Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Ron Meyer nieuwe voorzitter SP

  •  
28-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sp_300_01.jpg
SP-leden verkiezen op congres Meyer boven Sharon Gesthuizen als opvolger van Jan Marijnissen
Ron Meyer is de nieuwe voorzitter van de SP. Daarmee neemt de Limburger het stokje over van partij-icoon Jan Marijnissen die de functie sinds 1988 bekleedde. Dat werd zaterdagmiddag op het SP-congres bekend.
De leden van de SP hadden de keuze uit gedoodverfde favoriet Ron Meyer en zijn opponent, Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen. Hoewel Meyer zijn winst via open verkiezingen heeft behaald, stond al vrijwel vast dat hij de nieuwe voorzitter zou worden. Meyer, door het partijbestuur aangedragen, zou alle steun en hulp hebben gekregen vanuit datzelfde bestuur terwijl Gesthuizen haar campagne op eigen kracht moest voeren.
sp_300
Uiteindelijk stemden 529 leden voor Meyer als nieuwe voorzitter. Gesthuizen had na de definitieve telling 370 stemmen. Volgens Meyer is van enige wrijving binnen de partij overigens geen sprake. ‘De SP is meer dan de som der delen,’ aldus de nieuwe voorzitter. ‘Onze teamgeest maakt het verschil. We gaan schouder aan schouder naar buiten.’ 

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (72)

blues boy
blues boy28 nov. 2015 - 14:37

Prima dat het beste raadslid van Nederland nu SP Voorzitter wordt. https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwimqbHHsbPJAhXDlQ8KHcbXAfMQFgggMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.l1.nl%2Fnieuws%2F247828-ron-meyer-uit-heerlen-beste-raadslid-van-nederland&usg=AFQjCNH4Cc6bY1ePL6UsMr_El110QuuU3g&sig2=m1lfygsL_IkEjUU9MVnHuA&bvm=bv.108194040,d.ZWU

pietdeg2
pietdeg228 nov. 2015 - 14:37

Wat een verrassing: de kandidaat van het politbureau heeft gewonnen!

hugo bergveen
hugo bergveen28 nov. 2015 - 14:37

Zou het partijbestuur nu opgelucht ademhalen? Sharon kwam toch wel dichtbij dan de bedoeling was!

Pindaklaas
Pindaklaas28 nov. 2015 - 14:37

Ik had een stem voor Ron dus ben blij met deze uitslag. Overigens geen probleem als Sharon het was geworden.

Armagaddon
Armagaddon28 nov. 2015 - 14:37

>>> Proficiat...!!...Ron Meyer nieuwe voorzitter SP...op de barricaden...Liberté, Égalité, Fraternité....!!!

Patrick Faas
Patrick Faas28 nov. 2015 - 14:37

Aanhangers van Ron Meyer gefeliciteerd. Zou zelf op Sharon Gesthuizen gestemd hebben, omdat ik vermoed dat zij diegene is die het beste Engels spreekt, maar zeker weet ik dat niet eens, want heb Ron Meyer nog geen woord Engels horen zeggen. Dus laat ik hem maar het voordeel van de twijfel geven en hem succes wensen.

LaBou
LaBou 28 nov. 2015 - 14:37

Erwin Lamme, za 28 november 2015 17:24 Wat is dat weer een hatelijke sneer naar de SP. Was jouw partij, de PvdA maar zo principieel als de SP, dan was Nederland nu heel wat socialer. Helaas vonden jouw vrienden het niet nodig ook maar een poging te doen om één enkele verkiezingsbelofte waar te maken (en kom nou niet met die doodoener: "de PvdA nam zijn verantwoordelijkheid" en "de SP wil niet" want als ze echt hun verantwoordelijkheid hadden genomen hadden minimaal met de SP gepraat. Het was de PvdA die NIET met de SP wilde praten). Je moet eens ophouden met alleen die twee overbekende deuntjes die we elke keer van jou horen: "Meer EU" en "het is de schuld van de SP". Wij als kiezer zijn beduidend minder dom dan waar jij ons voor wilt houden!

