Joop

Rijken hebben hun eigen bescherming tegen corona: privé-eilanden

  •  
30-03-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
198 keer bekeken
  •  
Infinity_Plunge_Pool_at_Cayo_Espanto_Private_Island
Terwijl een groot deel van de wereldbevolking z’n best doet om thuis te blijven en alleen voor het strikt noodzakelijke de deur uit te gaan en daarbij probeert zo veel mogelijk afstand van elkaar te houden, zetten de superrijken van de wereld hun enorme vermogen niet in om het coronavirus te bestrijden, maar het te ontlopen, zo ver mogelijk van de bewoonde wereld vandaan.
Van privé-eilanden in de Stille Zuidzee of het Caribisch gebied, tot afgelegen kastelen en landhuizen op de Schotse Hooglanden of in de Amerikaanse Hamptons. Makelaars in luxe onroerend goed kunnen de vraag naar hun doorgaans toch niet heel makkelijk te slijten aanbod nauwelijks aan. Dat speelt al sinds de eerste besmettingsgolf in het Chinese Wuhan reden gaf te denken dat het weleens gigantisch mis kon gaan.
“De superrijken maken gebruik van hun opties om naar een veilige plek te vertrekken, ver weg van dichtbevolkte steden als New York,” laat Emil Hartoonian weten van het Californische exclusieve makelaarskantoor The Agency. Voor rijke New Yorkers bieden de dichtbijgelegen Hamptons een uitkomst. Nog voor in New York City de eerste officiële coronabesmetting werd geregistreerd, werden in de Hamptons de landhuizen die vaak als vakantiewoning worden gebruikt al semipermanent bewoond, inclusief nieuw opgetrokken muren en hekken om iedereen buiten te houden. De vaste bewoners van die vakantiebestemmingen zitten trouwens niet te wachten op de welgestelde coronavluchtelingen, uit vrees dat die ongemerkt de ziekte meenemen vanuit de grote stad. Dat gebeurde bijvoorbeeld in Vermont waar de Amerikaanse superrijken graag hun skivakantie doorbrengen. Een van de eerste aangetroffen besmettingen, was bij een New Yorkse miljonair die naar zijn tweede huis in Vermont was vertrokken om het coronavirus te ontlopen.
Maar het populairst onder de coronavluchtelingen zijn de privé-eilanden in Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Niet alleen rijke Amerikanen zakken af naar het zuiden, ook extreem gefortuneerde Aziaten kopen de afgelegen privé-eilanden op om zo het risico op besmetting met het coronavirus tot een absoluut minimum te beperken. Meest in trek zijn de eilanden voor de Panamese kust. De reden: dat land doet niet zo moeilijk als het gaat om het afgeven van de benodigde visa. Wie maar genoeg geld meeneemt, mag zich er zo lang hij wil vestigen.
Het kopen van land en afgelegen kastelen is niet de enige manier waarop de superrijken laten merken dat de beperkende maatregelen tegen het coronavirus hen nauwelijks deren. Al voor het grote publiek op de hoogte werd gebracht van het gevaar en de te nemen maatregelen, werden voor kapitalen aan aandelen verhandeld in bedrijven die mogelijk zouden lijden of juist floreren door de crisis. De vermogende elite met hooggeplaatste politieke vrienden in bijvoorbeeld de Verenigde Staten weet daar nog altijd aan coronatests te komen, terwijl de meeste Amerikanen niet eens weten of ze bij klachten überhaupt de benodigde zorg kunnen krijgen.
Ook het beschermende materiaal waar medisch personeel om staat te springen en dat nauwelijks nog voorhanden is, lijkt voor de juiste prijs nog prima voorradig. Zo ontvluchtte voormalig supermodel Naomi Campbell Los Angeles, gekleed in een volledig beschermend pak, inclusief een gezichtsmasker van het model 3M N95 waar in ziekenhuizen een gigantisch tekort aan is.
Wie extreem diepe zakken heeft, maar niet direct een eigen eiland wil bezitten, heeft overigens nog zat andere mogelijkheden om het virus te ontlopen. Die kan bijvoorbeeld doen wat de Australische multimiljonair Ian Malouf deed: namelijk zich per helikopter uit de voeten maken naar zijn ver uit de kust gelegen jacht om op open water de pandemie uit te zitten. Datzelfde deed de Amerikaanse zakenman David Geffen, wiens vermogen wordt geschat op zo’n 7,5 miljard dollar. Op Instagram plaatste hij een foto van de zonsondergang in het Caribisch gebied waar hij met zijn eigen jacht voor anker ligt. In het bijschrijft zei hij te hopen dat iedereen veilig blijft. Na een stortvloed aan reacties dat hij wel erg makkelijk praten heeft in zijn positie en vragen waarom hij met zijn vermogen niet probeert te helpen, ging zijn account op slot.
Er zijn overigens ook miljardairs die wel financieel bijdragen aan het bestrijden van de pandemie. Zo sloegen de oprichters van Facebook Mark Zuckerberg en Microsoft Bill Gates de handen ineen en doneerden vanuit hun beider stichtingen 125 miljoen dollar. Dat klinkt genereus, maar valt mee wanneer je het afzet tegen hun totale gezamenlijke vermogen: dan is het plots vergelijkbaar met iemand die 30.000 dollar bezit en voor het bestrijden van de coronapandemie 5 euro overheeft. Ook die gift oogst de nodige kritiek, maar hoewel het misschien karig is, Zuckerberg en Gates zijn vooralsnog niet gespot op een privé-eiland in de Cariben.
Bronnen: SCMP, SMH, The Guardian, NYP / cc-foto: Wikipedia
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (58)

