Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

RTL zet samenwerking met Matthijs van Nieuwkerk in de ijskast

  •  
05-02-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4076 keer bekeken
  •  
matthijsvannieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk zal dit voorjaar toch niet te zien zijn bij RTL en Videoland. De televisiezender heeft dat besloten na nieuwe beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. “We dachten dat Matthijs dit voorjaar een nieuwe start kon maken. De timing hebben we verkeerd ingeschat”, verklaart Peter van der Vorst tegenover RTL Nieuws.

RTL Nieuws publiceerde voor het weekend al een kritisch artikel over de terugkeer van Van Nieuwkerk op de buis. “Je weet dat er slachtoffers zullen zijn die straks met pijn in de buik naar hun tv kijken als Van Nieuwkerk daar weer te zien is”, zo werd hoogleraar sport en recht Marjan Olfers geciteerd.

In de nasleep van de presentatie van het rapport van de commissie-Van Rijn naar grensoverschrijdend gedrag bij de NPO kwamen vorige week nieuwe beschuldigingen aan het adres van Van Nieuwkerk naar buiten. De Volkskrant meldde op gezag van bronnen dat Van Nieuwkerk een medewerker ter hoogte van zijn keel zou hebben gegrepen en tegen de muur zou hebben geduwd. Ook berichtte de krant dat het contract van een medewerkster werd ontbonden nadat haar affaire met Van Nieuwkerk was gestrand. De presentator liet in een reactie weten dat hij zich niet heeft schuldig gemaakt aan “seksueel of fysiek grensoverschrijdend gedrag”.

In een bericht aan zijn redactie schrijft Van Nieuwkerk dat hij “persoonlijk” heeft “onderschat wat het rapport zou losmaken”. “Ik wil mijn nieuwe team, waarmee we enthousiast waren begonnen aan twee nieuwe programma’s, niet in verlegenheid brengen. Ook jullie moeten thuis kunnen blijven uitleggen waarom je met mij wil blijven werken.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.