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen28 nov. 2015 - 14:37

SP's eigen Hans Spekman.

LaBou
LaBou 28 nov. 2015 - 14:37

Erwin Lamme, za 28 november 2015 20:03 Grapjas. Jou reactie is gelijk aan die van veel politici: zolang de kiezer ons gelijk geeft is het goed. Zo niet dan is hij dom. Overigens, wat heeft de PvdA nu écht bereikt voor de laagst betaalden? Steeds hogere zorgkosten incl. almaar hoger wordende eigen bijdrage? Een thuiszorg die niets meer voorstelt en een PGB-systeem dat niet werkt maar wel 5 milliard naar de al goed betaalden? Uitkeringen die steeds verder worden afgeknepen met steeds meer controle? Afbraak van het beetje ontslagbescherming dat er was? Financieel uitkleden van gepensioneerden? Wat jij elke keer bepleit (en wat de PvdA enthousiast uitvoert is gewoon VVD beleid onder het motto: als wij het niet doen doet een ander het wel en nu hebben wij toch maar mooi die baantjes). Hoe hard je ook roept dat het wel zo is, sinds het afwerpen van de ideologische veren onder Kok is de PvdA niet links meer en zeker niet sociaal. Daarvoor moet je toch echt bij de SP zijn. Werkgeversbelangen worden al door VNO-NCW en de VVD uitstekend behartigd, dan mag er ook wel eens een partij voor de gewone man (en daar lijk jij mij niet bij te horen) opkomen.

Tijgernoot2
Tijgernoot228 nov. 2015 - 14:37

Waarom is deze verkiezing zo belangrijk? Ik dacht altijd dat de echte politieke macht bij de fractievoorzitters e.d. lag en niet bij de partijtop zelf.

Freeman2
Freeman228 nov. 2015 - 14:37

Wat is het politieke programma van Ron Meyer? Inhoudelijke journalistiek dient o.a. een politicus naar zijn eigen politieke programma te beoordelen. Sensatiezucht brengt enkel politieke trollen en populisten als Wilders naar voren. Is dit weer de bedoeling?

A3Kok
A3Kok28 nov. 2015 - 14:37

De kop: "..... vervanger van Jan Marijnissen". Ik had liever "..... opvolger van Jan Marijnissen" gezien.

peterh2
peterh228 nov. 2015 - 14:37

Goed om te zien dat de activistische stroming gewonnen heeft, met Gesthuizen was de SP langzaam de PvdA achterna gegaan op zoek naar de macht. De toekomst zit in heldere ideologisch bevlogen politiek, een duidelijke doelgroep en een op hoofdlijnen compromisloze opstelling. Je ziet vandaag ook weer in de peilingen dat een uitgesproken koers veel mensen trekt. Een sterke SP als alternatief voor Wilders voor de teleurgestelde onderklasse die klap op klap krijgt van dit rechtse-rot-kabinet.

harmdevos
harmdevos28 nov. 2015 - 14:37

Ron Meyer en Sharon gaan er samen volop tegenaan: tegen het onrecht in onze samenleving, voor een betere, rechtvaardige verdeling van de arbeid. De SP is meer dan links, het is een socialistische partij. Die zijn er in ons land niet meer in het parlement.

Rode druppel
Rode druppel28 nov. 2015 - 14:37

Dus Ron Meyer mag de SP proberen nieuw leven in te blazen ? Een kleine tip van mij voor Ron. Vervang de gehele tweede kamer fractie behalve Renske. De softies moeten eruit.

2 Reacties
lembeck
lembeck28 nov. 2015 - 14:37

TIP? Je bent knots. Lees je nog wel eens wat ze allemaal doen? Dan zou je toch echt wat anders zeggen. Puur een actiepartij zijn/worden werkt helemaal niet meer. Ik feliciteer Ron Meyer hoor, maar denk persoonlijk niet dat hij de juiste keuze is. We zullen zien.

harmdevos
harmdevos28 nov. 2015 - 14:37

WEl wat erg rigoreus, maar ik ben ook een fan van Renske!

