Joop

Republikeins Congreslid riep in honderden berichten op tot executie Democraten

  •    •  
27-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2021-01-27 om 08.59.18
Het Republikeinse Congreslid Marjorie Taylor Greene heeft voor haar verkiezing honderden berichten op sociale media geplaatst waarin ze haar steun uitspreekt voor de executie van prominente Democraten. Dat ontdekte CNN na een uitgebreide analyse van Greene’s Facebook-gedrag in 2018 en 2019. Greene werd in november 2020 verkozen tot een van de afgevaardigden van de staat Georgia.
Greene, een fanatieke pro-Trumper, is een aanhanger van de extremistische complotsekte QAnon. Zo geloofde ze ook al heilig in de bizarre leugens over kindermisbruik onder Democraten en Donald Trump die op een missie was dat geheime genootschap te stoppen. Haar ideeën blijken echter nog veel verder te gaan. Zo likete ze veelvuldig berichten waarin wordt opgeroepen Nancy Pelosie te executeren of FBI-agenten te vermoorden die voor de “deep state” werkten en tegen Trump.
De QAnon-politica plaatste dit soort berichten ook zelf. Na een door haarzelf uitgebreid beschreven complot over de Iran-deal van oud-president Barack Obama werd Greene gevraagd of Obama en Hillary Clinton opgehangen moesten worden. Daarop antwoordde ze: “Het podium wordt geplaatst, de spelers worden in stelling gebracht. We moeten geduldig zijn. Dit moet perfect uitgevoerd worden anders laten de linkse rechters ze weer vrij.”
Bij navraag door CNN liet Greene weten dat ze niet ontkent dat deze berichten op haar Facebook zijn geplaatst, maar dat door de jaren heen verschillende medewerkers toegang tot haar account hadden. Greene speelde ook een opvallende rol bij de bestorming van het Capitool door een gewelddadige Trump-meute op 6 januari. Tijdens de aanval deelde Greene via Twitter de locatie van politici. Sommigen van hen, waaronder Alexandria Ocasio-Cortez lieten na afloop weten tijdens de aanval te hebben gevreesd voor hun leven. Greene houdt nog altijd vol dat de aanslag op het Capitool een complot is van Black Lives Matter en Antifa.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (21)

MAD1950
MAD19505 mrt. 2021 - 20:02

Nu ik dit gelezen heb, ben ik nog nooit zo blij geweest met ons parlement als nu! Wat een aardige, vriendelijke, tolerante mensen! Zelfs Wilders is een verademing vergeleken met deze mevrouw.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij27 jan. 2021 - 19:36

Video laat zien hoe Marjorie Taylor Greene een slachtoffer van de Parkland shooting lastig valt en o.a. met Soros connect. .@mtgreenee , is this you harassing @davidhogg111 weeks after the Parkland shooting, that my daughter was killed in & he was in? Calling him a coward for ignoring your insanity. https://twitter.com/fred_guttenberg/status/1354420542678441986

The Apple
The Apple27 jan. 2021 - 16:32

Markzelluf: "Zeker zo interessant is te achterhalen wat die mensen beweegt. Ik zag gisteren in M een – ogenschijnlijk – volkomen normale vrouw die afschuwelijke en voor mij onbegrijpelijke dingen tegen en over journalisten zei. Zij is de enige niet met zo’n wereldbeeld, want ze kreeg zelfs applaus van omstanders." Kees van Bemmelen: "Ik heb die mevrouw ook gezien. Dame op middelbare leeftijd, bepaald geen tokkie, zeker niet het type dat normaal op relletjes afkomt. Ze kwam goed uit haar woorden, maar een beschuldigingen aan het adres van de pers, niet normaal." Klopt, ik heb die mevrouw ook gezien. Wat me bovendien opviel dat noch zij, noch enige andere "ontevreden Nederlander" bij één van de programma's op de NPO verscheen om hun ontevredenheid onder woorden te brengen. Ook deze keurige mevrouw werd eigenlijk slechts de rol toebedeeld van de clown in het circus. Misschien dat er mensen zijn die gelukkig worden van al die programma's waarin mensen een soort wedstrijd voeren om hun morele gelijk onder woorden te brengen en politici hun best mogen doen om er een slaatje uit te slaan, maar ik zie slechts een show van incompetentie en onmacht.

OlavM
OlavM27 jan. 2021 - 12:52

Dit gestoorde mens dient zo spoedig mogelijk uit het Huis van Afgevaardigden te worden verwijderd en strafrechtelijk vervolgd.

3 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens27 jan. 2021 - 15:05

@ OlavM Laat maar lekker zitten. Zij is niet het probleem. De mensen die haar hebben gekozen doen dat vanwege deze opvattingen zijn het probleem.

The Apple
The Apple27 jan. 2021 - 16:34

DaanOuwens - Wat is dat nou weer voor onzin, natuurlijk maakt zij ook deel uit van het probleem.

Joe Speedboot
Joe Speedboot27 jan. 2021 - 18:26

'De mensen die haar hebben gekozen doen dat vanwege deze opvattingen zijn het probleem.' Vraag kan je ook creëren. Bepaalde politici zijn daar heel erg handig in.

