Joop

Restaurant is overlast zat en weigert gasten met kinderen

  •    •  
17-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
464 keer bekeken
  •  
ab-1700-uhr-spezialisiert
Een restaurant met de knusse naam Oma’s Küche laat na 17 uur geen gasten meer toe die kinderen onder de 14 jaar bij zich hebben. Rudolf Markl, eigenaar van het restaurant op het eiland Rügen in de Oostzee, zegt dat de beslissing er al lang aan zat te komen. “We hebben het punt bereikt waarop we zeggen: zo kan het niet langer.”
De druppel die de emmer deed overleven was dat enkele losgeslagen koters fotolijstjes vernielden. Maar Markl stoorde zich al langer aan de jonge gasten die aan tafelkleden trekken of met wijnglazen gooien, zonder dat ze gecorrigeerd worden door hun ouders. De maatregel is vooral tegen die laatsten gericht. Markl is klaar met ouders die niet optreden. “Ze lachen beleefd, gaan door met eten en het interesseert ze geen moer.”
Oma’s Küche wordt door het weren van kinderen een ‘oase van rust’, belooft Markl. Of dat ook werkelijk het geval is, laat zich bezien want het bureau dat zich richt op het bestrijden van discriminatie wil het kinderverbod onderzoeken. Mogelijk is het weren van kinderen on der 14 jaar een vorm van leeftijdsdiscriminatie en verboden. Volgens het bureau geeft het geen pas alle kinderen te straffen voor de misdragingen van enkelen. Het restaurant zou zich moeten beperken tot het buiten zetten van overlastgevers.
Oma’s Küche is overigens trendsetter op het gebied van verboden. Ruim tien jaar geleden voerde de horeca-gelegenheid een rookverbod in, lang voordat die maatregel in Europa gemeengoed werd. Verschil is wel dat je van kinderen niet dood gaat.
En in juni, tijdens het voor Duitsland zo tragisch verlopen WK, kende het restaurant een voetbalvrije-zone.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (63)

Libertain
Libertain27 aug. 2018 - 8:25

Bedankt voor de reclame. Ga ik het zeker 's een keertje bij gelegenheid bezoeken. Leuk om het effect van rustig kunnen eten te kunnen beoordelen.

JvanDeventer
JvanDeventer25 aug. 2018 - 11:37

Uitstekend idee! Zo'n restaurant is een oase voor mensen die rustig en ongestoord willen eten. Er blijven, alleen al om commerciële redenen vast nog voldoende kinderparadijzen over voor de medemens die graag gehinderd wordt, en zo bereiken we een maximum aan geluk voor zoveel mogelijk mensen. Tenminste, als het restaurant niet geterroriseerd wordt door achtergrondmuziek die eigenlijk voorgrondherrie is. Daar wordt hier niets over gemeld, en ook niet over het meenemen van honden en andere huisdieren. En is het dan eindelijk rustig, dan blijkt iedereen op zijn mobiel te zitten staren. Maar je kunt als restaurant niet alles ineens oplossen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin20 aug. 2018 - 1:36

De samenleving bestaat niet meer! Blubbb...blubbbb...

jantje
jantje19 aug. 2018 - 10:44

Wij zijn met ons hondje naar een hondentraining geweest. Daar was ook een onderdeel bij dat de dieren rustig bleven liggen of zitten als er andere mensen met honden langs tafeltjes op een terras langs liepen als je zelf met je hond op die terras zit. Voordat de trainingen begonnen, was het een eis om het dier eerst zijn nood te laten doen en het ook opgeruimd werd. Dat doen we altijd in het dagelijks leven met ons hondje. En nu komt het.. Op heel veel plekken, in zwembaden, op terrassen, in restaurants in winkels enz. mag men niet met een hond naar binnen. Terwijl die dieren veel rustiger zijn dan die schreeuwende, jengelende en vernielzuchtige kinderen. Ik zou zeggen, geef die kinderen een oude wekker die ze uit elkaar mogen slopen, maar wel aan het tafeltje waar pa en moe ook zitten te eten. Ik ken Oma's Küche op Rügen niet maar een beetje kindvriendelijker zou wel mogen. Ik las hier ook de aanbevelingen van anderen om die mensen met kinderen naar de McDonald te laten gaan. Daar hangen echt geen leuke schilderijtjes aan de muren, dat zijn posters die er aan vastgeplakt zijn. Daar kan een blind paard nog geen schade aanrichten.

