Joop

Roseanne for president

  •    •  
03-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-5017268.jpg
Actrice wil namens Groene Partij meedoen in de strijd tegen Obama... 
Roseanne Barr wil president van de Verenigde Staten worden. De actrice en comédienne wil zich namens de Groene Partij aansluiten in de race voor het presidentschap. In een donderdag verstrekte verklaring zegt Roseanne dat het geen grap betreft.
In de verklaring zegt Barr al lange tijd een groot supporter te zijn van de partij en dat ze ernaar uitkijkt om met mensen te werken die dezelfde waarden hebben.
‘Ik ben ziek van de Democratische en Republikeinse Partij. Beiden werken niet in het belang van het Amerikaanse volk’, aldus Roseanne.
Barr heeft een officiële sollicitatie naar de Groene Partij gezonden. In juli zal de partij een presidentskandidaat kiezen in Baltimore.
Barr is vooral bekend van de succesvolle sitcom Roseanne die van 1988 tot 1997 wereldwijd op de buis werd uitgezonden. Het leverde de 59-jarige actrice onder meer een Emmy Award en een Golden Globe op.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (18)

JanJansen9
JanJansen93 feb. 2012 - 7:34

Oh ja, het valt me nu te binnen dat in the 2000 elections Ralf Nader de zo belangrijke stemmen van Al Gore afsnoepte waardoor, zo u weet, de jonge Bush de verkiezingen won (hoewel: Gore had meer popular votes en Bush had de beschikking over rommelaars met stembiljetten in Florida).

Dehnus
Dehnus3 feb. 2012 - 7:34

Ja, ze bedoelt het goed, maar ze kan dat wel vergeten. Anders dan dat ze wat stemmen wegsnoept bij de Democraten en dus de Republikeinen helpt.

sociaaltje
sociaaltje3 feb. 2012 - 7:34

In de lijn van Reagan...... Ach ja een beetje zelfoverschatting, komt wel vaker voor aan de overkant van de plas.

lancelot2
lancelot23 feb. 2012 - 7:34

In de strijd tegen Obama.......... WoeHA! Dat Obama nodig weg moet weet ieder kind............ Maar met die lukt het zekerr niet. Next.

johnnysisko
johnnysisko3 feb. 2012 - 7:34

Roseanne! You go girl!!

BataafsRepublikein
BataafsRepublikein3 feb. 2012 - 7:34

Zo jammer dat het in de VS om maar 2 partijen gaat. The Green Party heeft goede punten, maar ze zijn echt té radicaal voor Amerikaanse begrippen. Nader heeft het ook al tig keer geprobeerd, je bent bij voorbaar kansloos. Het enige dat je vanuit die hoek van het politieke spectrum kunt doen is lobbyen bij de Democraten ten einde oog te houden voor het milieu want de Republikeinen geven daar doorgaans geen sikkepit om, al die oude Texaanse oliegerontocraten?????

Waterbeer
Waterbeer3 feb. 2012 - 7:34

Zijn die amerikaanse groenen net zo rechts als onze Sap?

2 Reacties
westermans
westermans3 feb. 2012 - 7:34

Nu is links niet altijd socialistisch. Je hebt ook linkse partijen die, net als ik, geen heil zien in socialisme. Groenlinks is er een van: een sociaal vangnet, onderwijs, zorg, dak boven je hoofd, maar als je jezelf wilt onderscheiden in welvaart, dan zul je daar toch zelf voor moeten werken. Daarnaast is GroenLinks in het algemeen een groene partij. (nomen est omen)

eeweew
eeweew3 feb. 2012 - 7:34

Alle groene partijen passen slecht in het links-rechts beeld. En dan nog gaan vergelijken met de VS is helemaal onmogelijk. Overigens is GroenLinks echt niet rechts.

JanJansen9
JanJansen93 feb. 2012 - 7:34

Juist dit soort dingen kan Obama's herverkiezing blokkeren. Een duivels dilemma: Obama's beleid is niet echt van de grond gekomen, maar de enge conservatieven zijn nog erger voor land en wereld (denk aan de Bush jaren). In Nederlandse termen, indien maar twee partijen mee strijden in de presidentsverkiezingen welke kiest u dan? De PvdA of de PVVD?

2 Reacties
Waterbeer
Waterbeer3 feb. 2012 - 7:34

Er is geen enkel verschil tussen bush of obama beiden grote massamoordenaars en mensen die hun eigen bevolking in ranzige armoe laten leven . De VS is geen democratie dus doe aub niet net alsof dat wel het geval is .

Bakoe
Bakoe3 feb. 2012 - 7:34

Het sprookje van Obama is echt wel voorbij. Ik kan geloven dat mensen vallen voor zijn charisma, maar het is aangetoond, praatjes vullen geen gaatjes.

[verwijderd]
[verwijderd]3 feb. 2012 - 7:34

De VS heeft een historie wat betreft het presidentschap van B-acteurs, dus waarom niet.

1 Reactie
Michiel Online
Michiel Online3 feb. 2012 - 7:34

"De VS heeft een historie wat betreft het presidentschap van B-acteurs, dus waarom niet." Waarom noem je "B-acteur"?

[verwijderd]
[verwijderd]3 feb. 2012 - 7:34

In de Amerikaanse situatie is een stem op de green party een stem die voor de democraten verloren gaat . Het enige effect van meedoen is een grotere kans op een republikein in het witte huis.

1 Reactie
Waterbeer
Waterbeer3 feb. 2012 - 7:34

zo dacht men ooit ook in Venezuela voordat Chavez met zijn nieuwe partij 53% van die kiezers achter zich kreeg . Strategisch stemmen is koren op de molen van de heersende elite

JoopSchouten
JoopSchouten3 feb. 2012 - 7:34

Green She Devil.

1 Reactie
sociaaltje
sociaaltje3 feb. 2012 - 7:34

Lol Joop Obama mag wel oppassen ;-)