Joop

Republikeinse extremist verwart Gestapo met gazpacho

  •    •  
10-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
33809732928_dce65f94c3_k
Marjorie Taylor Greene, een van de meest extreme extremisten (sorry, de bijvoeglijke naamwoorden waren op) in het Amerikaanse parlement, hield een tirade tegen de Democraten. De Republikeinse afgevaardigde MTG, zoals ze ook wordt genoemd, struikelt over haar superlatieven om te beschrijven hoe afschuwelijk haar opponenten zijn. Ze heeft het onder meer over de ‘gazpacho’-politie van de Democratische leider Nancy Pelosi. En daarmee bedoelt ze niet de soep die koud wordt opgediend. Waarnemers wijzen op er op dat ze waarschijnlijk doelt op de Gestapo, de gevreesde geheime politie van de nazi’s. Ze weet alleen niet hoe die precies heet en verwart het met een ander Europees woord.
Overigens is het niet het enige dat MTG niet weet, de politica is berucht om haar onzinverhalen en het verspreiden van complotverzinsels. Alexandria Ocasio-Cortez, het progressieve boegbeeld in de Amerikaanse volksvertegenwoordiging, spot in een reactie dat MTG “duidelijk alle boeken uit haar huis heeft verbannen”.
In een vervolgreactie maakt AOC duidelijk dat de situatie tegelijkertijd aanzienlijk minder komisch is dan het lijkt. “Even serieus, als je ziet hoe de Republikeinen openlijk fascistische leden van hun partij omarmen en naar voren schuiven en dat vergelijkt met hoe de Democraten juist wegrennen van hun campagnevoerders uit de basis en die als “gewoon extreem” weg zetten, dan is het niet moeilijk te zien hoe die valse gelijktrekking heeft bijgedragen aan waar we nu zijn beland.” AOC doelt op de praktijk dat centristen de neiging hebben de vleugels van het politieke spectrum valselijk gelijk te stellen, onder meer om zo te voorkomen dat radicale progressieve verandering mogelijk wordt.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (24)

Satya
Satya11 feb. 2022 - 12:00

Lutje pôtje baby inderdaad. Poetie, zei een jongen toen hij mij als zijn vriendin voorstelde bij zijn opa en oma.

1 Reactie
Satya
Satya11 feb. 2022 - 12:01

Was op Michel en Jannie als reactie bedoeld.

Antonie de Man
Antonie de Man11 feb. 2022 - 9:49

Het bestaande tweepartijenstelsel in de VS zorgt binnen beide partijen voor verdeeldheid. Partijdiscipline lijkt haar langste tijd te hebben gehad. Bij de Republikeinen slaan vooral de Trump-aanhangers flink op de trom en feiten met betrekking tot de laatste verkiezingsuitslag en de daarop volgende bestorming van het Witte Huis worden glashard ontkend. Aan de flanken staan Marjorie Taylor Greene en Jim Jordan lijnrecht tegenover Liz Cheney en Adam Kinzinger. De laatste noemde Trump onlangs de slechtste president die Amerika ooit heeft gehad. Bij de Democraten is er ook grote verdeeldheid. Er is het gematigde midden, en daarnaast een uitgesproken linkse factie aangevoerd door Bernie Sanders en Alexandria Ocasio-Cortez, en een rechtervleugel waarvan Joe Manchin het gezicht is. De verkiezingen in het najaar zullen door de flanken worden beslist.

1 Reactie
Antonie de Man
Antonie de Man11 feb. 2022 - 10:56

Het Witte Huis moet natuurlijk het Capitool zijn.

OlavM
OlavM11 feb. 2022 - 1:38

[Waarnemers wijzen op er op dat ze waarschijnlijk doelt op de Gestapo, de gevreesde geheime politie van de nazi’s. Ze weet alleen niet hoe die precies heet en verwart het met een ander Europees woord.] Men kan dan ook niet al te veel eisen stellen aan het intellectueel vermogen van een fanatieke Trump-aanhanger.

djh
djh10 feb. 2022 - 20:51

"Not the sharpest knife in the drawer" zoals dat in het engels heet

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe11 feb. 2022 - 17:15

Dat ze kennelijk niet wist wat gazpacho is verbaast mij dan ook niet.

DaanOuwens
DaanOuwens10 feb. 2022 - 20:17

AOC kan zich beter zorgen maken om de mensen die op deze vrouw stemmen. Die zijn ervan overtuigd dat Greene een geniaal verhaal heeft verteld. Het heeft echt geen enkele zin om als een soort factchecker aan te tonen dat deze Greene krankzinnige dingen zegt. De achterban van Greene heeft zelf gecheckt en zijn hebben de feiten geheel in orde bevonden. Dus de lastige vraag is hoe ga je met die groep om? Hoe wil je je met hen verhouden? Kan je wel samen verder of wil je dat niet? Er doemt een mooie reeks complexe vragen op als je deze mensen serieus neemt. En diezelfde vragen kunnen hier ook gesteld worden.

