Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Republikein Ted Cruz krijgt simpele vraag over absurde Amerikaanse wapenwet en gaat er gauw vandoor

  •  
26-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2721 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-05-26 om 12.18.54

Het is simpelweg niet uit te leggen dat van alle landen in de wereld, alleen in de Verenigde Staten met zeer grote regelmaat massamoorden plaatsvinden zoals deze week op de school in Texas waarbij 19 kinderen om het leven kwamen. Tenminste, het is wel uit te leggen, maar daarvoor moet je erkennen dat het recht op vrij wapenbezit het grote probleem is. Iets wat met name de Republikeinen op elke mogelijke manier proberen te ontkennen. 

Het is dit jaar precies twintig jaar geleden sinds Michael Moore zijn film Bowling for Columbine uitbracht, waarin hij aandacht vroeg voor de absurde wapenwetgeving waardoor de moordenaars op de middelbare school van Columbine zo makkelijk aan hun wapens konden komen. Sindsdien neemt het aantal schietpartijen alleen maar toe en niet af. Na elke mass shooting klinkt de roep om strengere wapenwetgeving, maar die komt er mede door de fanatieke wapenlobby van de NRA niet. De massamoord op de school in Uvalde, Texas, was alweer nummer 24 van dit jaar. En het is pas mei.

Een van de Republikeinse politici die erin uitblinkt zijn hoofd in het zand te steken als het gaat om de wapenwet, is Trump-lakei en senator Ted Cruz, ontvanger van honderdduizenden dollars aan campagnecontributies van de NRA. Na afloop van de massamoord in Uvalde spoedde hij zich om te benadrukken dat er niet minder, maar juist meer wapens nodig zijn om dit soort bloedbaden te stoppen. Immers, als de docenten direct konden terugschieten, was het wellicht nooit tot een massamoord gekomen, aldus de absurde redenatie van Ted Cruz die ook nog opmerkte dat de achterdeur van de school op slot had moeten zijn. Wanneer een journalist van het Britse Sky News van Cruz wil weten waarom dit soort slachtpartijen echt alleen in Amerika gebeuren, kiest Cruz eieren voor zijn geld en gaat er in alle haast vandoor.honderdduizenden

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.