Jantje68
Jantje6828 nov. 2015 - 14:37

Heerlen ligt in de vernieling met het hoogste aantal uitkeringen na jaren lang SP beleid. Nu de rest van Nederland aan de beurt. Makkelijk uitgeven op kosten van de balstingbetaler en dan reopen dat je beleid een success is.

2 Reacties
Rootman
Rootman28 nov. 2015 - 14:37

Voordat je domme dingen roept mag je eerst een causaal verband leggen tussen een SP gemeenteraad in een krimpgebied en werkloosheidscijfers.

lembeck
lembeck28 nov. 2015 - 14:37

Er is heel anders aan de hand in Heerlen en ik hoop dat zal blijken dat de SP daarin uiteindelijk geen part aan gehad heeft: https://visieopvastgoed.wordpress.com/2015/03/23/sp-wethouder-gaf-in-heerlen-marktpartij-zo-maar-35-miljoen-euro-cadeau/ Over de uitkeringen kan ik niets vinden. Heb je een link? Kan je ergens naar terug verwijzen?

[verwijderd]
[verwijderd]28 nov. 2015 - 14:37

Gefeliciteerd SP Meyer. En nu het PvdA syndroom svp buiten de partij houden. Dus niet links voor verkiezing en rechts er na. Geen ideologische veren afschudden. Geen baantjes carrousel dus afdracht handhaven. Geen compromis cultuur die herstel van sociale voorzieningen in de weg staat.

1 Reactie
Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer28 nov. 2015 - 14:37

Kortom weer een machteloze populistische oppositiepartij. Gemiste kans voor de SP lijkt mij.

Blitskikker
Blitskikker28 nov. 2015 - 14:37

Zijn er na Marijnissen eigenlijk nog wel eens SP-ers geweest die in een bedrijf gewerkt hebben? Of heeft de SP zich sindsdien volledig toegelegd op ambtenaren en uitkeringstrekkers?

2 Reacties
Chopper2
Chopper228 nov. 2015 - 14:37

Ja hoor, ik werk al 40 jaar in het bedrijfsleven en heb zelf ook 2 eigen bedrijven gehad.

lembeck
lembeck28 nov. 2015 - 14:37

De meeste SPers werken naast hun politieke loopbaan. De fractievoorzitter in Rotterdam bijvoorbeeld is ICTer en werkt als zodanig in die branche. Er zijn er best veel die een heel goed betaalde baan hebben met een hoge functie, zoals er een groeiend aantal SPers is dat een academische graad heeft. Niet alleen in de partij, maar ook die op de SP stemmen. Ik begrijp dat dit niet is wat je graag wilt weten, maar is desalniettemin wel waar.

TonNoort
TonNoort28 nov. 2015 - 14:37

Jammer, de SP kiest weer voor de eigen navel en dus voor helemaal niets. De SP kiest zoals verwacht weer conservatief. Het nostalgisch terugverlangen naar die oude tijd vol actieleuzen doet het blijkbaar goed. Verlangen naar de tijd dat Wilders nog niet bestond en de wereld lelijk, maar bevechtbaar leek. We doen of het weer net zo is als toen, sluiten onze ogen en wensen ons die tijd opnieuw toe. Dan zijn we weer even die actiepartij toen iedereen nog gemotiveerd was voor een betere wereld. Dan is het net alsof al die tijd die daarna kwam, en we zo in de versukkeling raakten, er nooit is geweest. Dat zal het wensdenken van het partijbestuur en nu ook van een deel van de leden zijn geweest. Slaap zacht SP en droom lekker verder. Bij gebrek aan een toekomstvisie komt de SP met een terugblik naar een ver verleden. Terug naar vroeger is terug naar niets want vroeger bestaat al heel lang niet meer. Er is alleen nog morgen. Veel gehoorde klacht over Meijers optreden de afgelopen weken was dat hij kwam, zijn verhaaltje hield (iedere keer hetzelfde) en weer vertrok. Geen bek opendeed tegen mensen met vragen. In tegenstelling tot zijn rivale, die dat wel deed, die tot lang na sluitingstijd bleef om de verhalen van de mensen aan te horen. Meijer liet zich hiermee van zijn slechtste kant zien, de regent die alleen geinteresseerd is in zijn eigen verhaal. Hij heeft geen boodschap aan zijn leden, hij is er niet voor hen, maar zij zijn er voor hem. Het is dezelfde hooghartigheid die Marijnissen uitsprak toen hij zei dat het stemadvies er was om de leden te helpen beslissen. Voor het geval ze de verkeerde keuze maakten. En jammer voor hen, ook dit keer zal de SP mijn stem niet krijgen. Tenzij er iets opmerkelijks gebeurt. Maar ik ga niet mee helpen om terug te kijken, daarvoor hebben we de PVV al. En dat is al erg genoeg. Ik wil in de toekomst leven en niet in het verleden want toen was ik er al. Ik wil er ook in de toekomst zijn. De SP blijkbaar niet.

