Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rokjesverbod voor Amsterdamse ambtenaren doet stof opwaaien

  •  
16-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
253 keer bekeken
  •  
5662936044_fc4aba90b0_b

© cc-foto: Marc van Woudenberg

De zon schijnt en de traditionele rokjesdag gloort aan de horizon. Maar niet in Amsterdam Nieuw West als het aan de plaatselijke ambtenaar van diens ligt. De teamleider Stadsloket laat in een mail aan de baliemedewerkers per mail weten dat er nieuwe kledingvoorschriften gelden, wie zich er niet houdt wordt weggestuurd:
Beste dames, Vanaf heden wil ik de afspraak maken dat dames een rok of een jurk dragen die niet korter is dan net boven de knie. Ook knielaarzen vind ik niet gepast aan de balie. Dit is ook het laatste verzoek dat ik maak. De volgende keer stuur ik mensen naar huis en niet meer naar een winkel om iets te gaan halen.
Met vriendelijke groet, Teamleider Stadsloket Nieuw West
De Centrale Ondernemingsraad sloeg alarm na klachten van medewerkers over de nieuwe richtlijnen en maakte daarmee een storm aan verontwaardiging los. D66-fractielid Jeroen Mirck in Nieuw West kondigde direct aan de zaak aan te kaarten bij het stadsdeelbestuur. De voorzitter van het stadsdeel, Achmed Baâdoud, is eveneens woest over de maatregel, zegt dat de betreffende ambtenaar valt onder het centrale bestuur van de stad en heeft vragen gesteld aan de verantwoordelijke wethouder.
Het lijkt te gaan om een persoonlijk initiatief van de bewuste teamleider die zo valt uit de oekaze op te maken met problemen kampt op het gebied van leidinggeven. Waarom zij de maatregel heeft uitgevaardigd is vooralsnog onbekend. Baâdoud ziet er in ieder geval aanleiding een nieuwe traditie te starten.
Update:
"Volgens een woordvoerder van wethouder Abdeluheb Choho (Dienstverlening) hanteert de gemeente als kledingvoorschrift: ‘representatief en professioneel’. Een voormalige manager van de stadsloketten heeft dat vertaald als een verbod op korte rokjes, knielaarzen en diepe decolletés. Na een incident bij het stadsloket in Nieuw-West heeft de nieuwe manager dit voorschrift weer van stal gehaald. Personeel zou hebben geklaagd over een collega, wier rokje zo kort zou zijn ‘dat de billen zichtbaar waren’. Choho wil nu in gesprek met de betrokkenen in Nieuw-West ‘om er samen uit te komen’."
De gemeente reageert met een tweet:

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.