Joop

RTL stopt per direct met talkshow van Twan Huys

  •  
04-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
13217833733_c24cf848c8_k

© cc-foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken https://flic.kr/p/m91Rt4

Vanavond is Twan Huys voor het laatst te zien als presentator van de talkshow RTL Late Night. Dat programma moest de concurrent worden van de succesvolle Pauw en Jinek van de publieke omroep maar sloeg niet aan bij het grote publiek. Vanavond is de laatste uitzending.
RTL-topman Sven Sauvé stelt in een verklaring :
"Twan en zijn redactie hebben keihard gewerkt om het programma tot een succes te maken. Helaas moeten we concluderen dat het ondanks alle inzet niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden. Ik heb bewondering voor de gedrevenheid en betrokkenheid van Twan die van begin tot eind onverminderd is gebleven. Dat tekent zijn professionaliteit en ik dank hem daarvoor. De deur bij RTL staat altijd voor hem open."
RTL Late Night werd aanvankelijk gepresenteerd door Humberto Tan, eveneens afkomstig van de NPO. Na aanvankelijk groot succes kampte die met een afname in de kijkcijfers en werd door RTL aan de kant geschoven. Huys slaagde er niet in dat tij te keren, integendeel.
Twan Huys maakte naam als presentator van het NPO-programma Nieuwsuur. Hij wist daarnaast met infotainment als College Tour een groot publiek te bereiken en introduceerde met premier Rutte het Correspondents’ Dinner in Nederland, een tot de komst van Trump Amerikaanse traditie waarin de regeringsleider licht amusement verzorgt.
RTL gaat op het bewuste tijdstip eerst de Britse realityserie Een Nieuw Leven In De Zon uitzenden. Later volgt De Zwakste Schakel, een quiz naar een format van de Britse publieke omroep.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (22)

geronimo3
geronimo35 mrt. 2019 - 18:37

Kijk alleen nog naar Buitenhof,de rest kan ik missen als kiespijn,frappant is het wel dat Umberto Tan moest wijken,misschien zou RTL gewoon het aantal kijkers die er zijn moeten respecteren en zit er geen rek meer in,DWDD,Jinek of noem ze maar,het kan mij niet meer boeien. Een programma van Floortje Dessing dat vind ik dan weer prachtig,ook al ligt het ook aan de locatie en mensen die te zien zijn,veelal mooie tv, of bloedbroeders vond ik ook een zeer mooi en interessant programma over de Armeense en Turkse geschiedenis,zowel gezien door de Armeense als de Turken,zeer heftig natuurlijk.

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 mrt. 2019 - 18:36

Twan Huys had beter in Amerika kunnen blijven.

Break on through
Break on through5 mrt. 2019 - 7:04

Als je twee iconen verslijt en het programma mislukt alsnog moet je je eens afvragen of het aan het format ligt of aan de organisatie zelf. Dat het aan Huys of Tan zou liggen is volledig uitgesloten....

Spanveer
Spanveer5 mrt. 2019 - 2:13

Infotainment, afgrijselijke term, werkt niet meer bij RTL. Stoppen is de enige optie.

Fons Wijers
Fons Wijers4 mrt. 2019 - 23:23

Nooit gekeken, evenmin naar Humberto, op een enkele 'uitzending gemist' na. De laatste leek me daar wel beter op z'n plek, laat hem maar terugkomen, hoewel ik 's avonds na negenen de tv niet meer aanzet. Ik doe liever zelf iets dan door anderen te worden vermaakt. En voor informatie heb ik mijn krant.

JohnVKR
JohnVKR4 mrt. 2019 - 22:58

Nieuwe generaties kijken geen tv meer. Daar heeft RTL meer last van dan NPO. Die laatste heeft ten minste nog de 60-plussers die massaal naar Pauw, Jinek en DWDD kijken. Maar het RTL-publiek is jonger, dat zit op het Twan Huys timeslot te netflixen. Het zal voor RTL dan ook moeilijk blijven om op dat timeslot nog goede cijfers te halen, tenzij ze met iets komen dat zo vernieuwend en spraakmakend is dat je wel moet kijken om erover te kunnen meepraten.

Juppé🎗
Juppé🎗4 mrt. 2019 - 20:32

Ik moet zulke programma’s hier af en toe voor familie en vrienden opzetten. Deels omdat ze er over mee moeten kunnen praten. Deze man maar eén keer, maar Tan, Nieuwstraten, Jinek, Verlinden, etcaerera ik ken ze helaas. Die vreselijke term infotainment, stop dat. Het is geen info, maar verloren tijd, waarin je een keer per uur mag lachen en drie keer mag glimlachen per uur en niets wijzer wordt. Geen info dus ook. Hier in Frankrijk op die tijd op veel zender diepgravende documentaires, boekenprogramma’s waarin schrijvers hun laatste boek bespreken, wetenschap concerten etc. Ook vermaak tot aan onderbroekenlol toe. Prima maar hou het een beetje gescheiden...Dit model programma’s is vreselijk.