4 Reacties
Chopper2
Chopper228 nov. 2015 - 14:37

Tsjonge, ik heb uw verhaaltje nu al zo vaak gehoord dat het melancholische gevoelens zou oproepen als het er nu niet gestaan had.

ton14024
ton1402428 nov. 2015 - 14:37

Dus jij hebt het verleden gezien, met zijn arbeidersklasse. Maar dat opmerkelijke dat volgens jou nog moet geschieden, is al werkelijkheid, maar jij ziet dat blijkbaar niet. Of is die nieuwe arbeidersklasse een toekomst waarin jij wil leven?

Molly Veenstra
Molly Veenstra28 nov. 2015 - 14:37

Wat moet ik met al die 'wijsheid'?

lembeck
lembeck28 nov. 2015 - 14:37

Omdat er een voorzitter gekozen die niet jouw fiat krijgt ga je niet meer stemmen? Gaat het niet vooral om dat de partij DOET? Ik ben zeker niet blij met Meijer als voorzitter. Heb grote bedenkingen zelfs. Maar ik blijf lid en blijf stemmen, want het gaat niet om die voorzitter, maar om wat de partij DOET en waar ze voor staat.

Peter Lankhorst
Peter Lankhorst28 nov. 2015 - 14:37

Dit is natuurlijk de uitslag die je wist dat zou komen. Toch had ik van deze progressieve klub verwacht dat ze de voorkeur zouden geven aan een vrouw.

1 Reactie
hugo bergveen
hugo bergveen28 nov. 2015 - 14:37

Progressief? Hoe verder naar links, des te conservatiever partijen plegen te zijn. De gevestigde partij-orde heeft deze keer gewonnen, maar een richtingenstrijd is al zichtbaar. Sharon riep de winnaar niet voor niets op om rekening te houden met degenen die op haar hebben gestemd. En nu kijken of Marijnissen zich echt heeft teruggetrokken of over zijn graf heen blijft regeren.

[verwijderd]
[verwijderd]28 nov. 2015 - 14:37

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
ton14024
ton1402428 nov. 2015 - 14:37

´´kiezers die niet of nauwelijks op de hoogte zijn van de complexiteit van de nationale en Europese politiek´´ Draaikonten is toch duidelijke taal?

Molly Veenstra
Molly Veenstra28 nov. 2015 - 14:37

'De SP is namelijk één van de partijen die zich heeft ontwikkeld tot een ware plaag voor de democratie.' Integendeel. De Partij van de Arbeid is een plaag voor de democratie. Die partij heeft de strijd opgegeven, die partij heeft meerdere malen gekozen voor een coalitie met de VVD, die partij heeft met Wim Kok een privatiseringsgolf over Nederland afgeroepen waar men in het rechtse kamp slechts over kon dromen. Die partij heeft haar kiezers verraden. Die partij is ten dode opgeschreven. Want we gaan nu allemaal SP stemmen. Je kiezers verraden, is de democratie verraden. Daaag, PvdA.

sieuwa57
sieuwa5728 nov. 2015 - 14:37

"De SP is namelijk één van de partijen die zich heeft ontwikkeld tot een ware plaag voor de democratie." Die opmerking lijkt me uit de mond van iemand zoals jij meer een compliment dan een belediging voor de SP.

