Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Roemer trekt dreiging in

  •  
16-08-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
roemer_300_07.jpg
'Over mijn lijk' van de SP-leider wordt 'Nou ja, als het niet anders kan dan...'
SP-leider Emile Roemer heeft zijn uitspraken over de begrotingsdiscipline van de EU vrijdagavond in Nieuwsuur genuanceerd. Hij verklaarde dat hij slechts ‘een statement’ heeft willen maken toen hij in het FD van donderdag zei dat hij zich niet wilde houden aan de 3-procentregel en dat hij een boete vanuit de EU niet zou betalen.
Bekijk de video in andere formaten. Volgens de SP-leider is de situatie gewijzigd, sinds het stabiliteitspact is opgesteld. Bovendien “staat in het pact al een uitzonderingsregel voor als de economie erom vraagt”, zei Roemer in Nieuwsuur van donderdag.
Roemer wil nog altijd de strijd met Brussel aan gaan “om aan te tonen” dat de boete voor het overschrijden van de 3-procentnorm “een onzinnig ding is en dat je er meer mee kapot maakt dan dat je er mee helpt en dat hij er daarom niet zal komen”.
Op de vraag van de verslaggever van Nieuwsuur of hij de boete zal betalen als hij toch komt zegt Roemer:
Ja als je hem zo heel erg scherp gaat stellen; ik vind dat niet realistisch, ik heb er een statement mee willen maken en die statement is hartstikke helder. En daar ga ik voor. (…) En kijk, als je met de hele wereld het gevecht bent aangegaan en je hebt van iedereen verloren dan houdt het ook voor ons op.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (147)

JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 21:05

Ik niet. ; )

msj_meijerink
msj_meijerink16 aug. 2012 - 21:05

slappe l*l!

Jerry3
Jerry316 aug. 2012 - 21:05

Gefeliciteerd Emile, je hebt het record keutelintrekken van Wilders verpletterd.

ColorHugo949
ColorHugo94916 aug. 2012 - 21:05

Verstandig, anders blijft dit "rabbiaat doorzeuren". Wordt toch reuze benieuwd naar de doorrekening van de Politieke partijen. Heb nog wel mijn vraagjes aan Roemer en andere partijen of ze voor of tegen obligaties opkoperij van de ECB zijn. Welke politiek rol mag de ECB wel of niet hebben? http://www.ftm.nl/copypaste/roemer-op-ramkoers-richting-brussel.aspx Misschien fin. specialisten nog eens kijken naar de garantsellingen van NL aan de ESM, ECB, BankenUnie. De bevoegdhedenoverdracht en toekomstige schuldenhefbomen. http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/rettungspolitik-spd-deutschland-haftet-in-eurokrise-mit-einer-billion-euro-11856795.html Oostenrijk wil hardleerse lidstaten uit de EURO kunnen zetten. http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1487024/2012/08/16/Oostenrijk-wil-hardleerse-landen-uit-euro-kunnen-zetten.dhtml

bruces
bruces16 aug. 2012 - 21:05

Ik mis al een tijdje wat reageerders. Blijkbaar een dubbel paspoort en een nieuwe naam.

Alila
Alila16 aug. 2012 - 21:05

Roemer roept dus maar wat. Wat zijn z'n andere 'statements' nu nog waard? Wel fijn dat voor de verkiezingen duidelijk wordt wat voor man dit is.

dollen
dollen16 aug. 2012 - 21:05

kijk en hij heeft gelijk,, dat het wat ongelukkig er uit komt alla.. maar dat pechthold d666 figuur en anderen zijn aan het usaen,,misselijke praktijken er op na houden,,dat trekt stemmen,blijkbaar van mensen die de stewijzer nodig hebben om te kunnen kiezen,zeg maar soldaten,dit doe je das het beste???meer hoev je niet te weten,waar ze bv aan mee hebben en nu nog steeds aan mee werken,zoals martele meer als 90% niet schuldig/niet bewezen maar wel martelen waterborden etz leugen oorlogen gevoerd 1 miljoen doden,,steun aan israel etz. en de vvd dan? d666 die wordt gemaks halve door dit onbenul vergten.. luister hier maar eens na.stemvee.naar jullie staats tv. nos.nl/audio/407627-roemer-een-politicus-moet-oog-hebben-voor-de-realiteit.html of deze de storm in een glas water,,het tweede staats tv filmpje vooral de tijd 1.27 en 1.40 over erg veel economen?!! nos.nl/video/407701-kans-lijkt-klein-dat-roemer-belofte-waar-kan-maken.html maar door de bilderberg d?666/bilderberg vvd en EU dus ook c?d?a?,met hand en tand tegen gehouden worden anders kunnen hun dus hun door belasting verkregen uitkeringen kwijt raken, tja de werkelijke veroorzakers van alle ellende zullen er tegen zijn.de graaiers en hun aanhang/stemmers meestal grote bedrijven/de keer op keer bedriegende banken die niet willen veranderen,en wat sukkels die er voordeel bij hebben,door de inport van goedkoper werkvee onder de geldende cao werken,zie eemshaven en hun bedrijven. en hier de zoveelste film over uw (niet gekozen) EU,ze zijn er nog steeds de ahum duitsers zeg maar,alhoewel die ook al berichten hebben geschreven over de smerige praktijken in brussel. http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/terzake/2.23492/2.23493/1.1378862

JandeBoer2
JandeBoer216 aug. 2012 - 21:05

Als je *principieel* anti-EU bent dan ben je PVV. Gelukkig is Roemer zo dom niet.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin16 aug. 2012 - 21:05

Geen wonder dat hij debatten niet aandurft, als hij gewoon z’n mond had gehouden hadden hele volksstammen nog in het sprookje van Roemer geloofd, tomaten ijsjes, hoe haal je het in je hoofd, de tomaat is je beste kameraad, enfin er kan nog veel gebeuren tussen nu en 12 september.

neutralist
neutralist16 aug. 2012 - 21:05

Kijk aan, de eerste wankele stapjes naar realiteitszin van een populist.

roher
roher16 aug. 2012 - 21:05

De statement zou elders in de wereld door politici ook gemaakt kunnen worden. Maar het hangt van je macht af of het van je gepikt wordt. Bovendien klinkt het bij Roemer heel anders dan als een cowboy het zegt, veel netter, alsof er nog escape mogelijk is. Maar wat opvalt is dat begrippen zoals : GEGARANDEERD niet meer door de politiek gedekt wordt. Dat hebben we aan de pensioenen gezien. Dus: de uitlating 'over mijn dead body' neersabelen afgezet tegenover ´inhoudsloze ´ geaccepteerde opvattingen lijkt wel wat zwak.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen16 aug. 2012 - 21:05

['Nou ja, als het niet anders kan dan...'] Tsja, alsof er een politieke partij bestaat die een boete zou betalen als het wel anders kan...

Bakoe
Bakoe16 aug. 2012 - 21:05

http://www.nu.nl/economie/2886427/finland-bereidt-zich-uiteenvallen-eurozone.html Hmm, volgens mij is Roemer nog voorzichtig, hier zijn ze al heel wat verder. Ook waar is natuurlijk dat die Euro de levens van miljoenen mensen vernietigd, maar dat is misschien ook wel het doel van de Eurofielen.

TheoJ2
TheoJ216 aug. 2012 - 21:05

We moeten niet Roemer de schuld geven van het besluit uit 2000 om een gemeenschappelijke munt in te voeren zonder dat het daarvoor noodzakelijke monetaire beleid geregeld was. Er zullen nog veel meer ruzies ontstaan voordat de euro eindelijk wordt losgelaten. En dan moeten we de politici van destijds een ter verantwoording roepen voor hun gevaarlijke spel met ons aller welvaart.

jannie11
jannie1116 aug. 2012 - 21:05

Ik vind het wel interessant om te zien dat nu de SP dichter bij de macht komt, ze zich steeds meer als de andere politieke partijen gaat gedragen. Het moet opeens allemaal wat genuanceerder en vager voor de camera's. Ik was geen fan van Roemer, alhoewel het me een zeer aardige man lijkt, maar nu hij dezelfde politieke trekjes gaat vertonen als de gevestigde politici (VVD,CDA,PvdA) heeft hij helemaal afgedaan. Waarom niet gewoon achter je uitspraak blijven staan en schijt hebben aan de media, andere politieke partijen en de kiezer? Ik verlang maar politici die schijt hebben aan de media en de kiezer en gewoon achter hun overtuiging en verhaal staan.

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra16 aug. 2012 - 21:05

Wat zegt Roemer precies? " ik heb er een statement mee willen maken en die statement is hartstikke helder. En daar ga ik voor. (...) En kijk, als je met de hele wereld het gevecht bent aangegaan en je hebt van iedereen verloren dan houdt het ook voor ons op." Lijkt me duidelijk. Niks " keutel intrekken" , hij gaat er gewoon voor.

roher
roher16 aug. 2012 - 21:05

Ik heb gehoord dat hij zei:` ok.ik trek mijn statement: over mijn dead body terug, maar dan wil ik wel dat eerst alle LIJKEN uit de kast worden gehaald.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort16 aug. 2012 - 21:05

Oh oh oh jongens wat mooi: na al die tijd aan wal, met nu de macht glorend aan de horizon lijken ze toch echt EINDELIJK te begrijpen dat roepen toch echt wat anders is dan met zijn 3en de zeilen strak te houden terwijl iedereen de lijnen een andere kant op wilt trekken. Ik ben benieuwd hoe de SP deze politieke adolescentie gaat doorstaan. Eigenlijk vind ik het juist wel flink van Roemer dat hij deze 'over my dead body' keutel gewoon weer snel intrekt: hulde. Kan niet WACHTEN op de debatten. Ja jongens en meisjes, election time is here and the sparks are flying already!

