Joop

RTL komt met iPad-krant

  •    •  
18-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTLkrant300.jpg
Nieuwe 'krant' typisch RTL met zakennieuws, Rick Nieman en RTL Boulevard-roddels
Nederland krijgt er een krant bij, althans gebruikers van de iPad krijgen er een krant bij. Morgen verschijnt RTLNieuws-365. Dat RTL werkte aan de nieuwsapplicatie werd vorige week bekend, zo meldt Villamedia.
Een aantal redacteuren is vrijgemaakt om de digitale krant te vullen, schrijft Villamedia. Verder zullen typische RTL-items zoals zakennieuws, columns van nieuwslezer Rick Nieman, RTL Boulevard-roddels en het vorig jaar door RTL gekochte Buienradar de pagina’s van de nieuwe ‘krant’ vullen. Columnist Marcel van Roosmalen maakt de overstap van NRCnext, de oude nieuwe krant, naar RTLNieuws-365. Zijn laatste column in NRCnext ging over NRCnext. 
Zakensite Emerce kreeg een voorproefje van RTLNieuws-365.
Update:
Marcel van Roosmalen heeft middels een reactie (hieronder) laten weten niet volledig over te stappen, maar ook voor NRC te blijven schrijven.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

yggy
yggy18 jan. 2012 - 13:18

Deze Rick Nieman ? http://www.youtube.com/watch?v=2xQ3_-owUoQ

Patrick Faas
Patrick Faas18 jan. 2012 - 13:18

Benieuwd hoe ze "pad" gaan uitspreken. Vast als RTL is: "pet."

ColorHugo949
ColorHugo94918 jan. 2012 - 13:18

Leuk. Mobiel nieuws. Hopelijk interactief. Als sneltekenaar gebruiken wij sinds kort ook de iPad. http://ipad-karikaturist.blogspot.com

marcelvanroosmalen
marcelvanroosmalen18 jan. 2012 - 13:18

Van 'een overstap' is geen sprake. Ik blijf ook voor NRC Next schrijven.

JanB2
JanB218 jan. 2012 - 13:18

Verknocht aan papier als ik ben kan mij dit absoluut niet boeien. Ik haat e-readers en alles wat er op lijkt. Waarom? Omdat ze het geschreven woord degraderen van iets met eeuwigheidswaarde tot een ordinair vluggertje dat vervlogen is op het moment dat de volgende generaties informatiedragers en/of dataformats hun intrede doen.

1 Reactie
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort18 jan. 2012 - 13:18

"Waarom? Omdat ze het geschreven woord degraderen van iets met eeuwigheidswaarde tot een ordinair vluggertje dat vervlogen is op het moment dat de volgende generaties informatiedragers en/of dataformats hun intrede doen." Want het is niet belangrijk WAT er staat (maw, de inhoud), maar hoe gepresenteerd wordt (papier of op een scherm)? Zeer curieus om die stelling te poneren in samenhang met degradatie van het geschreven woord. Dataformats en informatiedragers veranderen continu. Er is ooit vast wel een Pharao geweest die zijn scribent op een kruis genageld heeft omdat ie op een dierenhuid wat schreef in plaats van op een papyrusrol. En over dataformats gesproken: de kerk was er ook niet zo van om het format van Latijn naar lokale taal te laten gaan. Juist de geboorte van papier en de drukpers heeft de weg gebaand waar mensen zeiden: dat is degradatie van het geschreven woord, dat papier. Veel te makkelijk allemaal zo. De geschiedenis herhaalt zich: tegen de drukpers van de 21ste eeuw wordt net zo hard geageerd zo te zien.