JaapBo
JaapBo27 jan. 2021 - 12:35

Dat zo iemand gekozen wordt zegt veel over het falen van "normale" politici om voor de belangen van gewone mensen op te komen

2 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer27 jan. 2021 - 14:25

Het zegt vooral iets over de kiezers die op haar stemden.

DaanOuwens
DaanOuwens27 jan. 2021 - 15:07

@ JaapBo Jij schrijft: Dat zo iemand gekozen wordt zegt veel over het falen van “normale” politici om voor de belangen van gewone mensen op te komen Daaruit kan je dus de conclusie trekken dat “normale” politici heel terecht niet de belangen behartigen van jouw gewone mensen. Dat is blijkbaar heel fout volk die hele foute dingen verlangen van politici.

Paul250371
Paul25037127 jan. 2021 - 10:32

Rechtse gevaarlijke gekken.

Bernie2
Bernie227 jan. 2021 - 10:09

Ik zag net een filmpje waarop eenzelfde droeve amoebe een overheidsgebouw verlaat en door een journalist danig aan de tand wordt gevoeld. De laffe dame vluchtte de 300 meter in onnavolgbare tijd. Twitter via Ryan Nelson: bit.ly/3ptKPQo Zij- en veel soortgenoten horen bij het levensgevaarlijke tuig van de richel dat voor langere tijd uit de maatschappij gehaald moet worden. Het soort van terroristen waarmee we in Nederland ook te maken hebben/krijgen.

Markzelluf
Markzelluf27 jan. 2021 - 9:56

Je kunt dit soort uitlatingen afdoen als volkomen idioot - en dat zijn ze ook en ik vind ook dat er strafrechtelijk moet worden ingegrepen. Maar dat is niet het hele verhaal, wat mij betreft. Zeker zo interessant is te achterhalen wat die mensen beweegt. Ik zag gisteren in M een - ogenschijnlijk - volkomen normale vrouw die afschuwelijke en voor mij onbegrijpelijke dingen tegen en over journalisten zei. Zij is de enige niet met zo'n wereldbeeld, want ze kreeg zelfs applaus van omstanders. Goethe zei al: denken is interessanter dan weten, maar minder interessant dan kijken.

3 Reacties
Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen27 jan. 2021 - 12:23

Mark, Ik heb die mevrouw ook gezien. Dame op middelbare leeftijd, bepaald geen tokkie, zeker niet het type dat normaal op relletjes afkomt. Ze kwam goed uit haar woorden, maar een beschuldigingen aan het adres van de pers, niet normaal. En uit alles, van haar woorden tot haar mimiek en lichaamstaal bleek, dat zij het meende, dat ze oprecht geloofde dat de journalisten bewust aan de ondergang van het land meewerken. Opmerkelijk.

Zandb
Zandb27 jan. 2021 - 15:23

Mark We moeten deze uitlatingen wel degelijk afdoen als idioot. Of mensen dat nu wel of niet willen of kunnen begrijpen. Democratie is een groot goed maar vereist wel dat de mensen die gekozen kunnen worden, voldoen aan de eisen die de rechtsstaat stelt. Wanneer dat niet zo is, dan kunnen we de schade, die deze waanideeën veroorzaakt, op ons dooie gemak want buiten de samenleving, proberen te repareren.

NoahAmber
NoahAmber27 jan. 2021 - 17:28

@Kees van Bemmelen 27 januari 2021 at 13:23 Mark, Ik heb die mevrouw ook gezien. Dame op middelbare leeftijd, bepaald geen tokkie, She walks like an angel, she talks like an angel, she looks like an angel: https://www.youtube.com/watch?v=emjLXdsj6xA&list=PLAMN0Sk80XTNE8IHd9bs1kGg_f1P_7C6G&index=131

Tom Meijer
Tom Meijer27 jan. 2021 - 8:39

Wat zijn er toch in en in walgelijke mensen.

nikita72
nikita7227 jan. 2021 - 8:36

Heeft CNN nu pas ontdekt dat ze deze berichten plaatste? Ik zou verwachten dat CNN bij een kandidaat voor de Senaat wel even de moeite wil doen om Facebook te bekijken, vóórdat ze gekozen is.

3 Reacties
Mark van S.
Mark van S.27 jan. 2021 - 10:17

@peinzer: Een antecedentenonderzoek lijkt me eerst en vooral een taak van de partij waarvan ze lid wil worden.

NoahAmber
NoahAmber27 jan. 2021 - 10:28

@peinzer 27 januari 2021 at 09:36 Ik zou verwachten dat CNN bij een kandidaat voor de Senaat wel even de moeite wil doen om Facebook te bekijken, vóórdat ze gekozen is. Waarom zou CNN dat moeten doen? CNN is geen politieke partij. Lijkt mij eerder wat voor haar partij en haar kiezers dan dat het aan CNN om uit te pluizen op welke amoebe je gaat stemmen.

LaBou
LaBou 27 jan. 2021 - 11:37

Van S.: je bent in Amerika gewoon kandidaat. Je hoeft daarvoor zelfs geen partij te vertegenwoordigen, laat staan dat je lid moet zijn. Bernie Sanders bijv. doet mee namens de democraten maar is geen lid.