Anoniempje5
Anoniempje531 mrt. 2020 - 6:56

"Al voor het grote publiek op de hoogte werd gebracht van het gevaar en de te nemen maatregelen, werden voor kapitalen aan aandelen verhandeld in bedrijven die mogelijk zouden lijden of juist floreren door de crisis." Onteigen al hun vermogen, neem hun nationaliteit af en stop de politici die hun hiermee geholpen hebben direct achter de tralies! Al die tijd die hun is gegund om vermogen veilig te stellen/te verhogen met voorkennis hadden er ook al maatregelen getroffen kunnen worden. Stel je voor dat de rapporten van de inlichtingen diensten hadden gewaarschuwd voor een terroristische aanslag ipv een pandemie en men had hetzelfde gehandeld. Landverraders/moordenaars.

1 Reactie
Jozias2
Jozias231 mrt. 2020 - 10:53

Dat gebeurt al in de vs en terecht

Daniel Blank
Daniel Blank31 mrt. 2020 - 6:02

Maar die eilanden overstromen straks door de stijgende zeespiegelstijging. Ik draai de verwarming nog wat hoger, ik zal ze krijgen die gasten.

1 Reactie
Anoniempje5
Anoniempje531 mrt. 2020 - 6:22

LOL

[verwijderd]
[verwijderd]30 mrt. 2020 - 22:17

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
4Vier!
4Vier!31 mrt. 2020 - 18:27

oma-oeverloos 31 maart 2020 at 00:17 "In de townships denken ze zo over ons." Inderdaad. En ik denk dat ze gelijk hebben: ik denk dat we absoluut gezien in pegels dichterbij de township-bewoners zitten dan bij de prive-eiland-bewoners, maar relatief gezien, qua omstandigheden, zekerheden, veiligheid, vangnet, zorg, dichterbij de prive-eiland-bewoners dan bij de township-bewoners.