Mark Gh
Mark Gh28 nov. 2015 - 14:37

Je stelt weer eens het politieke proces boven de inhoud, waardoor het proces als zodanig doelloos is geworden en niet uit te leggen valt. Wel tekenend voor de situatie waar zowel Den Haag als Brussel zich in bevinden, dat wel.

Chopper2
Chopper228 nov. 2015 - 14:37

Ik heb meer met Sharon. Vraag me niet waarom, gevoelsmatig.

1 Reactie
Haastig
Haastig28 nov. 2015 - 14:37

Ik heb niks met SP, maar Sharon Gesthuizen vind ik overkomen als een prettig intelligent persoon. Ron Meyer oogt wat gladjes, wellicht door het overschot aan haargel.

Meta Foor
Meta Foor28 nov. 2015 - 14:37

jammer dat Samsom zich niet aangemeld had als kandidaat (in het kader dat hij alles aangrijpt om een microfoon te pakken)

1 Reactie
lembeck
lembeck28 nov. 2015 - 14:37

Samsom? Bij de SP? Hoe denk jij eigenlijk? Soms is er echt geen wijs uit te worden.

Meta Foor
Meta Foor28 nov. 2015 - 14:37

nou, dat wordt een geduchte tegenstander voor Pechtold ! die zal er een zware dobber aan hebben (maar niet heus)

2 Reacties
blues boy
blues boy28 nov. 2015 - 14:37

Gut, is Pechtold nu ook al partijvoorzitter,dat wist ik niet. Hij was wel eens Minister van Spek en Bonen.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen28 nov. 2015 - 14:37

Hoe goed de SP-partijvoorzitter ook is, D66-kiezers zullen toch niet overstappen op de SP, daar zijn ze te nuchter voor. De concurrentie gaat tussen SP, PVV en PvdA.

Klerck
Klerck28 nov. 2015 - 14:37

Dingen die opvielen: - Totaal blank gezelschap. Idem bij GroenLinks, PvdD & D66. - Het leek wel een religieuze samenscholing qua beleving. De wereld staat in de hens maar het Buitenland met haar economische en veiligheid aantastende invloeden bestaan niet. - De Koerden. Niemand iets met Koerden? - EU, Oekraïne en Griekenland. Iemand? - IS. Radicalisering, probleemjeugd, wijken? - Open grenzen, export, brood op de plank, arbeidsverdringing door Polen? - Defensie. OSW. Milieudoelstellingen. Iemand? - Hoe China ons arbeidersbestaan beconcurreert. Iemand die nadenkt? - De bevolkingskrimp die regiogebonden zorg extra duur maakt voor het belasting bijdragend deel van Nederland. - Vluchtelingen. Woningnood, zorg, schoolplicht kinderen. Capaciteit leraren & zorgverleners? Wir machen dass? - De media. De totale kritiekloosheid. Allemaal: we-lopen-vandaag-mee-met-de-SP. Huh? Het lijkt wel of elk écht probleem buiten de deur wordt gehouden.

2 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen28 nov. 2015 - 14:37

Dit soort congressen zijn niet bedoeld om ernstige zaken aan te pakken. Ze zijn bedoeld om de leden te verbinden en te motiveren, de eigen lof te zingen en een positieve atmosfeer te scheppen. Het VVD- congres was niet anders.

lembeck
lembeck28 nov. 2015 - 14:37

Niet goed gekeken, denk ik. Er zaten wel degelijk mensen met een andere huidskleur tussen en een groter aantal mensen met verschillende religies. Soms zie je dat laatste niet direct aan de buitenkant. Bovendien waren dit afgezanten van afdelingen. Bij de afdelingen zelf zijn veel mensen met een ander kleurtje. Ohja... waarom is dat zo belangrijk voor je?