Wilbert2
Wilbert216 aug. 2012 - 21:05

Niet erg handig, maar wel verstandig - denk ik - om die uitspraak te nuanceren. "Over my dead body" klinkt een beetje als een breekpunt, maar die heeft de SP niet. Alles is onderhandelbaar, maar niet alles heeft dezelfde prijs. Ik zou er ook lekker en krachtig mee campagne blijven voeren, want Roemer had de neoliberalen even goed laten schrikken. Maxime Verhagen is onder het motto van "mama, ze doen het weer!" zelfs de hulp in wezen roepen van een Duitse collega, dus zo wordt het SP-geluid ook buiten de Nederlandse grenzen gehoord. En verder zou ik me er niet zo druk om maken, als ik Emile was. Het maakt weinig uit, of je je boodschap met onliners of nuance brengt, want de anti-SP lobby heeft er toch altijd wat op aan te merken en in verkiezingstijd schakelen ze natuurlijk een tandje bij. Sommigen noemen Roemers nuance zelfs 'draaien', maar de SP wil nog steeds de economie niet kapotbezuinigen en daar desnoods de 3%-norm voor negeren. Maar ja, met feiten kunnen ze de oorlog niet winnen, dus proberen ze het met modder. Je moet - zeker in verkiezingstijd - ook gewoon kunnen blijven zeggen, wat je wil. Niemand zal "over my dead body" ook letterlijk opgevat hebben, denk ik. Maar meer dan andere partijen ligt de SP onder een vergrootglas en daar moet je helaas wel een beetje rekening mee houden. En nuanceren van wat je een dag eerder zei, blijkt niet zo handig te zijn, ook al is dat op zich een vrij normale zaak, als je merkt dat iets verkeerd is overgekomen.

Pindaklaas
Pindaklaas16 aug. 2012 - 21:05

Er is helemaal niets mis met het maken van een statement. Natuurlijk maakt niemand van de reageerders hier ooit een statement.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos16 aug. 2012 - 21:05

Roemer zegt niet zo veel meer of minder dan Samsom al een tijdje roept. Ook de PvdA wil ruimer sop voor het bergotingstekort. Alleen zegt hij niet 'over my dead body'. Maar dat denkt hij wel, of zou hij moeten denken want anders is de wens van de PvdA niets waard. Je moet wel wat druk kunnen uitoefenen. De PvdA is hier dus de laffe duiker die meehuilt met de wolven. Europa vraagt de sterke landen bij te dragen aan de zwakke. Dan moet je boter bij de vis doen en de economie lucht geven om te groeien. Dat zeggen veel economen ook. Maar dat is vloeken in Brusselland. Onder de knoet van de markt moeten we bezuinigen. Hij zou goed zijn om die middelvinger naar beiden nu eens wat krachtiger staande te houden. Gewoon omdat het moet. Ik ga niet op de SP stemmen maar dit is een goed punt van Roemer.

dollen
dollen16 aug. 2012 - 21:05

ach en dan dit nog de pvd,a? wil ook van de 3%regeling niet veel hebben,,maar die club laat het zoals gewoonlijk over aan anderen,, geeft ze wederom kans het vaste clubje vvders en cdaers,,en tegenwoordig het kunstbeen d666,niet tegen zig te keen,

bob b.
bob b.16 aug. 2012 - 21:05

Het is hartstikke helder, we kunnen Roemer als dood beschouwen. En Oef wat zijn ze op hun teentjes getrapt, die SP kroost, nu er kritiek op Roemer hun grote Sinterklaas is. Alle anderen mogen het ontgelden met meest onzinnige argumenten, maar kom niet aan pappie. Dan gaan ze huilen. Als kinderzieltjes zo gevoelig zijn ze, zo naïef en met zo weinig tevreden.

bruces
bruces16 aug. 2012 - 21:05

Deze week al vele figuren uit de politiek op tv gezien. Niet één was er te volgen. Allemaal, hetzij, mits, indien, als, afhankelijk van, er zijn meerdere opties.

bob b.
bob b.16 aug. 2012 - 21:05

En toch vind ik het jammer, het was een mooie aftrap van de campagne. En het zou mooi zijn als hij op die manier Wilders in de wielen kon rijden. Maar ik ben bang dat dit nu tegen hem gebruikt gaat worden. Vooral door Wilders, die hem zal verwijten wel te willen maar niet te durven. Er is een ding dat ik me afvraag: hoe denken degenen, die gisteren juichten en Roemer op de schouder klopten vanwege zijn lef en zijn duidelijke standpunt, hier nu over. Sommigen zeggen, dat er niets mis mee is, nuanceren kan en mag. Dat klopt, dat vind ik ook. Het is prijzenswaardig. Het hoort bij het spel. Maar daar gaat het mij niet om, het gaat om de inhoud. Is Roemer nu minder goed omdat hij in feite degenen die juichten in hun hemd zet? Is hij nu minder een held of is die ene mening meer of minder niet zo belangrijk. Dat laatste zou wat wonderlijk zijn, want dan gaat het niet om de inhoud maar om de persoon. Zoals Wilders ook met van alles wegkwam en zijn achterban achter hem bleef staan. Een duidelijk bewijs dat populisme niet zozeer over de inhoud maar over vertrouwen gaat. Dus zeg het maar.

MG1968-2
MG1968-216 aug. 2012 - 21:05

Een onhoudbaar standpunt ventileren is niet slim. Het eraan vasthouden zou nog dommer zijn geweest. Niet het 'draaien' maar het 'over mijn lijk' roepen terwijl je 'wilt blijven leven' is het probleem. Ook uit de mond van Roemer, hoezeer ook zijn uitstraling gevoelens van vertrouwen moge oproepen, komt wel eens iets wat hij niet meent. Dat is hiermee bewezen. Maakt het hem dat niet te vertrouwen? Ach niet meer of minder dan dat dit voor de andere politici/partijen zal gelden. Maar het haalt de claim van vele hier dat de Roemer en de SP uniek zijn en met open vizier strijden wel onderuit. Roemer mag van mij best een statement maken. Maar als hij daarvoor de inhoud zo moet verdraaien dat hij er niet meer achter kan staan is hij inderdaad de populist waar sommige hem hier voor houden. Zijn uitspraken gisteren zouden zomaar het gevolg kunnen hebben dat bepaalde kiezers om de verkeerde reden niet meer op hem stemmen (want delen zijn (niet gemeende) geuite standpunt niet) en dat andere kiezers om de verkeerde reden juist wel op hem stemmen (want delen zijn (niet gemeende) geuite standpunt wel). En ik maar denken dat een politieke partij stemmen wil trekken bij mensen die het inhoudelijk met je eens zijn en dat stemmenmaximalisatie alleen zinvol is als het gelijke tred houd met de overtuigingskracht van je opvattingen. Hoe naïef... Begrijp ik nu dus ook waarom sommige partijen pas laat willen deelnemen aan de verkiezingsstrijd. We hoeven blijkbaar helemaal niet te weten hoe deze partijen denken... als we er maar op stemmen. Dat is ook wel zo pragmatisch als partij: hoef je je ineens niets meer van je achterban aan te trekken. Die bestond toch al niet echt.

denmol
denmol16 aug. 2012 - 21:05

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald of moet ik zeggen verdwaald op de derde weg die broeder Blair voor de PvdA uitgestippeld heeft en waar ze nog steeds op lijken te slaapwandelen. Al deze heisa zou toch wat moeten betekenen in de peilingen dus vraag ik aan mijn rechtse vrinden heeft dit de SP virtueel zetels gekost?

Zjenny
Zjenny16 aug. 2012 - 21:05

Wat is er raar aan als je een uitdrukking gebruikt die je te heftig vindt; Over my dead body,en die afzwakt naar; dan moet er veel water door de Maas stromen. Het betekent hetzelfde. Wat een gedoe about nothing.

TheRealHandyman
TheRealHandyman16 aug. 2012 - 21:05

Jammer, ik vond het wel een verdedigbaar standpunt. Die 3% is wel aardig, maar als je miljarden moet weggeven om landen te redden die die niet halen, dan moet de EU toch niet verwachten dat je je ook nog een keer aan die 3% kunt houden. Het is nu eenmaal nooit en-en in het leven, het is altijd of-of. Jammer dat ze dat niet begrijpen in Den Haag en Brussel.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch16 aug. 2012 - 21:05

Volgens onze Kees-Jan herstelt de financiële markt zich weer na de uitglijder van Roemer welke hij heeft gedaan, en later enigzins heeft genuanceerd. Dat is die Kees-Jan die ons vertelde dat we het geld wat naar Griekenland terugkrijgen met rente. Wat een soap ....

Meta Foor
Meta Foor16 aug. 2012 - 21:05

Als Rutte en Roemer nu eens aan tafel gaan zitten; sigaartje, en ze schrappen en highlighten in hun programma's; doen er een CU bij omdat ze beiden christen zijn , en je hebt een kabinet dat staat als een huis. houdt het 8 jaar vol. en de keus die NL alleen moet maken is wie er MP wordt. simpele meerderheid heet dat (en onderdeel vd deal is dat Kamp en Opstelten vroegtydig pensioen krijgen)

Xoral
Xoral16 aug. 2012 - 21:05

De politiek draait alleen nog maar om de drie Bermuda-partijen SP, PVV, VVD, het gaat alleen maar om zoveel mogelijk zetels binnen te halen. Het gaat in Den Haag alleen nog maar om de kiezersmassa om de vinger te winden (er kwamen eind negetiger jaren niet voor niets camera's in de TK, om de politiek de huiskamer in te brengen) Door deze terugtrekking de SP weer een paar zetels verliezen en de PVV en VVD weer winnen in de peilingen. De andere partijen doen allang niet meer mee, het is een Wie van de Drie 'strijd' geworden.

ruurd2
ruurd216 aug. 2012 - 21:05

Oh oh stelletje azijnzeikers - eerst muiten over het feit dat ie een straffe uitspraak doet en dan zeuren over het feit dat ie het nuanceert. Stelletje ouwehoeren zijn jullie. Wel zeuren maar niet meevechten.

