Joop

Revu niet gestraft voor hacken mailbox staatssecretaris De Vries

  •    •  
23-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_JackdeVries_byFaceMePLS_300.jpg
De hoofdredactie van Revu is ontslagen van rechtsvervolging voor het hacken van de mailbox van staatssecretaris Jack de Vries. Zo schrijft Revu maandag. De freelancer die een verhaal schreef over de hackactie in het eindejaarsnummer van 2008 is helemaal vrijgesproken. De rechter in Den Haag oordeelde vandaag dat het journalistieke en maatschappelijke belang van de hackactie zwaarder weegt dan het strafbare feit. Ook gaf de rechter aan dat Revu geen alternatieven had om aan te tonen dat het mailverkeer van bewindspersonen zeer kwestbaar is.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

objectivist
objectivist23 nov. 2009 - 16:28

Waarmee de rechterlijke macht glashelder aangeeft hoe zij over onze privacy denkt. Die hebben we niet meer. Niet met het EPD of de KM-kastjes in de auto straks. We zijn gewaarschuwd!

1 Reactie
Joeri2
Joeri223 nov. 2009 - 16:28

Beste meneer van Koot, het gaat niet altijd over U. Onze staatssecretaris is onderdeel van een kabinet dat miljoenen uitgeeft aan een campagne om je privé gegevens niet op het internet rond te strooien. Ondertussen lukt het een paar klungeligge reportertjes om bij email van defensie geheimen te browsen. Dan kun je inderdaad je best gaan doen om dat in de negatieve hackers hoek te proberen te drukken, maar we zouden ons ook kunnen afvragen wie dat er dus nog meer zo makkelijk toegang heeft tot wachtwoorden, lanceercodes en plannen van defensie... Dat doen we dus maar niet. Ik durf te wedden dat al die andere die Flappie aan het aftappen zijn het niet publiceren.