RosaLange
RosaLange18 aug. 2018 - 18:03

Er zijn gelegenheden die van de gasten verwachten dat ze netjes gekleed gaan, want die willen een bepaalde sfeer bieden. Als je dan uit wil op je gympen, ga je daar niet heen. Er zijn mensen die graag rustig eten zonder rondrennende kinderen. Als een restauranthouder aan die vraag wil voldoen is daar niets mee. Er zijn ook kindervriendelijke gelegenheden met speelhoek en oppas, daar kun je dan heen met je kinderen. Lijkt me voor hen ook veel leuker. Er worden singlereizen aangeboden, waar het niet de bedoeling is dat je als stelletje meegaat, want dat geeft een heel andere sfeer. Het is goed dat ondernemers inspelen op een verschillende vraag, die recht doet aan de verschillende behoeftes van mensen.

Thuiszitter
Thuiszitter18 aug. 2018 - 15:29

Wat een zuurpruimen hier . Mens erger je niet !! Al zet je mij naast de ballenbak in het pannekoekenhuis met een bord eten dan heb ik het nog naar mijn zin.

1 Reactie
Hiltermann
Hiltermann18 aug. 2018 - 20:51

Zuurpruimen? Je zult maar met een zaken of privé relatie rustig een vorkje willen prikken en ongevraagd omringd worden door een stel krijsende en rennende kinderen van ouders die zich daar niet om bekommeren. Deze jeugd is opgegroeid bij McDonalds waar alles kan en mag. Vervolgens gedragen ze zich in restaurants op dezelfde manier. Dat is niet de kinderen maar de ouders te verwijten. Dan neemt een restauranthouder zijn verantwoordelijkheid en besluit 's avonds geen jeugd onder 14 jaar toe te laten. Een maatregel die volledig verantwoord is. Helaas moet ik zeggen dat Duitse en vooral Nederlandse kinderen voor overlast zorgen. Onze zuiderburen zien wel kans hun kroost behoorlijk op te voeden.

Hank Nozemans
Hank Nozemans18 aug. 2018 - 14:48

Ik ga regelmatig uit eten met de kinderen. Hier in Spanje en Frankrijk is dat ook geen enkel probleem. Een groot deel van de klanten met koopkracht hebben immers kinderen of kleinkinderen. Ik heb het in Nederland 1x gedaan en meteen gezeik. Niet je kleurpotlood (dat nemen we altijd mee) onder je stoel laten vallen, dat schijnt heel erg te zijn. De instelling van de nederlandse restauranthouder in een notedop. De meeste restaurants leven hier. Er wordt hard gepraat, er is muziek, er wordt gelachen. Kortom, mensen hebben het gezellig onder het genot van een goede maaltijd. In Nederland is het toch vaak een wat semi chique bedoeling. Waarschijnlijk bedoelt om de gebrekkige kookkunsten te camoufleren.

3 Reacties
Hiltermann
Hiltermann18 aug. 2018 - 20:55

Ga lekker met je kinderen naar McDonalds, daar mag alles.

Hank Nozemans
Hank Nozemans19 aug. 2018 - 8:23

Dat laat ik aan u over. Azijn voor de salade heeft u zelf al zie ik.

Hiltermann
Hiltermann6 sep. 2018 - 12:03

Ben steeds meer benieuwd waar "hier" is. In een fatsoenlijke eetgelegenheid in Frankrijk hoef je met krijsende overlast gevende kinderen niet aan te komen.