MarkHuisman
MarkHuisman28 nov. 2015 - 14:37

Lijkt me de juiste keus. De SP kan maar een kant op: acties, campagnes en opbouw verzet. In Den Haag valt er weinig te halen aangezien er onder de andere partijen complete overeenstemming bestaat over afbraak sociale voorzieningen, rijken rijker, armen armer, verslechtering positie werknemers etc. Eerst zullen de sociale verhoudingen in dit land moeten veranderen voordat de SP kans krijgt mee te regeren. Meyer heeft bewezen dat hij mensen kan inspireren, in beweging kan brengen en organiseren. Hij heeft de langstdurende stakingen van de laatste jaren (of misschien wel ooit) geleid. Daar ligt de enige hoop van links.

2 Reacties
pietdeg2
pietdeg228 nov. 2015 - 14:37

Veel succes in je volstrekte isolement. En vooral veel tandenknarsen als anderen er met de buit vandoor gaan omdat zij zich wel laten representeren door mensen die hun belangen behartigen.

arjenZH
arjenZH28 nov. 2015 - 14:37

"onder de andere partijen complete overeenstemming bestaat over afbraak sociale voorzieningen, rijken rijker, armen armer" Waar heb je het over? Zowel de uitgaven voor ziekte als sociale zekerheid stijgen jaar in jaar uit. Het enige wat de anderen proberen is die stijging niet helemaal uit de hand te laten lopen. Maar om dat nu "afbraak" te noemen? Gelukkig heeft het grootste deel van de kiezers in de gaten dat dit slechts SP framing betreft. Ook het sprookje dat de rijken rijken en armen armer worden in Nederland is de afgelopen weken door het CBS doorgeprikt. Het is gewoon niet waar. Maar de jaloezie is bij sommigen te groot om anderen wat meer te gunnen dan henzelf en ja dan is de SP de goede keuze. Gezien de venijnige commentaren op het congres zal het gejuich groot zijn als men bij de volgende verkiezingen groter is dan de PvdA. Het enige wat men echter bereikt is een totale verdeeldheid van links en complete machteloosheid. De de term verzet is pathetisch. De SP verzet zich liever (tegen wat, een van de landen met de beste sociale voorzieningen ter wereld?) dan constructief mee te denken. Wat een machteloze domheid.

Donostia
Donostia28 nov. 2015 - 14:37

Ik begrijp nooit zoveel van de linkse emoties. Heb wel het congres gevolgd, en ik vond het best leuk. Wat ik niet zo snap is de hobby om elkaar de maat te nemen. Het lijken wel gristenen in Barneveld. Wie het meest links is mag het doen, ofzo. Tegelijkertijd ben ik wel gelukkig met deze stammenstrijd. Zo lang links niet wil samenwerken vormt het geen enkel probleem.

1 Reactie
neutralist
neutralist28 nov. 2015 - 14:37

Ja, het afscheid van Marijnissen was trouwens mooi maar ze kunnen beter afscheid nemen van zijn denkbeelden natuurlijk. De mans is sympathiek, zijn ideeën gevaarlijk naief.

MasterBeertje
MasterBeertje28 nov. 2015 - 14:37

Ron Meyer haalde volgens bovenstaand bericht 58,84% van de stemmen en Sharon Gesthuizen 41,15% . Dat mag een zeer teleurstellend resultaat worden genoemd, zeker als je de lobby van Marijnissen hierbij betrekt. De SP drijft toch meer op media werkzame figuren zoals Marijnissen en Roemer. Het gekibbel kan beginnen.

1 Reactie
ton14024
ton1402428 nov. 2015 - 14:37

Voor gekibbel moet je bij PvdA zijn.

Bernie2
Bernie228 nov. 2015 - 14:37

Geheel in SP-stijl: het bestuur heeft een nieuwe voorzitter (m/m) gekozen.

1 Reactie
lembeck
lembeck28 nov. 2015 - 14:37

Er is nauwelijks verschil met andere partijen, Bernie.... kom op zeg.