2 Reacties
Sonia2
Sonia216 aug. 2012 - 21:05

Beetje ijs uitdelen om kiezers te paaien is niet vechten.

freaky33
freaky3316 aug. 2012 - 21:05

Eens. Maar dat azijngezeik komt dan met name van mensen die toch op een andere partij gaan stemmen, dus is dat dan wel weer te begrijpen en weer erg doorzichtig bovendien.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 21:05

Roemer liegt en Roemer draait. Maar het geeft niet, de man wil slechts statements maken.

1 Reactie
Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin16 aug. 2012 - 21:05

Je bent geen haar beter, factfree statements maken, om niet van drogredenen te spreken, of heb je moeite ze te onderbouwen, kan ik nog enig begrip voor opbrengen hoor.

peterh2
peterh216 aug. 2012 - 21:05

Eindelijk iemand die echt eens leek op te kunnen/willen staan tegenover de neoliberalen blijkt hij bij het eerste zuchtje tegenwind gelijk terug te krabbelen. Nee Emiel, dit zijn echt minpunten. Je lijkt Papandreou wel die zijn referendumplan in moest trekken na audientie bij Merkozy. Dit is echt een teleurstelling, niet dat je nu mijn stem niet krijgt maar 'my dead body' was echt niet hetzelfde als 'moet er een hoop water door de maas'...

1 Reactie
WillemKorenman
WillemKorenman16 aug. 2012 - 21:05

Beste Peter, Ik heb met jou te doen. Alle pionnen gezet op Roemer. Eerst was het "Over my dead body" en nu een klein stroompje aan de Maas.

7731BK11
7731BK1116 aug. 2012 - 21:05

Pechtold is een van de weinigen die wijze woorden spreekt over de Eurocrisis, en een heldere (nationale en internationale) kijk op de zaken heeft, daar kan al het doorlopende gescheld op hem niets aan afdoen.(o.a.@Joop S.) Daar maak je alleen jezelf maar KLEIN mee. Roemer voelde zich in Nieuwsuur duidelijk in het nauw gedreven over zijn "over my dead body" en zijn "het draait niet om getallen maar om mensen". Klinkt zo lekker sociaal, om niet te zeggen populistisch. Zo simpel willen zijn kiezers het graag horen. Maar hij vergeet dat die getallen ALLES met mensen te maken hebben. Iedereen begrijpt dat hij momenteel liefst uit beeld wil blijven, want ieder uitglijer t.o.v. interviewers is er een. Roemer als MP, je moet er niet aan denken, hoe gemoedelijk ook zijn lachende babyface en paaiende zachte G. W.m.b. mogen dit keer de persmuskieten (die Cohen met 1000x meer know how, ook zo goed wisten te vinden) er volop tegenaan gaan. .

1 Reactie
TheoJ2
TheoJ216 aug. 2012 - 21:05

[Pechtold is een van de weinigen die wijze woorden spreekt over de Eurocrisis] Je, hij levert ons land gewoon uit aan Brussel. Onvoorwaardelijke overgave. Misschien is dat in deze omstandigheid wel wijs, wie zal het zeggen.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 21:05

Grote afgang Roemer.. jammer. Mijn juiste principiele anti-EU keuze voor PVV wederom bevestigd.

1 Reactie
jonh16144
jonh1614416 aug. 2012 - 21:05

Ultra-orthodoxe principes bedoel je? Die van het 'koffertjes met geld' soort?

bruces
bruces16 aug. 2012 - 21:05

Één grap van Emiel en het hele circus staat op de kop. Brabantse humor, wat te moeilijk is voor westerlingen.

1 Reactie
hannogroen
hannogroen16 aug. 2012 - 21:05

'Brabantse humor, wat te moeilijk is voor westerlingen. ' 'Als de humor van Roemer al niet eens buiten Brabant wordt begrepen zal communiceren met de rest van Europa wel helemaal lastig worden. Spreekt de man eigenlijk een beetje fatsoenlijk Engels?

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder16 aug. 2012 - 21:05

Dit is weer een goed voorbeeld hoe krantenkoppen sommige mensen op het verkeerde been kunnen zetten. Roemer heeft helemaal niets aan zijn standpunt veranderd. Maar de meute is zo gewend aan draaiende politici dat het allemaal klakkeloos aangenomen word als het eenmaal in vette koppen gedrukt staat. Journalisten zijn een kei in het produceren van aandacht voor hun eigen heel voorspelbare gedachtenkronkels... En het is triest dat het ook nog word nagepraat.

1 Reactie
rbakels
rbakels16 aug. 2012 - 21:05

Een vrije pers is essentieel voor een democratie. Ja, we hebben vrijheid van meningsuiting. Toch is onze pers niet vrij, maar voortdurend hijgerig op zoek naar kijk- en oplagecijfers. Dat wreekt zich dus.

Sonia2
Sonia216 aug. 2012 - 21:05

Okee. De man heeft geen ruggegraat.

1 Reactie
Sternenstaub
Sternenstaub16 aug. 2012 - 21:05

Dat slaat echt nergens op. Dat heeft hij juist wel. Roemer heeft wel met een soort Heilige Inquisitie te maken in alle media, zeg! De waan van de dag doet de samenleving geen goed.

Irmaatje
Irmaatje16 aug. 2012 - 21:05

Eric Noorman, vr 17 augustus 2012 00:37 "Ik mis al een tijdje wat reageerders. Blijkbaar een dubbel paspoort en een nieuwe naam." Sinds de cookiewet is ingegaan kunnen veel mensen niet meer inloggen, helemaal niet meer reageren of niet meer reageren op een persoon. Met een Ipad lukt het sindsdien helemaal niet meer, daarvoor wel. Joop weet dat ........ Ikzelf reageerde en las iedere dag, nu kom ik sporadisch.....zo is geen eerlijke discussie te voeren of te volgen. Roemer heeft de zaak dus iets genuanceerd, slim van hem.

1 Reactie
Nico de Mus
Nico de Mus16 aug. 2012 - 21:05

Als je win7 gebruikt moet je de compatibiliteitsweergave voor deze site inschakelen dan kun je weer inloggen,met cookies heeft het niks te maken. geen dank,graag gedaan.

Sternenstaub
Sternenstaub16 aug. 2012 - 21:05

De nieuwsmedia maar niet meer elke dag volgen, als het gaat om politiek, vooral in verkiezingstijd. Ze creëren immers de waan van de dag, en de hysterie van de dag die daarop volgt voeden ze, opdat de volgende dag uit de waan van gisteren weer een nieuw waan gecreërd kan worden, gevolgd door weer meer hysterie, want dat is hun werk, zij het dat ze met hun onverantwoordelijke werkwijze hun integriteit en geloofwaardigheid compromitteren. Roemer doet niet aan wanen, hij liegt niet, hij draait niet, hij past zijn bewoordingen aan, hij nuanceert zijn uitspraken, en daar is niets mis mee. Integendeel, het laat zien dat hij geen Rutte is, en meer van dat grut, en dat is al een enorme winst, zou ik zeggen.

1 Reactie
Sonia2
Sonia216 aug. 2012 - 21:05

Blíjven geloven hoor, Jan! "Political language… is designed to make lies sound truthful and murder respectable, and to give an appearance of solidity to pure wind." (George Orwell, Politics and the English Language, 1946)

WillemKorenman
WillemKorenman16 aug. 2012 - 21:05

Voor een populistische partij als de SP is het dodelijk als de lijsttrekker zo enorm bakzeil moet halen. Roemer begon vanmorgen met “Over my dead body”en hij eindigde vanavond met een kabbelend “stroompje aan de Maas”. Roemer is ternauwernood aan een “game changer”ontsnapt. Hoe geloofwaardig is Roemer nog binnen de SP, als je nu al zoveel water bij de wijn moet doen. Roemer loopt in de campagne nu al zo’n beetje op zijn tandvlees. Ik woon in één van de armste –rooie- buurten van Nederland. Daar haalt de PvdA structureel zo’n 55 tot 60 procent van de stemmen. De SP komt daar niet verder dan 10 procent (in 2006) en 5 procent (in2010). Wanneer Roemer hier z’n populistische verhaaltjes komt vertellen, dan wordt hij de buurt uitgegooid. Als binnenkort Diederik Samsom en de PvdA hier zich laten zien, dan wordt er gejuicht, geklapt en een rood feestje gevierd. De strijd gaat niet tussen de VVD en SP. De eindsrijd op 12 september gaat tussenDiederik Samsom en Alexander Pechtold,

2 Reacties
Sternenstaub
Sternenstaub16 aug. 2012 - 21:05

Over de verneoliberalisering, het verraad van de PvdA, hoor ik je niet, dus de hypocrisie roept weer het hardst.

peterh2
peterh216 aug. 2012 - 21:05

Ja, dit was stom van Roemer. Laat ik dat volmondig met je eens zijn voor de verandering. Ik denk wel dat ik het om een andere reden heel jammer vindt: Roemer leek toch meer dan de anderen echt te staan voor zijn standpunt, geen gedraai en plannen die eigenlijk alleen voor de media zijn maar men zelf niet echt wil. Gisteren leek het even dat hier de man stond die eindelijk 'nee' zou durven zeggen tegen europa, maar als je na een paar tweets en een boze Pechtold al met de staart tussen de poten terugkrabbelt dan geeft me dat niet het vertrouwen dat hij straks wel op zijn strepen zal blijven staan in een vijandig europa met Merkel, Hollande, Van Rompuy en Barosso... Je opmerking dat het straks tussen Diederik Samsom en Alexander 'laten we Nederland opheffen' Pechtold zou gaan is dan weer wel hilarisch. Waarom niet tussen Sap en Slob vraag ik me dan af?