Molly Veenstra
Molly Veenstra18 aug. 2018 - 11:45

Er worden in de reactie's vele voorbeelden gegeven van leeftijdsdiscriminatie die algemeen zijn geaccepteerd. In de bioscoop, in de sauna, bij het kopen van alcohol, de leerplicht enzovoort. Dit zijn echter allemaal voorbeelden waarbij het de bedoeling is kinderen te beschermen tegen de wereld van volwassenen. Het verschil is dat 'Oma's Kuche' volwassenen wil beschermen tegen kinderen. Niet tegen kinderen die zich misdragen, maar tegen alle kinderen. En dat is een vorm van leeftijdsdiscriminatie die moeilijk is te verdedigen aangezien er genoeg kinderen zijn die zich keurig weten te gedragen in restaurant's.

4 Reacties
punt2
punt218 aug. 2018 - 13:34

"die zich keurig weten te gedragen in restaurant’s " Maar meer niet dan wel. En hebben de mensen die ook geld betalen voor hun diner dan ook geen recht op een rustige maaltijd? Waarom moet ik mij aanpassen aan de niet opgevoede kinderen van een ander. Ik ben een groot voorstander van dit beleid, wil je met kinderen eten zijn daar restaurants voor en wil je zonder kinderen zijn daar ook restaurants voor. Campings zonder kinderen, hotels zonder kinderen.... en steeds meer komen er omdat men geen zin meer heeft in "niet opgevoed kinder-gejengel" Hebben deze mensen dan geen kinderen gehad? Goede vraag, deze mensen hadden waarschijnlijk wel goed opgevoede kinderen, die wel in een restaurant zich konden gedragen.

Max Eisenmann
Max Eisenmann18 aug. 2018 - 15:29

Discriminatie is, zoals velen niet blijken te weten, niet per definitie kwalijk. In geval van leeftijd of b.v. geslacht is daar in vele bestaande vormen helemaal niets mis mee. Dat is helemaal zo als er alternatieve keuzes zijn die hetzelfde bieden aan mensen die op grond van leeftijd of geslacht bij bepaalde gelegenheden of op zekere tijdstippen uitgesloten worden.

Nick the Stripper
Nick the Stripper18 aug. 2018 - 19:55

[ Goede vraag, deze mensen hadden waarschijnlijk wel goed opgevoede kinderen, die wel in een restaurant zich konden gedragen. ] Met opvoeden zal het net zo zijn als met autorijden: mensen overschatten hun eigen bekwaamheid schromelijk en zijn overdreven kritisch op de vaardigheden van anderen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 aug. 2018 - 10:33

"Met opvoeden zal het net zo zijn als met autorijden: mensen overschatten hun eigen bekwaamheid schromelijk en zijn overdreven kritisch op de vaardigheden van anderen." Correct op beide fronten. Er zijn trouwens ook makkelijk opvoedbare kinderen, dat compenseert dan weer ouderlijk incompetentie.

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 aug. 2018 - 9:50

Wacht maar tot die kinderen wraak gaan nemen!

Bouwman2
Bouwman218 aug. 2018 - 7:44

Hongarije is de hele dag en zeven dagen in de week dicht voor vluchtelingen en lang niet het enige gebied..

Hiltermann
Hiltermann18 aug. 2018 - 6:47

In navolging van luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden waarop kinderen niet welkom zijn. Nederlands kroost spant de kroon waar het totaal losgeslagen onopgevoede jeugd betreft. Alles mag, alles kan. Om overlast voor anderen bekommeren de ouders zich niet. Hulde voor dit initiatief.

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin18 aug. 2018 - 9:40

Hilterman Dan ook niet als er geen plaatsje meer vrij is in je vliegtuig in het andere gaan zitten met kinderen zou ik zeggen. Of ben je daar dan weer niet te beroerd voor. We hebben in ons leven al heel veel 'niet voor...' meegemaakt maar blijkbaar nog niet genoeg.

Hiltermann
Hiltermann18 aug. 2018 - 19:33

Minoes, Het hele toestel is vrij van kinderen. Groot succes die vluchten zijn altijd vol geboekt. De kinderen zijn niet het probleem. Het zijn de ouders die te beroerd zijn hun kroost op te voeden. Ga met dat onopgevoede spul naar McDonalds en verpest de avond van mensen die naar een restaurant gaan niet met kinderen die denken dat ze thuis zijn.

punt2
punt218 aug. 2018 - 5:42

Bijzonder goed idee wat zeker navolging verdient in Nederland.

