Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Rinnooy Kan blijft invloedrijkste Nederlander

  •  
04-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Alexander_Rinnooy_Kan_300px.jpg
SER-voorzitter 'overleeft' mislukt AOW-overleg ... Zalm hoogste nieuwkomer in lijst ... Slechts 19% is vrouw
Ondanks het mislukte AOW-overleg is SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan voor het derde jaar uitgeroepen tot de invloedrijkste Nederlander. Dat blijkt uit de vierde Volkskrant Top 200, die het dagblad zaterdag publiceert.
De man die het AOW-overleg opblies, VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes, is gestegen naar plaats twee. Hij wordt gevolgd door twee topmannen uit het bedrijfsleven: Gerard Kleisterlee (Philips) en Ad Scheepbouwer (KPN). Jeroen van der Veer, die dit jaar stopte bij Shell en nu vijf zware commissariaten vervult, is de nummer vijf.
De hoogste nieuwe binnenkomer is ABN Amro-baas Gerrit Zalm, op de elfde plek. FNV-voorzitter Agnes Jongerius blijft de hoogst genoteerde vrouw, al zakte ze van zes naar zeven. Het aantal vrouwen in de top-200 steeg opnieuw licht naar 38, waardoor de bestuurlijke elite van Nederland nu voor 19% uit vrouwen bestaat.
Zaterdag publiceert de Volkskrant de hele lijst.

Meer over:

leven, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

[verwijderd]
[verwijderd]4 dec. 2009 - 17:02

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
kwelwater
kwelwater4 dec. 2009 - 17:02

Je maakt een sterk punt, conformisme en ons kent ons, gaat eigenlijk ten koste van het grote denken. hoe herken je de visionair, hoe bepaal je überhaupt wat een visionair is. Als iemand te ver afstaat wat denken betreft van de gevestigde orde, zal hij niet worden gezien als visionair. Dus het is verstandig om een Pak aan te trekken en je te scheren als brede denken. anders zien ze je inderdaad gewoon letterlijk niet. Je zou een visionair nodig hebben om dit te doorbreken. denk wel dat de echte visionair's gewoon bezig zijn met hun ding, en niet heel erg bezig zijn met hun belang binnen het geheel.Dat is wel jammer want mede daardoor gaat er veel kennis verloren. Gelukkig is er de wet van de grote getallen, en zullen er dus genoeg visionairs lopen in pak, en vriendjes van vriendjes zijn.