Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden wil maatregelen na bloedbad op school, Trump steekt wapenlobby hart onder de riem

Schietpartij op basisschool Texas: 22 doden, onder wie 19 kinderen
Joop

Rob Jetten besmet met coronavirus: ‘Ontzettend balen’

  •  
27-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
robjetten
Rob Jetten is bemet met sars-cov-2. Dat meldt de D66-fractieleider in een video die hij op Twitter heeft geplaatst. Jetten verbleef vorige week langer dan een kwartier in de nabijheid van iemand die het coronavirus onder de leden had.
“Toen ik daar door die persoon en ook door een melding via de corona-app over werd geïnformeerd, ben ik natuurlijk meteen in quarantaine gegaan. Omdat ik het afgelopen weekend ook licht klachten ontwikkelde, heb ik me bij de GGD laten testen.”
Jetten heeft lichte klachten, en noemt de besmetting ‘ontzettend balen’. Hij roept de kijkers op om zich de komende weken weer goed aan de coronaregels te houden.
Via Twitter wensen veel mensen, onder wie PvdA-leider Lodewijk Asscher , de D66’er beterschap. Sabine Scharwachter adviseert Jetten om niet door te werken. “Ik had ook milde klachten en 2 maanden later nog steeds af en toe last van. Omdat het virus je organen (longen, hart) aantast zonder dat je het door hebt.”
Maandag moest minister Arie Slob al weg uit het Mediadebat , omdat tijdens het Kamerdebat bleek dat de bewindsman vorige week langer dan een kwartier in de buurt was geweest van een medewerker die Covid-19 heeft.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin27 okt. 2020 - 22:00

Heel vervelend voor Rob die ik in de loop der tijd heb leren kennen als een serieus politicus, zonder opsmuk en persoonlijke “accenten”, een zeldzaamheid, we zullen er het beste van hopen.

Jan Diederik
Jan Diederik27 okt. 2020 - 18:52

Inderdaad vervelend voor je. Sterkte en beterschap meid!

Bernie2
Bernie227 okt. 2020 - 14:27

Nare boodschap voor Jetten, zijn geliefden en zijn collega's. Mij bekruipt langzamerhand het gevoel dat we allemaal aan de beurt komen.

Leontrotsky
Leontrotsky27 okt. 2020 - 13:56

Beterschap voor deze held van deze tijd.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*27 okt. 2020 - 9:58

✌Beterschap!.✌

Berdenburg
Berdenburg27 okt. 2020 - 9:21

Super vervelend. Ontzettend balen. Dat zeg ik ook wanneer ik een ingrediënt voor een gerecht ben vergeten en terug moet naar de supermarkt. Kunnen de heksenjagers in ieder geval een conclusie trekken, mocht hun verstand nog enigszins operationeel zijn: Óf Rob heeft zich niet aan de regels gehouden, óf de regels hebben de positieve test niet kunnen voorkomen. Jetten maakt zich terecht weinig zorgen, in zijn doelgroep is de kans dat hij er blijvende schade aan over houdt, laat staan overlijdt, nihil. Sabine Scharwachter's anekdotische bewijs doet daar niets aan af, iemand die de details goed kent zal Jetten vast al geadviseerd hebben dat doorwerken prima kan. Beterschap Rob! Ondanks die minimale percentages weet je het immers nooit.

2 Reacties
vdbemt
vdbemt27 okt. 2020 - 10:41

"Óf Rob heeft zich niet aan de regels gehouden, óf de regels hebben de positieve test niet kunnen voorkomen." Ja. Wie zal het zeggen? Ik krijg om mij heen voorbeelden van uiterst voorzichtige mensen, die toch besmet zijn geraakt. Je vraagt je af: hoe dan? Het virus blijkt zijn sprongetjes wel heel makkelijk te maken. Voor mij is "de regels hebben de positieve test niet kunnen voorkomen." een heel waarschijnlijke mogelijkheid. Wat betekent dat de regels zullen moeten worden aangescherpt.