Max6
Max630 mrt. 2020 - 18:03

Bill Gates heeft al $36 miljard in zijn stichting gestopt... dan is klagen over deze 125 miljoen een beetje sneu. Ik raad iedereen aan de Netflix documentaire "Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates" te kijken. Mooi om te zien dat iemand die nooit meer hoeft te werken al zijn (vrije) tijd stopt in de goede doelen van zijn stichting En natuurlijk zijn niet alle rijken zoals Bill Gates...

7 Reacties
Polletje2
Polletje230 mrt. 2020 - 21:23

Alleen ben ik niet zo'n voorstander van de wereld van Bill Gates.

Vogel ????
Vogel ????30 mrt. 2020 - 21:59

De goeierd uithangen is best leuk.

LaBou
LaBou 31 mrt. 2020 - 6:29

Niet om het een of ander, maar misschien moet je je eens wat meer verdiepen in hoe die stichting van Gates precies werkt.

Max6
Max631 mrt. 2020 - 7:16

@Polletje dat is jammer, is niet verkeerd om eens een keer uit je eigen bubbel te komen @Vogel tja, die man is dus een soort van 100% van zijn tijd met vrijwilligerswerk bezig... (ook omdat hij niet stil kan zitten)... ik vind het lovenswaardig, je kunt er ook natuurlijk ook iets negatiefs in zien (het leven zit vol keuzes)

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland31 mrt. 2020 - 8:10

vroeger kocht men een aflaat

Max6
Max631 mrt. 2020 - 12:54

@allen Voor sommigen hier kun je het toch nooit goed doen. Als je eenmaal meer geld hebt dan de rest (=lees henzelf), ben je voor het leven af. Ik hoop oprecht dat jullie in het echte leven iets meer lol, geluk, vertrouwen, etc hebben als wat je van jullie terug ziet op dit forum.

Polletje2
Polletje231 mrt. 2020 - 13:31

Max - Welke bubbel is dat dan precies? De bubble van de mensen die van mening zijn dat de keuzes die Bill Gates op zijn eentje maakt, eigenlijk thuis horen in het publieke, democratische domein?

Mr x Mr y
Mr x Mr y30 mrt. 2020 - 17:53

Wat hebben we het toch goed. Er zijn mensen met alleen een balkon en geen tuin voor de kinderen, zoals sommige rijkeren hebben. Van die rijkeren, zijn sommige zo rijk dat ze boodschappen kunnen laten bezorgen om zo niet onnodig met andere in contact te komen. Van die rijken laten sommige eten van een sterrenrestaurants bezorgen. Ja, sommige hebben een eigen eiland. Maar de meeste mogen echt niet klagen. Denk even hoe rijk je zelf bent in Nederland. Moet dat eigen eiland er echt nog bij?

2 Reacties
Jozias2
Jozias230 mrt. 2020 - 20:54

Ben je al rijk als je je boodschappen bij de Picnic kunt bestellen? Trouwens zou iedereen blij moeten zijn met iedereen die dat momenteel doet. Daarmee is de drukte in de fysieke supermarkten veel minder. Voor iedereen goed! Ik denk trouwens dat met de rijken die privé eilanden bezitten weinig Nederlanders worden bedoeld.

webmaatje
webmaatje31 mrt. 2020 - 8:07

het schijnt best moeilijk te zijn om rijk te zijn en te blijven . Je moet altijd opletten dat je rijkdom niet vermindert door bedelende familieleden, erfgenamen. Opletten dat de beurzen niet kelderen.of het onroerend goed niet in waarde vermindert En in de tijd van klimaatverandering zorgen dat je eiland niet overspoeld wordt met stinkende algen, dode vis, plastic enz. of gewoon onderloopt. Bovendien door het wererldwijde zandtekort ook nog opletten dat de zandmaffia je eiland niet stiekem afgraaft.als je er niet bent. Rijk zijn is een, rijk blijven is moeilijker en kost veel tijd en zorgen.

P Haan
P Haan30 mrt. 2020 - 17:06

Frappant dat aan de ene kant de wereld te klein is omdat we ons slecht voorbereid hebben op een pandemie, maar dat de wereld ook te klein is als we dat wel hebben gedaan.