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 21:05

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen16 aug. 2012 - 21:05

De puinhopen van Paars = geschiedsvervalsing!

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra16 aug. 2012 - 21:05

== De begrotingsdiscipline en het stabiliteitspact zijn bedoeld om de eurocrisis te beheersen. == En dat lukt maar niet. er moet meer en meer geld bij en hoe meer geld er bij komt, hoe meer mensen er in Griekenland en in Spanje op straat liggen te verrekken van de honger. Maar betaal gewoon door, Erwin, straks ben jij het die op straat ligt te verrekken, en dan word je door de politie aan de kant geschopt omdat je het verkeer hindert.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 21:05

Wen er maar aan na, 13 september worden er nog meer harde keutels ingetrokken. Alles voor de Macht

1 Reactie
Sonia2
Sonia216 aug. 2012 - 21:05

Hangt er van af, of de SP gaat regeren. Zal het ze lukken, dan zal het inderdaad nog een paar resterende (!) keutels moeten intrekken. Lukt het ze niet, dan kruipt het weer terug in haar traditionele slachtofferrol en gaat bijv. 65 weer 65 worden en durft men zich weer socialistisch te noemen. Dan komen ook de kruilators met schuursponzen weer terug!

Michiel Online
Michiel Online16 aug. 2012 - 21:05

Alsjeblieft PVV, je krijgt het op een presenteerblaadje aangeboden.

1 Reactie
WillemKorenman
WillemKorenman16 aug. 2012 - 21:05

Wilders slaakt een zucht van verlichting na het draaien van de populist Roemer.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 21:05

Wat een angsthaas, wat een draaikont, heeft hij eindelijk een eigen mening dan wordt deze gelijk weer ingeleverd. Wat moet ons land nu met deze Roemer een "fail". Hetzelfde gebeurde in Boxmeer waar door toedoen van Roemer de financiële pleurus was uitgebroken. Onder zware druk van de raad en procincie werd Roemer ook gedwongen om dingen te doen in Boxmeer waar deze wethouder te laf was voor. Ik vraag me oprecht af of we in deze tijd op dit soort angsthazen en politici zitten te wachten. Typisch geval van keutel intrekken, ook als het niet nodig is. Ik zou zeggen "STEM WIJZER".

1 Reactie
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch16 aug. 2012 - 21:05

Ach, Roemer 'failde' niet echt in Boxmeer. Een tekort van slechts 0,2% op de totale begroting van Boxmeer, is iets waar de landelijke overheid o.l.v Rutte c.s. haar vingers bij zou aflikken. Zij worstelen zich stuk om aan de 3% te komen. Als Roemer die 0,2% op de begroting haalt zoals in Boxmeer, richten de neo-liberalen een standbeeld voor hem op Stem SP!

neoliberaal
neoliberaal16 aug. 2012 - 21:05

Ach gut. Schoolonderwijzer Roemer draait al bij de eerste de beste tegenwind. Zelfs als zijn partijtje de grootste wordt, dan nog zal het enorm succesvolle neoliberale beleid worden gecontinueerd. En dat is verstandig!

1 Reactie
Bakoe
Bakoe16 aug. 2012 - 21:05

Dat Thatcher dement geworden is dat is algemeen bekent, en natuurlijk vrij triest voor de dame in kwestie. Maar ze moeten haar toch tegen zichzelf in bescherming nemen, straks gaat ze hier nog verkondigen dat het streven naar het eigen huis voor iedereen een enorm succes geworden is. Verder was Thatcher natuurlijk anti EU in extremis, dus je kan wel zien dat ze erg verwart is nu ze zelfs Euro kritische politici gaat afvallen.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 21:05

Laatste nieuws, Roemer stapt uit politiek en begint een ijssalon in boxmeer. Joop schouten word aangesteld als shopmanager.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 21:05

'...Roemer stapt uit politiek en begint een ijssalon in Boxmeer. Joop schouten word aangesteld als shopmanager.' : )))))

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 21:05

Ergens vind ik het wel zielig voor al die mensen met een laag inkomen die vroeger op de PvdA stemden, maar nu op de SP omdat ze denken dat de rekening van de crisis bij de hoge inkomens, banken, Europa of waar dan ook neergelegd kan worden. De PvdA is inmiddels volwassen geworden en ziet in dat iedereen geraakt gaat worden, en durft dat zelfs ook eerlijk te zeggen. Maar dat is natuurlijk niet wat kiezers willen horen, dus stemmen levert het ze niet op. Dus nu is de hoop gevestigd op de neo-communisten van de SP die wel zeggen wat mensen graag willen horen. Des te groter zal de teleurstelling voor hen straks zijn.

1 Reactie
Irmaatje
Irmaatje16 aug. 2012 - 21:05

SP-leider Emile Roemer is een fan van Keynes, de econoom die stelde dat overheden meer geld moeten uitgeven (dan ze hebben) in tijden van economische neergang. Volgens het Amerikaanse blad Time heeft de theorie van de zeer invloedrijke Keynes in de vorige eeuw het kapitalisme gered. Ondernemers zouden de socialist Roemer kortom een standbeeld moeten gunnen.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 21:05

denkt iemand nou echt dat ie dat meende ? trekt alleen maar nog meer stemmers met deze taal en uitspraken. hij genereert wel veel aandacht; meer dan dat podiumpje bij een paar honderd studenten

2 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger16 aug. 2012 - 21:05

Oh zekers...ik noem even een joop (kuch) en verschillende anderen...iets over woord houden en zo. Zoals ik al aangaf, Nederland heeft een hoog gehalte concessie politiek, het polder-kolder model is hier uitgevonden. En als je van het begin af aan al te hoog inzet verspeel je dingen, beter om het nu te corrigeren dan op de 13de September. Ach, niks meer dan een slip of the tongue, gewoon doorlopen niks aan het politieke handje.

WillemKorenman
WillemKorenman16 aug. 2012 - 21:05

Maar hij verliest er evenveel stemmers mee en schiet er niets mee op.

marietjejansen
marietjejansen16 aug. 2012 - 21:05

Het is gewoon een economisch verhaal: http://www.welingelichtekringen.nl/economie/56826/top-economen-rabo-bank-geven-emile-roemer-gelijk.html

1 Reactie
hannogroen
hannogroen16 aug. 2012 - 21:05

Als bankiers Roemer nu al gelijk geven zou ik me als SP-er maar eens achter de oren krabben of hij wel goed bezig is.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 21:05

Nu kan Maurice de Hond zijn peilingen weer aanpassen, de hoaux aanpassen aan de werkelijheid. Dus de SP gaat vanaf nu dalen in de peilingen van de Hond. Laten we eerlijk zijn, ook met "reden". Had Roemer maar niet moeten draaien, wat een draaikont. Maurice neemt direct wraak.....

2 Reacties
freaky33
freaky3316 aug. 2012 - 21:05

Wat denk jezelf....? Tuurlijk gaat dit niet gebeuren. Dat zou de betrouwbaarheid van de Hond schaden.

JanB2
JanB216 aug. 2012 - 21:05

Dus de SP gaat vanaf nu dalen in de peilingen van de Hond. Ik denk het niet. Roemer verwoord wat minstens de helft van de Nederlanders denkt.

Irmaatje
Irmaatje16 aug. 2012 - 21:05

Wat een paniek! Logisch dat andere partijen denken dit te kunnen aangrijpen, maar ik ben blij dat Roemer in elk geval het gevecht wil aangaan. Dat heeft Rutte niet gedurfd. Nee het zou pas echt gek zijn als Roemer zich zonder verzet zou houden aan de afspraken die de liberalen in Europa gemaakt hebben. Dan zou ik mijn stem heroverwegen. Dit is precies wat ik van de SP verwachtte, bevrijd ons van het juk van die starre 3% regel en laat ons samen met andere landen overleggen wat goed is voor het continent.

2 Reacties
WillemKorenman
WillemKorenman16 aug. 2012 - 21:05

Gisteren haperde voor het eerst de campagne-machine van de SP. We zien, dat de SP strageie een "Wilders"-kopie is.Met Wildersiaans gekakel wint Roemer wel stemmen van de PVV. Roemer kan het echter wel schudden bij de overgelopen PvdA kiezers. Die zijn van dit populistisch gekakel niet gediend.

JanB2
JanB216 aug. 2012 - 21:05

Logisch dat andere partijen denken dit te kunnen aangrijpen, maar ik ben blij dat Roemer in elk geval het gevecht wil aangaan. Precies, de andere partijen (van VVD tot PvdA) zijn in mijn ogen een overwegend incompetente maar vooral slappe hap aan wie je eigenlijk geen land in crisis kunt toevertrouwen (die hebben ze mede veroorzaakt nota bene).

taitennek
taitennek16 aug. 2012 - 21:05

Wat is er mis met een uitspraak nuanceren? De boodschap is duidelijk. De SP wil niet meedoen aan de Kunduz-oogkleppen-mentaliteit die zegt dat die 3% iets heiligs is en ons door de strot geduwd wordt. Er worden wel vaker boute uitspraken gedaan door politici in verkiezingstijd Hou je rug dus gewoon recht Emile en laat die eurofielen lekker lullen. Het zijn komma-neukers die elke uitspraak gebruiken om met vrachtwagenladingen stront te kunnen smijten.