Andrew G
Andrew G18 aug. 2018 - 5:08

Leeftijdsdiscriminatie.... Verplicht naar school met 5 jaar Identificatieplicht vanaf 14 jaar 18 jaar volwassen, maar ouders nog verantwoordelijk voor Financien. 18 jaar stemrecht 21 jaar Financieel zelf verantwoordelijk. Tot 24 jaar extra veel betalen voor motorrijtuigenverzekering. +/- 66 jaar met pensioen. Allemaal leeftijdsdiscriminatie. Ik heb wel eens gevraagd aan een stel of zij hun kinderen een keer willen opvoeden of gevraagd of ik dat dan maar even moest doen in een restaurant. Waren ze niet zo blij mee, iets met zwarten en beschaving enzo. Daar heb ik maar hartelijk om gelachen want ze hielden hun kudde wel meteen rustig en we hebben lekker rustig verder kunnen eten met onze kinderen die zo onbeschaafd waren dat ze zelfs in een restaurant vroegen of ze van tafel af mochten om even naar de wc te gaan.

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin18 aug. 2018 - 9:32

Kijk maar uit dat ze geen ja zeggen!

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 aug. 2018 - 14:45

Je kunt het ook op een minder denigrerende manier zeggen.

Eric Minnens
Eric Minnens18 aug. 2018 - 2:38

Bij Appie moeten kinderen zich legitimeren als ze een blikje bier kopen. Tot hun 25e. Krijgen we dat nu ook in restaurants? Ouders gaan met hun zoon van 17 ergens iets eten. Zoon moet ID laten zien. Ziet er (te) jong uit voor zijn leeftijd. Tot zijn 20e? Ik zou dan op mijn 19e spontaan in zo'n restaurant gaan rondrennen om tafelkleedjes onder het bestek weg te trekken... :)

5 Reacties
punt2
punt218 aug. 2018 - 12:35

Een restaurant met de knusse naam Oma’s Küche laat na 17 uur geen gasten meer toe die kinderen onder de 14 jaar bij zich hebben. misschien eerst eens lezen .........

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 aug. 2018 - 14:48

Rob Roy Het gaat hier om wat we ervan vinden neem ik aan. Vind jij dat normaal dan dat je een kind van 13 na vijf uur niet in een restaurant toelaat als hij iets te vieren heeft heeft met zijn ouders.

Eric Minnens
Eric Minnens18 aug. 2018 - 18:17

Slaat op jezelf terug Rob. Lezen. Zal ik het nog een keer uitleggen? Wat als ouders met een kind van 17 binnenkomen, dat als jochie van 13 wordt aangezien? Moeten ze toch bewijzen dat ie 17 is, nietwaar? Krijg je hetzelfde als bij supermarkten, nietwaar? ID meenemen. Kan tamelijk vernederend zijn. Komt je misschien onwaarschijnlijk voor, maar ik was toevallig zelf zo'n jongetje dat er veel te jong uitzag voor zijn leeftijd. Had daar last van als ik naar de bioscoop ging. Vandaar mijn invalshoek. Ik lach daar nu om hoor, want het is gelukkig alweer zo'n halve eeuw geleden.

punt2
punt218 aug. 2018 - 18:30

@Minoes &tuin, dan gaan ze naar een restaurant waar wel kinderen mogen komen . Het is geen algemeen verbod, zodat mensen met kinderen lekker kunnen eten en mensen ook zonder kinderen lekker kunnen eten.

punt2
punt219 aug. 2018 - 5:39

@ Eric minnens, Mijn excuses ik heb te snel gelezen! Je hebt gelijk.

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 aug. 2018 - 2:28

Misschien moeten we alle burgers eens opvoeden, ook de burgers die nergens meer tegen kunnen.

5 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe18 aug. 2018 - 13:09

Net als mijn eigen moeder ben ik niet dol op kinderen en heb ik geleerd dat je er anderen liefst niet mee lastig moet vallen. Jongeheer Defoe mocht dan ook niet gillend door de trein rennen. Hij zat braaf naast mij in de Donald Duck te bladeren toen hij nog niet kon lezen. Het kan wel.