1 Reactie
P Haan
P Haan30 mrt. 2020 - 21:01

Done. Ik ben er wel klaar voor hoor :)

Polletje2
Polletje230 mrt. 2020 - 15:58

"Bemanningsleden Nederlandse onderzeeboot positief getest op corona: oefening afgebroken" - https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/bemanningsleden-nederlandse-onderzeeboot-positief-getest-op-corona-oefening-afgebroken~afb200cf/ Dit is het moment waar Poetin al die tijd op heeft gewacht. Gelukkig ben ik veilig waar ik nu woon, want hier valt toch niets te halen.

Salama.
Salama.30 mrt. 2020 - 15:49

Degenen met de minste kans op besmetting is waarschijnlijk de huidige bemanning van ruimtestation ISS. Daar kan de rijke stinkerd op z’n eilandje niet tegenop.

Frits Jansen
Frits Jansen30 mrt. 2020 - 15:46

Doet me denken aan de man die naar de Falkland Eilanden verhuisde, omdat die zo afgelegen liggen dat je daar geen oorlog verwacht. Inmiddels weten we beter.

Jozias2
Jozias230 mrt. 2020 - 15:39

Is het bezwaar nu dat mensen een tweede huis of zelfs een privé eiland hebben of dat ze daar gebruik van maken? Feitelijk kunnen mensen met een volkstuintje of een stacaravan (voor zover de camping niet gesloten is) hetzelfde doen en zich terugtrekken uit de 'bewoonde' wereld dus ik snap het punt niet zo.

Sam V
Sam V30 mrt. 2020 - 15:26

Niets mis mee om het beste voor je zelf te regelen. Jaloers? Los daarvan zijn er heel veel (rijke) mensen die anoniem doneren. Ik waardeer dat enorm en heb dan eerder een hekel aan mensen die ermee pronken. En dat je dan dit soort berichtgeving tegemoet mag zien, zou mij niet deren.

3 Reacties
Zundapp2
Zundapp230 mrt. 2020 - 16:10

ik denk niet dat je dit kan classifiseren als jaloezie, het is een te makkelijk verweer. Het systeem is kapot, dat lees ik eruit. De mensen die de essentiële beroepen uitvoeren zijn degene die nu met levensgevaar voor ons allen zich inzetten en het zijn dezelfde mensen die vergeefs hebben gedemonstreerd, al jaren, ja enkelen een fooi erbij. Nu zingen en klappen we met z'n allen voor hen, T-shirts met hart in de ramen, mooie spreuken voor hen (in gedachte zijn we bij hen en we moeten eromheen gaan staan, ja ja). Als de ellende voor dit corona-seizoen straks voorbij is ga ik mijn schuld bij hen echt inlossen, ik stem SP.

erikbos
erikbos30 mrt. 2020 - 17:37

@Zundapp Vreemde gedachtenkronkel dat u de mensen in de zorg denkt te helpen door SP te stemmen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot30 mrt. 2020 - 19:22

'Jaloers?' Waarom? Mensen zijn hier i.h.a. de puberleeftijd ontgroeid.

harmmeijer
harmmeijer30 mrt. 2020 - 15:08

Pek en veren is nog een te milde lijfstraf voor dit schorriemorrie.

4 Reacties
harmmeijer
harmmeijer30 mrt. 2020 - 15:48

De guillotine van stal halen is misschien ook een optie.

