Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rob Jetten opvolger Alexander Pechtold als fractievoorzitter D66

  •  
09-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
174 keer bekeken
  •  
27104655788_9a3d72bd44_z
De 31-jarige Rob Jetten volgt Alexander Pechtold op als fractievoorzitter van D66. Dit heeft de partij vanmorgen bekend gemaakt. Pechtold liet dit weekend weten het stokje na 12,5 jaar leiderschap in de Tweede Kamer te willen doorgeven. Jetten bleek gisteren na een bijeenkomst van de fractie als enige kandidaat overgebleven. De andere kandidaten, Paul van Meenen en Salima Belhaj, redden het niet tegen Jetten, waarna hij unaniem werd gekozen door de fractie. “Het is met grote dankbaarheid dat ik begin aan mijn klus. Een grote verantwoordelijkheid, en een nog grotere eer”, zegt de pas vorig jaar in de Kamer aangetreden Jetten.
Hij wordt hiermee overigens niet automatisch de nieuwe partijleider. Die wordt op een later moment gekozen. De nieuwe fractievoorzitter wil van een schonere wereld een speerpunt maken. “We hebben als D66 ervoor gekozen om in dit kabinet te gaan zitten om dingen voor elkaar te krijgen. Dat zullen we ook blijven doen binnen deze coalitie.” Het politieke veldwerk leerde hij als beleidsmedewerker voor de D66-fractie in de Eerste Kamer en als voorzitter van de Jonge Democraten. Daarnaast was hij gemeenteraadslid in Nijmegen tussen 2010 en 2017.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.