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 aug. 2018 - 14:40

DanielleDefoe Als het wel kan en je moet het ze leren dan is er altijd een aanmelding toe om hen te zeggen hoe het dan wel moet. En niet eenmaal, dat is een leerproces. Dat wil zeggen dat ze altijd eerst de fout in moeten gaan alvorens ze gecorrigeerd kunnen worden. Daarnaast kan niet iedereen altijd alles en zijn er omstandigheden waarin mensen verkeren die jij niet kent. Maar ik had al begrepen dat je niet dol was op kinderen. Echter niet dol zijn wil niet zeggen dat ook jij geen respect voor hen op te brengen hebt en zij geen respect verdienen. Dat mis ik hier. Spreek er ouders gewoon op aan a.u.b. en als je ziet dat ze wel hun best doen dan heb je er maar mee te dealen, zoals ik te dealen heb met onuitstaanbare luidruchtige volwassenen en de verhalen die ik hoor en niet wens te horen omdat ze geen minuut zonder telefoon kunnen. Je hoort al deze ophef is aan mij niet besteed. Respect heeft te komen van twee kanten. Je kunt gedrag afkeuren maar niet de mens op zich. Verder wil ik er niet op ingaan. Ik ben dit gedoe zo spuugzat. Geef mij maar een restaurant met niet voor Duitsers.

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 aug. 2018 - 14:41

een aanleiding geen aanmelding.

punt2
punt218 aug. 2018 - 18:39

@Minoes&Tuin, vrees dat mensen nog tegen precies hetzelfde kunnen als vroeger... Het is alleen wel zo dat de kinderen tegenwoordig niet meer de opvoeding krijgen die vroeger normaal was. Dat rekening houden met je omgeving niet meer telt.

DanielleDefoe
DanielleDefoe18 aug. 2018 - 19:17

Het aanspreken van ouders heeft zelden een gewenst effect in mijn ervaring. Ik begin er niet meer aan. Tegenwoordig ga ik zo mogelijk ergens anders zitten. Ook als luidruchtige ouderen mij storen in een stiltecoupe

Zapata
Zapata18 aug. 2018 - 1:04

Children should be seen and not heard. Een aloude wijsheid. Mijn oude hart kan best wel heel vertederd zijn door kinderen. Als ze vrolijk zijn en spelen, hun lach op straat of waar ze het over hebben in hun kinderwereld en de dingen die zij belangrijk vinden. Maar mijn oude hart wil soms ook wel eens wat rust. Als ik zit te genieten van een maaltijd bijvoorbeeld. Het zou een lelijke wereld zijn zonder kinderen maar soms mogen ze wel eens wat stiller zijn. Wat overigens ook voor volwassen geld.

JanB2
JanB217 aug. 2018 - 23:18

Eindelijk rust bij de schnitzel. A propos, lazer ook meteen de amerikaanse gasten buiten, dat nasale doordringende geknauw aan een tafel 10 meter verderop verpest namelijk iedere bratwurst*. * Ik spreek uit ervaring: amerikaanse basis in de buurt van mijn voormalige duitse woonplaats.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin21 aug. 2018 - 12:48

Ik heb Duitsers (volkswagen) in Mexico vroeger meegemaakt, je wil het niet weten.

OlavM
OlavM17 aug. 2018 - 21:18

Het is duidelijk dat “Oma’s Küche” de naam dan wel moet veranderen. Want juist voor kleine kinderen is oma's keuken aantrekkelijk. B.v. in “Küche der Eltern mit älteren Kinder”. Maar waarom zou deze horeca-onderneming niet alle falende ouders an sich weigeren, ook al komen die zonder hun kleine kinderen? Die zijn toch het eigenlijke probleem? Dan wordt het b.v. “Küche ohne Eltern und Kinder". Wel lastig natuurlijk om de omzet op peil te houden.

Absconditus
Absconditus17 aug. 2018 - 17:36

Goed zo! Een lovenswaardig initiatief dat navolging verdient. Zeker in een land als Nederland, waar veel kinderen tegenwoordig onuitstaanbare en onopgevoede mini hufters zijn.

