Joop

RIVM: afspreken met seksbuddy mag weer

  •  
14-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
bedpartners

© cc-foto: Sasin Tipchai

Het RIVM heeft de adviezen voor seks tijdens de coronacrisis aangepast. Verklaarde een RIVM-woordvoerder eerder nog dat je altijd anderhalve meter afstand moest houden als je op bezoek ging bij iemand, nu stelt het instituut dat het “logisch” is “dat u als single ook lichamelijk contact wilt hebben”. In het aangepaste advies staat:
"Het is wel extra belangrijk dat u bij intimiteit en seks het risico op het coronavirus zo klein mogelijk houdt. Bespreek samen hoe u dat het beste doet. Spreek bijvoorbeeld met eenzelfde persoon af om lichamelijk of seksueel contact te hebben (bijvoorbeeld een knuffelmaatje of ‘seksbuddy’), mits u klachtenvrij bent. Maak met deze persoon ook goede afspraken hoeveel andere mensen u beiden ziet. Hoe meer mensen u ziet, hoe groter de kans op (het verspreiden van) het coronavirus."
Op het eerdere advies van het RIVM kwam kritiek, onder meer van de in seksualiteit gespecialiseerde publicist Linda Duits. In een opinieartikel in Het Parool pleitte ze voor soepelere regels voor alleenstaanden. “Nabijheid en lichamelijk contact zijn geen luxe, het zijn elementaire behoeften. Een celibaat alleen voor singles en latters is onmenselijk en moet dus worden opgeheven.”
cc-foto: Sasin Tipchai
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (31)

Minoes&tuin
Minoes&tuin16 mei 2020 - 11:34

Ik begrijp wel dat mensen met een latrelatie ook bij elkaar moeten kunnen komen, ze hebben vaak ook nog samen kinderen. Zo vind ik ook dat je man en vrouw in een verpleeghuis niet kunt scheiden door geen bezoek voor hen toe te staan.

vdbemt
vdbemt16 mei 2020 - 9:18

Volgens Linda Duits is nabijheid en lichamelijk contact geen luxe, maar een elementaire behoefte. Daar ben ik het wel mee eens. Maar het 'dus' in het volgende: "Een celibaat alleen voor singles en latters is onmenselijk en moet dus worden opgeheven.” vind in NIET zo vanzelfsprekend. Goed beschouwd is Corona veel erger nog dan HIV. Een condoom is niet genoeg. Als Duits niet zonder rollenbollen (zonder vaste relatie) kan, moet ze het vooral niet laten. Maar het risico is enorm, dus (en dat is wel logisch) laat haar niet voor de samenleving spreken.

3 Reacties
vdbemt
vdbemt16 mei 2020 - 9:19

"vind in NIET zo vanzelfsprekend." = vind ik niet zo vanzelfsprekend.

Minoes&tuin
Minoes&tuin16 mei 2020 - 11:25

vdBemt Het kan nog erger! https://www.destentor.nl/enschede/twentse-specialisten-zijn-klaar-met-angstige-1-5-meter-langdurige-stress-verzwakt-weerstand-br~a06a5e30/ Begrijp jij dit nog? Dat zijn dan specialisten!

Minoes&tuin
Minoes&tuin16 mei 2020 - 11:40

vdBemt Het virus is niet in sperma gevonden. Dat hebben ze dus onderzocht! Het schijnt wel bij diarree in de ontlasting gevonden te worden. Het zou dan ook besmettelijk zijn, bijvoorbeeld bij het doortrekken van een toilet!

Frits Jansen
Frits Jansen15 mei 2020 - 23:26

Het RIVM zegt er altijd bij dat zij alleen wetenschappelijkadviseren, en niet de regels stellen. Dus de kop zet je op het verkeerde been. En het RIVM bemoeit zich dus ook niet met zaken die hun niets aangaan zoals @Ryan hieronder klaagt.

Ryan2
Ryan215 mei 2020 - 14:46

Waar bemoeien ze zich mee?

