Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rel om duur horloge van linkse politica in Duitsland

  •  
24-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
216 keer bekeken
  •  
SawsanChebli
Op een vier jaar oude foto van de Berlijnse sociaaldemocraat Sawsan Chebli staat zij afgebeeld met een Rolex-horloge van 7.300 euro om de pols. Dit leverde in de afgelopen week een enorme sociale mediarel op in Duitsland. “Alles wat je over de stand van de sociaaldemocratie moet weten”, was een veel gehoord verwijt. Dit meldt de VRT. Honderden bijtende commentaren vielen haar ten deel. De hashtag #rolex ging al snel viraal. “Haar kiezers kunnen amper rondkomen, zij loopt rond met een Rolex,” schamperde men.
Toch kreeg ze ook veel steun. Vooral omdat de manier waar Chebli aan de schandpaal werd genageld voor velen te ver ging. Zelfs politieke tegenstanders stonden aan haar zijde. De leider van de liberale partij (FDP), Christian Lindner, zei: “Wat ze met het geld dat ze verdient privé doet, gaat niemand wat aan. Men hoeft niet arm te zijn om tégen armoede te zijn.” In een commentaar in het weekblad Die Zeit sprak de redacteur van dienst over het feit dat “sommige Duitsers met Duitse voorouders het kennelijk beledigend vinden dat mensen met buitenlandse roots in dit land rijk kunnen zijn.”
Het lijdend voorwerp zelf beet van zich af op Twitter: “Wie van jullie heeft met 12 broers en zussen in twee kamers gewoond, op de grond geslapen en gegeten, in het weekend hout moeten hakken omdat de kolen te duur waren? Niemand moet mij zeggen wat armoede is.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.