Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Roemer en Samsom kiften over Kiev

  •  
21-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Op 6 april mag de Nederlandse burger zich uitspreken over het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne. Voor- en tegenstanders voeren zeer fanatiek campagne en ook in politiek Den Haag wordt de discussie gevoerd.
Waar de de PvdA van Samsom ferm in het Ja-kamp zit en hoge verwachtingen heeft voor de gunstige invloed van het verdrag op handel, corruptiebestrijding en mensenrechten, waarschuwt Roemer namens de SP juist voor de ‘corrupte oligarchen’ die de EU met het verdrag in huis zou halen. Het meest bizarre blijft echter dat voor- en tegenstanders het maar niet eens kunnen worden over wat er nu feitelijk in het verdrag staat. Bijvoorbeeld: zet het verdrag de deur op een kier voor toetreding van Oekraïne tot de EU? Het Ja-kamp zal luidkeels ontkennen terwijl het Nee-kamp zeker weet dat het wel zo is.
In Nieuwsuur debatteren SP-leider Emile Roemer en PvdA-leider Diederik Samsom over de voor- en nadelen voor de handel, mensenrechten en de betrekkingen met Rusland. Een discussie die, net zoals bijna overal, het niveau van ‘welles/nietes’ nauwelijks lijkt te ontstijgen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.