Joop

Rotte tomaten

  •  
13-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
dirty ron
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (28)

Bluesboy
Bluesboy14 mei 2019 - 17:05

Met tomaten schieten op een ei,dat wordt een heerlijke gezonde lunch????

Woeki Hypo
Woeki Hypo14 mei 2019 - 13:48

Als je kijkt naar wat het neoliberalisme van hoogopgeleiden en financiers aangericht heeft in maatschappij en wereld (materialisme), dan kan de SP als oppositiepartij nog heel wat van deze spotjes maken (idealisme) voordat de weegschaal in balans is. De opwinding over het spotje is dus hypocriet. Woeki Hypo is gematigd liberaal.

2 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot15 mei 2019 - 14:52

'als oppositiepartij nog heel wat van deze spotjes maken (idealisme) voordat de weegschaal in balans is.' Veel succes met het 'in balans brengen van je idealistische weegschaal'. Persoonlijk liever een partij die komt met slimme mensen met goede plannen die ze ook nog om weten te zetten in goed beleid. De landelijke tak van de SP maakt het Rutte cs wel heel erg gemakkelijk..

Joe Speedboot
Joe Speedboot15 mei 2019 - 14:56

corr: persoonlijk zie ik..

WillemdeGroot
WillemdeGroot14 mei 2019 - 11:57

Je houdt van dit soort satire of niet. Maar satire verdoezelt de nuchtere werkelijkheid: het stemgedrag op wezenlijke onderwerpen. Voor mij hoeft dat niet, op de persoon spelen. Of het nu om Meyer gaat of Timmermans, of destijds (weet u nog) die bloederige cover van Elsevier met de goedaardige Roemer voorop. Het is allemaal beinvloeding van de kiezer op basis van irrealiteit. Voor mij gaat het altijd om de daadwerkelijke wijze waarop een partij zich profileert, toekomstvisies schept en, de nuchtere realiteit, hoe ze stemt in gemeenteraden, provincies, Kamers en Europees Parlement. De rest is meest kolder, om maar mee te doen aan en in het huidige mediacircus. En het zijn, de helaas, velen die vatbaar zijn voor allerlei vormen van politieke kermis en geen weet (willen/kunnen) hebben van de werkelijkheid.

Klaas Punt
Klaas Punt14 mei 2019 - 10:08

Deze tekening is best wel goed. Integenstelling tot al die commentaren op Brusselmans. Ik vraag mij echt af of dit stelletje lawaaimakers ook hun VARA-lidmaatschap hebben opgezegd nav de "Zo is het ook nog eens een keer" of Barend Servet shows.

3 Reacties
L.Brusselman
L.Brusselman14 mei 2019 - 13:28

Barend Servet was van de VPRO

Klaas Punt
Klaas Punt14 mei 2019 - 15:23

Ja, VPRO ik weet het maar is een identieke situatie. Ik denk dat weinig PvdA-stemmers in die periode daar over vielen. Moet je nu kijken.

L.Brusselman
L.Brusselman14 mei 2019 - 17:27

Een ander soort mensen dan in de jaren 70,dat moge duidelijk zijn. Weemoed maakt zich van mij meester als ik het verschil in mentaliteit zie.

Jabuka
Jabuka14 mei 2019 - 9:41

Als je ziet dat er tijdens de debatten niet gesproken wordt over ons pensioenstelsel, dat de bestaanszekerheid van miljoenen Nederlanders die hun hele leven gespaard hebben door EU op de tocht staat. Dat Frans Timmermans daar niets over zegt, alleen dat hij voor de top gaat en dat EU nog meer één moet worden. Wat is er dan met deze voormalige socialist gebeurd? Dan mag je verdorie toch je handen dichtknijpen dat er nog een SP is die wel even aan de bel trekt.

L.Brusselman
L.Brusselman14 mei 2019 - 7:30

Kun je nagaan in wat voor huichelachtig en schaapachtig land we leven. Een satisisch filmpje zorgt voor meer ophhef dan bv de arrestatie van Assange . De prioriteiten van de officiele media zijn evident.

4 Reacties
WatVroegerLinksWas
WatVroegerLinksWas14 mei 2019 - 8:25

Met je eens. Socialisten die de spot drijven met volgevreten politieke potentaten, ik vind het vanzelfsprekend, maar tijden zijn blijkbaar veranderd. Ik verdedigde overigens eerder deze week de handelingen van Assange op een ander (nota bene linksig) forum, en werd vervolgens van meerdere kanten voor Russische troll uitgemaakt. Waanzin.

Anoniempje5
Anoniempje514 mei 2019 - 11:29

Eens.

Anoniempje5
Anoniempje514 mei 2019 - 11:34

@WatVroegerLinksWas; dat is nog redelijk gematigd met wat je hier aan beschuldigingen en beledigingen voorbij ziet komen.

HM van der Meulen
HM van der Meulen15 mei 2019 - 17:06

Als iemand van de PvdA is mag het en als iemand van de SP is, dan niet.

Woeki Hypo
Woeki Hypo13 mei 2019 - 22:44

Hoge opleiding schept Lange tenen. Woeki Hypo.

