Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Rotterdamse afdeling van de PVV ligt volledig op zijn gat

  •  
01-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
netherlands-929127_640
De PVV heeft een probleem in Rotterdam. Waar landelijk leider Geert Wilders eerder nog bekend maakte de stad te willen veroveren, lijkt het er eerder op dat de lokale afdeling volledig uiteen valt. De partij na een rechterlijke uitspraak een onlangs ontslagen burgerraadslid weer in dienst nemen. Na interne ruzies is de gemeentelijke partijbijdrage, 6500 euro, ook al sinds augustus stopgezet.
Fractievoorzitter Maurice Meeuwissen, verantwoordelijk voor het ontslag, had toestemming nodig van andere bestuursleden van de Fractieondersteuning PVV Rotterdam. Die had hij niet, bleek uit een vonnis van de rechter. Meeuwissen is inmiddels uit de stichting gestapt, om direct een nieuwe op te richten. Of dat helpt om weer subsidie te krijgen mag betwijfeld worden. Ook is hij al enkele dagen niet op het stadhuis geweest, terwijl de begroting voor volgend jaar wordt behandeld. Hij was niet bereikbaar voor commentaar , meldt het AD.
Cc-foto: Neufal54

Meer over:

rotterdam, nieuws, pvv

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Hiltermann
Hiltermann3 nov. 2018 - 11:52

PVV stuurloos. So what?

DaanOuwens
DaanOuwens3 nov. 2018 - 7:59

Meeuwissen is geen genie, net zoals Wilders dat niet is. Dit soort problemen ontstaan vooral vanwege de incompetentie van de PVV-politici. Het heeft weinig te maken met het draagvlak van extreem rechts onder de kiezers. Dat is in Rotterdam nog steeds groot en die mensen stemmen op Leefbaar. Die partij heeft zich de afgelopen 4 jaar geprofileerd als extreem rechtse bestuurspartij. Geen nieuws overigens want in de periode Pastors stonden zij voor hetzelfde beleid. En die extreem rechtse geschiedenis van Leefbaar maakt dat zij nu als veruit de grootste partij in Rotterdam toch in de oppositie zitten. Daarnaast hebben de Leefbaar wethouders ook door hun totalitaire manier van handelen weinig vrienden gemaakt. Maar hun achterban was dik tevreden. Het is in Rotterdam dus extreem rechts tegen de rest. Maar er zijn nog steeds heel veel Rotterdammers die op dit soort partijen blijven stemmen. Het instorten van de PVV en de oppositierol voor Leefbaar verandert daar niets aan.

madbako
madbako2 nov. 2018 - 16:25

Nu de rest van Nederland nog.

Sonic2
Sonic22 nov. 2018 - 12:24

En dan te bedenken dat deze knettergekke beweging vorig jaar nog kans had om de grootste landelijk te worden. En dan nog zijn er mensen die niet inzien hoe gevaarlijk en gestoord de PVV en haar vertegenwoordigers zijn. Alle kritiek op de VVD is volkomen terecht, maar de VVD is toch echt iets minder slecht als deze politieke hooligans. 1 zetel overigens in Rotterdam voor de PVV. Moet je nagaan wat al die peilers voor ongekend prutswerk afleveren. Rotterdam is een PVV bolwerk en zelfs daar zijn ze die rechts radicale leugenaars meer dan zat. Als ik Ipsos en Maurice de Hond was zou ik hun peilingen voor Maart alvast aanpassen. Ik kan me niet voorstellen dat de PVV die 9 zetels van 2015 volhoudt. Maurice Meeuwissen is ook nog eens een diehard PVV'er. Voor zover er gematigde PVV"ers bestaan. Gevaarlijk.

Bluesboy
Bluesboy2 nov. 2018 - 9:31

''Rotterdamse afd van de PVVV ligt volledig op zijn gat'' ???? Hopelijk volgt de rest van het bruine zooitje snel.????‍⚖️

Quibus2
Quibus22 nov. 2018 - 9:24

Dat klinkt echt als een collectief van nobele idealisten die elkaar gevonden hebben in het streven naar een hoger doel...

msj_meijerink
msj_meijerink2 nov. 2018 - 8:52

'Vooral ermee doorgaan', deze sneeuwbal rolt hopelijk het hele land in. :D

Santa Claus Imp
Santa Claus Imp2 nov. 2018 - 8:42

Grootstedelijke gedoe met subsidies, partijleden, en corrigerende bestuurs- of arbeidsrechtelijke uitspraken. Ze doen dus ook in dat opzicht echt mee met de gevestigde oude partijen in de Randstad.

Paul250371
Paul2503711 nov. 2018 - 21:19

Verrassend