1 Reactie
Spanveer
Spanveer5 mrt. 2019 - 2:07

Uitstekend voorstel, hou het gescheiden.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde4 mrt. 2019 - 19:13

Alles voor de kijkcijfers, voor de adverteerders dus. Hadden ze Tan aan boord gehouden dan waren er meer kijkers geweest en waren ze niet voor schut gegaan. Ik zou de verantwoordelijke directeur op straat zetten. Tan paste perfect in de lichte mix van amusement en actualiteit. Huys is een hark, geen gezelligerd zoals Tan. Het rtl publiek wil vermaakt worden. Als ze echte tv willen schakelen ze toch gewoon over naar de publieke omroep. Het is een enorme blunder van rtl om te denken dat ze überhaupt in de buurt kunnen komen van N1. De commerciëlen willen marketing, doe daar dan ook iets mee. De boodschappers, zoals de rtl 4 kijkers in marketingland worden genoemd, zijn niet geïnteresseerd in de achtergronden van het nieuws, hooguit in de headlines. Bovendien staat de structuur van hun programma's geen diepgaande discussie toe. Net als je denkt dat het interessant wordt, moet er plaats worden gemaakt voor de enige reden van het commerciële tv bestaan: de boodschappen in de commercials.

Keilstra
Keilstra4 mrt. 2019 - 16:49

Is die redactie niet gewoon prut ? Een presentator is niet zo belangrijk dat hij een beroerd programma goed kan krijgen hoor.

korheiden2
korheiden24 mrt. 2019 - 14:20

Wel jammer voor de honderden kijkers...

3 Reacties
Sonic2
Sonic24 mrt. 2019 - 16:46

De kijkers van Twan Huys waren nog steeds ongeveer het dubbele en op het hoogtepunt het tienvoudige van wat Jensen haalt. U weet wel dat zo erg geprezen rechtse programma. In de nationalistische Twitter en FB bubbel. Huys slaagde niet door een mismatch. Hij paste niet bij het programma en waarschijnlijk zender. Al die rechtse troep scoort al decennia lang slechte kijkcijfers. Maar dat vergeet u regelmatig te melden. Jensen was allang al van zijn programma af gehaald als hij zich niet als rechts gelabeld had. Hij komt nauwelijks boven de 200.000 kijkers uit. Enorm laag dus. Maar daar horen we u wat minder over.

itsme3
itsme34 mrt. 2019 - 23:10

@Sonic Dat Jensen compleet mislukt is neemt niet weg dat twan huys dat ook is.

Sonic2
Sonic25 mrt. 2019 - 10:07

@ It's me Jensen heeft nog nooit wat voor elkaar gekregen op televisie. Zo simpel is het nu eenmaal. Een realiteit die de rechtse drammers nooit onder ogen willen zien. Twan Huys is een heel ander verhaal. U weet overduidelijk niet waar u over praat. Huys heeft bij NOVA gezeten. Een uitstekend bekeken programma. Hij is correspondent geweest in Amerika. Hij heeft ook bij Nieuwsuur gezeten. Huys is mislukt bij RTL Late Night. Dat valt niet te ontkennen geloof ik. Dat zit er ook achter bij rechts. Net als hun grote idool Trump scheppen ze constant op over kijkcijfers. Die van Jensen zijn verschrikkelijk. En die van zijn linkse tegenstrevers zijn uitstekend. Met de kanttekening dat voor al die zeer, zeer rechtse types alles links is. Zelfs VVD en CDA. Ik vind de media overigens niet links. Vraag maar aan Emile Roemer trouwens. Die werd aardig afgefakkeld door de media in 2012.

theepot2
theepot24 mrt. 2019 - 13:17

Zou me niks verbazen als ze Wilfred Guinee nemen.

Phil2
Phil24 mrt. 2019 - 12:33

Twan had als anchorman bij de NOS moeten blijven. Een soort mannelijke Amanpour?

1 Reactie
Joe Speedboot
Joe Speedboot4 mrt. 2019 - 16:13

Na het kritiekloze interview met Holleeder en het piepelen van Daan Rosegaarde komt Huys er bij huize Speedboot niet meer in.

Bernie2
Bernie24 mrt. 2019 - 12:27

Het ooit zo geroemde NPO-interviewkanon heeft zijn 'spijkermannetje' gedaan. Hij kan altijd nog bordjes gaan omdraaien bij een van de -tig- RTL'en. Verdomd jammer dat het zo is gelopen en hij bij de boulevardomroepen aanlegde. Voor de glitter? Het Grote Geld?

1 Reactie
Kilted
Kilted4 mrt. 2019 - 21:26

Nou ja, als iemand je een salarisverhoging in het vooruitzicht stelt als Twan gekregen heeft.... Tja wie zou het niet doen?

Aurora01
Aurora014 mrt. 2019 - 12:10

Jammer en gelukkig. Een van de betere interviewers. Misschien een idee om Jeroen Pauw bij RTL aan te bieden en Twan terug te halen naar de publieke omroep. Daar waar Twan zich thuis voelt.

1 Reactie
Bernie2
Bernie25 mrt. 2019 - 9:29

Dat lijkt me een uitstekend plan. Mag hij Jinek ook meenemen.

De Vries3
De Vries34 mrt. 2019 - 12:03

Twan kan inhoudelijke vragen stellen. Dat komt niet goed uit de verf in een entertainment format. RTL had waarschijnlijk hogere kijkcijfers gehaald met Twan als ze meer echte journalistiek aan bod lieten komen. Maja, daarvoor gaan ze wel naar nieuwsuur en Pauw. Dat RTL-Z is trouwens best inhoudelijk, misschien hadden ze dat wat groter moeten maken en dan paar avonden in een week een echt inhoudelijk discussie programma. Of gewoon weer de focus leggen op RTL Boulervard en dat soort onzin.