1 Reactie
WillemKorenman
WillemKorenman16 aug. 2012 - 21:05

Niets. Maar was het wel nuanceren? Ik denk meer het blazen van de aftocht.

lembeck
lembeck16 aug. 2012 - 21:05

Lees dit dan maar eens, oh jullie links-haters: http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/15460_de_leugen_van_alexander_pechtold/

2 Reacties
JanB2
JanB216 aug. 2012 - 21:05

Ik heb er even een veelzeggende passage uitgepikt voor diegenen die te lui zijn om de link aan te klikken of die het ongelijk van rechts (ja mevrouw Sap u bent ook rechts) niet onder ogen willen of kunnen zien: Roemer zegt niets anders dan wat allerhande Nobelprijswinnende economen, zoals Jeffrey Sachs, Paul Krugman en Joseph Stiglitz al maanden roepen. Die stellen al even onsubtiel dat het huidige Europese begrotingspact een vorm van 'economische zelfmoord' is. Een vergelijkbare positie wordt ingenomen door de Financial Times, het IMF, en de Wall Street Journal. Allemaal dieptrieste, rabiate tomatengooiers, aldus Pechtold, Sap en Verhagen Daar kunnen de nadere partijen het dus mee doen.

dollen
dollen16 aug. 2012 - 21:05

precies,,deze club links haters,,kiezen en steunen en werken liever oorlogmisdadigers als bush, werken liever mee aan quantanamo,,door gevangenen uit te leveren. laten liever vliegtuigen met verdachten landen op nl grond zodat ze verder vliegen unnen naar 1 van de andere martel kampen. let wel de nabestaanden/familie en de vrij gegeven naar 3-4-5 jaar gevangenen,,komen er een paar een keer langs,kan toch niet dan.en dit keer? eigenlijk zoals meestal hebben ze het er echt zelf na gemaakt.tja een grote family kan overal wonen he, hopenlijk hebben ze de vvders/cdaers d666 wel in de gaten dat zij mede verandwoordelijk zijn voor de meer als 1 miljoen doden en meer als 90% onschuldig of niet bewezen kamp gevangenen,met hun STEM,,of geld dat niet in de politiek,,

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra16 aug. 2012 - 21:05

" ik heb er een statement mee willen maken en die statement is hartstikke helder. En daar ga ik voor. (...) En kijk, als je met de hele wereld het gevecht bent aangegaan en je hebt van iedereen verloren dan houdt het ook voor ons op." De uitspraak staat dus nog steeds. Er wordt niet gelogen of gedraaid. Zullen we het nog even over de langstudeerboete hebben?

2 Reacties
MG1968-2
MG1968-216 aug. 2012 - 21:05

"Het statement staat er nog steeds." ''Over mijn lijk' is toch op zijn minst 'dat maak ik politiek niet mee' en dat is wat anders dan "En kijk, als je met de hele wereld het gevecht bent aangegaan en je hebt van iedereen verloren dan houdt het ook voor ons op" En iets zo scherp stellen dat je er zelf niet kan achterstaan is gewoon liegen. En de langstudeerboete moet meteen van tafel. Je kunt geen maatregel invoeren die zowiezo al omstreden was maar waar ook nog eens geen meerderheid voor bestaat. Democratie is er juist om te voorkomen dat de staat ingrijpt in het leven van haar burgers op een manier waar alleen een minderheid (in de 2k) voor is.

WillemKorenman
WillemKorenman16 aug. 2012 - 21:05

"Er wordt niet gelogen of gedraaid." Vertel er dan wel even bij, dat het door Roemer is afgezwakt. Dientegevolge heeft hij de aftocht geblazen. Dat wordt een tactische bluden genoemd.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 21:05

Volgens kereltje P. van D66 is terreuralarm hiermee ingetrokken en komt er geen oorlog in Europa. Zelfs het licht blijft nu branden in Nederland, volgens illustere partijgenoot. D66 is de partij van de bangmakerij. Triest dat deel Nederlandse bevolking zich laat ringeloren door de D66 predikers van het valse Europese sentiment. Het pleit niet voor genoten onderwijs..

2 Reacties
taitennek
taitennek16 aug. 2012 - 21:05

Vind je het gek..... Met een lijsttrekker die ook langstudeerder was. Hij had gewoon veilingmeester moeten blijven

MichelReiziger
MichelReiziger16 aug. 2012 - 21:05

We zijn het niet vaak eens, maar inderdaad als er 1 populistische partij is op dit moment dan is het wel D66 aka B66 (Bangmaak66)

WillemKorenman
WillemKorenman16 aug. 2012 - 21:05

De eerste tactische blundere van een nerveuze roemer: http://www.hpdetijd.nl/2012-08-17/de-eerste-tactische-blunder-van-een-nerveuze-roemer/

4 Reacties
bruces
bruces16 aug. 2012 - 21:05

Heb jij geen werk, vrienden of hobby's ?

denmol
denmol16 aug. 2012 - 21:05

Met jouw commentaren en sneren richting de SP doe jij de PvdA meer schade aan dan een echte vijand, dus met zulke vrienden hebben ze geen vijanden nodig zou ik zeggen. Keep up the good work!

bruces
bruces16 aug. 2012 - 21:05

Of sta je nu op de pvda-lijst op plek 10. Niet herkiesbaar ?

JoopdeJong
JoopdeJong16 aug. 2012 - 21:05

En een, helaas, nog steeds actuele blunder van de PvdA! http://www.youtube.com/watch?v=UP6lRhjjSb0

ZwartePiet
ZwartePiet16 aug. 2012 - 21:05

Kunnen we Pechtold hier niet de schuld van geven? Hehe ... ;)

3 Reacties
bruces
bruces16 aug. 2012 - 21:05

Hoe kun je iemand die het niet snapt ? de schuld geven ? Dat is gemeen.

WillemKorenman
WillemKorenman16 aug. 2012 - 21:05

SP-ers zoeken altijd de schuld bij een ander. Nooit bij zichzelf.

denmol
denmol16 aug. 2012 - 21:05

"unnen we Pechtold hier niet de schuld van geven? Hehe ... ;)" Wie is we? spreek vooral voor jezelf zwarte piet.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 21:05

Ach de SP verandert een keer van mening en iedereen staat klaar met een mening, het is nog lang niet van het draaideur gehalte van de pvda, cda of vvd.

4 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen16 aug. 2012 - 21:05

Andere partijen veranderen inderdaad ook van mening, op basis van nieuw opgebouwd inzicht en veranderde omstandigheden. De SP blijkt binnen 24 uur van het groots naar buiten brengen van een standpunt van mening te veranderen, dat is andere koek, dat is dus niet op basis van nieuwe inzichten of op basis van veranderende omstandigheden, maar omdat de oorspronkelijke communicatie geblaat was en de schade daarvan tot stand moet worden gebracht.

ZwartePiet
ZwartePiet16 aug. 2012 - 21:05

Dat is anders best logisch. De sp heeft nog nooit concessies hoeven doen. En als ze straks gaan winnen moeten ze dat wel. Pechtold had dus ook helemaal gelijk dat ze zich buitenspel zetten als alle andere serieuze partijen zich wel aan die 3% regel willen houden.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 aug. 2012 - 21:05

Rutte als premier kan niet rekenen, deze had 50 miljard mis bij zijn rekeningen, 50 miljard mis? erger kan niet, jongens! wij hebben het hier over de premier! En Wilders aanhangers dan, die dachten dat dat hun Wilders een minister was, andere dachten dat hij de premier was? wat een niveau zeg. Nu Roemer, na het nadenken, veranderd hij van mening en binnen een paar dagen, is nu de hele land op de kop moet staan? Mag de heer Roemer niet op zijn hoofd krappen? rest wel? Kom op mensen, Roemer is ook maar een mens en mag fouten maken en af en toe achter zijn oor krabben net zoals iedereen. Acheter de oren krabben is menselijk.

JanB2
JanB216 aug. 2012 - 21:05

Yep.

peterh2
peterh216 aug. 2012 - 21:05

http://m.nos.nl/pl/svt/si/nos/po/opnl/sc/nos_nieuws/dk/nos.08-17-2012.0139/ms/ENw23gf8wI/r/1345207030/pa/248725 Nou poehoe, de markten bellen een keer... Echt onnodig dat Roemer zich zo laat kennen. Hoe han je de neoliberalen nou aanpakken als je niet doorbijt? Zo gaat er idd niets veranderen, sinds wanneer trekt de SP zich iets aan van de financiele markten?

