Joop

Republikeinen klappen voor antisemitische complotdenker

  •    •  
04-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
Marjorie Taylor Greene

© Rep. Marjorie Taylor Greene, R-Ga., walks with fellow House Republicans on Capitol Hill in Washington, Wednesday, Feb. 3, 2021, following a meeting called by House Minority Leader Kevin McCar

Het Republikeinse Congreslid Marjorie Taylor Greene heeft een staande ovatie gekregen van een deel van haar collega’s. Volgens de leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, zal Greene niet worden gestraft omdat ze racistische, islamofobe en antisemitische complottheorieën heeft verspreid.
Greene, die gelooft in de QAnon-complottheorie, kwam recent onder meer in het nieuws omdat ze een scholier die een school shooting overleefde, in een video belachelijk had gemaakt. Het Republikeinse Congreslid noemde de scholier een acteur die zou zijn “afgericht als een hond”.
De afgelopen jaren plaatste en likete Greene honderden berichten op sociale media waarin wordt gepleit voor het executeren van vooraanstaande Democraten, zoals Nancy Pelosi. Ook gelooft ze dat Trump de verkiezingen in 2020 heeft gewonnen en dat joden met laserstralen vanuit de ruimte de bosbranden in Californië veroorzaken.
Tijdens de bestorming van het Capitool een maand geleden deelde Greene de locatie van haar collega’s op Twitter. Verscheidene Democraten, onder wie Alexandria Ocasio-Cortez , vreesden dat de woedende indringers hen zouden vermoorden.
Greene kan rekenen op de steun van Donald Trump en zijn radicale aanhang. Dat verklaart vermoedelijk waarom McCarthy haar wangedrag met de mantel der liefde. De Republikeinse leider zegt wel dat “uitspraken die Greene heeft gedaan en gedeeld over school shootings, politiek geweld en antisemitische complottheorieën niet de waarden van de Republikeinen in het Huis vertegenwoordigen”.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (63)

stokkickhuysen
stokkickhuysen5 feb. 2021 - 14:33

Pappen en nathouden met benzine, dat is wat de republlikeinen proberen met hun partij. Trump wint geen verkiezingen, zijn opwaartse potentieel, gematigde stemmen winnen, gaat niet lukken en op lokaal niveau (county) zullen de Trump counties volop Trump blijven steunen maar de Democratische counties zullen niet naar Trump gaan. Tenzij natuurlijk het stemmen belemmerd wordt, en daar zijn de Republikeinen nu volop mee bezig: het oplossen van niet-bestaande risico's op voter fraud waardoor het moeilijker wordt voor de Democrates om de onderkant van de kiezer te mobiliseren. Wat dus eigenlijk aan het gebeuren is is een 'Steal' in slow motion. In de ogen van de Trump-Republikeinen is het geen steal, omdat ze alleen maar terugpakken wat van hun was. Maar ga als politieke organisatie maar eens achter dit verhaal staan: 'A December NPR/Ipsos poll found that 17% of adults believe that "a group of Satan-worshipping elites who run a child sex ring are trying to control our politics and media" while 37% said they didn't know whether the baseless allegation was true or not. https://www.nytimes.com/2021/02/03/opinion/qanon-conspiracy-theories.html Daar heeft Greene nog eeen spacelaser theorie aan toegevoegd. Ik heb eerder het idee dat we zitten te kijken naar een partij die zeer binnenkort gaat scheuren.

[verwijderd]
[verwijderd]4 feb. 2021 - 18:51

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
LaBou
LaBou 5 feb. 2021 - 11:15

De moraal van die reagans en thatchers zijn wel de basis waarop "dit tuig" voortbordeert. Onkruid moet je aanpakken zodra het opkomt, niet als het boven het hoofd begint te groeien.

Anoniempje5
Anoniempje55 feb. 2021 - 12:16

"Wat ik interessanter vindt is dat er binnen de republikeinse partij blijkbaar geen krachtige tegenbeweging te organiseren is die dit soort uitschot buiten de deur probeert te houden. " Machtspolitiek, zolang ze denken daardoor meer stemmen te krijgen dan zonder het uitschot omarmen ze het maar al te graag. Waardoor ze nagenoeg allemaal als uitschot te beschouwen zijn. Zijn ze sinds Reagan mee bezig. En nee het is niet opzienbarend, voor niemand denk ik, maar blijft wel verbazen dat het elke keer toch net weer een stapje verder kan allemaal.