Peterrr3
Peterrr317 aug. 2018 - 16:32

Ik zie het discriminatiepunt niet helemaal. Je mag toch als eigenaar zelf bepalen wie je binnen wil hebben en wie niet. Maar ja, zo'n bureau zal vast leven van subsidies, dus is een mooie opsteker...

2 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper17 aug. 2018 - 18:19

Nou ja, als je zou stellen dat je geen zwarten of moslims binnen wilt laten dan heb je toch wel een probleem, vrees ik. En terecht. Het punt is natuurlijk dat het gewoon wel leeftijdsdiscriminatie ís. Net zoals dat je niet naar bepaalde films mag voor je twaalfde. Of dat je op basis van je leeftijd leerplichtig bent. In sommige sauna's mogen ook geen kinderen komen, of alleen op badkledingdagen. En daar is niets mis mee. Het is verdedigbare leeftijdsdiscriminatie.

DanielleDefoe
DanielleDefoe18 aug. 2018 - 10:42

Verdedigbare leeftijdsdiscriminatie zolang het alle kinderen betreft. Jammer voor kinderen die zich wel kunnen gedragen natuurlijk.

mhenneke
mhenneke17 aug. 2018 - 15:32

Niks nieuws: in Engeland stuitte ik al meermalen op restaurants met een 'no kids, no children under 12' bord. Kwam afgelopen jaar zelfs in het nieuws: https://www.telegraph.co.uk/family/parenting/no-kids-allowed-is-britain-becoming-an-anti-child-society/ Als ouder van twee kinderen (9 en 11) zou ik het wel jammer vinden als dit navolging krijgt. Ik ga graag met ze lunchen tijdens Restaurantweek en daardoor leren zij veel beter eten. Een kok in Frankrijk viel deze zomer van verbazing om toen mijn zoon een bord escargots soldaat maakte. Uiteindelijk zijn het wel de klanten van de toekomst.

korheiden2
korheiden217 aug. 2018 - 14:43

Volgens mij is hier beslist een markt voor. Er zijn bijv. ook al 50+ campings. Ik zie niet in waarom dit verboden zou kunnen worden. Er zijn ook films voor boven de zestien.

1 Reactie
punt2
punt218 aug. 2018 - 5:39

Films voor boven de 16 zijn om duidelijke redenen zo gekeurd. Een camping voor boven de vijftig is vrijwillig.

BramJ
BramJ17 aug. 2018 - 13:52

Hier lijkt mij zeker een markt voor. Net zoals er adult only vakanties, hotels, stranden enz. bestaan. Niets mis mee!

Cave Canem
Cave Canem17 aug. 2018 - 13:40

Dat een Duits en dus niet Nederlands restaurant met een dergelijke maatregel de primeur heeft verbaast nog het meest. Juist ons land is informeel koploper in uiteenlopende soorten horecaterrorisme van ongedisciplineerde krijskoters, en dit niet alleen op terrassen in Zandvoort of Scheveningen. Tegenwoordig mag je een culinair uitje al geslaagd noemen als in jouw restaurant eens geen luidruchtige straatvoetbalmatches tussen de tafels worden uitgevochten, of dat je deze keer eens geen kom kokend hete schildpadsoep in je nek uitgestort krijgt van een op hol geslagen kleuter, al dan niet onder de goedkeurende blik van zijn ouders. En waag het niet om hierover beschroomd uw ongenoegen jegens de ouders te laten blijken. Er wordt voor minder naar een vuurwapen gegrepen.

1 Reactie
Martin108
Martin10817 aug. 2018 - 15:44

Misschien komen er veel Nederlanders.

Fritz Leiber
Fritz Leiber17 aug. 2018 - 13:31

Ik stoor me er niet snel aan en verdraag ook best veel van de kinderen die nu eenmaal kinderen zijn. Maar toch ook heel begrijpelijk voor wie al eens in een restaurant dacht te kunnen dineren maar dat volledig verpest zag door door ouders ongecorrigeerde krijsende, jengelende, ruziemakende, en rondrennende kinderen, iets wat in Nederland veel meer voorkomend is dan in de meeste ons omringende landen inclusief België waar vaak zelfs peuters prima op nauwelijks nodige correcties reagerend aan tafel kunnen zitten omdat ze dat geleerd hebben.