1 Reactie
WillemKorenman
WillemKorenman16 aug. 2012 - 21:05

Zie je nou wel, dat Spekman gelijk heeft. De SP vormt een groot risico voor de Nederlandse economie.

calimero1
calimero116 aug. 2012 - 21:05

Beste reageerders, Dit mag toch geen verrassing voor jullie zijn. Al tijden probeer ik hier te verkondigen dat van de Europese agenda van de SP niets over blijft. Allereerst krijgt de SP geen meerderheid in de tweede kamer en mocht de SP wel een meerderheid krijgen dan worden de plannen door Merkel, Hollande, Monti en Rajoy van tafel geveegd. Zo "democratisch" is de EU namelijk wel..... Wat mij wel verbaast is dat ze bij de SP blijkbaar dondersgoed weten dat hun standpunten onuitvoerbaar zijn (ik liep altijd in de veronderstelling rond dat zij echt geloofden in hun plannen) Dit wordt duidelijk door deze nuancering van Roemer. Er zal dan ook tot de verkiezingen en mochten zij de verkiezingen winnen zelfs na de verkiezingen veel "genuanceerd" worden. En dat is dan ook hetgeen dat mij het meeste teleurstelt: behalve op een populistische manier politiek bedrijven houdt de SP het gepeupel (het kan niet anders dan dat er zo over stemmers gedacht wordt bij de SP, dat hebben ze nu wel duidelijk gemaakt) blijkbaar onuitvoerbare plannen voor om daarmee stemmers te trekken. Dit is gewoon volksverlakkerij en dat hebben ze waarschijnlijk bij GW afgekeken. Hij liet na de verkiezingen ook meteen standpunten los.......

3 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 aug. 2012 - 21:05

Merkel? Wat vind u zelf toen onze premmier Rutte naast Merkel stond te trillen en kon niets zeggen, behalve ja knikken en : haaa haaaa haaaaa, net zoals Zelm-lach, weet u het nog? Nederland betaalt al jaren veel en veel belastingen aan Europa, een kleine landje die overal terwerld mensen helpt, mag voor ;e;en keer niets zeggen? Nee hoor, niets Monti, niets Hollande , niets Merkel, maar de Holandse Roemer komt er aaan en europa moet even aan winnen, klaar. Niet Merkel of iemand anders, maar de Nederlanders die de heer Roemer zien als verlosser, de man die voor de gewone Hollandse burgers staat.

JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 21:05

Je denkt conservatief en beledigt weldenkenden. Mocht ik tijd over hebben zal ik je stuk fileren.

MichelReiziger
MichelReiziger16 aug. 2012 - 21:05

***dat van de Europese agenda van de SP niets over blijft.*** In ieder geval hebben ze een agenda, dat zal voor vele kiezers al een teken zijn dat zich in ieder geval inhoudelijk bezig houden met Euro-pa, en niet alles klakkeloos over nemen wat er door Euroscisten vanuit Europa wordt gedirigeerd. ***Allereerst krijgt de SP geen meerderheid in de tweede kamer en mocht de SP wel een meerderheid krijgen dan worden de plannen door Merkel, Hollande, Monti en Rajoy van tafel geveegd.*** Omdat u mogelijk alleen Elsevier en/of de Telegraaf leest, heeft u dan mogelijk ook niet begrepen dat in veel andere Euro landen (Duitsland/Frankrijk/Belgie/Finland/Italie/Spanje) de scepsis aangaande het Euro beleid nog sterker aan het groeien is dan hier. Een van de redenen dat veel partijen in Nederland nu geen duidelijk beleid durven voor te stellen, met uitzondering van de SP en D66 (de PVV reken ik even niet mee, dat is een partij die er niet meer toe doet) ***Zo "democratisch" is de EU namelijk wel..... Wat mij wel verbaast is dat ze bij de SP blijkbaar dondersgoed weten dat hun standpunten onuitvoerbaar zijn (ik liep altijd in de veronderstelling rond dat zij echt geloofden in hun plannen)*** De SP is 1 van de enige partijen in Nederland die open kaart wil spelen. Op deze voet doorgaan met de Euro, vast blijven houden aan de 3% regeling heeft geen nut. De Euro zoals we die nu kennen is bye bye, een kwestie van kostbare zeer kostbare tijd. Dat weet de VVD, CDA, GL, PvdA dat weet zelfs D66 en dat weet de SP. Slechts als enige heeft de SP het lef in Nederland (ik reken de PVV even niet mee, dat heeft geen nut) om hier inhoudelijk critisch op te reageren en beleid op af te stemmen. Dat ze dat niet alleen kunnen snapt gelukkig de SP zelf wel. ***Dit wordt duidelijk door deze nuancering van Roemer.*** Er zal dan ook tot de verkiezingen en mochten zij de verkiezingen winnen zelfs na de verkiezingen veel "genuanceerd" worden.*** Ja calvinistische polder concessie politiek, daar zijn wij in Europa heer en meester in, sterker nog we worden er tot diep in Asia om geroemd (vreemd maar waar.) Dan kan je als je politiek echt wat wil zien veranderen op een partij kiezen die niet in het grijze midden ligt (VVD/CDA/PvdA/GL) maar meer aan de zijkant, dan blijft er ten minste nog iets over van 'eigen' politiek. Roemer nuanceert, merendeel van de andere partijen houden helemaal niks over. U herinnert zich misschien nog wel het Kunduz 2.0 akkoord (ook wel lente akkoord gnoemd) en de gemaakte beloftes? ***En dat is dan ook hetgeen dat mij het meeste teleurstelt: behalve op een populistische manier politiek bedrijven houdt de SP het gepeupel (het kan niet anders dan dat er zo over stemmers gedacht wordt bij de SP,*** Als u dit serieus meent vraag ik me af of u zich serieus verdiept in de Nederlandse politiek. Uw kennis en type opmerkingen passen in het beeld van een gefrustreerde PVV'er. Bent u dat misschien?

ANRandy
ANRandy16 aug. 2012 - 21:05

De SP heeft dus ook geen principes net als de rest. Zijn ze toch nog wijs geworden want zoals de aloude Nederlandse en zeer wijze uitdrukking zegt: Jedes Princip führt zum Teufel.

3 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger16 aug. 2012 - 21:05

Dat kan vel simpeler: "alle wegen leiden naar Rome"

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 aug. 2012 - 21:05

Weet jij toevallig het verschil tussen politiek standpunten en principes wel? Volgens mij niet, wat bij Roemer ging het niet om een principe maar over een politiek standpunt, zij sociale en menselijke principes veranderd hij niets aan, snap je het nu wel? De standpunten zijn altijd handelbaar bijde socialisten, maar de principes niet. Heel anders dan de de handelbare principes bij de PVDA, VVD, CU, CDA, PVV. De SP lijkt op de SGP, deze twee veranderen niets aan hun hoofd-principes, de ene heeft heilige principes de andere noemt het menselijkheid en kunnen niets aan veranderen.

ANRandy
ANRandy16 aug. 2012 - 21:05

Correctie op de Duitstalige maar desondanks toch Nederlandse uitdrukking: Jedes Prinzip führt zum Teufel. (Dus met een toegevoegd s én een z.) Er is nog een variant: Jede Konsequenz führt zum Teufel. P.S. (Beetje off-topic maar aardig verdrijf tijdens dit zomerweer.) Ik heb jaren terug al geclaimd dat beide varianten Nederlandse uitdrukkingen zijn omdat ze in Duitsland als uitdrukking nooit vruchtbare grond hebben gevonden. Ik heb daartoe verschillende Neerlandici, afdelingen Neerlandistiek van diverse universiteiten, De Taalunie, en Duitse sites hierover aangeschreven. Ze zijn in Duitsland als uitdrukking onbekend en in Nederland wel degelijk vaak aan te treffen (gooogel maar eens). Verder is de oorsprong onbekend. Er zijn er die Goethe, Mann (Faust), Luther, noemen maar niemand die de werkelijke b ron heeft weten te bepalen. Ze zijn dus ondanks de overigens onbekende Duitse oorsprong Nederlands omdat ze hier als uitdrukking wel degelijk vruchtbare grond vonden. Blijkbaar heeft de betekenis een klik gemaakt met de Nederlandse cultuur. Ik claim daarmee misschien zelfs een uniciteit te hebben gevonden: De (met de variant) enige Duitstalige Nederlandse uitdrukking. Of weet iemand hier meer?

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 21:05

Geweldig hoe de SP'ers hier dit gedraai goed proberen te praten. Niets zo pijnlijk als ondoordacht power play willen spelen en door de grote leider terug gefloten te worden. Arme Roemer gaat gefileerd worden door Samsom, Wilders, Pechtold en Rutte als eind van maand de campagnes echt los gaan.

1 Reactie
WillemKorenman
WillemKorenman16 aug. 2012 - 21:05

En niet alleen Roemer is het haasje. De hele SP zal aan het spit worden geregen" http://www.hpdetijd.nl/2010-04-28/sp-heeft-geen-spijt-van-accepteren-geld-uit-china/

marietjejansen
marietjejansen16 aug. 2012 - 21:05

Wat me aan Pechtold opvalt is de schaamteloze arrogantie waarmee hij meent te kunnen beslissen dat hij 'echt niet met de SP gaat regeren'. De SP is in de peilingen meer dan twee keer zo groot als D66! Lak aan het grote percentage burgers in deze democratie die graag de SP willen zien regeren dus. Hij past in die zin perfect in het rijtje politieke-partijen-met-paradoxale-namen; Democraten '66, Partij voor de Vrijheid, Volkspartij (!) voor Vrijheid en Democratie. Ik vraag me af welk groot begrip door de neo-liberalen het meest uitgehold is; vrijheid of democratie. Het volk zelf werd door Rutte in een bijzinnetje nog even genoemd ('ik ben premier van alle Nederlanders'), maar dat was na zijn slip op the tongue over vingerlikkend rechts Nederland.

