Joop

Rita ('regels zijn regels') Verdonk rookt in café

  •  
30-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
verdonk_300.jpg
Dooft sigaret snel als camera verschijnt
ToN eist van leden geheimhoudingsverklaring met 1000 euro boete
Door redactie Joop Dagblad TC Tubantia betrapte het kamerlid zaterdag: “Ze zit aan de bar van eetcafé ’t Pleintje en rookt. Rita Verdonk (54) blaast uit van een totaal verregende wandeling. (…) Maar als iemand de Lijst Verdonk rokend in de kroeg wil fotograferen, weet de eerdere VVD-minister niet hoe snel ze haar sigaret moet uitdrukken. Alles voor de beeldvorming, tenslotte.”
Op videobeelden van RTV Oost is te zien hoe de aanhang van Verdonk er lustig op los paft in het café. Dat negeren van de wet is opmerkelijk omdat Verdonk zich voor laat staan op haar motto ‘regels zijn regels en ik voer ze uit’. De krant meldt ook dat ToN aan nieuwe leden een geheimhoudingsclausule oplegt. Bij overtreding moet 1000 euro boete betaald worden. Verdonk won onlangs twee gemeenteraadszetels in de nieuwe Zuidhollandse gemeente Zuidplas. Op de oprichtingsbijeenkomst van de lokale afdeling in Almelo kwamen opvallend weinig mensen af. De partij raakte in Almelo in opspraak omdat ex-leden van de extreemrechtse partij ‘Nieuw Rechts’ als lid werden toegelaten en vervolgens geroyeerd.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (27)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa30 nov. 2009 - 9:32

Mevrouw Verdonk moet terug naar de gevangenis. In de gevangenis mag zij alle gevangenen generaliseren als directeur, ze zijn daar allemaal boeven inderdaad, maar buiten de gevangenis moest zij de gewone burgers met rust laten. Verdonk zei ooit: ''moslims hebben een laag incassering vermogen''. En nu peukt zij vrolijk waar peuken niet mag?

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek30 nov. 2009 - 9:32

Ach, Rita Verdonk is absoluut niet de enige die in de kroeg rookt. Het positieve in dit alles vind ik dan ook nog dat Rita Verdonk zich bewust is van het feit dat het niet mag. Zelfs dat besef hebben velen niet. Het motto stamt volgens mij nog uit haar ministersperiode en dat is ook alweer lang geleden, evenals haar VVD-lidmaatschap.

ReneeO
ReneeO30 nov. 2009 - 9:32

Arme Rita, betrapt op het roken van een sigaretje. Big deal... Ik zal nooit op haar stemmen, maar ik zag haar laatst in het nieuwe programma van Marga van Praag, waarin ze wat mij betrof overkwam als de gezellige buurvrouw met wie ik best eens een kopje koffie wil drinken. Dan mag ze er een sigaretje bij opsteken ook, ook al rook ik zelf niet. Geen probleem.

tedhill
tedhill30 nov. 2009 - 9:32

Beetje jammer dit Joop, je weet toch dat niemand van klikspanen houdt...

Dragon2
Dragon230 nov. 2009 - 9:32

Wat! Dat is belangrijk nieuws! Goed zo Joop.

Bernie2
Bernie230 nov. 2009 - 9:32

Deze rechtgeaarde doordouwster die zich onbaatzuchtig van Rotarybijeenkomsten naar Tupperwareparty's krukt, moet een rookmoment worden gegund. Ben wel nieuwsgierig naar Klinks reactie op Rita´s tarten van zijn speeltje en het willen verdonkeremanen ervan.

sam tosha
sam tosha30 nov. 2009 - 9:32

Roestige Rita heeft vette aanhang onder hen die het rookverbod als nummer 1 op hun prioriteiten lijstje hebben staan. Ze liep destijds nog voorop mee in een anti-rookverbod demonstratie stemmers te charmeren. Maar ach een beetje vrouw met kloten (ieuuuch) mag roken ja toch? Een dikke sigaar dat zou haar staan.

SirCharles
SirCharles30 nov. 2009 - 9:32

Laat zij met haar aanhang onder elkaar in besloten kring lekker roken in het buurthuis na het foldertjes uitdelen, heb daar geen moeite mee.

ErnsTT2
ErnsTT230 nov. 2009 - 9:32

Tsk. Tsk. Tsk. En dan die arme Algerijn of wat was het de schuld geven van de Schiphol brand, terwijl ze gewoon zelf vlug een peukje wegschoot ! Rita toch, hebben ze je maar maar mooi betrapt op je ware aard...

Dr.Piepie
Dr.Piepie30 nov. 2009 - 9:32

Wie? Oooh, Rita.... Die van vroeger. Aan de ene kant vind ik de overtreding niet zo groot. Maar in dit geval is het toch echt dom van haar, want ze slaat inderdaad altijd wel heel rechtlijnige taal uit. En wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.

TheRealHandyman
TheRealHandyman30 nov. 2009 - 9:32

Euh... de rechter heeft het rookverbod toch vernietigd en zelfs Klink heeft aangegeven voorlopig zijn NSBers er niet op af te sturen? Wat is er dan mis mee. Repliek naar rechts, prima, maar dit lijkt meer op een slapstick. Beetje laag, rechts lacht zich rot.

marcodej
marcodej30 nov. 2009 - 9:32

Flauw zeg. Laat De Joop zich bezig houden met echt nieuws...

