Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte leest iedere dag sms'jes voor aan medewerker die inhoud opschrijft voor het archief

Kamer voert spoeddebat over merkwaardige werkwijze
Joop

Romelu Lukaku: van straatarm naar ster van de Rode Duivels

  •  
10-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2018-07-10 om 11.18.21
Dinsdagavond 10 juli is het alles of niets voor België. Dan staan de Rode Duivels in de halve finale van het WK voetbal tegenover Frankrijk. Een van de sterspelers aan Belgische zijde op wie alle ogen gericht zullen zijn, is Romelu Lukaku, de topscorer aller tijden voor Les Diables Rouges.
Enkele weken geleden sprak Lukaku met The Player’s Tribune en liet het publiek daar kennismaken met een heel andere kant van de geliefde goalgetter. ‘Ik wilde de beste speler uit de Belgische geschiedenis worden,’ begint Lukaku zijn verhaal. ‘Niet goed. Niet geweldig. De beste.’
Daarna vertelt hij waar die drang om succesvol te worden vandaan komt:
"Ik herinner me nog goed het moment dat ik wist dat we blut waren. Ik zie nog steeds de blik van mijn moeder bij de koelkast voor me. Nadat ik tijdens de middagpauze op school thuiskwam, stond er zoals elke andere dag hetzelfde klaar: brood en melk. Maar die dag zag ik dat mijn moeder de melk met iets aan het mixen was. Eerst snapte ik het niet, maar achteraf snapte ik het. Ze goot er water bij. We hadden gewoonweg niet genoeg geld om telkens nieuwe flessen melk te kopen. We waren niet gewoon arm, maar compleet blut."

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Peterrr3
Peterrr310 jul. 2018 - 15:58

Lukaku is op dit WK al paar keer beslissend geweest. Ben benieuwd waar hij volgend seizoen speelt.

Andy40
Andy4010 jul. 2018 - 15:33

Mooi om te zien dat er dus gelijke kansen zijn in Belgie, en zo ook in Nederland...

2 Reacties
Peterrr3
Peterrr310 jul. 2018 - 17:51

Erik, heb jij voorbeelden van niet? Als je in het voetbal goed genoeg bent, dan speel je. Ongeacht afkomst en huidskleur. Kijk maar naar de samenstellingen van de diverse nationale teams.

Andy40
Andy4010 jul. 2018 - 18:47

Nee. Die kunt u prima zelf zoeken

Joop den Uil
Joop den Uil10 jul. 2018 - 13:09

fijne vent. ko je niet vaak tegen: sociaal bewogen voetballers (komt eigenlijk steeds minder voor bij mensen die -vaak- in de belangstelling staan)

Libertain
Libertain10 jul. 2018 - 10:09

Voorbeeldig verhaal over de motivatie van een jonge voetballer. Heb ik respect voor hem hoewel hij iets minder techniek in de voet heeft dan ene Eden Hazard die in de wedstrijd tegen Brazilië regelmatig 2-3 tegenspelers bezig hield. Dit kan Lukaku nog niet, is hij doch altijd goed gemotiveerd. Hert zou een hele leuke wedstrijd vanavond moeten worden.