2 Reacties
Wieowie
Wieowie10 feb. 2022 - 20:43

Complexe vragen, maar daar heeft Daan altijd een simpel antwoord op. Zoals “Met sommigen mensen kan je niet samenleven in een maatschappij” En “Wat is er mis met een gezellige schandpaal” En “Soms moet je teruggrijpen naar primitievere methoden”

DanielleDefoe
DanielleDefoe11 feb. 2022 - 17:23

Marjorie Taylor Greene zal ook wel iets tegen vegetarische soepjes hebben.

Uw Psychiator
Uw Psychiator10 feb. 2022 - 16:16

Bij dit onderwerp schiet me een citaat van de onvergetelijke Sarah Palin te binnen: • Sarah Palin takes aim at vegetarians in her highly anticipated memoir, Going Rogue. The moose-hunting former governor’s justification for being a meat eater: “If God had not intended for us to eat animals, how come He made them out of meat?” Uit: https://torontolife.com/food/sarah-palin-invokes-god-while-defending-meat-eating-timothys-world-coffee-sold-the-1-million-cow/

2 Reacties
Uw Psychiator
Uw Psychiator10 feb. 2022 - 18:09

...dan nog zo iets - op de bijgeleverde foto wordt er Gazpacho geschonken uit een flesje waarop kristalhelder ook de merknaam 'Innocent' prijkt. Daaronder staat: 'Kalte Suppe Mit Tomate, Paprika, & Gurke' (het Duits is enigszins gebrekkig). Bovenaan wordt ons met klem aangevolen: 'Kalt genießen' Wat een informatie... de Gazpacho is 'innocent', en wekt de indruk in Duitsland 'hergestellt' te zijn. (Pff... al die globalisering kan een mens te veel worden... laat iemand MTG een doosje met dit fijne produkt sturen; goed voor bezinning, zeker dat 'kalt genießen'.)

Uw Psychiator
Uw Psychiator10 feb. 2022 - 18:10

'aangevolen' = 'aanbevolen', natuurlijk.

Satya
Satya10 feb. 2022 - 13:45

"AOC doelt op de praktijk dat centristen de neiging hebben de vleugels van het politieke spectrum valselijk gelijk te stellen, onder meer om zo te voorkomen dat radicale progressieve verandering mogelijk wordt." Toch klopt dat wel vrij aardig. Denken dat je eigen extremistische vleugel beter is als die aan de andere kant is op zich al niet erg realistisch. AOC zou zich toch wat meer onder gewone mensen moeten begeven, leren wat er echt leeft en daarop inspelen. Je zult maar in Detroit wonen en haar horen. De Republikeinen zakken diep, je zou denken dat de aanval van Trump op vrije pers al het dieptepunt was maar het is nog niet genoeg. ICE is onder Trump dichterbij nazi praktijken (niet de holocaust maar ontmenselijking) gekomen dan ik ooit had verwacht van een land waar men spreekt over vrijheid. Laat deze rare vrouw met haar rare complotten om haat te rechtvaardigen in de spiegel kijken.

Norsemen
Norsemen10 feb. 2022 - 13:18

Mensen met de opvattingen zoals MTG zijn verschrikkelijk dom. Dat is inherent aan die opvattingen hebben.

Van Tax
Van Tax10 feb. 2022 - 13:07

"don't look up!" zit akelig dicht bij de waarheid...

jantje
jantje10 feb. 2022 - 11:58

In Groningen hebben ze een mooi woord voor zulke mensen: n Kwaalmlaampe.

3 Reacties
Satya
Satya10 feb. 2022 - 13:34

Groningers hebben sowieso mooie woorden. Lutjepotje en poetie zijn mijn favorieten. Weet niet of ik ze goed schrijf en of het nog weer onder te verdelen is in plaatselijk dialect, heb ze alleen in omgeving Noordlaren gehoord. Niet in de rest van de provincie.

michellekepen
michellekepen10 feb. 2022 - 22:44

Satya, "Lutjepotje en poetie zijn mijn favorieten" Kan me zo voorstellen dat niet-Groningse lezers, benieuwd zijn naar de betekenis van deze woorden....

jantje
jantje11 feb. 2022 - 10:12

Michel, Een lutje pôtje is een baby.. Wat Satya met poetie bedoeld weet ik niet, het zou Poeitje kunnen zijn, (of poei, ) is een poes/ kat. Een kwaalmlaampe is een lamp waar veel walm vanaf komt maar weinig licht geeft. (zo'n ouderwetse olielamp.. )

Hernandez
Hernandez10 feb. 2022 - 11:31

Dit is iets wat je wel wat vaker ziet bij Amerikanen…

watcher3
watcher310 feb. 2022 - 10:59

de republikeinse partij is hard op weg een puur fascistische partij te worden. Een bedreiging voor de hele wereld.

Harba Lorifa2
Harba Lorifa210 feb. 2022 - 10:44

Idd een domme vergissing. Of gewoon niet weten. Dat lijkt me nog erger.

1 Reactie
Winterdepressie
Winterdepressie10 feb. 2022 - 13:52

Zelf wanneer ze het goed had uitgesproken dan was het alsnog fout. Gestapo-politie is dubbelop. De po staat immers als voor politie! Die troela kan echt helemaal niets!