Oki Doki
Oki Doki4 feb. 2021 - 14:40

Heel goed dat er geklapt wordt voor deze vrouw. Antisemitische complotdenkers dragen echt iets bij in de wereld, echt hele nuttige mensen.

2 Reacties
MaxMax2
MaxMax24 feb. 2021 - 16:22

'Antisemitische complotdenkers' Ze zijn dichterbij dan je denkt hoor....

Satya
Satya4 feb. 2021 - 18:44

"Ze zijn dichterbij dan je denkt hoor…." In Nederland hebben we een Kamerlid dat het zinvol acht één van de grootste te normaliseren. Sommigen geloven dat het om vvmu gaat wat mij erg vreemd lijkt gezien de andere rare complotten die ze verspreid die op de antisemitische complotten gebaseerd zijn. Wie een beetje gezond verstand gebruikt vindt het onnodig om mensen als Irving een platform te bieden, laat hem dat lekker zelf regelen indien je het toch doet zou kritisch benadering het minste zijn.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde4 feb. 2021 - 13:00

De vrouw doet er alles aan om in de media te komen. En de Republikeinen weten er geen raad mee. De oude garde ziet dit soort lieden het liefst zsm verdwijnen maar het Trumpisme is populair. Dus wordt ze gedoogd. Het is de Tea Party on steroids.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout4 feb. 2021 - 12:22

Richard Wolffe gisteren in The Guardian: It is long past time to admit the blindingly obvious: the Republican party has been hijacked by fascist extremists. It is now a far-right organization in league with neo-Nazis who have made it painfully clear they want to overthrow democracy and seize power, using violence if necessary. Every decision the so-called leaders make at this point defines which side they are on: the United States as we know it, or the white supremacist mob. https://www.theguardian.com/commentisfree/2021/feb/03/democracy-white-supremacist-mob-republican-party Bij de midterm verkiezingen van 2018 stelde Noam Chomky dat de Republikeinse partij de gevaarlijkste partij in de menselijke geschiedenis is, wat hij ook al vóór de Trump-periode stelde: Noam Chomsky on Midterms: Republican Party Is the “Most Dangerous Organization in Human History” https://www.youtube.com/watch?v=jeHOCId5T-w

5 Reacties
Norsemen
Norsemen4 feb. 2021 - 14:19

https://www.youtube.com/watch?v=9PAuKVqqcZQ Mooie discussie tussen Foucault en Chomsky. Vanaf min36 gaat het wat meer over dit onderwerp.

Pater
Pater4 feb. 2021 - 16:48

"It is long past time to admit the blindingly obvious: the Republican party has been hijacked by fascist extremists." Helaas klopt dat. Ik blijf wel hopen dat de invloed van Trump geleidelijk vermindert.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout4 feb. 2021 - 19:49

@Norsemen Dank. Vooral voor je oplettendheid. Culturele verschillen tussen het ''Europese'' en ''Amerikaanse'' kunnen zeker met de huidige gang van zaken in beide continenten een belangrijke rol gaan spelen. Vrij van politieke opvattingen - voor zover dat kan - vond er zomaar in 1971 in een dorpje als Eindhoven, vlak na de relatieve omverwerping van het ''ancien régime'' - die van mijn lieve ouders en even lieve leraren bij de hbs - tussen een zeer invloedrijke oprechte idealist en een dito oprechte rationalist, om het maar in mijn povere woorden uit te drukken. Iets wat aan mijn lange haren van destijds totaal aan mij voorbij ging. Iets van de essentie van debat kwam even bij naar boven toen ik ''De orde van het vertoog'' van Foucault las eind jaren '80 in de openbare bibliotheek in een nog kleiner dorp als Zwolle, om het vervolgens te vergeten. Wat ik een aantal jaren geleden opmerkelijk vond bij de immer rustige en doeltreffende Chomsky dat de woorden van Foucault hem nog steeds dwars zitten. Naast me ligt een nog ongelezen boekje ''The Chomsky-Foucault debate - on humane nature.'' Nog geen twee weken geleden besteld. Misschien levert het iets op. De liberale democratie hoeft niet overal op dezelfde manier te verlopen. Niet zoals in vergissingen in reacties bij joop.nl tot en met het nogal onnozele opiniestuk in NRC van de verder door mij vrij vaak gewaardeerde Ian Buruma over Joe Biden.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout4 feb. 2021 - 20:17