1 Reactie
Joe Speedboot
Joe Speedboot14 mei 2019 - 4:26

Spiegeltje, spiegeltje..

ton14024
ton1402413 mei 2019 - 20:39

Dirty Harry had full metal jackets. Ron lijkt met losse flodders meer pijn te doen.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout13 mei 2019 - 20:05

Die SP tomatenshow was voor één jaar leuk. 1999? Of zoiets? Daarna een platitude. Blijf origineel zeg!

msj_meijerink
msj_meijerink13 mei 2019 - 20:00

'Dirty Ron', 'smakeloze Ronnie' zal je bedoelen.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks13 mei 2019 - 19:32

Tja, de SP bekent wel duidelijk kleur. Getuigenispartij is weer het heilige woord en lekkerbekkend wordt op de kiezers van PVV en FvD gejaagd. Jammer, jammer en nog eens jammer. Tegen de kwetsbaren in de samenleving, de gewone hardwerkende arbeiders en tegen iedereen die strijdt voor een rechtvaardiger samenleving trekken ze dus een lange neus. Weer een partij die voor mij afvalt om op te stemmen :( Op deze manier is iedere kans op een linkser beleid, op resultaat voor de kwetsbaren en de minderbedeelden natuurlijk gewoon kansloos. Ron Meijers ego is blijkbaar zo groot dat hij liever de huidige coalitie aan de macht houdt dan dat hij zich serieus inzet om voor zijn achterban concrete resultaten te bereiken.

6 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot14 mei 2019 - 4:25

Ik had het niet beter kunnen verwoorden. De SP dankzij chronische incompetentie aan de top als partij voor valse hoop.

Klaas Punt
Klaas Punt14 mei 2019 - 7:56

"weer een partij die voor mij afvalt om op te stemmen" - kom op Brenda, mijn gevoel is dat je nooit op de SP zou stemmen gezien de commentaren op deze site.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde14 mei 2019 - 10:39

'Ron Meijers ego is blijkbaar zo groot....' Dat begint er steeds meer op te lijken. Destijds vond Meijer het belangrijker dat hij Jongerius ten val bracht dan dat hij voorkwam dat de pensionleeftijd verhoogd werd. Hij wilde zijn macht laten zien. Met alle gevolgen van dien. En nu doet hij het weer. Wraak nemen op Timmermans omdat die tegen samenwerking met de SP is. Die samenwerking zal er nooit komen, dat weet iedereen. Vooral de SP doet ze er alles aan om niet te worden geassocieerd met de PvdA. Want dat is de vijand die nodig is om het handje vol SP stemmers binnen de eigen deuren te houden. Toen Timmermans zijn oproep deed had hij dus het grootste gelijk van de wereld alleen had hij moeten beseffen dat de wraak van het politbureau nog zou volgen. Nu dus. Meijer schiet uit de heup, niet om een doelwit te treffen maar om zo veel mogelijk slachtoffers te maken. Daarin lijkt hij wonderwel te slagen. Hoewel de kleine achterban , dat deel dat maar niet wil geloven dat het afgelopen is met de SP, heel fanatiek in zijn broek plast van het lachen om zoveel lol, zien we in de laatste peilingen sinds de grap van Meijer dat we de partij kunnen bij zetten in het rariteitenkabinet van Nederland. Links bestaat niet meer, klaagt de achterban. Dat klopt en en daar hebben ze zelf voor gezorgd.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks14 mei 2019 - 15:46

@Klaas Punt "kom op Brenda, mijn gevoel is dat je nooit op de SP zou stemmen gezien de commentaren op deze site" Zo zie je maar weer hoe gemakkelijk je gevoel zich laat bedotten door de ingeslepen synaptisch patronen in je brein die niets anders zijn dan een geautomatiseerde ondebewuste reflectie van je eigen vooroordelen. Ik heb in het verleden meermaals SP gestemd en zou het graag opnieuw doen, maar niet met de koers zoals die nu wordt ingezet.

Klaas Punt
Klaas Punt14 mei 2019 - 16:23

Brenda, de patronen in mijn brein zijn voor jou een evengroot geheim als jouw stemgedrag. Maar toch fijn dat je deze analyse op afstand publiceert.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks14 mei 2019 - 17:54

@Klaas Punt "Brenda, de patronen in mijn brein zijn voor jou een evengroot geheim als jouw stemgedrag." Die patronen openbaren zich nogal opzichtig in jouw reacties en hoe die redelijkwerwijze in het maatschappelijk debat begrepen mogen worden. Mijn stemgedrag is voor mijzelf niet zo'n groot geheim Klaas, dat jij het niet kan volgen daar kan ik dan weer niets aan doen. "Maar toch fijn dat je deze analyse op afstand publiceert." Graag gedaan Klaas; al gebied de eerlijkheid mij wel om te constateren dat juist jij degene bent die hier begingt met "analyse op afstand". En zo is de circel weer rond, leer ervan en doe er je voordeel mee.

Klaas Punt
Klaas Punt13 mei 2019 - 18:53

De vraag is: komen er ook andere partijen voor in het boekje? Dan is het misschien het aanschaffen waard. Van de SP weet ik wel genoeg.