Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Frankrijk krijgt internationale hulp in strijd tegen toenemende bosbranden

'Oorlog tegen het vuur' vereist Europese aanpak
Joop

Republikeinen lichten alleen partijgenoten in over besmetting

  •  
15-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5,908 new COVID-19 cases in Minnesota, another record; 31 more deaths

© November 8, 2020, MN, USA: Medical assistant Samara Yusuf tested a patient in the drive-through COVID-19 testing site Friday at North Memorial Health in Robbinsdale. (Credit Image: © TNS via

Nadat een Republikeinse senator in de Amerikaanse staat Minnesota positief was getest op het coronavirus, besloot zijn partij de eigen senatoren en medewerkers te waarschuwen: zij kregen afgelopen week het advies om thuis te werken. De Democratische senatoren werden niet ingelicht, meldt de Star Tribune.
“Schandalig en volledig onacceptabel”, oordeelt Susan Kent van de Democratic-Farmer-Labor Party in Minnesota. “Dit gebrek aan transparantie geeft blijk van de totale minachting voor de gezondheid en veiligheid van anderen.”
Het aantal bevestigde coronabesmettingen in de Verenigde Staten is de afgelopen week flink gestegen. Op vrijdag werd een nieuw record gevestigd: meer dan 180.000. Ook overleden er die dag meer dan 1.400 Amerikanen aan covid-19.
De volgende president, Joe Biden, heeft Donald Trump daarom opgeroepen nieuwe maatregelen te nemen. De president lijkt dat echter niet van plan. Zondag meldt de Washington Post dat Trump de afgelopen vijf maanden niet aanwezig is geweest bij bijeenkomsten van zijn corona-task force.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (27)

PVDB2
PVDB216 nov. 2020 - 19:27

De laat het maar gaan attitude. De pandemie die de afgelopen 6 dagen meer dan 1.000.000 besmettingen heeft veroorzaakt. En dat in de twee weken na de verkiezingsdag. 250 K doden en ruim 11 M besmettingen. Biden mag het oplossen. Dat noemen de overdracht van de Republikeinen en Trump. Als men de guts heeft om het verlies toe te geven natuurlijk. Want de meest idiote en vergezochte "bewijzen" worden geformuleerd, uit de duim gezogen. Allemaal weerlegd. De identiteit van duizenden doden die worden gebruikt voor stemmen van Joe Biden. Het automatisch verwerkingssysteem van de post is omgebouwd zodat tijdens het proces de stemmen automatisch worden omgekat van Trump stemmers naar Biden stemmers. Het team van Biden dat op klaarlichte dag voor een stembureau in Pennsylvania op verkiezingsdag zakken vol stemmen gaat uitladen terwijl er voor het stembureau een hoop mensen staan. Allemaal debunked, totale bullshit. En Trump , Pompeo en Juliani die vol blijven houden dat er massale stemfraude is gepleegd.

vdbemt
vdbemt16 nov. 2020 - 11:52

Zoals ze dus in dit artikel zeggen

vdbemt
vdbemt16 nov. 2020 - 11:51

"Waar het dan aan ontbroken heeft is dat de Republikeinse chief of staff Sontag dat memo zonder namen bekend te maken alleen onder Republikeinen bekend heeft gemaakt" oals ze dus in dit artikel zeggen: Republikeinen lichten alleen partijgenoten in over besmetting. Je hebt wel erg veel ontkenning nodig om uiteindelijk toe te geven.

harmmeijer
harmmeijer16 nov. 2020 - 9:45

Er is al een zekere sfeer ontstaan onder de Republikeinen. Ze hebben de fascistische trekken van Trump overgenomen. Geen goed teken voor de komende 4 jaar voor Biden en de Democraten. De verdeling van de senaatszetels in Georgia.

1 Reactie
harmmeijer
harmmeijer16 nov. 2020 - 9:46

aanvulling: zal alles bepalend zijn.

adriek
adriek16 nov. 2020 - 8:39

Trump heeft wel belangrijker dingen aan zijn hoofd. Hij ging golf spelen.

Greendutch
Greendutch16 nov. 2020 - 0:47

als nu een van die democraten overlijdt aan corona kunnen de republikeinen dan voor moord aangeklaagd worden?