2 Reacties
vdbemt
vdbemt16 mei 2020 - 9:26

Ze adviseren slechts, Ryan. Om je in leven te houden. Maar ga gerust je gang hoor.

Minoes&tuin
Minoes&tuin16 mei 2020 - 11:36

Volgens mij waren daar vragen over gekomen i.v.m. bestaande relaties. Zal wel van de overheid komen, die bepaalt immers het uiteindelijke beleid. Kan me zomaar indenken dat de woorden van Klaas Dijkhof cq. Rutte komen.

Zeurmachine
Zeurmachine15 mei 2020 - 9:45

Dit had een leuke sletch met de gefrustreerde vrijgezel van van Kooten en de Bie kunnen opleveren. "Ik zzit hierrr mmet mmijn mmoederrr mmens-ergerrr-je-nniet te spelen thuis bij deze lockdownn. Mmaarrr ik wwil helemaall geen borrdspelletje doenn mmet mmijn mmoederrr. Ik wil een llekkerre vrrriendin. Maarrr die heb ik nniet. En daarrr word ik nnu op affstand voor behanndeld." "Vergeet je je ggz laptop afspraak niet voor zometeen lieverd?" "Nnee, mmoederr, ik wweet hoe llaat het is, mmoederrr." (Strakke blik in de camera).

[verwijderd]
[verwijderd]15 mei 2020 - 8:50

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe15 mei 2020 - 12:09

Dat was niet waar heeft Linda Duits aan dacht vermoed ik.

Richard58
Richard5815 mei 2020 - 7:18

Mag ik eindelijk weer van de logeerkamer af, pfff dat viel niet mee.

1 Reactie
Ch0k3r
Ch0k3r15 mei 2020 - 8:47

=D Reactie van de dag!

Zeurmachine
Zeurmachine15 mei 2020 - 6:55

Vindt het RIVM het ook logisch dat burgers in een slecht huwelijk lichamelijk contact willen hebben buiten de deur? Welke afspraken adviseert het RIVM dan?

2 Reacties
Ch0k3r
Ch0k3r15 mei 2020 - 8:48

Echtscheiding? Het is ongezond om jezelf zo lang voor de gek te houden.

Zeurmachine
Zeurmachine15 mei 2020 - 9:22

@Ch0k3r. Ja, was iedereen maar zo eerlijk om z'n spullen te pakken in een rotrelatie.

van Putten
van Putten15 mei 2020 - 6:33

https://youtu.be/wV_BPDi8Ems Ik moest hier aan denken...

prgrssf
prgrssf15 mei 2020 - 5:26

Peter Pannekoek had het er al eens over; twee dierbare personen die hij tegen de regels in toch nog knuffelde, want hij had liefde nodig naar eigen zeggen. En gelijk had ie. Maar beperk wel de contacten die je hebt! Dan is het traceerbaar.

Hansch2
Hansch215 mei 2020 - 4:11

"Hoe meer mensen u ziet, hoe groter de kans op (het verspreiden van) het coronavirus." Het lijkt me dan ook niet zo gek oogkapjes eindelijk verplicht te stellen!

1 Reactie
Richard58
Richard5815 mei 2020 - 7:16

????????????????

Paul250371
Paul25037115 mei 2020 - 1:00

"Spreek bijvoorbeeld met eenzelfde persoon af om lichamelijk of seksueel contact te hebben (bijvoorbeeld een knuffelmaatje of ‘seksbuddy’), mits u klachtenvrij bent. " Kleutertaal. Door en voor kleuters. "Knuffelmaatje"??. Welke incel komt op zo een woord? ""seksbuddy" Zal de beste instantie denken dat het om zijn AA meeting gaat? Dankjewel voor het advies, kleine kanttekening, volgende keer graag ook voorlichting welke standjes Coronaproof zijn. Dat zou ik op prijs stellen. En wat de RIVM Goeroes ook niet echt duidelijk maken is of een getrouwde vrouw Ook, een "seksbuddy" kan zijn. "Maak met deze persoon ook goede afspraken hoeveel andere mensen u beiden ziet. Hoe meer mensen u ziet, hoe groter de kans op (het verspreiden van) het coronavirus." De columnist bedoelt met "Ziet" "Neuken" denk ik. De columnist moet of zwaar christelijk zijn en / of aanhanger van de misogyne drab van Baudet. De columnist zegt heel gluiperig verkapt, dat de vrouw (daar gaat het de columnist om, in mijn ogen) die meerdere mannen "ziet" verantwoordelijk is voor de verspreiding van een dodelijke ziekte. Het staat er niet expliciet (er staat "beiden ziet" maw ook de man ). Maar ik denk dat het hem geen reet scheelt dat een man meerdere mensen "ziet".