1 Reactie
ANRandy
ANRandy16 aug. 2012 - 21:05

Ik ben het met je eens Marietje: Schaamteloos arrogant zijn is een andere benaming voor principieel zijn. Het is sluit denken Uuberhaupt, of tot voortschrijdend inzicht komen uit, maar ook ontkent het dat nieuwe of tot dan toe onbekende feiten tot andere inzichten kunnen leiden. Het is dom, onverstandig, redeloos, arrogant, etc.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 aug. 2012 - 21:05

Toen Roemer riep dat hij geen boete zal betalen als dat geleuter boven de 3 procent komt te staan, schijten de Europeese leiders in hun broek en dachten:'' Oh! wat erg, Nederland is echt wakker en die durft het wel..'' Maar de rechtse Nederlanders en media vinden het niet leuk om even Europa te laten schrikken en een schijntje in hun broek te lossen? Juist, Roemer liet zien dan Nederlanders geen mietje zijn, zoals de laatste 10 jaar onder rechtse politici blijken te zijn. Door Roemer mag ik nu gerust met vakantie gaan naar Frankrijk en Duissland gaan, met mijn kop omhoog, want ik kan op elk momment zeggen tegen ze: Stil, anders haal ik hier Roemer bij en die zal uw oor goed trekken'' 'Nee, nee, nee, niet doen Mostafa! alstublieft, die man kent geen genade tegenover onze graaiers en zakkenvullers'' Bedankt meneer Roemer voor het teruggeven van mijn verloren gezicht als Nederlander.

1 Reactie
peterh2
peterh216 aug. 2012 - 21:05

Heb je het nieuws gemist?

JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 21:05

'Vertel nu ook eens wat de SP en name Roemer heeft klaargespeeld in deze twee jaar als oppositie leider.' http://www.sp.nl/overzicht/successen/

1 Reactie
Zjenny
Zjenny16 aug. 2012 - 21:05

Joop, een link klikt niemand aan als je niet ook even aangeeft WAT er IN die link staat. C&P even iets uit die link dat werkt tenminste.

ANRandy
ANRandy16 aug. 2012 - 21:05

Ik heb in een oudere Trouw-column van Nelleke Noordevliet (vorig jaar augustus) ooit de grond gevonden om nóóit principieel te zijn en tevens op het spoor gekomen van de volgens mij enige Duitstalige Nederlandse uitdrukking (zie verderop hieronder) die dit blijkbaar dus vooral Nederlandse gevoel verwoordt. Deze kernachtige column over het hier spelende onderwerp wil ik u niet onthouden: "Jede Konsequenz führt zum Teufel. Zei Luther, of Goethe of Bertold Brecht. En die konden het weten. Alleen wie de duivel zoekt, aanvaardt de uiterste consequenties van zijn opvattingen en voert die uit. Ieder ander verkiest inconsequent te zijn boven de weg van het geloof ten einde te gaan. Op een moment keert de uiterste consequentie zich tegen de eigen overtuiging. Het doet er niet toe hoe die overtuiging luidt. Of het een boodschap is van vrede of geweld. Of het een systeem is van insluiting of uitsluiting. Of het de markteconomie verdedigt of de sociale verzorgingsstaat. Of het een religie is of een politiek ideaal. Elk geloof herbergt het kwaad. Vroeg of laat overschrijdt een mens met het Gedachtengoed van de Grote Leider in de hand de grens. Vliegt hij de Twin Towers in. Of zwaait hij het zwaard van een Tempelier. Of volgt ze het hyperegoïstische nietsontziende radicaal rechtse machtsdenken van Ayn Rand. Er zijn omstandigheden waarin je grens wordt verlegd tegen je zin. Uit verzet tegen de nazi's overschreden mensen grenzen die ze in andere tijden zouden eerbiedigen. De 'teuflische Konsequenz' van het nazi-denken riep een navenante reactie op. De gewelddadigheid van de Rote Armee Fraktion, uiterste consequentie van linkse opvattingen die zichzelf de reactie noemden op het rechtse denken van sommige naoorlogse Duitse politici, riep weer een reactie op die de gevangenen van Stammheim een extra streng regime oplegde. Het een lokt het ander uit. De escalatie van het actie-reactiepatroon is niet te stoppen. Het conflict tussen Israël en de Palestijnen reikt terug tot in Bijbelse tijden. Wie eenmaal 'en route' is naar de uiterste consequentie van de eigen opvattingen - door wie of wat dan ook daartoe gebracht - kan de weg terug moeilijk vinden. De duivel staat aan het eind met open armen te wachten tot het idee zich in zijn omhelzing verandert in zijn tegendeel. Wat als goed en heil-zaam werd gezien, wordt vernietigend en zelfdestructief. Er is een moment in elk denken waarop de laatste hoek wordt omgeslagen en de duivel in zicht komt. Er is een moment waarop elke overtuiging een kristallijnen hardheid krijgt, onwrikbaar wordt, twijfel uitwist en het leven ondergeschikt maakt aan de dood. Er is een moment waarop ideeën geen spiegel meer zien, niet meer openstaan voor de wegen die anderen bewandelen en het recht op een andere weg erkennen. Er is een moment waarop alleen macht geldt. Er is een moment waarop beweeglijkheid en compassie stollen. Er is een moment waarop vertrouwen en uitwisseling worden veracht. Er is een moment waarop woorden daden zijn. Er is een moment waarop de ander verdwijnt in de triomf van het ik. En daar staat de duivel. Hij lacht. Hij is Der Geist der stets verneint. Politieke opvattingen heb ik zien veranderen van een ernstig spel, dat volgens bepaalde regels van openheid en vertrouwen met hartstocht werd gespeeld, in keiharde, gesloten ideologieën. Politici verschansen zich in het eigen gelijk en vuren dodelijke schoten af op alles wat anders is. Maar wat is een opvatting of een geloof meer dan een voorlopig idee over hoe het werkt of moet werken in de samenleving? Waar moet een overtuiging net als een wetenschappelijke theorie anders door worden gedragen dan door de bereidheid tot een ander inzicht te komen, indien de feiten daartoe aanleiding geven? Hoe kan een democratie functioneren zonder de bereidheid ongelijk te erkennen? Wie zichzelf niet meer ter discussie stelt, is op weg naar de duivel. Zelfkritiek vergt meer moed dan zelfoverschatting. Degene die twijfelt is niet de lafaard, maar degene die zeker is. Degene die zoekt is rijker dan wie gevonden heeft. Meer dan over de economische crisis maak ik me zorgen over het verpeste politieke klimaat in Nederland, Europa, de wereld. Het spel van overtuigen en argumenteren wordt een botsing van onwrikbare stellingen, die niets oplossen." Bron: http://www.trouw.nl/tr/nl/4328/Opinie/article/detail/2840013/2011/08/06/Consequent-tot-bij-de-duivel.dhtml

3 Reacties
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch16 aug. 2012 - 21:05

De copy/paste, en een link? Een reden temeer om dit niet te lezen. So ist dass mit das Licht, mahl brennst, manchmahl auch nicht. {Goethe}

ANRandy
ANRandy16 aug. 2012 - 21:05

Dit alles geldt (in principe;) dus ook voor, noem eens iets, het Europese project, wat volgens velen onomkeerbaar is (niet dus), de verdere Europese integratie, de overdracht van soevereiniteit, en de vorming van een soort Verenigde Staten van Europa, net als de muntunie (idem), maar ook, al lijkt het in dit bestek heel tegenstrijdig, de 3%-norm. Geen van deze zaken dienen principezaken te zijn waarover geen discussie meer mogelijk is, die onomkeerbaar zijn, of bij alle eventualiteiten houdbaar blijven. Kijk, zo wordt deze uitdrukking steeds sterker, hoe meer je erover nadenkt, dat is waarin zij zich tegen het principieel zijn verzet. Blijven nadenken houdt ook de mogelijkheid in terug te komen op eerdere standpunten. En dat vergt moed. Daar ontbreekt het dus bijvoorbeeld de mensen aan die Europa onontkoombaar achten ook aan.

JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 21:05

Bedankt voor deze v(ing)erwijzing Ginger.

Simbro
Simbro16 aug. 2012 - 21:05

Dit is een bericht voor Willem Korenman. Zelf ben ik geen SP-lid , ik heb wel op die partij gestemd en overweeg dat nu ook te doen. Maar het kan best zo zijn dat het PvdA wordt, als Roemer meerdere blunders begaat in de komende campagne. Ik lees wel veel reacties op deze site en daar kom ik jouw bijdragen geregeld tegen. Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom je zo ongenuanceerd op de SP afgeeft. Je hebt kunnen zien wat de schimpscheuten van Spekman in de richting van de SP teweeg hebben gebracht: alweer een zetel minder voor de PvdA in de peilingen. Zo werkt het natuurlijk ook op Joop: mij zou je in principe met een goed verhaal over de streep kunnen trekken, maar je bereikt absoluut het tegendeel. Je zult met argumenten moeten komen in plaats van met een continue stroom van citaten en links uit rechtse media zoals de Telegraaf, weekblad Elsevier en HP/de Tijd, aangevuld met door jou zelf verzonnen ongefundeerde kritiek op de SP. Ik denk echt dat de campagneleiding van de PvdA niet blij met jou is, want die heeft het ook niet begrepen op rechtse media en wil graag dat SP-ers en twijfelaars overgehaald worden om op de PvdA te stemmen. Nou, aan jou hebben ze dan een hele slechte ! De azijn die jij gebruikt werkt zeker niet, probeer het ook eens met stroop.

2 Reacties
denmol
denmol16 aug. 2012 - 21:05

Dit verhaal dat jij zo goed en geduldig aan deze hardhoofd uitlegt heb ik hem meerdere malen ook trachten te vertellen maar het dringt niet tot hem door, wellicht dat de jouw genuanceerde betoog dat wel doet want als zoon van PvdA stemmers doet de teloorgang van die partij me toch wel wat.

marietjejansen
marietjejansen16 aug. 2012 - 21:05

Korenman is een rechtse trol met te veel tijd.

