Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Republikeinen onderzoekscommissie ontkennen Russische steun

  •  
13-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
23975375121_ab20a72538_o

© CC-foto: Matt Johnson

De Republikeinse leden van de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden die onderzoek doet naar de inmenging van Rusland in de verkiezingscampagne van Donald Trump stellen dat er geen sprake van inmenging is geweest. Voor eventuele Russische steun is ‘geen bewijs gevonden’. De Democraten in de commissie zijn het daar volledig niet mee eens. De commissie bestaat voor een grote meerderheid uit Republikeinen.
Onderzoeksleider en Republikein Mike Conaway zei bij Fox News:
“Je weet nooit wat je niet weet, maar we hebben geen redenen gevonden om te denken dat we in dat opzicht iets hebben gemist. We hebben iedereen gesproken die we wilden spreken.”
Trump tweette maandag volledig in hoofdletters na het naar buiten komen van het rapport dat de inlichtingencommissie na ”veertien maanden diepgaand onderzoek” geen bewijs had gevonden.
De Democraten ondertekenen het rapport niet. Ze zijn van mening dat nog niet iedereen verhoord is. Ook stellen ze dat er wel degelijk ‘overweldigend bewijs’ is voor de Russische steun, wat ook wordt onderschreven door de Amerikaanse inlichtingendiensten. Er wordt verwacht dat de Democraten met een eigen rapport zullen komen.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.