[verwijderd]
[verwijderd]28 nov. 2015 - 14:37

Ach, de SP.... Jaren 70 verschijnsel vind ik dat. Maar ik ben er gematigd positief over, ze staan tenminste ergens voor, ook al zijn dat niet mijn idealen, integendeel. Op de een of andere manier denk ik altijd dat SP-kiezers gelijk zijn aan ALDI publiek. Daar moet je zaterdagmiddag eens rondlopen om je boodschappen te doen. Met dat soort mensen wil je toch niet in 1 partij zitten? Godsammebeware zeg. Maar: respect voor Jan Marijnissen, dat wel.

3 Reacties
lembeck
lembeck28 nov. 2015 - 14:37

Goed gezegd hoor. In de Aldi in Hillegersberg lopen vooral mensen uit het rijke deel van Hillegersberg en in 'onze' Aldi gebeurt gek genoeg hetzelfde. Mensen met een dik inkomen doen hun boodschappen hier veelal bij de Aldi en de Lidl. De mensen die VVD stemmen dus. En nee...daar wil ik liever niet mee geassocieerd worden.

Brauswasser
Brauswasser28 nov. 2015 - 14:37

Frans vanderDoes, zo te horen gedraag jij je ook als een subtop-VVDer, die net de hypotheek en de contributie van de hockeyclub kan betalen

Simbro
Simbro28 nov. 2015 - 14:37

"Ach, de SP.... Jaren 70 verschijnsel vind ik dat" "Op de een of andere manier denk ik altijd dat SP-kiezers gelijk zijn aan ALDI publiek" "Met dat soort mensen wil je toch niet in 1 partij zitten? Godsammebeware zeg." Deze reactie is wel een heel ernstig geval van hokjesdenken! a) in elke tijdsperiode heb je goede en slechte gebeurtenissen. b) in elke winkel met een goede prijs/kwaliteitverhouding tref je zowel arme als rijke mensen aan. c) blijkbaar prefereer jij een partij waarin iedereen een kloon is van jou.

[verwijderd]
[verwijderd]28 nov. 2015 - 14:37

Wij hebben in Nederland helaas geen echte linkse partij , de SP schuift Sl richting GroenLinks en de Kaviaarsocialisten(PVDA)op. Ze kunnen beter een voorbeeld aan de Linke in Duitsland nemen. Weg met het kapatalisme dat heeft alleen ellende en oorlog bezorgd. Alles wordt geprivatiseerd door de markteconomie nu nog resten alleen de stoplichten , planeconomie is het beste systeem dat voor rechtvaardigheid en welvaart zorgt.

2 Reacties
arjenZH
arjenZH28 nov. 2015 - 14:37

"planeconomie is het beste systeem dat voor rechtvaardigheid en welvaart zorgt" Ik begrijp dat u de laatste 100 jaar onder de grond heeft geleefd. Of vond u de plan economieen van de Sovjet Unie, China, Noord Korea, Cuba etc echt een succes?

pietdeg2
pietdeg228 nov. 2015 - 14:37

"planeconomie is het beste systeem dat voor rechtvaardigheid en welvaart zorgt" Zoals miljoenen slachtoffers in Rusland en China je niet kunnen navertellen omdat ze in 'rechtvaardige' strafkampen om het leven kwamen of van de honger stierven door die enorme 'welvaart'.