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland15 mei 2020 - 7:23

Ik denk dat seksbuddy een bewuste keuze is . Van zo'n woord krijgt iedere taalliefhebber een slappe.

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 mei 2020 - 14:44

Het RIVM is wat geschrokken en schijnt zijn tekst gekuist te hebben. Te laat, de sexbuddy heeft The Guardian al gehaald.

OlavM
OlavM14 mei 2020 - 23:46

[.....dat het “logisch” is “dat u als single ook lichamelijk contact wilt hebben”.] Het RIVM is kennelijk tot het verrassende, verlichte, revolutionaire inzicht gekomen dat het het seksleven van individuele burgers niet reguleren. Oef! Is dat even een opluchting! :)

4 Reacties
OlavM
OlavM14 mei 2020 - 23:49

Herstel een-na-laatste regel: .....het seksleven van individuele burgers niet kan reguleren

nikita72
nikita7215 mei 2020 - 5:11

Ach, in de praktijk kon iedereen toch al doen wat hij/zij zelf wilde.

prgrssf
prgrssf15 mei 2020 - 5:41

Bij alles van de aanbevelingen is er een praktische kant die een eigen verantwoordelijkheid verlangt. Veel mensen vereisen te veel van de overheid dat die alles zomaar oplost. Daar zit wel angeltje, het misbruiken van de ruimte die men gegund wordt en dan vervolgens de overheid de schuld geven.

Paul250371
Paul25037115 mei 2020 - 18:27

Zit er weer een boze calimero "the white man's blues" te balken?

Thuiszitter
Thuiszitter14 mei 2020 - 22:46

En dan noemt men het een “ intelligente “ lockdown . Wat er achter de voordeur gebeurd heeft het RIVM geen zak mee te maken zullen de singles denken en gelijk hebben ze. Zag vanavond een vrouwtje aan het woord bij Beau die was bekeurd omdat zij wat bezoek thuis had, wel de 1.5 mtr in acht genomen voor hun eigen veiligheid , kreeg ze een pv voor samenscholing . Een buur had gebeld . Sowieso welke idioot belt nu de politie om zulks te melden dan spoor je niet helemaal , 390 euro armer en die verrekte aantekening die wellicht ooit in de weg gaat staan in haar geplande carrière. En die Rutte maar zeggen dat er niet op bekeuringen wordt gejaagd als ik het zo hoor klopt daar niks van. Ik heb twee vrijgezellen dochters van 25 en 27 jaar zeker te weten dat die niet al die tijd alleen in bed hebben gelegen en gelijk hebben ze. Met een nsb’er naast je kan je dus de lul zijn. De smerissen die hiervoor hun boekje trekken deugen ook niet in mijn beleving , ik zou er nooit voor geschreven hebben in de tijd dat ik die blauwe pet droeg.dat woord intelligente hadden ze beter weg kunnen laten. Als straks de horeca opengaat wordt het een zooitje , kijken was die wouten en boa’s in d’er hoofd gaan halen om hun quantum te halen. Hopelijk snappen ze de regels. Ik nog niet. in ieder geval.

1 Reactie
Hank Nozemans
Hank Nozemans15 mei 2020 - 6:54

Het constitutionele hof in Frankrijk heeft geoordeeld dat staat geen zeggenschap heeft over het aantal mensen in je thuis. Het lijkt me ook een vorm van huisvredebreuk