Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Ronald Plasterk is een circusolifant met een belachelijke hoed’

  •  
28-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9646 keer bekeken
  •  
johanfretz

Johan Fretz draagt een column voor in de stijl van Druktemaker Marcel van Roosmalen. Het onderwerp: de beoogde verkenner Ronald Plasterk. “Hij zal zeggen dat hij het toch vooral doet voor het landsbelang, om over zijn schaduw heen te springen. Wie het ego van Ronald Plasterk kent, zal beseffen dat er een behoorlijk flinke sprong zal moeten worden genomen. Ronald Plasterk is een circusolifant. Voor het geval je hem niet kunt zien vanuit de verte heeft hij voor de zekerheid toch maar even een belachelijke hoed van de spreekstalmeester geleend en opgezet. Wat Hugo de Jonge heeft betekend voor de kleurrijke schoenen en Matthijs van Nieuwkerk voor het leren jack, dat heeft Plasterk gedaan voor de hoed: het een stigma bezorgen.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

Prisunix
Prisunix28 nov. 2023 - 14:21

Een wappie als verkenner, dat wordt tasten in bruine mist.

Norsemen
Norsemen28 nov. 2023 - 12:23

Van wetenschap naar de PVV. Qua niveau de twee uitersten van elkaar.

Vuurrood
Vuurrood28 nov. 2023 - 10:35

Gezien de opvattingen van Plasterk verwoord in zijn opstelletjes in De Telegrof valt van Plasterk weinig tot niets te verwachten. Pure armoei en tot niets leidend!