KM2
KM230 mrt. 2020 - 16:20

Ik ben benieuwd hoeveel van deze mensen je zelf gesteund hebt dankzij het internet en je computer. Heb je: Windows? steun je Bill Gates: - Bill Gates, $113.1bn A permanent fixture at the top of Forbes’ list for the past 20 years, the Microsoft founder has sold or given away much of his stake in the company – he owns just 1% of Microsoft – and now focuses predominantly on his philanthropic work. Facebook? - Mark Zuckerberg, $79.3bn Zuckerberg famously started Facebook in 2004 at the age of 19 and now is among the top five richest men in the world. Google? - Larry Page, $67.9bn In 1998, Page co-founded Google with business partner Sergey Brin. He stepped down as CEO of Alphabet, Google’s parent company, in December but is still a board member. - Sergey Brin, $65.5bn The Google co-founder stepped down as president of Alphabet in December, although remains a board member. He spends a lot of time on Alphabet’s moonshot research lab X. Brin recently overtook Mukesh Ambani, whose late father founded Reliance Industries in India, to take the tenth spot on the list. Maargoed, je wilt graag mensen straffen maar doe het met je eigen veren AUB (straffen voor wat eigenlijk, welke wet hebben ze overtreden?)

MountEverest
MountEverest30 mrt. 2020 - 18:07

@KM Merel meent op haar manier een steentje te moeten "bijdragen" vanachter haar beeldscherm. Behalve het medisch personeel zijn het vooral lageropgeleide moedige mensen die voor anderen de kastanjes uit het vuur halen en het land draaiend houden. Het zijn vaak mensen die SP, DENK, PVV, SGP of CDA stemmen, als ze al gaan stemmen. Een tweede categorie zijn de scholieren in de supermarkten. Dit zijn de echte helden. Grün Links, Dudes66 en het Dierenkransje staat nu in grote meerderheid aan de kant en lopen alleen maar in de weg.

erikbos
erikbos31 mrt. 2020 - 6:34

@Ikzelf "De een wordt rijk door de ander armer te maken." Weer iemand die de basis van de economie niet begrijpt. U gaat uit van een vaste hoeveelheid geld en toegevoegde waarde bestaat blijkbaar niet.

Polletje2
Polletje230 mrt. 2020 - 15:01

Dat is dus ook mijn strategie, al ben ik dan niet "superrijk". Bestellingen afleveren bij de poort aub.

TRAXX2
TRAXX230 mrt. 2020 - 14:56

Een quote van de Prince de Lignac: "Geld maakt niet gelukkig maar het stelt je in staat om comfortabel ongelukkig te zijn". En dat is wat het is. Meer niet. Hopelijk gaat RUMAG niet met deze quote aan de rol....

Drunken Pumpkins3
Drunken Pumpkins330 mrt. 2020 - 14:51

Zo zie je maar weeer hoe verrot het kapitalisme is.

5 Reacties
Jerry Bidet
Jerry Bidet30 mrt. 2020 - 15:52

Stalin had een heul groot buitenhuis, zo zie je maar hoe verrot..... Ach laat ook maar.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof30 mrt. 2020 - 16:12

Klopt, dankzij dat verrotte kapitalisme kunnen mensen het zich veroorloven om te hamsteren om anderen hun goederen te ontzeggen. Walgelijk.

MountEverest
MountEverest30 mrt. 2020 - 18:10

@Jan Niet zo somber, dankzij de enorme productie van onze landbouw hoef je hier geen honger te lijden. Er is straks zoveel vlees beschikbaar dat zelfs vegetariërs en veganisten zich te goed zullen doen aan kipfilets en karbonaden van de haas. En dan hebben we nog ons aardgas, in geval van nood kan de kraan zo weer open.

TRAXX2
TRAXX230 mrt. 2020 - 18:39

@ Jan Lubbelinkhof: kapitalisme - communisme.... het eindeffect is hetzelfde: lege schappen :)

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof31 mrt. 2020 - 8:29

@ME, Ja, we hebben genoeg, er is/was enkel een distributieprobleem. Mensen als dronkenpompoen die enkel aan zichzelf denken en dus maar lekker gaan hamsteren hebben dit probleem vereregerd waardoor anderen, die wel hard werkten, na een lange dag in de frontlinie lege schappen vonden. De zatlap zijn grootste probleem is dat er even geen demonstraties zijn en hij zich verveeld. Die anderen hebben echte problemen en onze huiscommunist schepte er over op dat hij dat fijn heeft verergerd.