Bert de Vries
Bert de Vries15 nov. 2020 - 19:18

De VS mag Trump dankbaar zijn voor de genadeloze manier waarop hij de dodelijke verdeeldheid in het land heeft blootgelegd. Heel misschien valt er nu nog iets tegen te doen. Mocht dat mislukken, en mocht alle agressie ruim baan krijgen, vanaf riool tot de politieke elite, dan krijgen we jarenlang schitterende tv.

[verwijderd]
[verwijderd]15 nov. 2020 - 17:12

--- Dit bericht is verwijderd —

18 Reacties
Arjan Fernhout
Arjan Fernhout15 nov. 2020 - 19:16

Waarschijnlijk beschik je niet, net zoals Trump, over een resetknop die je de waarheid doet uiten. Trump had de vliegvelden voor internationale vluchten in het oosten van de VS op tijd moeten sluiten. Het besluit daartoe ligt in federale handen waar gouverneurs geen zeggenschap over hadden. En toen dat wel gebeurde ontstond er chaos vanwege onvoldoende voorbereidingen. https://www.cnbc.com/2020/03/15/trumps-latest-travel-ban-highlights-gaps-in-containment-net.html https://theintercept.com/2020/03/15/trump-travel-ban-causes-chaos-u-s-airports-homeland-security-buckles-strain/ Zo kon het virus zich verspreiden. Zelfs in Washington State is adhv mutaties van het virus bepaald dat 60% uit de staten in het oosten komt. In andere staten ligt dat percentage hoger. Luister verder naar Andrew Cuomo: https://youtu.be/YFW8zMM7vCw?t=777

itsme3
itsme315 nov. 2020 - 19:21

Ja Kees. Dat inreidverbod was heel slim van trump. Jammer dat dan ook exact het enige is dat ie gedaan heeft.

Tom Meijer
Tom Meijer15 nov. 2020 - 19:25

Ja hè, wat is trump toch GEWELDIG hè.

Eric Minnens
Eric Minnens15 nov. 2020 - 21:48

@Ploert Als de democraten populisten zijn, wat zijn dan de republikeinen? Ploerten?

Karingin
Karingin15 nov. 2020 - 22:49

Het sputtert maar door... Dat inreisverbod gold overigens niet voor ingezetenen en nog een aantal uitzonderingen, dus er kwamen alsnog duizenden mensen uit China binnen. Maar dat maakt eigenlijk niet uit, want de besmettingen kwamen vnl met Europeanen binnen en dat was toen ook al duidelijk. Zo Kees, lul je daar nou nog 's uit

Karingin
Karingin15 nov. 2020 - 22:52

Eric: Dat lijkt me een rake kwalificatie, met name in de hogere eschalons. Gewetenloze, machtsgeile hufters

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 nov. 2020 - 23:18

Karingin 15 november 2020 at 23:49 [ Zo Kees, lul je daar nou nog ’s uit ] Doet-ie niet, kan-ie niet, dus herhaalt-ie het aloude lulverhaal nog eens voor de ziljoenste keer. Als een brave leerling van zijn idool.

Zandb
Zandb16 nov. 2020 - 7:31

Ploert En steeds maar weer probeert u het. U weet net zo goed als iedereen, dat die felle kritiek en die hoon te maken had met de onnozele manier waarop hij dat inreisverbod praktisch invoerde. De wijze waarop Trump dat deed, dat was het onderwerp van de terechte kritiek en hoon. Ook u weet, dat de president op dit punt wel degelijk de macht heeft om hele verstandige regels te stellen en te handhaven. Er zou maar eens een democratische machthebber zijn, die de BLM-beweging openlijk steunt op een wijze die Trump niet aanstaat. De president is, als hoogste in rang, verantwoordelijk voor wat 'faalstaten' presteren. Het is dan ook bijzonder pijnlijk wie verantwoordelijk is voor het feit dat de VS onnodig hard getroffen zijn. Ik ben dan ook erg bang dat, nu Biden president is u het roerend met me eens bent, ploert.

DaanOuwens
DaanOuwens16 nov. 2020 - 8:24

@ Kees Jij schrijft: President Trump kondigde eind januari al een inreisverbod af voor lieden uit China om het coronavirus te weren. Dat had geen zin het virus was al in de VS. Overal ter wereld overigens al. Het sluiten van buitengrenzen heeft geen enkele zin. Zeker niet als er in het binnenland niets gebeurd.

Minoes&tuin
Minoes&tuin16 nov. 2020 - 9:04

Deed Trump dat niet meer om zijn economische mening over China te ondersteunen waarbij de schuld van het virus (het al dan niet bewust 'vrijlaten') bij China leggen hem heel goed uitkwam?

