Joop

Ricky Gervais maakt weer ongemakkelijke grappen over Hollywood

  •    •  
06-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
rickygervais
In zijn openingsmonoloog bij de Golden Globes deed de Britse komiek Ricky Gervais weer eens waarin hij het beste is: in razend tempo zoveel mogelijk ongemakkelijke onderwerpen aansnijden. Van Harvey Weinstein (“Alle grote tv- en filmbazen die hier aanwezig zijn, hebben een ding gemeen: ze zijn allemaal bang voor Ronan Farrow”) tot Leonardo DiCaprio’s voorkeur voor jonge vriendinnen.
Ook Apple-baas Tim Cook, die vorig jaar Netflix-concurrent Apple TV+ lanceerde, kreeg een veeg uit de pan. Gervais begon over de barre omstandigheden waaronder Apple in China zijn iPhones in elkaar laat zetten, en vroeg zich vervolgens af hoe acteurs voor zo’n bedrijf kunnen werken. “Jullie zeggen dat je woke zijn, maar ondertussen werken jullie voor Apple, Amazon en Disney. Als ISIS een streamingdienst zou beginnen, zouden jullie meteen je agent bellen.”
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (22)

Semmel
Semmel6 jan. 2020 - 17:25

Acteurs zijn slechte politici en politici zijn slechte acteurs. En niet alleen in de VS......

Joop den Uil
Joop den Uil6 jan. 2020 - 17:11

wedstrijd wie het het beste een ander karakter kan nadoen in andere kleren.... maar niet tegen kritiek kunnen ! (alsof ik het over mezelf heb....))

Lijster2
Lijster26 jan. 2020 - 16:51

Heel leuk om te zien weer. Opvallend dat een keer niet Trump genoemd is in de comments of rechts want de meeste figuren die te kijk werden gezet waren toch wel een aantal klimaat , anti trump, me too aanjagers. Er mogen nog grappen gemaakt worden en dat is fijn

dirkdirk
dirkdirk6 jan. 2020 - 14:28

Heerlijke speech! Ik heb genoten van al die ongemakkelijke bekkies van die celebrities. Ik verbaas me al jaren over de zelfoverschatting van dit soort mensen. Ze denken echt dat het iemand iets uitmaakt hoe zij over bepaalde zaken denkt. Het zal me worst zijn namelijk, gewoon doen waar je goed in bent, acteren/muziek maken enz

Gefaald
Gefaald6 jan. 2020 - 11:53

Kan Ricky GroenLinks en D'66 een keer komen toespreken ?

1 Reactie
Libertain
Libertain7 jan. 2020 - 7:23

Neen, omdat hij reeds voor de CDA bijenkomst gereserveerd is.

Libertain
Libertain6 jan. 2020 - 11:13

Gervais zal zeker niet meer uitgenodigd worden om de uitverkorenen toe te spreken, getuige zijn uitspraken: - "You know nothing about the real world. Most of you spent less time in school than Greta Thunberg."

4 Reacties
Roel2
Roel26 jan. 2020 - 11:27

Nu wordt het interessant, want ze moeten 'm haast wel uitnodigen, anders worden ze (terecht) uitgemaakt voor kleinzielig - en dat komt hun imago zeker niet ten goede...

harmmeijer
harmmeijer6 jan. 2020 - 11:40

“Gervais zal zeker niet meer uitgenodigd worden” Jawel hoor. Met Gervais zijn de kijkcijfers sky high. En daar gaat het tenslotte om. Vooral in de VS, waar alles draait om commerciële TV.

Ch0k3r
Ch0k3r6 jan. 2020 - 12:00

Hij staat hier voor de zoveelste keer te presenteren. Juist zijn aanvallen op het publiek waren erg populair, waardoor hij opnieuw is uitgenodigd.

Hallahan2
Hallahan26 jan. 2020 - 15:53

Hij kondigde als eerste aan dat dit zijn 5e en laatste keer was een dat hij daarom echt los kon gaan, dus alles was ingecalculeerd.

Lowieke de Vos
Lowieke de Vos6 jan. 2020 - 11:07

Hij zei ook dat veel Hollywoodsterren van de werkelijkheid losgezongen zijn. Per privejet naar het vliegveld. Dan per priveheli naar het hotel. De volgende dag met de priveheli naar de milieuconferentie om over vliegschaamte te beginnen en dan met de privejet weer terug. Het was een leuke speech.

Sam V
Sam V6 jan. 2020 - 10:06

Zijn speech is het enige interessante aan deze show. Sowieso een hoog ons-kent-ons gehalte, maar dan in ieder geval verpakt in acht leuke minuten. Daarna inderdaad snel terug naar Netflix.

Norsemen
Norsemen6 jan. 2020 - 9:44

Gervais is briljant.

Tom Meijer
Tom Meijer6 jan. 2020 - 9:38

Beschamend en onverteerbaar dat Gervais gecensureerd wordt.

1 Reactie
Jerry Bidet
Jerry Bidet6 jan. 2020 - 11:23

Tsja, Murica. Het land waar ze hypocrisie hebben uitgevonden.

Jerry Bidet
Jerry Bidet6 jan. 2020 - 9:34

Ricky is een roepende in de woestijn. De hypocrisie is nergens zo groot als in Hollywood. Voorbeeld: Allemaal Trump bashen, terecht of onterecht laat ik in het midden, maar wel gretig gebruik maken van het belastingvoordeel voor de rijken.....wat Trump heeft ingevoerd. Daarnaast is er nog steeds niemand naar Canada vertrokken, terwijl er een exodus van sterren zou plaats vinden na de overwinning van Trump. Voor de rest zal het mijn reet roesten, ik kijk niet naar een feestje van de 'sterren', voor de 'sterren'.

5 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen6 jan. 2020 - 15:46

maar wel gretig gebruik maken van het belastingvoordeel voor de rijken Hoe kun je dit als individu verhelpen (tariefverlaging)? Waarim is het hypocriet?

Lijster2
Lijster26 jan. 2020 - 16:55

@ Jerry, precies . Grote mond maar als het erop aankomt heeft niemand zogezegd een beluchting op zolder (in NL) en in de VS huilen ze mee in het bos maar plukken wel de vruchten. Trouwens is het belasting tarief hier best hoog kan ik je zeggen voor een groot verdiener.

Semmel
Semmel6 jan. 2020 - 17:23

@stokkickhuysen : Geldt je standpunt ook voor Dijkhoff in de wachtgeldaffaire?

Kruimeltjes2
Kruimeltjes27 jan. 2020 - 9:02

Dat gebeurt ook in NL. Neem Jort Kelder. Fanatiek aanhanger van een partij die altijd over de publieke omroep zeikt. Ondertussen wel de vele duizendjes opstrijken van diezelfde publieke omroep.

Marinus C.
Marinus C.7 jan. 2020 - 10:11

Grootverdieners zijn in mijn ervaring vaak niet echt verdieners, maar graaiers. Rijk geworden van hard werk, maar niet het eigen harde werk, dat werk. Het is helemaal niet erg dat grootgraaiers meer moeten betalen, te meer ook omdat ze niet zelden meer gebruik maken van de infrastructuur die met die belastingen betaald wordt.