Vond er zo maar in 1971 ... etc. etc. ... een belangrijk debat plaats tussen ... etc. etc. .. [Chomsky en Foucault]

Norsemen
Norsemen4 feb. 2021 - 21:33

Wat een discussie was dat hè, echt schitterend. Zelf zit ik meer op de lijn van Foucault.

Norsemen
Norsemen4 feb. 2021 - 11:59

Nederland is niet anders, wij hebben immers Wilders en Baudet.

9 Reacties
Zandb
Zandb4 feb. 2021 - 13:21

Norsemen Ik ben geen fan van Wilders en Baudet maar hen hiermee vergelijken en hen dan ook nog eens als maatgevend voor Nederland voorstellen, dat vind absoluut te gek voor woorden.

Kuifje3
Kuifje34 feb. 2021 - 13:32

@Nordeman: Vergeet Kaag niet.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout4 feb. 2021 - 14:09

Goede waarschuwing. Daar ga ik voor.

Norsemen
Norsemen4 feb. 2021 - 14:13

Wilders en Baudet zijn net zo maatgevend voor Nederland als Taylor Greene voor de VS.

Norsemen
Norsemen4 feb. 2021 - 15:21

@Kuifje Kaag is getrouwd met een niet blanke Nederlander. Dat maakt haar in jouw ogen natuurlijk de grote Satan.

Kuifje3
Kuifje34 feb. 2021 - 19:17

Ik denk dat u zich behoorlijk vergist Norseman. Ik heb alleen behoorlijk veel bezwaar tegen het sponsoren van lieden die dat geld steken in het schieten van raketten op mijn familie.

Zandb
Zandb5 feb. 2021 - 8:14

Norsemen Wij hebben god mag weten hoeveel partijen. In de VS zijn er in feite maar twee. En wanneer deze mevrouw gewaardeerd lid is van die partij, die bijna de helft (soms meer, soms minder) van een 'land' dat bestaat uit 52 landen aanspreekt en als maatgevend voor dat land wordt gezien, dan is dat op geen enkele wijze vergelijkbaar met de positie van Wilders en Baudet in Nederland. Noch qua omstandigheden, noch qua inhoud. Kuifje en Bobby Dus Kaag sponsort mensen die uw familie beschieten? Zelfs als onze regering daar niet achter zou staan? Het is wel duidelijk hoe jullie denken.

Norsemen
Norsemen5 feb. 2021 - 11:46

Wij zijn goed en zij zijn fout, toch Zandb?

Zandb
Zandb6 feb. 2021 - 7:48

Norsemen Nederland is anders, niet noodzakelijk beter.

