Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rob Wijnberg weg als hoofdredacteur nrc.next

  •  
24-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-RobWijnberg300.jpg
Nrc.next wil betere marktpositie tussen de ochtendkranten en moet 'newsier' ... Wijnberg verder als columnist 
Rob Wijnberg stopt als hoofdredacteur van nrc.next en wordt columnist voor zowel nrc.next als NRC Handelsblad. Dit heeft NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch vanmiddag bekendgemaakt. NRC wil een steviger positie in de ochtend en gaat nrc.next iets ‘newsier’ maken.
Vandermeersch:
Rob heeft de afgelopen twee jaar met veel creativiteit en hartstocht leiding gegeven aan nrc.next. Hij heeft een aantal nieuwe ‘pennen’ aangetrokken en nieuwe formats geïntroduceerd, zoals het inmiddels door velen overgenomen factchecking. Daarvoor verdienen hij en zijn plaatsvervanger Jochen van Barschot alle lof
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (9)

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos24 sep. 2012 - 16:48

Bij zoveel lof over Wijnberg past natuurlijk gezond wantrouwen. De hoeveelste verandering is dit alweer bij NRC? Ik kan het niet meer bijhouden.

rgeurtsen
rgeurtsen24 sep. 2012 - 16:48

Newsier... get a life, een paar mooie wapenfeiten en rubrieken, maar De Pers was eigenlijk interessanter. Meneer Wijnberg was gewoon niet succesvol genoeg. Geef mij uw schrijfsels en ik kwijl, beste man. Uw krant werd niksiger niksiger... Ik was allang weg naar de Volkskrant...

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman24 sep. 2012 - 16:48

Ik schrok toen ik het bercht las. Alleen al vanwege z'n columns die ik dan niet meer zou kunnen lezen (daar is hij ongelofelijk goed in). Maar gelukkig stond er in het bericht ook dat hij aan de NRC wordt verbonden: "Rob is een geweldige auteur en zeer waardevol als gezicht van NRC, zoals we ook tijdens de jongste verkiezingscampagne op televisie hebben kunnen zien. In de strijd om de aandacht voor de lezer worden dit soort (zeldzame) stemmen steeds belangrijker." Ik denk dat hij daar *nog* meer op z'n plaats is, en ben er dus blij mee. Zolang hij daar vooral maar veel ruimte krijgt.

HanvanderHorst1
HanvanderHorst124 sep. 2012 - 16:48

Eens kijken wie de hoofdredacteur wordt, of zou Vandermeersch dat zelof doen? Dan zijn ze weer terug bij de periode voor 1940: met een ochtend- en een avondeditie.

holstein7
holstein724 sep. 2012 - 16:48

next is zo'n ongelofelijke "k" krant. ik heb die door de ipad aktie genomen en 2 jaar spijt gehad. als er wat heftigs is gebeurde in het land of de wereld kon het topic van de krant maar zo over de hoeren in a'dam gaan.. goede artikelen daar zeg ik niks over maar totaal slecht momenthum.. als ik opinies wil lezen kijk ik wel naar hp of elsevier.. heel goed dat rob vertrekt, hij miste gewoon de ervaring

Iwanhoe
Iwanhoe24 sep. 2012 - 16:48

Rob heeft de koers uitgezet. Een koers die de Next te ver heeft afgedreven van het Handelsblad. Met het vertrek van Wijnberg en de komst van een nieuwsmanager wordt de Next een jonge versie van het Handelsblad. Voor mij is het tijd om over te stappen naar de VK. De columns van Rob lees ik gewoon via Twitter.

Iwanhoe
Iwanhoe24 sep. 2012 - 16:48

Dat Rob Wijnberg geen nieuwsjager was, is hem waarschijnlijk fataal geworden. http://debestevoetballervandewereld.nl/2012/09/26/rob-wijnbergs-nieuws/

Jantje68
Jantje6824 sep. 2012 - 16:48

Is dit promotie van hoofdredacteur naar columnist? Was het een vrijwillig vertrek? Ik mis hier journalistieke duiding

1 Reactie
enzoforte1
enzoforte124 sep. 2012 - 16:48

Peter Vandermeersch had nogal vergaande plannen om van NRC Handelsblad een ochtendkrant (met middag-/avondeditie) te maken, maar die plannen zijn door de directie op de lange baan geschoven. Als NRC (Handelsblad) als nieuwskrant ook 's ochtends zou verschijnen, zou Next zich daar duidelijk van moeten onderscheiden door juist een minder nieuwsachtige koers te volgen. In dat profiel paste filosoof en columnist Rob Wijnberg. Nu besloten is dat Next voorlopig niet met het Handelsblad hoeft te concurreren, wil men dus ook een andere meer nieuwsgerichte journalistieke leiding. Het is volgens mij wel een zoveelste blijk van de wel erg voortvarende maar vooral impulsieve aanpak van Vandermeersch. Dit leidt tot nogal wat snel opeenvolgende wijzigingen en wisselingen in de krant.