Kaas2
Kaas230 mrt. 2020 - 14:47

Gelijk hebben ze. Als de mogelijkheid er is om jezelf en familie te beschermen zou ik het ook doen. Het zelfde zie je bvb bij mensen uit de stad die tijdelijk naar hun 2de huis in een rustigere provincie gaan.

1 Reactie
4Vier!
4Vier!31 mrt. 2020 - 1:19

Ikzelf 30 maart 2020 at 20:19 [“[…] zou ik het ook doen.] “”De ontblote menstoont wat zij/hij werkelijk voorstelt.” Lijkt me helemaal prima: ga eerst 2 a 3 weken in quarantaine, mankeer je niets, ga dan lekker naar je buitenhuis... Onbewoonde eiland is natuurlijk al wat sneller te doen, en met die poen kunnen ze zich ongetwijfeld ook laten testen. Elke mens minder in de drukke stad en op verantwoorde wijze naar een rustig gebied waar je makkelijk anderen kan ontlopen lijkt me helemaal prima. Ik word er in ieder geval mal van dat ik op straat amper mensen op 1,5m afstand kan houden omdat ik niet de gevel in kan of omdat ik gesandwicht word als ik ergens loop omdat “social distancing” de betreffende mensen kan rukken. Hoe minder mensen, hoe makkelijker het is afstand houden.

Grietje Genot
Grietje Genot30 mrt. 2020 - 14:42

Ik ben niet jaloers op de rijkeluitjes met hun armetierige eilandjes, huisje, zwembadjes en andere trieste treurigheid. Laat ze maar, die armzaligen: het leven - zeker een luxe leven - is nauwelijks de moeite waard; het zijn klassiek inzichten: Seneca en andere stoïcijnen wist dat reeds. Maar lijden is echt, armoede, honger, gebrek, onhygiënische toestanden ook. We moeten het systeem dan velen nodeloos in deze kommervolle omstandigheden duwt, veranderen. We moeten - in sommige sectoren - het extreme kapitalisme temperen ten behoeve van de publieke zaak. (En niet Beëlzebub met de Duivel uitdrijven door het andere uiterste te omarmen).

2 Reacties
Grietje Genot
Grietje Genot30 mrt. 2020 - 16:05

Tjezus, Griet, wat een tik- en taalfoutjes. Je slaapt te weinig. Onderzeil nu.

Autofiets
Autofiets31 mrt. 2020 - 6:47

Een voorbeeld nemen aan dezelfde Seneca die, terwijl hij het totaal belachelijke regime van Nero diende, uitgroeide tot een van de rijkste Romeinen van zijn tijd? Hoe wijs Seneca ook was, als er nou één stoicijn was die totaal geen recht van spreken had, is hij het wel. Als een van de rijkste Romeinen verkondigen dat een luxe leven nauwelijks de moeite waard is. Zie je de overeenkomsten met de fel bekritiseerde David Geffen uit het stuk hierboven?

Hank Nozemans
Hank Nozemans30 mrt. 2020 - 14:31

Kritiek op Bill Gates, de man die honderden miljoenen uitgeeft aan de bestrijding van ziektes en het brengen van goede sanitaire voorzieningen naar derdewereld landen. Je moet maar durven. Ik zie overigens het probleem niet. Als je de boot of het eiland al bezit, dan ga je die logischerwijs toch ook gebruiken. Of zou de auteur van dit artikel de meest riskante en kleinste plek opzoeken om de quarantaine uit te zitten? Het merendeel van de 'rijken' gaan overigens niet naar afgelegen gebieden, maar naar gebieden waar goede gezondheidszorg is, indien nodig.