Kit2
Kit24 feb. 2021 - 11:53

Marjorie Greene is natuurlijk behoorlijk de weg kwijt, net als een fors deel van de andere Republikeinen, en slaat onzin uit. Ook in Nederland hoor ik hier en daar dit soort nonsense omhoog borrelen, zoals de foto waarop Mark Rutte te zien zou zijn met Dutroux. Lariekoek. Toch moet je de boel wel relativeren: onze kant is zelf ooit beginnen met de verzinsels, zelfs zo intens dat veel van ons er nog steeds in geloven. Eerst zou de olie op zijn in 1990. Wist U dat niet? Een verzinsel uit de jaren 70 om ons alert te maken op ons energieverbruik, maar ondanks de goede bedoelingen compleet uit de lucht gegrepen leugens en bangmakerij. Daarna de grote bos-sterfte-leugens, een verzinsel van de Duitser Ulrich die zelf al snel toegaf er naast gezeten te hebben. Maar wij werden vergast op verhalen dat er in het Oostblok geen boom meer overeind stond. Alle bossen waren daar al dood. Na de val van de muur ging Jan met de Pet ook eens kijken daar en zagen gezonde bossen van Bohemen, Oost-Duitsland, Roemenie, de Karpaten, waar wij alleen maar van konden dromen. Leugens en verzinsels, gelardeerd met tendentieuze foto’s van een stukje gekapt bos. Idiote ’wetenschappers’ die met een gezond takje in hun handen stonden aan te wijzen dat dit bos desondanks ten dode was opgeschreven. Een beteuterd ventje met een verweerd brokje van de Sint Jan in Den Bosch in de hand aankondigde dat deze kerk in het jaar 2000 geheel en al opgelost zou zijn in de zure regen. De laatste leugen was wel dat we iets aan die zure regen hebben gedaan, want een paar jaar geleden kwamen de metingen: de viezigheid in de regen was nauwelijks lager en met de ellende daarvan zitten we nu weer. Ook nu weer staan zelfbenoemde ‘wetenschappers’ klaar met het bericht dat onze kinderen al zullen moeten uitwijken naar hooggelegen gebieden omdat de zeespiegel met 2, nee 3, nee 4, nee 5 of veel meer meters gestegen zal zijn. Lekker dreigen en bangmakerij, en dat helpt niet om de wereld achter je te krijgen om de wel degelijk nodige klimaat-maatregelen te nemen. Ik weet nog wel een paar van dit soort leugens, maar het wordt te lang, denk ik. Geef me dan maar Marjorie Greene. Ook knettergek, maar minder gevaarlijk dan de mensen die mijn eigen kring vergiftigen.

4 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen4 feb. 2021 - 15:45

onze kant is zelf ooit beginnen met de verzinsels Doe me een lol en gebruik het woord 'onze' niet? Wat een linkvrij gelul wat je allemaal bijelkaar kletst. Of althans, of het klets is of niet kan ik er niet uithalen.

Karingin
Karingin4 feb. 2021 - 16:06

Wat jij leugens noemt, noemen weldenkende mensen gewoon worst case scenarios. Wees maar blij dat er mensen reageerden op die "bangmakerij" van jou, anders had 't water je wellicht al aan de lippen gestaan

Pater
Pater4 feb. 2021 - 16:45

@Kit De effecten van de zure regen waren zeer reëel. Het Waldsterben (Ullrich) was vooral zichtbaar in de “Zwarte Driehoek”, het grensgebied van Duitsland, Polen en Tsjechoslowakije. Die regio leek één groot bomenkerkhof. Er volgden sterke beperkingen van zwavel, ammoiniak en stikstofoxyde, en dat hielp. Ik neem aan dat je dit zelf ook wel weet want het is overal te vinden, zo dom kun je niet wezen. Waarom schrijf je deze onzin? Uitgaande van de toen bekende voorraden en schattingen olie en gas waren de toenmalige voorspellingen (Club van Rome) trouwens zeer terecht. Het ware goed geweest als we dat serieuzer hadden genomen, dan zaten we nu met een aanzienlijk minder grote opwarming van de aarde. Maar die zul je ook wel ontkennen.

The Apple
The Apple4 feb. 2021 - 19:15

Onze kant weet ook zo wel hoe we FvD agitatoren moeten herkennen, dus daarvoor hoef je niet op je hondenfluitje te blazen

Rolandb Gilead
Rolandb Gilead4 feb. 2021 - 11:42

Die vrouw is behoorlijk van het padje af. Maar dat zijn er wel meer in de VS. Je kunt er zelfs president mee worden. En dan heb ik het niet over Biden.

MaxMax2
MaxMax24 feb. 2021 - 11:19

Hoe kan het dat deze vrouw daar nog zit? Hebben ze onschendbaarheid of iets dergelijks?

11 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper4 feb. 2021 - 11:46

Trump.

DaanOuwens
DaanOuwens4 feb. 2021 - 13:00

@ MaxMax Jij schrijft: Hoe kan het dat deze vrouw daar nog zit? Ze zit daar namens kiezers zoals jij. Rechtse burgers in de VS maar ook hier in Nederland nemen zelden of nooit afstand van extreem rechts. En bijvoorbeeld de VVD en het CDA doen er alles aan om kiezers te werven bij de PVV en het FvD. Het antwoord op deze vraag had je zelf ook wel kunnen bedenken. Greene kreeg applaus van de helft van de Republikeinse collega's. Allemaal mensen die haar niet afvallen. Daarom zit ze er nog.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout4 feb. 2021 - 13:39

Drs.P kon nog wel eens betrapt worden op enig denken.

