Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Roekeloze kerk in Staphorst houdt diensten met 600 man en zang

  •  
04-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
241 keer bekeken
  •  
Geen mondkapjesplicht tijdens kerkdienst met 600 man

© STAPHORST - De Hersteld Hervormde Kerk in het diepgelovige dorp Staphorst. In de grote kerk worden drie diensten met steeds zeshonderd mensen gehouden. Die hoeven geen mondkapje te dragen en

Terwijl Amsterdamse moskeeën de komende drie weken hun deuren sluiten om coronabesmettingen te voorkomen, gaan de diensten in de Hersteld Hervormde Kerk in Staphorst met 600 kerkgangers per keer gewoon door. En hoewel er verscheidene grote uitbraken zijn geweest bij koren en in kerken waar werd gezongen, mag er ook gewoon gezongen worden. Volgens de Hersteld Hervormde Kerk maakt zang een wezenlijk onderdeel uit van de dienst.
“Wij doen niks wat niet mag”, verklaart Albert Bouwman van de kerk tegenover RTV Oost. “We hebben een team van mensen ingeschakeld dat erop let dat iedereen afstand houdt. Er zijn looproutes, mensen moeten de handen ontsmetten, banken tussen de mensen worden leeg gehouden, jassen mogen niet aan de kapstok en de mensen worden gericht uitgenodigd.”
De christelijke regeringspartijen CDA en ChristenUnie hebben weinig begrip voor het roekeloze beleid van de Hersteld Hervormde Kerk. “De vrijheid die kerken hebben vanwege de vrijheid van godsdienst vraagt van kerken om daar ook verantwoordelijk mee om te gaan. Dat betekent: niet de maximale grenzen opzoeken van wat mág, maar uitgaan van dat wat verstandig is”, verklaart een woordvoerder van de ChristenUnie tegenover de NOS. Op sociale media is menigeen verbijsterd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.