3 Reacties
Fritz Leiber
Fritz Leiber17 aug. 2018 - 14:09

Het onderwerp is hier overigens niet nieuw zoals een opinie op Joop van Maureen Brokken geheten: "We voeden onze kinderen niet meer op" Met subtitel: "Als wij weer gaan opvoeden, zijn kindervrije restaurants helemaal niet nodig" En belangrijke tekst die de kindvrije restaurants verklaart: "Dat is nodig sinds we zijn gestopt met het opvoeden van onze kinderen. Want we behandelen kinderen niet meer als kinderen, maar als mini-mensen die vooral heel veel rechten hebben. Het is niet voor niets dat deze groep het meest interessant is voor marketeers, onze kinderen hebben tegenwoordig vetorecht. Deze restaurants weigeren dus niet per se kinderen, ze weigeren onaangepaste mensen van onder de twaalf. Het is heel jammer dat buiten de deur eten met kinderen zo steeds vaker een bezoek betekent aan een het reservaat aan de snelweg met clowns, ballenbakken en kipnuggets."

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 aug. 2018 - 14:58

Frtitz Leiber We bestaat niet. We voeden niet meer op. Is dat zo. Veel mensen voeden niet meer goed op, dat is iets anders. Je mag mensen best aanspreken en wat mij betreft ook kinderen als ze echt buiten alle proporties de zaak op stelten zetten. Maar je hebt ook respect op te brengen voor kinderen zoals je dat later van hen verwacht. Ik erger me ook weleens aan onopgevoede luidruchtige volwassenen an anderszins door mij als storend gedrag ervaren volwassenen Wat nu? Ze maar verbieden nog te komen.

Hiltermann
Hiltermann18 aug. 2018 - 19:17

L De eigenaar van een horecazaak mag altijd personen weigeren wanneer hij vermoed dat deze personen overlast voor andere gasten zullen veroorzaken. Wat hebben de ouders van jengelkroost liever? Toegelaten worden met het risico te moeten opkrassen bij gebleken onopgevoede kroost of gewaarschuwd zijn dat ze niet welkom zijn,

DonDonaldSucks
DonDonaldSucks17 aug. 2018 - 13:01

Goedzo. Nu nog treincoupés, vluchten en bioscoopzalen zonder krijsende kinderen, het wordt een stuk leefbaarder.

3 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer17 aug. 2018 - 16:11

Ja waarom zou je eigenlijk nog kinderen willen krijgen he.

Piet de Geus
Piet de Geus17 aug. 2018 - 16:56

"waarom zou je eigenlijk nog kinderen willen krijgen" In ieder geval steeds minder met het idee om hen op te voeden.

Eric Minnens
Eric Minnens19 aug. 2018 - 0:06

@PdG Ja, maar waarom zou je kinderen nog willen opvoeden? Een onopgevoede hork als Trump heeft het toch maar tot president van de USA geschopt.

Klaas Punt
Klaas Punt17 aug. 2018 - 12:59

Ik kan mij hier wat bij voorstellen. Als je niet gesteld bent op de fratsen van het jonge volk die zonder ouderlijk toezicht de sfeer voor iedereen in het restaurant verzieken dan is dit een optie. Hangt er natuurlijk wel vanaf welk menu men serveert, een pannenkoekrestaurant is snel failliet.

3 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer17 aug. 2018 - 16:12

Ik lust anders best wel een pannekoekje hoor.

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 aug. 2018 - 9:37

Daar gaan we dan al die vervelende mensen maar weigeren die in dat restaurant 'niet voor kinderen' eten.

Hiltermann
Hiltermann18 aug. 2018 - 21:07

Minoes, Wat ben je rancuneus. Denk ook eens aan mensen met een gehoorbeschadiging zoals tinnitus voor wie dat gekrijs een enorme belasting is. Leg mee eens uit waarom mensen die rustig willen eten de overlast van onopgevoede jeugd zouden moeten accepteren?