MaxMax2
MaxMax24 feb. 2021 - 14:44

@Daan '‘Ze zit daar namens kiezers zoals jij’' Dat zal het zijn Daan, sterk argument. 'Rechtse burgers in de VS maar ook hier in Nederland nemen zelden of nooit afstand van extreem rechts. En bijvoorbeeld de VVD en het CDA doen er alles aan om kiezers te werven bij de PVV en het FvD.' Ik heb helemaal *niets* met zowel de PVV, FvD of extreem-rechts, dat jij met je domme 'als je niet met ons bent ben je tegen ons' mentaliteit iedereen wegzet als extreem-rechts zegt vooral over jou en je persoonlijkheid.

DaanOuwens
DaanOuwens4 feb. 2021 - 15:25

@ MaxMax Jij schrijft: Dat zal het zijn Daan, sterk argument. Waar jij kennelijk weinig tegen in kan brengen. En je schrijft: Ik heb helemaal *niets* met zowel de PVV, FvD of extreem-rechts Dat heb je wel. Dat laat je zien in je reacties hier. Er zit nauwelijks verschil tussen de boodschap van Wilders en de opvattingen die jij hier uitdraagt.

Norsemen
Norsemen4 feb. 2021 - 15:26

"Ik heb helemaal *niets* met zowel de PVV, FvD of extreem-rechts," Dat is wel heel vreemd dan, gezien wat je allemaal uitkraamt. En hoezo "... of extreem rechts"? Bedoel je andere extreem rechtse partijen?

Sonic2
Sonic24 feb. 2021 - 15:59

@ DaanOuwens Ik heb vier jaar lang de enorme hypocrisie van een behoorlijk aantal tegen Trump niet kunnen begrijpen. Alsof wat er in Amerika gebeurt on Nederlandse toestanden zijn. En alsof Nederland een fatsoenlijk gidsland is. En alsof wij hier alleen maar "rechts" kennen. Trump wil geen moskee sluiten. Trump wil niet een hele bevolkingsgroep het land uit. Trump is in vergelijking met Baudet nog gematigd. Ik durf te voorspellen dat Baudet niet onwelgevallige verkiezing uitslagen zal gaan aanvechten. Fatsoenlijke mensen zoals u en andere linkse of gematigde mensen hebben recht van spreken. Maar alles wat rechts of ultra rechts is moet serieus dimmen. Het ultra rechtse smaldeel hier is echt nog veel erger als in Amerika. Qua gedachtengoed dan. Laten wij eerst ons samenleving eens van dat hardnekkige gif zuiveren. Waar MaxMax niets aan doet. En wat hij allemaal prima vindt. Liever schoffeert hij respectloos fatsoenlijke linkse mensen. In Amerika zijn er nog een paar mensen die stelling nemen tegen de zeer extreme rechtse vleugel van die partij. In Nederland is dat kennelijk een volledige linkse aangelegenheid. Nederland moet niet zo met het vingertje zwaaien naar Amerika. We moeten ons op ons eigen land richten en het nationalistische gif verbannen uit onze samenleving. Ultra rechts is een virus. En dat dient bestreden te worden. Democratisch en in debat. Maar ook nu wat dwingender. En daarmee bedoel ik. Je bent volslagen krankzinnig als je PVV of FvD stemt. Dat je zorgen bent is prima, maar je spoort niet als je er op stemt. We moeten het echt heel erg gaan ontmoedigen. Anders wordt het in ons dichtbevolkte land een nog grotere puinhoop als Amerika.

MaxMax2
MaxMax24 feb. 2021 - 16:21

@Daan 'Waar jij kennelijk weinig tegen in kan brengen.' Omdat het sarcasme is Daan... Ik heb niets met de PVV of het FvD omdat het domme partijen zijn voor domme mensen en ze hebben domme voorstellen. Ik ben echter wel zeer kritisch op de politiek Islam, maar als je hier kritisch bent op de politieke islam ben je types zoals Daan of Norsemen al meteen een PVV'er of extreem-rechts. @Norsemen 'Dat is wel heel vreemd dan, gezien wat je allemaal uitkraamt.' Volgens die logica ben jij dus extreem-links, of werkt dat niet zo? @Sonic 'Waar MaxMax niets aan doet. En wat hij allemaal prima vindt. Liever schoffeert hij respectloos fatsoenlijke linkse mensen.' Respect moet je verdienen beste Sonic.

