Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

RTL-programma verkondigt racisme en vindt dat grappig

  •  
07-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
156 keer bekeken
  •  
bubbels
RTL heeft zondagmiddag een aflevering van de commerciële talkshow Bubbels & Gloss waarin een van de hosts racistisch commentaar laat horen, tot groot vermaak van de andere aanwezigen, op het slachtoffer na. De beledigende opmerking komt van de vertegenwoordiger van de kappersorganisatie Intercoiffure die het programma mede presenteert.
In een reactie tegenover de NOS zegt Ashaki Leito, organisator van de jaarlijkse Miss Black Hair Verkiezing:
“Ik ben geschrokken en vol ongeloof dat zulke uitspraken anno 2018 nog steeds worden gedaan. Ik kijk nooit naar dat programma en ineens hoor ik die uitspraak, die ik niet ga herhalen. Ik heb zelfs nog teruggespoeld om te kijken of ik het echt goed had gehoord. Dat zo’n uitspraak langs een redactie komt en dat mensen dan vervolgens in de lach schieten, vind ik echt ongelooflijk.”
Rapper Ronnie Flex reageert onthutst op de uitspraak via Instagram:
Een bericht gedeeld door Nori (@ronnieflex010) op 7 Mei 2018 om 3:34 (PDT)
In een verklaring op de Facebook-pagina van Intercoiffure staat:
Ik betreur de de uitspraak die ik heb gedaan in het programma Bubbels & Gloss. Het is in geen geval de bedoeling geweest om iemand hiermee te kwetsen en bied hiervoor mijn oprechte excuses aan. Zowel internationaal als in Nederland is het Afro-American haar niet meer weg te denken uit het modebeeld. Ook op de internationale catwalks is Afro-American haar hot bij alle topmodellen en dat is een ontwikkeling die ik toejuich.
RTL zegt in een verklaring dat het programma voor uitzending steekproefsgewijs is gecheckt en de racistische opmerking daar niet bij is opgemerkt. Het mediabedrijf zegt ‘geschrokken’ te zijn.

Meer over:

rtl, racisme, nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.