joke1975
joke197528 nov. 2015 - 14:37

41% voor Gesthuizen. Dat is toch best wel een hoop als je bedenkt dat tegenstanders toch beweerden dat we geen keuze hadden omdat het bestuur het allemaal al had beslist. Wat zegt dit nu dus? Dat Marijnissen slecht is in lobbyen? Is hij ook, anders had hij wel even contact opgenomen met onze afdeling en dat heeft hij nagelaten. Maar natuurlijk is die 41% geen bewijs dat het best wel democratisch was omdat bijna alle afdelingen de kans hebben gehad zowel Meyer als Gesthuizen te ontmoeten en te spreken. En dus de kans hebben gehad zelf een keuze te maken. Natuurlijk is de 59% voor Meyer het bewijs dat de indoctrinatie van Marijnissen werkt. Wel een beetje gammele indoctrinatie. Als je dat een beetje succesvol aanpakt, en als ik het moet geloven dan is de SP een partij waarbij dat al jaren zo werkt en dan mag je toch behoorlijk wat ervaring verwachten, zou je nooit meer als 20% tegenstemmers mogen verwachten. Dat het nu het dubbele is, is dan toch wel opmerkelijk. Stelletje prutsers. Of misschien is de SP toch wel een stukje democratischer als gedacht wordt? En vooral gedacht wordt door mensen die eigenlijk allemaal helemaal geen ervaring hebben bij de SP?

2 Reacties
TruusBeek
TruusBeek28 nov. 2015 - 14:37

Volgens Jan was het 2/3 tegen 1/3. Wat moet je daar nu van vinden.

lembeck
lembeck28 nov. 2015 - 14:37

Joke zegt: Of misschien is de SP toch wel een stukje democratischer als gedacht wordt? En vooral gedacht wordt door mensen die eigenlijk allemaal helemaal geen ervaring hebben bij de SP? Ja.... dat klopt helemaal, Joke. De oorzaak kennen we ook. Dat is de reden dat de SP keer op keer op keer in een hoek getrapt wordt, zwart gemaakt wordt, uitgelachen wordt, niet serieus genomen wordt en ga zo maar door. De grap is dat de SP van het prille begin in 1994 regelmatig gelijk krijgt in wat ze zegt. Wie een goed geheugen heeft weet dit ook.

JoopSchouten2014
JoopSchouten201428 nov. 2015 - 14:37

Prima keuze. Hij communiceert duidelijk, staat altijd klaar om te helpen, activeert mensen, is consequent en strijdlustig. Hoewel het SP-gedachtegoed door beide vanzelfsprekend gedeeld wordt, komt haar aanpak en uitstraling zachter over. Ik ben het daarom eens met Peter h.: 'Je ziet vandaag ook weer in de peilingen dat een uitgesproken koers veel mensen trekt.'

1 Reactie
Brauswasser
Brauswasser28 nov. 2015 - 14:37

Prima keuze. In Twente is een spreuk : "kiek'n wat wort".

Cinema2
Cinema228 nov. 2015 - 14:37

Mevrouw Gesthuizen ging voor "One man, one vote". De heer Meyer kiest voor de van Gaal techniek!. Juichen moet je! Kansloos verhaal van die SP.. Jammer..

1 Reactie
harmdevos
harmdevos28 nov. 2015 - 14:37

E n wie ben jij dan wel? In iedewr geval iemand die niet van argumenteren houdt.

clara51
clara5128 nov. 2015 - 14:37

Misschien de volgende keer de nieuwe manier van ledendemocratie proberen die de PvdA in februari gaat proberen? filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=3izfi_IjISk&feature=youtu.be website: http://www.pvda.nl/acties/ledendemocratie

1 Reactie
lembeck
lembeck28 nov. 2015 - 14:37

Als iets goed is, is het altijd het overwegen waard, Clara. Wat mij betreft dan. We zullen zien wat het gaat worden. Toch, 41% op Sharon Gesthuizen zal even schrikken geweest zijn, denk ik. Ik zit bij die 41%. Maar er waren niet genoeg stemmen, naar bleek. Ik herinner me de manier, waarop destijds bij de PvdA moeilijk gedaan werd over de Werkgroep Huurders. Vooral door Monasch. Zolang zulke mensen nog een prominente positie behouden bij de PvdA heb ik nog altijd enige moeite met de partij. Eigenlijk veel moeite, maar dat zit 'm vooral in de manier waarop de PvdA ging meeregeren en meehielp de minima in dit land naar de verdommenis te helpen. Excuus voor het woord. Ik heb grote moeite dat te negeren, omdat ik zelf de dupe ervan werd en het ging me niet in de koude kleren zitten. Letterlijk niet.