Norsemen
Norsemen4 feb. 2021 - 16:34

@Max Dat ligt aan je definitie van extreem links. Als dat is een hekel aan racisme hebben heb je gelijk.

DaanOuwens
DaanOuwens4 feb. 2021 - 17:22

@ MaxMax Jij schrijft: Omdat het sarcasme is Daan… Omdat je er niets tegenin kan brengen. En je schrijft: Ik heb niets met de PVV of het FvD omdat het domme partijen zijn voor domme mensen en ze hebben domme voorstellen. Er is een grote gelijkenis tussen die partijen en jouw reacties. En je schrijft: Ik ben echter wel zeer kritisch op de politiek Islam, Net zoals de PVV en het FvD. Er is geen politieke islam behalve Denk en Nida. @ Sonic Hij is gewoon de rechtervleugel van de VVD of het CDA. Staat dicht bij extreem rechts. Zal het extreem rechtse gedachtegoed nooit expliciet veroordelen omdat het grotendeels overeenkomst met zijn eigen opvattingen. Een soort Buma die kinderen het volkslied wil laten beginnen bij het beginnen van de schooldag. Het zijn dat soort mensen die op de bres klimmen voor extreem rechts en andere groepen veroordelen. Kortom ik ben het wel met je eens.

The Apple
The Apple4 feb. 2021 - 19:03

De VVD en het CDA zijn al lang zover naar rechts afgedreven dat zelfs extreem-rechtse figuren zoals MaxMax zich daar thuis voelen en bijdragen aan de illusie dat ze tot het politieke midden behoren.

Paul250371
Paul2503714 feb. 2021 - 11:10

Wat een treurige armoede.

harmmeijer
harmmeijer4 feb. 2021 - 10:47

Voor 5 miljoen Joden, die zich altijd redelijk vrij van antisemitisme waanden in de VS, gaat het ook voor hen bergafwaarts in het land waar de onverdraagzaamheid sinds Trump op niet-blanken en immigranten toeneemt. De Republikeinen zitten in een spagaat: van de partij weer een ‘fatsoenlijke’ partij maken of het pad van het Trumpiaanse model van polarisering en het kapotmaken van de journalistiek, critici en andersdenkenden verder te perfectioneren.

2 Reacties
Arjan Fernhout
Arjan Fernhout4 feb. 2021 - 13:23

Het verhaal over een spagaat of zelfs een "burgeroorlog" binnen de Republikeinse Partij, een epische strijd om de ziel van de partij en haar toekomstige richting dat door veel respectabele Amerikaanse media en elders wordt verspreid klopt niet. Het is niet alleen zo dat de krankzinnige Marjorie Taylor Greene voor haar gedrag wordt beloond met een plaats in de House Education Committee. Vertegenwoordiger Matt Gaetz mocht vanuit zijn thuisstaat Florida naar Wyoming reizen om de verwijdering van Liz Cheney te vragen, omdat deze op 12 januari te kennen gaf president Trump af te willen zetten. Kevin McCarthy kroop naar Mar-a-Lago om de ring van de afgezette Trump te kussen. House Speaker Nancy Pelosi verwees naar dezelfde Minority Leader Kevin McCarthy als "McCarthy (Q-CA)" in een persbericht op woensdag, omdat deze de gevaarlijke QAnon samenzweringstheorie niet verwerpt. De cijfers spreken verder voor zich: Tijdens de certificering van de stemmen van het Electoral College werd het bezwaar tegen de resultaten van Arizona onderschreven door 121 GOP-leden van het Huis. Het bezwaar tegen de resultaten van Pennsylvania werd gesteund door 138. Dit in de uren direct na de aanval op het Capitool. Een paar dagen later stemden 201 van de 211 leden van het Republikeinse Huis tegen afzetting van Trump. Dat is 95%. In de Senaat, een blijkbaar meer verheven lichaam, stemden 45 van de 50 senatoren in met een laffe poging om Trump te redden door te stellen dat het ongrondwettelijk was om een ​​proces te starten. Dat is 90%. Er lijkt hier niet echt een burgeroorlog aan de gang te zijn. Dat is wensdenken. In het beste geval is er een kleine gemarginaliseerde minderheid in de GOP die in een achterhoede-actie strijdt voor fatsoen en verantwoording, terwijl het grootste deel van de partij in nauw contact staat met opstandelingen, die een antidemocratische, nihilistische, terroristische agenda volgen ...

