Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rosé-protest in Rotterdam

  •  
01-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rose_300.jpg
Gemeenteraad wil af van absurd alcoholverbod, extra kleedje nog wel verboden in parken
Onder aanvoering van Leefbaar Rotterdam en Papa Opstelten is in de stad het ene na het andere verbod op van alles en nog wat doorgevoerd. Zo mag je geen extra kleedje neerleggen in het park. En geen glaasje wijn drinken. Stadswachten zien onder het mom van ‘zero tolerance’ streng toe op naleving en delen bonnen uit alsof het flyers zijn. Ook dit weekeinde werden weer tientallen burgers beboet, meldt TV Rijnmond.
In de Rotterdamse gemeenteraad groeit het verzet tegen de extreme betutteling, zelfs onder de PvdA, de partij die uit angst voor het populisme de repressie stevig omarmt. GroenLinks-gemeenteraadslid Arno Bonte stelt de absurde regels met enige regelmaat ter discussie. Met succes. Zijn voorstel om het alcoholverbod op te heffen kan op nu een meerderheid rekenen. Het intrekken is nog niet officieel rond maar Bonte vierde zondagmiddag alvast een feestje in het Park bij de Euromast. Illegaal, dat nog wel.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (12)

toshiba
toshiba1 mei 2011 - 16:43

Goed werk Arno. Voorbij de betutteling en de zinloze dienstklopperij.

rgeurtsen
rgeurtsen1 mei 2011 - 16:43

Te laat PvdA, te laat. Bos promootte hardhandige discussie, zoals Wilders laat zien zal hij niet bedoeld hebben. Marcouch wilde orde op het Osdorpplein en Plein 40-45. In Rutteland doet Opstelten, als we niet oppassen, wat hij deed in Rotterdam. Grote woorden en in het klein onzinnige repressie. Het was de tijd van de populistische fatsoensrakkers die geklaag van mensen over veiligheid volgen, zonder de werkelijkheid te kennen. Het kleedje in het park... heerlijke fatsoensrakkers waanzin. In Amsterdam mag de vrijmarkt niet meer op middernacht beginnen, het moment dat Koninginnedag begint. De opruimdiensten, weten dat mensen overdag als ze moe zijn veel meer afval achterlaten. Het fatsoen van de nacht leidt tot onfatsoenlijke burgers... ze laten hun rotzooi overdags achter, terwijl de ervaring is dat ze het in de nacht veel meer opruimen. De PvdA doet er goed aan om rigoreus afstand te nemen van dit gedrag. De niets-jaren NUL zijn voorbij. De speech van Cohen kan de weg aangeven... http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/voorwaarts/ maar ik ben er wat repressie-in-het-klein n iet gerust op, met Dijsselbloem op en prominent positei in de fractie en Van der Laan als burgermeester. Rotterdam, geen woorden maar daden, loopt voorop.

Hanvander Horst
Hanvander Horst1 mei 2011 - 16:43

Wat interessant zou zijn is na te gaan welke idioot ooit op het idee is gekomen om het aantal kleedjes in het park aan een maximum te binden en waarom en hoe men vervolgens op het idee is gekomen om de oppervlakte van de kleedjes aan een maximum te binden, tenzij, tenzij er een vergunning is aangevraagd. Om vervolgens gemeentelijke koddebeiers aan te stellen juist om dit te gaan handhaven. Ik bedoel: het is de moeite waard om absurditeit tot op de bodem te analyseren. En dat niet alleen: ook na te gaan welke van de geweldige volksvertegenwoordigers er aan hebben bijgedragen dat dit Kafkaesk Rotterdam tot stand kon komen. Wat ben ik blij dat ik aan de goede kant van de gemeentegrens woon.

Paradox2
Paradox21 mei 2011 - 16:43

Vooral die congierges die politietje spelen vind ik verschrikkelijk. Schuimbekkend op zoek naar picknickkleedjes.

heinhenderson
heinhenderson1 mei 2011 - 16:43

Arno, de notabelen van voorheen en andere elite zullen en zouden trots op je zijn. Joeghei! Wijn in het park. Alleen jammer van al dat plebs met hun bagger-rosé... Maar *plop* we doen nog een spuitwijn uit de Marne #Champagne!

Alila
Alila1 mei 2011 - 16:43

"Onder aanvoering van Leefbaar Rotterdam en Papa Opstelten is in de stad het ene na het andere verbod op van alles en nog wat doorgevoerd." Opstelten is sinds 2 en een half jaar geen burgemeester meer en Leefbaar Rotterdam zit al 5 jaar in de oppositie.

FransAkkermans
FransAkkermans1 mei 2011 - 16:43

" ...zelfs onder de PvdA, de partij die uit angst voor het populisme de repressie stevig omarmt" Nu kan ik dat verbod op ritueel slachten beter plaatsen. Ik vind overigens dat ritueel drinken in een park ook moet kunnen.

DikBrix
DikBrix1 mei 2011 - 16:43

Dat hele optreden van het leger aangestelde stadswachten is langzamerhand volledig uit de klauwen gelopen. Niet alleen wat betreft parkeerbonnen, loslopende honden, kosten van dat leger zelf welke Rotterdam allang niet meer in de hand heeft, wat al niet. Ook door de steeds groeiende ergernis over de regels die door de politici zelf zijn verzonnen en door die stadswachten slechts in opdracht worden gehandhaafd. Nogmaals voor alle duidelijkheid: in opdracht van de politici zelf. Maar ja, dat slaat niet aan. Het gaat pas tellen als een 'beschaafd' glaasje wijn ook wordt beboet. Dat je van een fles wijn net zo lazerus wordt als van te veel bier, dat doet er niet toe. Bier is onbeschaafd, wijn is 'in'. Ik zou, verondersteld dat ik in een park ooit zou picknicken, geen bier mogen drinken, dat is ongepast. Wel een prosecco of zo blijkbaar, volgens Bonte. Ik zie dat verschil niet zo. Mag ik nu op een bankje in een willekeurige straat als zwerver of anderszins nu wel een fles wijn leegdrinken maar geen blikje bier?

Pjotrs
Pjotrs1 mei 2011 - 16:43

Best goed van die stadswachten om te controleren of er ook rosé wordt gedronken. Als die Rotterdammers nou nog niet door hebben dat je tegenwoordig prosecco moet drinken, dan moet het maar zo.

1 Reactie
kweetal2
kweetal21 mei 2011 - 16:43

Ach, prosecco is zooooo 2010...

grolschje2
grolschje21 mei 2011 - 16:43

Alcohol in de openbare ruimte is toch overal in Nederland verboden?

1 Reactie
harryw2
harryw21 mei 2011 - 16:43

Nee