Lucyfer
Lucyfer30 nov. 2009 - 9:32

Dit mag van mij óók op Joop. Het onderwerp roken "sterft" vanzelf wel uit.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa30 nov. 2009 - 9:32

De vraag of Verdonk vol houdt, als zijn ooit een gasbedrijf gaat bezoeken, waar duizenden borden staan: ''Roken is hier dodelijk!'' Rookt ze of rookt ze niet, zal het personeel van dat bedrijf hun enige zorg zijn tijdens dat bezoek.

Nicci2
Nicci230 nov. 2009 - 9:32

Toch grappig dat dit onderwerp direct in een nogal vooringenomen context wordt geplaatst. Veel politici roken. Ze roken echter nooit in beeld. Dat staat slecht. Ik wist niet eens dat Rita roker was. Best kans dat dit de reden is dat ze snel die sigaret doofde. Ze wilde niet rokend op de camera. Had iemand daar al aan gedacht? Of blijven we denken in een vooringenomen context.

[verwijderd]
[verwijderd]30 nov. 2009 - 9:32

Die politici toch, zijn soms net mensen.... Wat een belachelijk betuttelend regeltje is het toch eigenlijk, dat rookverbod... doe maar weer even terugdraaien Den Haag!

1 Reactie
paulvr2
paulvr230 nov. 2009 - 9:32

Ja, heel betuttelend. Waarom zouden we ons druk maken om al die mensen die zelf niet roken maar toch longkanker krijgen door het onvrijwillig inademen van de rook van anderen? Een kniesoor die daarop let, nietwaar?

HugoSpanje
HugoSpanje30 nov. 2009 - 9:32

Erg flauw argumenten van de redactie om een parallel te trekken tussen de wetgeving die een aantal jaren op democratische wijze is onstaan en wordt uitgevoerd en het roken van een sigaret in een cafe door een politicus. De opinie-site Joop.nl was toch bedoeld om rechts op een gefundeerde wijze van repliek te dienen? Dit is wel heel erg keintjes hoor, bijna Geen Stijl.

1 Reactie
olavl
olavl30 nov. 2009 - 9:32

Het rookverbod, hoe belachelijk dat verder ook moge zijn, is óók op democratische wijze tot stand gekomen. En Rita zou wat mij betreft ook gerust mogen roken, maar dat is het punt niet. Het punt is: regels zijn voor haar alleen regels als het haar goed uitkomt. Ze is dus hypocriet, maar dat wisten we al.

ReneeO
ReneeO30 nov. 2009 - 9:32

Ik heb nog eens naar de beelden gekeken, maar volgens mij is het niet eens een kroeg. Het lijkt me eerder een soort multifunctioneel centrum waar in ieder geval gedart kan worden. Verder waren er asbakken, wat doet vermoeden dat roken er is toegestaan, in ieder geval op zekere momenten. Kortom, non nieuws...

1 Reactie
BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek30 nov. 2009 - 9:32

Volgens mij heb je gelijk. De quote: "aanhang...lustig op los...café" is schromelijk overderven. Imago management, ook in negatieve zin, is een vak apart...

rookie2
rookie230 nov. 2009 - 9:32

Rita mag van mij doorgaan met roken, zelfs in een cafe. Maar laat ze ons verder met rust laten. Ik denk dat Rita minstens net zo schadelijk is voor de gezondheid als roken. Ze is zeker schadelijk voor het libido. Wellicht kan ze persvoorlichter worden bij het Vaticaan, depandance Zimbabwe. Daar zijn ze tegen condooms en voor onthouding. Dat laatste moet met Rita wel lukken lijkt mij.

1 Reactie
FransGerard2
FransGerard230 nov. 2009 - 9:32

Geen fan van rechts. Maar deze vrouwonvriendelijke praat is wel flink beneden gordel. Onfatsoen of ongein, dat maakt niet uit. Stoppen daarmee. Nederland is al genoeg verruwd !

nijmegen2
nijmegen230 nov. 2009 - 9:32

In Pinkeltje las ik voor het laatst over zo'n diepgravend onderzoek. Stop de heksenjacht en laten we kritisch aandacht besteden aan de absurde standpunten van deze partij.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen30 nov. 2009 - 9:32

"Stop de heksenjacht en laten we kritisch aandacht besteden aan de absurde standpunten van deze partij. " Nou ik heb absurd standpunt no. 1. "Regels zijn regels" geldt voor iedereen, houdt men zich er niet aan Hard aanpakken, handhaven, zwaarder straffen. Echter voor mijzelf gaat mijn persoonlijke vrijheid boven "regels zijn regels". Dit standpunt is uitgevonden door de LPF aanhangers (let wel aanhang, niet voorman), en naadloos overgenomen door TON, PVV c.s.

Krooneman
Krooneman30 nov. 2009 - 9:32

Het is zeer consequent om toch te roken, terwijl haar motto 'regels zijn regels, en ik voer ze uit' is

1 Reactie
Krooneman
Krooneman30 nov. 2009 - 9:32

Haha, ik bedoel natuurlijk INconsequent