stokkickhuysen
stokkickhuysen5 feb. 2021 - 14:19

Pappen en nathouden met benzine, dat is wat de republlikeinen proberen met hun partij. Trump wint geen verkiezingen, zijn opwaartse potentieel, gematigde stemmen winnen, gaat niet lukken en op lokaal niveau (county) zullen de Trump counties volop Trump blijven steunen maar de Democratische counties zullen niet naar Trump gaan. Tenzij natuurlijk het stemmen belemmerd wordt, en daar zijn de Republikeinen nu volop mee bezig: het oplossen van niet-bestaande risico's op voter fraud waardoor het moeilijker wordt voor de Democrates om de onderkant van de kiezer te mobiliseren. Wat dus eigenlijk aan het gebeuren is is een 'Steal' in slow motion. In de ogen van de Trump-Republikeinen is het geen steal, omdat ze alleen maar terugpakken wat van hun was.

JoostV52
JoostV524 feb. 2021 - 10:40

Dit klappen komt hoogstwaarschijnlijk voor uit het willen pesten van de democraten. Wat uiteindelijk weer doel heeft getroffen.

3 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper4 feb. 2021 - 11:03

Klappen voor een fascist om democraatjes te pesten? Dan heb je je prioriteiten wel op een rijtje.

Paul250371
Paul2503714 feb. 2021 - 11:06

Of ze zijn het met haar eens.

stokkickhuysen
stokkickhuysen4 feb. 2021 - 16:23

Nee daar komt het niet uit voort. Het is gewoon een steunbetuiging van rechts voor rechts. Het kan allemaal niet gekker op rechts en dat gaat schade opleveren. Het is duidelijk dat de enige kans voor de Republikeinen om in de nabije toekomst een president te hebben is om de twee totaal verschillende kiezersgroepen onder hetzelfde dak te houden. Dat gaat niet lukken. Ik hoop dat de Donald zelf de stekker uit de huidige GOP trekt, dan heeft hij zichzelf in 1 klap irrelevant gemaakt.

Nick the Stripper
Nick the Stripper4 feb. 2021 - 10:35

Volgend op een motie van de Dems wordt deze sociopaat de komende 24 uur volkomen terecht verwijderd uit de commissies waar de Republikeinen haar natuurlijk nooit in hadden moeten zetten. Daarop volgt uiteraard vanuit rechtse hoek een boel gemonkel over 'cancel culture'. Ik zou zeggen: kom maar op sneeuwvlokjes. Als je niet gecanceld wilt worden moet je je misschien maar eens leren gedragen als een volwassene, en niet als een dreinende kleuter.

Bernie2
Bernie24 feb. 2021 - 10:33

Over executeren gesproken... Sommigen worden geboren zonder een gezonde dosis hersenen. Dit kreng moet verwijderd worden uit het congres waar ze de VS democratie representeert. Wegens haatzaaien zou ze uitvoerig behandeld kunnen worden met laserstralen wegens verstandsverlies in een ver gevorderd stadium. Een glas bleekwater zou haar ook goed doen. Het applaudisserend smaldeel? Lijdt in hoge mate aan het Stockholmsyndroom, iets anders kan ik er niet van maken. Zou namelijk wel erg toevallig zijn dat ook zij danig beperkt worden in hun geestelijke vermogens. Wat een puinbak daar zeg. Lijkt steeds meer op Nederland waar fascisten als Baudet en Wilders al jarenlang ongehinderd hun bij elkaar gelogen gif in De Kamer en hun Bierkellers mogen spuien. Wilt u meer of minder democratie? Minder? Dan regelen we dat.