4 Reacties
Frits Jansen
Frits Jansen30 mrt. 2020 - 15:54

Gates is een eersteklas boef, die hoopt later alsnog in de hemel te komen door nu wat aan liefdadigheid te doen. Gates dankt zijn succes aan IBM, die op een dag wakker schrok dat ze de PC revolutie zouden missen. De IBM top had geen vertrouwen in de eigen ontwikkelingsafdelingen en trok Gates en Intel aan voor soft- en hardware van de eerste PC's. Gates verkocht "zijn" DOS aan IBM, dat hij trouwens zelf ook weer gejat had. Begin jaren '90 werd Gates IBM ontrouw, en bouwde hij een imperium op rond het miserabele Windows en nog slechtere Office. Maar IBM was het verkopen verleerd en had geen antwoord. Nu heeft Google Microsoft ingehaald. Eind goed, al goed.

Hank Nozemans
Hank Nozemans30 mrt. 2020 - 20:37

dus Gates is een boef omdat IBM incapabel is en de consument zijn 'slechte' spullen kocht? Oké... Het neemt ook niks weg van het feit dat Gates enorm veel tijd en geld steekt in het helpen van de armen op deze planeet. Ik denk dat er weinig mensen zijn die dat efficienter dan hem kunnen doen.

EricDonkaew
EricDonkaew31 mrt. 2020 - 1:15

Toch heb ik liever dat Gates meer belasting betaalt, zodat de overheid kan beslissen waar dat geld heen gaat. Ik heb het eerlijk gezegd niet zo op liefdadigheid, hooguit als extraatje. Het leidt vaak tot willekeur en persoonlijke voorkeuren van de filantroop.

Hank Nozemans
Hank Nozemans31 mrt. 2020 - 8:24

Gates doneert net zoveel aan z'n stichtingen om een project tot een goed einde te brengen. De schattingen van zijn donaties liggen overigens rond de 45% van zijn fortuin. In het geval Gates heb ik liever dat hij zelf de projecten leidt en kiest ipv het aan de belasting te geven. Zo wordt dat geld veel effectiever besteed.

Jerry Bidet
Jerry Bidet30 mrt. 2020 - 14:19

Ten tijde van de pest, gingen diegene die goed in de olie zaten naar hun landhuis ver van de bewoonde wereld. Om zich daar te vergeven aan feesten, zuipen en orgies. Ik heb zo'n vermoeden dat het nu niet anders is. Of ze in de middeleeuwen ook een tweet stuurde naar het gepeupel met de # StayAtHome is mij niet bekend....

5 Reacties
Grietje Genot
Grietje Genot30 mrt. 2020 - 14:49

:)

Polletje2
Polletje230 mrt. 2020 - 15:06

Zelfs hier staat de dealer sneller voor de deur dan de supermarkt.

ton14024
ton1402430 mrt. 2020 - 15:39

Ik kan me een ???? herinneren.

MountEverest
MountEverest30 mrt. 2020 - 16:34

@Jerry Boccacio's Decamerone gaat over een tien jongelui die uit Florence vluchten voor de pest en elkaar verhalen gaan vertellen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe30 mrt. 2020 - 16:56

Nope, hun verslag kwam ook pas een paar jaar later uit.

FredvD71
FredvD7130 mrt. 2020 - 14:16

Kritiek op giften..... Met jouw inkomen kun je toch veel meer..... Dan ben ik er al snel klaar mee.

1 Reactie
JanvdH2
JanvdH230 mrt. 2020 - 14:31

Het is gewoon karig? Beide hebben echt heel veel meer geld dan ze weten wat ze er mee moeten doen en op het ogenblik zijn er overal innitiatieven van minder vermogende partikulieren om te helpen. Iemand die EUR 30.000 heeft heeft meestal wel wat anders aan zijn hoofd om te doneren Maar ze doen in iedergeval nog iets. Laat wel weer duidelijk zien da het tijd wordt om mensen met gigantische vermogens wat hoger te belasten