LBNB
LBNB27 okt. 2020 - 12:06

Komt omdat het virus aerogeen verspreid. Zo kun je over 8 meter nog besmet worden.

Kuifje3
Kuifje327 okt. 2020 - 9:03

Klaver zei in maart: we gaan het allemaal krijgen. Hij krijgt steeds meer gelijk. Het is voor Jetten te hopen dat het mee zal vallen. Mijn zoon had het in maart/april en heeft nu nog steeds last van zijn luchtwegen. Het is geen eenvoudig griepje.

Daniel Blank
Daniel Blank27 okt. 2020 - 9:02

Eerder werd op dit blog aangegeven dat het vooral de populistische politici raakte. Dit toen er in de beveiliging van Wilders een besmet persoon was en natuurlijk in de landen om ons heen mensen als Bolsenaro, Trump en Johnson zijn getroffen door dit virus. Het virus maakt geen onderscheid, na Aboutaleb nu Jetten. Probleem is wel dat politici oproepen mensen binnen te blijven, besmettingen te voorkomen en nu raken zij zelf besmet. Communicatief is dat een lastige boodschap.

7 Reacties
Kuifje3
Kuifje327 okt. 2020 - 9:43

Tsja, ook politici zijn mensen met familie, kleine kinderen, kennissen, behoefte om boodschappen te doen, enzovoorts.

GoudenBergen
GoudenBergen27 okt. 2020 - 10:22

Beterschap! Het is natuurlijk erg dom om het virus politiek te interpreteren. Dan kun je er op wachten dat het ook "jouw" mensen treft, zoals nu Jetten. Dat deden de Republikeinen ook toen ze in maart veel minder besmettingen hadden dan de Democraten. Ze vergaten dat Democraten vaak in dicht bevolkte steden wonen en zij op het platteland. Nu worden de Republikeinen veel harder geraakt. Dat laat onverlet dat het vervelend is voor Jetten maar gezien zijn leeftijd loopt hij weinig risico en kan gewoon door werken. Politici hebben beroepshalve nu eenmaal veel contacten, dat vergroot het risico op besmetten. Los daarvan zijn mensen zoals de viruswaanzinnigen onverantwoord bezig, dat geldt ook voor degenen die Trumps rallies bezoeken en natuurlijk de feestvierende studenten.

Roel2
Roel227 okt. 2020 - 10:41

Het lijkt mij ook allemaal onzinnig inmiddels. Kijk nu inmiddels naar de zorg: de uitval gebaseerd op enkel een positieve test zou dermate groot zijn, dat deze mensen gevraagd wordt om toch door te werken. Indien een positieve test ook een besmetting betekent: wie wordt er da nog door een lock-down beschermd? Het virus is, lijkt mij, zo wijd verspreid, dat mensen opsluiten hetzelfde effect zal hebben als niets doen: iedereen raakt besmet. Wellicht bij een lock-down nog sneller dan zonder...

vdbemt
vdbemt27 okt. 2020 - 10:45

Dat laatste is suggestieve stemmingmakerij. Hoe denk je dat het dagelijkse werk van een politicus er uit ziet? Die zit alleen achter zijn bureau? Die kan thuis werken? Nee toch. Die ontmoet veel mensen. En dat kan niet altijd met zoom.

vdbemt
vdbemt27 okt. 2020 - 11:22

@Roel. " Het virus is, lijkt mij, zo wijd verspreid, dat mensen opsluiten hetzelfde effect zal hebben als niets doen: iedereen raakt besmet. Wellicht bij een lock-down nog sneller dan zonder…" Wat een logica. Als we allemaal binnen blijven raken we sneller besmet. (?????)

Roel2
Roel227 okt. 2020 - 11:35

@vdbemt: als je jezelf opsluit met een besmet persoon, en dan vooral kijkend naar zorginstellingen: ja?

vdbemt
vdbemt27 okt. 2020 - 13:30

@Roel. Dan NOG houd je besmetting tegen. In een verzorgingshuis kan het verspreiden, maar niet verder dan de buitendeur. Daar houd je het weer tegen.