5 Reacties
MaxMax2
MaxMax24 feb. 2021 - 11:15

'Wegens haatzaaien zou ze uitvoerig behandeld kunnen worden met laserstralen wegens verstandsverlies in een ver gevorderd stadium. Een glas bleekwater zou haar ook goed doen.' Gaat alles wel goed, beste Bernie?

Nick the Stripper
Nick the Stripper4 feb. 2021 - 11:52

Altijd Geslaagt 4 februari 2021 at 12:22 [ Gelukkig hebben we nog een Grondwet waardoor uw abjecte denkbeelden niet gesublimeerd zullen worden. ] Het is inderdaad mooi dat de Amerikaanse grondwet er in voorziet dat een senator of een afgevaardigde berispt, gestraft of zelfs verwijderd kan worden: "Each House may determine the Rules of its Proceedings, punish its Members for disorderly Behavior, and, with the Concurrence of two thirds, expel a member."

Zandb
Zandb4 feb. 2021 - 13:28

Bernie Bij domme mensen (mensen zonder een gezonde dosis hersenen en ook nog eens lijdend aan verstandsverlies)) verrichten glazen bleekwater wonderen? Hoeveel van die glazen hebt u dan nodig, denkt u?

stokkickhuysen
stokkickhuysen4 feb. 2021 - 17:07

@Bernie Je vergeet lichttherapie. Ze heeft vast nog wel een zaklamp op zolder liggen. Maar of het gaat helpen.. @Max: ik voel me uitstekend.

MaxMax2
MaxMax25 feb. 2021 - 20:58

@Stockkick Hoezo reageer jij op de vraag die ik aan Bernie stel? Of is Bernie je alter-ego?

Sonic2
Sonic24 feb. 2021 - 10:00

Het is waarschijnlijk allemaal een complot van de linkse media. De Democraten hebben de "arbeider" in de steek gelaten en praten alleen nog maar over Wake dingen. Dus kan je die lieve schatjes die op deze complotdenker stemmen echt niets kwalijks nemen. En op naar de volgende malloot binnen de Republikeinse partij. En op naar de volgende relativering en nuancering. En laten we het vooral ook niet veroordelen. En laten we ook vooral niet mensen aanspreken op hun achterlijke stemgedrag. Dan komt het allemaal helemaal goed. Toch?

1 Reactie
Anoniempje5
Anoniempje54 feb. 2021 - 10:20

"Dan komt het allemaal helemaal goed. Toch? " Ze geloven zelfs dat de inaguratie van Biden een 'deep fake' is en dat op, ik meen, 4 maart toch T***p weer de echte president wordt. Dit nadat ze geloofden dat Biden tijdens de inauguratie gearresteerd zou worden en T***p ingezworen zou worden. Ze geloven natuurlijk ook dat ze slim zijn en als enige de waarheid zien.

Uilenspiegel
Uilenspiegel4 feb. 2021 - 9:50

Laserstralen uit de ruimte? En je mag het woord Wappie niet meer gebruiken?

1 Reactie
Zandb
Zandb4 feb. 2021 - 13:29

Uilenspiegel Van wie mag u het woord Wappie niet meer gebruiken dan?

Anoniempje5
Anoniempje54 feb. 2021 - 9:45

"Republikeinse leider zegt wel dat “uitspraken die Greene heeft gedaan en gedeeld over school shootings, politiek geweld en antisemitische complottheorieën niet de waarden van de Republikeinen in het Huis vertegenwoordigen” Maar bv. eisen dat ze aftreed zullen ze nooit doen maar wel als iemand van de tegenpartij, een beetje kinderachtig, demonstratief een paar papiertjes doorscheurt van een zeer slechte polariserende speech want dat is natuurlijk veeeeeeeeeeeel erger. De democraten zijn qua beleid niet heel veel beter maar die zullen wel vertrek eisen als een democraat zulke uitspraken zou doen. Hypocrieter als een Republikein in de VS zijn er niet. Zelfs niet de goed praters van hun hier in Nederland.

Tom Meijer
Tom Meijer4 feb. 2021 - 9:31

De republikeinse partij: de partij van het uitschot. Te smerig om in de buurt ervan te zijn.