Zjenny
Zjenny16 aug. 2012 - 21:05

Overigens vind ik het wel lachen dat Roemer de "markten" ( whatever that may be) "verontrustte" volgens Yan Kee. ( Jan Kees)

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen16 aug. 2012 - 21:05

't Is maar wat je grappig vindt, oplopende rentes kosten ons geld, geld dat in plaats van naar rente beter naar uitkeringen, zorg, onderwijs o.i.d. zou kunnen gaan.

bruces
bruces16 aug. 2012 - 21:05

AEX in de lift dankzij Roemer.

1 Reactie
WillemKorenman
WillemKorenman16 aug. 2012 - 21:05

Even een kleine correctie: AEX in de lift dankzij Roemer. SP keldert in Politieke Barometer dankzij Roemer.

toshiba
toshiba16 aug. 2012 - 21:05

In 2011 heeft de SP en de PVDA mede de motie ondertekend van de CU die aandringt op strikte nalevings van het groei en stabiliteitspact. Van dat pact maakt de 3% onderdeel uit. https://zoek.officielebekendmakingen.nl/handelingen/TK/2010-2011/54/kst-21501-07-779.html dus beetje vreemd dat PVDA en SP die regelingen nu ineens terzijde willen schuiven. Ohja, in 2011 stond Nl er nog goed voor en had niemand voorzien dat ook Nederland zich aan de afspraken gehouden zou worden. Toen was het vooral een tik op de vingers voor de zuid-europese landen. Helaas ligt nu ook de bal bij Nederland. Dus afspraak is afspraak Beste Emiel en Diederik. Jullie hebben ervoor getekend

4 Reacties
nautica
nautica16 aug. 2012 - 21:05

Hans, over die handtekening: "verzoekt de regering in de nu lopende procedure krachtig afstand te nemen van elke beweging naar een meer politieke unie " en daar heeft dus Roemer of Irrgang ook voor getekend. Deze week heeft frau merkel zich heel duidelijk uitgesproken in de richting van een veel verdere integratie. Daar doen wij dus niet aan mee. Is het niet een beetje logisch dat wij als land, onze hulp aan andere landen buiten die 3% houden? En daar bedoel ik natuurlijk niet de "missiekosten" in Afganistan mee.

MrOoijer
MrOoijer16 aug. 2012 - 21:05

Beste Hans, heb je nu nog niet geleerd dat resultaten in het verleden geen garantie zijn voor de toekomst? Het is dan ook flauwekul om te wijzen naar iets wat in het verleden gezegd is als de omstandigheden zoals je zelf al aangeeft flink veranderd zijn. Het probleem met alle politici de laatste jaren is gebrek aan consistent beleid, gebrek aan visie en vooral gebrek aan economische kennis. Dus lees het lesje nog eens even na dat Cor Mol je geeft in een ander draadje.

JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 21:05

'De Kamer verzoekt de regering in de nu lopende procedure krachtig afstand te nemen van elke beweging naar een meer politieke unie en zich in te blijven zetten voor strikte naleving van het Stabiliteit- en Groeipact met passende sancties voor landen die gemaakte afspraken niet nakomen, en gaat over tot de orde van de dag.' De regering 'wordt verzocht' afstand te nemen (...). Dit doen ze niet. ... En. Afspraken over financiën die geen 'ijkpunt' hebben zijn waardeloos. Het zooitje dondert in elkaar.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin16 aug. 2012 - 21:05

Tja, de handtekening van Plasterk staat onder de motie, wat mij betreft een zeer wazig figuur, ik moet er niet aan denken dat hij lijsttrekker van de pvda was geworden, daarbij heb ik de indruk dat de pvda in die tijd aan het dobberen was, dat de rest van de motie in ons nationale belang is kan als verzachtende omstandigheid gelden. Het roer is om, de koers gezet, tot de tanden gewapend, Samsom heeft wel wat in z’n mars, Plasterk aan de ketting, er waait een andere wind, voortschrijdend inzicht; tegen beter weten in vasthouden aan de afspraken lijkt me niet bevorderlijk, ik vind het daarom niet vreemd dat er druk wordt uitgeoefend op het pact. In dat opzicht verschillen de pvda en de sp weinig van mening, echter de manier waarop Roemer dit wil aanpakken geeft te denken, heel simpel, het is geen sterke leider, hij staat niet sterk in zijn schoenen, een aktivistisch sp sausje er over heen en je krijgt een vieze smaak in je mond, tomaten ijsje?, ik ga al over m’n nek. Tijdens het laatste reguliere debat kwam Roemer onder druk te staan, hij liet zich zo in de verdediging drukken dat je hem niet meer herkende, hier was hij niet tegen opgewassen, m.n. Pechthold herinner ik me, als een sprinkhaan zette hij z’n kaken in de laatste strohalmen van Roemer, ik kan niet zeggen dat ik het leuk vond, zoiets laat z’n sporen na, vanuit die gedachte kan ik begrijpen dat Roemer zichzelf in bescherming neemt en debatten zoveel mogelijk schuwt, prettig daarbij is dat Samsom betrekkelijk mild op heeft gereageerd, in dit opzicht hand in hand kameraden, en de sp moet o.a. gaan leren dat populisme uiteindelijk geen zoden aan de dijk legt. We, en dan bedoel ik de pvda ridders en de sp religeuzen slaan elkaar de hersens in hier op het forum, mezelf niet uitgezonderd, kritiek mits gefundeerd moet kunnen, gelukkig doet de landelijke sp en pvda politiek het in dat opzicht hoffelijker, er staat veel op het spel en ik heb zeker vertrouwen in Samsom.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 21:05

Je kunt eindeloos krakkemikkige bruggen bouwen, eindeloos als ouwe lullen politiiek 'spagaat' uitproberen en zelfs voor de bühne eindeloos geloofwaardige politieke sprookjes vertellen, maar Wilders/PVV maakt er straks bij debatten 1 grote politeke slachtpartij van. Los daarvan, zeer triest dat PVV in Nederland enig is in zijn politieke soort.

1 Reactie
JanB2
JanB216 aug. 2012 - 21:05

maar Wilders/PVV maakt er straks bij debatten 1 grote politeke slachtpartij van Dat wordt dan tijd want dat is in het verleden nog nooit gebeurd.

Sternenstaub
Sternenstaub16 aug. 2012 - 21:05

Het NOS-nieuws koos er vandaag voor om de VVD ver op kop te plaatsen t.o.v. de SP, n.l. 36 tegenover 29, en daarbij ging de NOS blind en kritiekloos exclusief uit van peiler Ipsos Synovate. Dat maakt het NOS-nieuws i.p.v. een onpartijdige nieuws- en informatiebron, tot een niet objectieve, wellicht zelfs al dan niet bewust partijdige, opiniebeïnvloedende, zelfs opiniebepalende partij in de discussies en gedragingen in de aanloop naar de verkiezingen, en uiteindelijk dus ook tijdens de verkiezingen, en dat is een abjecte gang van zaken, uiteraard, daar dit niet alleen een nieuwsprogramma betreft, maar ook nog een nieuwsprogramma v.d. publieke omroep. Hierbij een link, vreemd, of hypocriet genoeg van diezelfde NOS, naar een artikel dat een objectiever, juister beeld geeft van de gepeilde electorale verhoudingen tussen de partijen, gepubliceerd op 15 augustus j.l., en de potentiële zetelverdeling in de Tweede Kamer die daaruit voortvloeit, waarbij de resultaten afkomstig zijn van de Universiteit Leiden, en die lijkt me wel betrouwbaar, en de NOS had dan ook deze resultaten in het nieuws moeten brengen als representatief voor de reële actuele verhouding, daar is het namelijk een nieuwsprogramma v.d. publiek omroep voor: http://nos.nl/artikel/407043-peilingwijzer-sp-vvd-aan-kop.html En een link naar een helder overzicht van het functioneren en de methodes, voor zover beide peilers daar informatie over geven, van respectievelijk Ipsos Synovate en De Hondt: http://www.survey-onderzoek.nl/polls.html

1 Reactie
Sternenstaub
Sternenstaub16 aug. 2012 - 21:05

Op pagina 107 van NOS-teletekst doet de NOS het nog eens dunnetjes over met de kop "Peiling: VVD looopt verder uit op de SP", weer met Ipsos Synovate als exclusieve bron, terwijl de eerste link die ik hierboven heb geplaats een artikel toont, gepubliceerd op 15 aug. j.l., waarin een heel ander, objectiever en juister beeld naar voren komt, en dus is wat de NOS hier doet volstrekt onacceptabele opinie- en dus kiezersbeïnvloeding door de publieke omroep.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 21:05

Het wordt met de dag kolderieker met de SP. Nu zegt Renkse Leijten weer in Tros Kamerbreed dat Roemer zijn woorden helemaal niet heeft teruggenomen! Volgens haar vindt Roemer nog steeds dat zo'n boete niet betaald zal worden en dat die alleen door andere partijen wordt gebruikt als „bangmakerij” om hun bezuinigingen te rechtvaardigen. Dus kunnen we nog een rondje langs de partijen maken? Dan kunnen die hun kritiek op de onbetrouwbaarheid en onverantwoordelijkheid van de pirouettes draaiende SP nog eens herhalen.

1 Reactie
Irmaatje
Irmaatje16 aug. 2012 - 21:05

Wanneer 13 van de 17 landen die er over moeten beslissen zelf de 3% grens niet denken te halen, hoe gauw zullen die dan Nederland een boete opleggen denk je?? Iets niet herhalen is niet hetzelfde als het intrekken. Lees het SP verkiezingsprogramma, daar staat het gewoon in. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3303047/2012/08/18/Leijten-Roemer-nam-woorden-niet-terug.dhtml