Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rode Kruis door het stof na 'superracistische' poster

  •  
27-06-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
redcross-poster-8d0ffdfc-3c8f-11e6-84e8-1580c7db5275_620x310
Het Amerikaanse Rode Kruis moest maandag zijn excuses aanbieden wegens een voorlichtingsposter waarop vooral de gekleurde kinderen onbehoorlijk gedrag vertoonden. Critici noemden de poster racistisch en eisten dat het Rode Kruis de afbeelding zou verwijderen.
De poster, getiteld Be Cool, Follow the Rules, laat een groep kinderen zien die in en rond een zwembad aan het spelen zijn. Op de prent worden vijf activiteiten aangewezen die not cool zijn, zoals rennen langs de rand of andere kinderen duwen. Vier van de vijf kinderen die de regels breken zijn zwart of latino.
Dat één beeld meer zegt dan duizend woorden was niet helemaal tot de ontwerper van de poster doorgedrongen . Nadat de poster viraal ging op het internet met daarbij de nodige beschuldigingen van racisme, ging het Rode Kruis door het stof en gaf een verklaring uit:
"Wij bieden onze diepste excuses aan voor dit misverstand, het was nooit onze bedoeling iemand te kwetsen. Als een van ’s werelds oudste en grootste hulporganisaties, streven wij juist naar diversiteit en strijden wij tegen uitsluiting bij al onze activiteiten, elke dag opnieuw."
De organisatie heeft de poster inmiddels van de website verwijderd. Ook is de productie van de poster gestaakt en zijn alle zwembaden die de poster hadden gekregen gevraagd die van de muren te halen. Ook heeft het Rode Kruis laten weten er alles aan te willen doen om herhaling te voorkomen:
"We zijn momenteel in overleg met een diversiteitsorganisatie om een samenwerking aan te gaan, zodat zij ons in de toekomst bij dergelijke zaken kunnen adviseren."
Bron:  NZHerald

Meer over:

racisme, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.