Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Republikeins congreslid verklaart witte mensen superieur, live op tv

  •  
19-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
220 keer bekeken
  •  
Niet alleen Melania Trump stelt de Republikeinen dinsdag in een nog slechter daglicht. Het Republikeinse congreslid en afgevaardigde steve King heeft voor ophef gezorgd nadat hij tijdens een interview met MSNBC stelde dat witte mensen superieur zijn aan alle anderen omdat zij ‘alles hebben uitgevonden’.
Volgens King is alles wat goed is op deze wereld door witte mensen uitgevonden. De Westerse beschaving – en daarmee bedoelt hij ‘VS, West-Europa, Oost-Europa en alle plekken waar het christendom heerst’- zou het meest bijgedragen hebben aan de geschiedenis: ‘wat hebben die andere subgroepen toegevoegd?’.
Het congreslid vergeet blijkbaar dat de geschiedenis vaak eenzijdig belicht wordt en dat veel van de westerse rijkdom en kennis voortkomt uit ‘die subgroepen’. Zoals, om maar wat dingen te noemen, het alfabet, papier en inkt, kruit, wiskunde, Amerika, uitvinders van moderne technologie, Jezus.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.