Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rotterdamse topambtenaar weigert geld in te leveren

  •  
11-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
122 keer bekeken
  •  
raets
Philippe Raets, de Rotterdamse gemeentesecretaris, verdient een salaris dat ruim boven het in de Wet Normering Topinkomens vastgestelde maximumbedrag uitkomt. Hij staat namelijk op de loonlijst voor 191.646 euro per jaar; dat is zo’n 13.000 euro te veel.
De Rotterdamse gemeenteraad deed een beroep op Raets om die 13.000 euro terug te storten in de gemeentekas, maar de topambtenaar weigert. In een reactie laat hij via een woordvoerder weten het morele beroep voor kennisgeving te hebben aangenomen. De Balkenendenorm is sinds 1 januari 2013 van kracht, Raets werd slechts enkele maanden daarvoor aangesteld. Formeel staat hij dan ook in zijn recht, meent Leefbaar-raadslid Michel van Elck. Desondanks zou het de topambtenaar sieren als hij een financieel gebaar maakt:
"Het is niet uit te leggen dat wij als gemeente zorginstellingen korten, omdat die hun topmensen te royaal belonen, maar zelf verzuimen het goede voorbeeld te geven."
Raets staat wettelijk in zijn recht, omdat er sprake is van een overgangsregeling van zeven jaar. Hij zou pas vanaf 1 januari 2019 stapsgewijs financieel een stap terug moeten doen.

Meer over:

politiek, nieuws, geld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.