders heeft duidelijk gemaakt dat meer controle en meer repressie nodig zijn om de onschuldige burger te beschermen. En daar ben ik niet blij mee.

2 Reacties
Break on through
Break on through8 jul. 2017 - 10:44

Met nog meer repressie en nog meer controle maak je mensen juist nog kwader, zelfs de onschuldige burger. Jammer dat je dat niet door hebt. Je zou ook eens in overweging kunnen nemen om te luisteren naar de argumentatie van de demonstraten.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer28 jul. 2017 - 18:59

Wat aan "En daar ben ik niet blij mee" heb je precies niet begrepen, Break? Verder heb ik geen valide argumenten gehoord.

Wittemuis2
Wittemuis28 jul. 2017 - 10:06

De demonstranten hebben mazzel dat de G20 top niet in Moskou plaats vond of Istanbul, dan hadden onschuldigen zomaar een paar maanden vast komen te zitten. Het is natuurlijk een kleine groep die het verpest voor de rest. Demonstraties blijf ik zo niet 2017 vinden, pak internet voor je boodschap, stuk volwassener en scheelt enorm veel geld en ellende.

1 Reactie
Klaas Vaak2
Klaas Vaak28 jul. 2017 - 13:49

Yep, een kind kan de was doen - getekend: de kleindochter van Klaas Vaak.

Philip Tielsen
Philip Tielsen8 jul. 2017 - 9:58

Jammer voor deze idealisten dat tegenwoordig iedereen een cameratje op zijn telefoon heeft. Zo wordt het veel moeilijker om dit als de schuld van de politie te framen. Niet dat dit de geharde schuldafschuiver zal tegenhouden.

Grooteman2
Grooteman28 jul. 2017 - 9:38

Iedereen die bij de betogingen is betrokken en nu afstand neemt van het geweld zoals Blechschmidt en Anne Fleur (die er nog afstand van gaat nemen, vermoed ik) is een vreselijke huichelaar. Alle betogingen tegen de G20 zijn altijd in geweld ontaard dus daar heb je je bij voorbaat al aan verbonden.

5 Reacties
Break on through
Break on through8 jul. 2017 - 10:03

"Alle betogingen tegen de G20 zijn altijd in geweld ontaard..." Klopt, maar of dit altijd direct de schuld is van alle demonstranten is natuurlijk onzin.

Anoniempje5
Anoniempje58 jul. 2017 - 10:29

Als alle G20 toppen ontaarden in geweld moet je wellicht die top niet meer houden? En elke demonstratie heeft tegenwoordig wel een club professionele relschoppers op bezoek dus eigenlijk mag niemand meer demonstreren van u? Voetbalsupporters dan ook maar met dezelfde redenatie veroordelen? Die weten ook vooraf dat bij aardig wat wedstrijden geweld gaat plaatsvinden door de hooligans in en om het stadion.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak28 jul. 2017 - 13:46

De schuld ligt bij de mensen die situaties creëren waarvan je bij voorbaat weet dat ze uit de hand lopen en zullen ontaarden in geweld. Dat doen ze intentioneel, lokaal, zowel als internationaal, in Irak, Libie, Syrie, noem maar op. Dat is hun verdienmodel.

Haastig
Haastig9 jul. 2017 - 21:21

Klaas Vaak 8 juli 2017 at 15:46 "De schuld ligt bij de mensen die situaties creëren waarvan je bij voorbaat weet dat ze uit de hand lopen en zullen ontaarden in geweld" De organisatoren van deze demonstraties?

Break on through
Break on through12 jul. 2017 - 12:59

Politie wekt in heel veel gevallen zelf agressie op. Door zichzelf weinig aan wetgeving gelegen te laten bijvoorbeeld. Vooral in Nederland komt dit vaak voor. Agenten die een doodlopende straat ingereden zijn en dan maar over het trottoir naar een doorlopende weg rijden, mensen elektronisch stalken en intimideren, fout parkeren om even een stuk of wat pizza's of gebak af te halen, met een motor over een stadvloer al rijdend kleine kinderen bijna het water in jassen... Moet ik nog even doorgaan Peterrr?