Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rotterdam wil gestolen fietsen gratis vervangen

  •  
27-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
rdam_300_01.jpg
Gemeente onderzoekt mogelijkheid 'weesfietsen' te verstrekken aan slachtoffers
Het Rotterdamse GroenLinks gemeenteraadslid Arno Bonte heeft het inventieve plan geopperd slachtoffers van fietsendiefstal tegemoet te komen door hen gratis of zeer goedkoop een vervangend exemplaar te geven. De gemeente onderzoekt de mogelijkheid.
Bonte wil op die manier ook de voorraad ‘weesfietsen’ hergebruiken.
Het AD schrijft:
Het stadsbestuur wil gebruikmaken van de honderden fietsen die jaarlijks van de straat worden gehaald omdat ze verkeerd geparkeerd staan. Slechts een klein deel hiervan wordt opgehaald door de eigenaren. 
Aan het sympathieke voorstel dat het gebruik van de fiets moet stimuleren kleven op het eerste gezicht een aantal nadelen. Zo bestaat de kans dat inwoners diefstal verzinnen om aan een gratis fiets te komen. Ook is niet duidelijk hoeveel uitvoering van het plan zou gaan kosten. Dat wordt nu onderzocht.
cc-foto: facempls

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (9)

metalmarc
metalmarc27 jun. 2011 - 7:32

Gaat de gemeentebelasting dan weer omhoog in Rotterdam? Linkse hobby?

doezelhaar
doezelhaar27 jun. 2011 - 7:32

Tja, dat hele gedoe kan je jezelf ook besparen en 10 euro uitgeven bij een zwerver/junky om 02.00 's nachts. Gebeurt nog vaak genoeg.

rene612
rene61227 jun. 2011 - 7:32

Wat een hoop negatieve reacties! Het geloof in het goede van de mens is ver te zoeken als ik het zo lees. Waarom moeten gevonden fietsen onbenut blijven staan om misschien na jaren vernietigd te worden omdat er geen plek meer voor is? Ik neem heus wel aan dat het geen Koga's zijn die daar weggegeven worden want die zullen heus wel geregistreerd staan. Het gaat natuurlijk om fietsen waarmee je echt geen dagje naar het strand gaat of naar de Pyreneeën. Gewoon van die ouwe dingen waarmee iemand die bestolen is een tijdje mee kan doen om het ding vervolgens weer ergens te laten staan voor iemand anders. Goed idee dus en recyclen is beter dan laten verstoffen.

[verwijderd]
[verwijderd]27 jun. 2011 - 7:32

Dat is hier in Groningen al zo tenminste als je je fiets te lang laat staan jat de politie die en kun je ze kopen voor niet absurd veel geld van de politie Iemand moet het doen sinds de junks het niet meer doen tenslotte ;-) Maar goed plan maar waarom alleen aan slachtoffers van diefstal? Je zou ze namelijk ook wit kunnen verven en bijvoorbeeld iedereen er gebruik van laten maken ?

1 Reactie
Jerry3
Jerry327 jun. 2011 - 7:32

".. Je zou ze namelijk ook wit kunnen verven en bijvoorbeeld iedereen er gebruik van laten maken ? .." Was het eerste waar ik ook aan dacht.

doeidoei
doeidoei27 jun. 2011 - 7:32

Wat een decadentie zeg, gratis fietsen weggeven. De uitkomst zijn voorspelbaar: * Mensen besparen op fietssloten. Eentje is genoeg en niet te duur. * Niemand verzekert zijn fiets nog. * Niemand zet 'm nog in de bewaakte stalling, want te duur. Dit is een schoolvoorbeeld van "moral hazard" (een van de oorzaken van de kredietcrisis).

1 Reactie
Soupkip
Soupkip27 jun. 2011 - 7:32

Knap hoor! De "crisis" betrekken op een (mogelijk nog uit te voeren) initiatief, en dat dan ook nog eens een "schoolvoorbeeld" noemen! Driewerf hulde en Houzee!

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen27 jun. 2011 - 7:32

Ik heb na jaren weer eens een fiets nodig, snel een aangifte verzinnen, dan krijg ik hem gratis?

1 Reactie
Soupkip
Soupkip27 jun. 2011 - 7:32

Wat is er niet duidelijk aan: "De gemeente onderzoekt de mogelijkheid."? Het indienen van een valse aangifte is overigens strafbaar, zoek zelf maar de desbetreffende wetsartikelen hierover. Dus, om een ouwe fiets te krijgen, ben jij bereid om de NL wet te overtreden?