Paulus3
Paulus316 nov. 2020 - 9:36

Kant en klare mafkezerij weer van je. De democratishe staten vroegen help van hun federale regering. Trump zij ik doe mijn baan niet rot allemaal maar. Trump = 160.000 plus nieuwe besmettingen per dag. En met hem zijn partij. De meeste zieken en doden zijn republikeinse staten. De minste zieken en doden in Democratiesche staten. Kun je hier zien gebeuren, maand op maand https://dangoodspeed.com/covid/total-cases-since-june Maar ja. Wat wil je met waarheid als fan van de leugen en schofterigheid.

vdbemt
vdbemt16 nov. 2020 - 9:50

Vind je het leuk om zoveel mogelijk mensen te laten reageren die het met je oneens zijn? Dat lukt je goed. En wat zegt dat nou?

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout16 nov. 2020 - 12:47

Nee, Ploert, die truc zag ik aankomen. Probeer er niet onder uit te draaien: He Could Have Seen What Was Coming: Behind Trump’s Failure on the Virus https://www.nytimes.com/2020/04/11/us/politics/coronavirus-trump-response.html Biden heeft verder al een team samengesteld om het schrikbarend toenemende aantal besmettingen terug te dringen en Trump staat hem daarbij in de weg: NYT vandaag: As the total number of coronavirus cases in the United States soared past 11 million and deaths neared 250,000, Dr. Anthony S. Fauci, the nation’s top infectious disease specialist, warned that 200,000 more people could die by spring if Americans did not more fully embrace public health measures, even with an effective vaccine. “We are not going to turn it on and off, going from where we are to completely normal,” Dr. Fauci said on CNN’s “State of the Union” on Sunday, challenging Mr. Trump’s claims that the virus would go away quickly once a vaccine was ready. “It’s going to be a gradual accrual of more normality as the weeks and the months go by, as we get well into 2021.” Dr. Fauci said health officials had not begun working with Mr. Biden’s transition team. He also said the president had not attended a meeting of his coronavirus task force in “several months,” vanishing from participation in the panel. Trump, Trying to Cling to Power, Fans Unrest and Conspiracies https://www.nytimes.com/2020/11/15/us/politics/trump-biden-election.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage

harmmeijer
harmmeijer16 nov. 2020 - 13:17

Alle reacties lezende op de bizarre mening (een enorme verspilling van energie) over Trump is het maar goed dat ploertendoders verboden zijn in Nederland.

harmmeijer
harmmeijer16 nov. 2020 - 13:59

Is een reactie op Ploert.

Sonic2
Sonic216 nov. 2020 - 16:25

Ik moet zeggen. Het is allemaal erg vermakelijk doch afschuwelijk cabaret. Het levert je een podium plaats op. Ver achter Labou en ook op afstand van Jerry Bidet. Die je ook nog voor bij steekt. Zal in uw geval klein beginnen. In buurthuizen of iets dergelijks en voor heel klein en meegaand publiek.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout17 nov. 2020 - 2:37

Sure, Make America Gr... Again. Zoals in de jaren '50: https://twitter.com/merlinrecargado/status/1326239102413496321/photo/1

Nick the Stripper
Nick the Stripper17 nov. 2020 - 23:59

@Kees [ Feit: president Trump was de eerste die eind januari met een vergaande maatregel kwam het coronavirus te weren. ] Wat dacht je van dit FEIT: de Chinese overheid was de eerste die op 23 januari 2020 een complete stad (Wuhan) in totale lockdown gooide. Jouw Trumpolini wachtte vervolgens een dikke week met het invoeren van een halfslachtige ' travel ban', die nog duizenden reizigers liet inreizen vanuit China en die superspreaderevents genereerde op diverse vliegvelden edition.cnn.com/videos/travel/2020/03/15/airport-chaos-travel-ban-orig-acl.cnn Waarna de mandarijngetinte wannabe-dictator maandenlang met zijn vette reet op zijn - many people are saying - opmerkelijk kleine handen ging zitten. The rest is history: China wist het aantal doden te beperken tot krap 5.000. In Trumps Murica woedt het virus als nooit te voren: 250k officiële covid-doden vandaag. En als het zo doorgaat een half miljoen op de dag van Bidens inauguratie. En dat koperen ploertje in de polder maar stampvoeten, janken en projecteren.