Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Roman Abramovich vergiftigd na vredesbesprekingen in Kyiv

  •  
28-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2489 keer bekeken
  •  
ANP-444919121

De Russische miljardair Roman Abramovich, tot voor kort eigenaar van de Engelse voetbalclub Chelsea, is enkele weken geleden vergiftigd. Dat meldt de Wall Street Journal. De vergiftiging zou zijn gebeurd tijdens vredesbesprekingen in Kyiv waaraan Abramovich deelnam. Onderzoekscollectief Bellingcat bevestigt de vergiftiging. Wall Street Journal

De vergiftiging zou zijn gebeurd in opdracht van hardliners in het Kremlin die tegen vredesbesprekingen tussen Rusland en Oekraïne zijn. Naast Abramovich werden ook twee leden van de Oekraïense delegatie vergiftigd. Het drietal kreeg last van ‘rode ogen, pijnlijke tranen en schilferende huid op gezicht en handen’. Abramovich is na het voorval opgenomen in een ziekenhuis in Istanboel. 

Vergiftiging is een beproefd middel van het Kremlin om tegenstanders het zwijgen op te leggen. Onder meer de Russische opponenten van dictator Vladimir Poetin Aleksandr Litvinenko en Aleksej Navalny werden eerder slachtoffer. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.