Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rotterdamse hooligans hebben deal met politie

  •  
21-09-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
Feyenoord_hooligans_300.jpg
Raadslid Leefbaar Rotterdam vreest voor Hoek van Holland-achtig scenario's
De harde kern van de Feyenoord-supporters maakt afspraken met de Rotterdamse politie over hoeveel ME in te zetten bij risicosituaties. De VBE, de speciale voetbaleenheid van de Rotterdamse politie heeft de afspraken zwart-op-wit gezet in een briefwisseling met een afvaardiging van de Varkenoordgroep, een groep kritische fans. De Rotterdamse korpschef Frank Pauw was niet op de hoogte van de brief, maar keurt hem niet af.
Metro beschikt over de brief die in april door de VBE is opgesteld. Bij twee wedstrijden was van te voren afgesproken dat de ME niet zou ingrijpen. Dat was bij de 10-0 verloren wedstrijd tegen PSV. Als de ME zou wegblijven zou een afvaardiging van de Varkenoordgroep zorgen dat een protest bij de stadionpoort ordelijk zou verlopen. Hetzelfde gebeurde bij het duel Feyenoord-De Graafschap.
Bij deze twee wedstrijden ging dat goed, maar afgelopen zaterdag ging het mis en werd het Maasgebouw bestormd door de hooligans. De ME die bewust op de achtergrond was gebleven moest uiteindelijk toch charges uitvoeren.
Leefbaar Rotterdam raadslid Robert Simons is uiterst kritisch tegenover de houding van de Rotterdamse politie. Het is volgens hem niet uit te sluiten dat het toch uitdraait op geweld. Zo verklaart ook een anonieme bron tegenover Metro. De Varkenoordgroep zou veel te verdeeld zijn. Dat zou betekenen dat zelfs wanneer er een afspraak is, niet iedereen zich gebonden voelt zich daaraan te houden.
Simons reageert verbijsterd in Metro:
Zo’n brief op officieel papier van de politie vind ik niet kunnen. Je kunt wel proberen samen te werken, maar laten we wel even goed in de gaten houden dat het geweldsmonopolie bij de politie ligt. Dat de korpschef blijkbaar niet op de hoogte was, vind ik ernstig. Ik zie weer een Hoek van Holland-achtig scenario, waarin de communicatie tussen werkvloer en leiding niet helder is.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.