Joop

Reïntegreren na de Facebook-gevangenis

  •  
14-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinne

© kinne

De Australische comedian Troy Kinne toont in een sketch wat er gebeurt nadat je verbanning van Facebook is opgeheven en je weer mag terugkeren in het wereldomspannende sociale netwerk waar een fors deel van de mensheid hun dagen doorbrengt. Het is even wennen…

Meer over:

facebook, kijk nou,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Gerard von Berlichingen
Gerard von Berlichingen16 jul. 2019 - 14:47

Ik verdien als verkoper cq handelaar goed via facebook. Ik heb twee accounts, een prive en een zakelijke. Prive maak ik weinig gebruik van facebook, maar de laatste jaren verkoop ik enorm veel via het medium (MeWe in mindere mate, maar dat is ook nog redelijk nieuw). Zeker met de gespecialiseerde sub-groepen bereikt men een enorm breed publiek tot in alle windhoeken van de wereld.

1 Reactie
adriek
adriek17 jul. 2019 - 14:23

Aan de aanbodkant is het natuurlijk handig als er één enkel medium is waar je 'iedereen' mee bereikt. Als er maar één krant zou bestaan zou het ook veel makkelijker adverteren zijn dan wanneer er tien zijn. De meeste mensen voelen wel aan dat één krant een wat te beperkte kijk op de wereld kan opleveren, vooral als die krant door een Amerikaanse redactie gerund zou worden. Één sociaal netwerk is ook te beperkt. Maar helaas is Internet een (soort van) winner-takes-all markt.

Frits Jansen
Frits Jansen15 jul. 2019 - 10:08

Aan JOOP.NL heb ik voorlopig genoeg. DEDAGELIJKSESTANDAARD.NL kan ik alleen nog bereiken als ik niet thuis ben. Blijkbaar geblokkeerd. Al hoor je dat niet. Ik denk dat ik ze heb geërgerd met een redelijke bijdrage, wat zij "extreem links" noemen.

1 Reactie
Thuiszitter
Thuiszitter15 jul. 2019 - 14:12

Beste Frits , mijn advies neem een VPN server, dan kun je gewoon thuis blijven. https://vpndiensten.nl/

[verwijderd]
[verwijderd]14 jul. 2019 - 17:33

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
adriek
adriek15 jul. 2019 - 10:12

Joop is ook gratis :)

noMan2
noMan214 jul. 2019 - 15:45

Ben nooit aan Facebook begonnen, ondanks vele aandringen van mensen in mijn omgeving. Ik heb nog geen seconde het gevoel gehad iets te missen. Daarvoor heb ik het veel te druk met mijn eigen leven te leiden en onderzoek te doen naar onderwerpen die mij interesseren. Daardoor wist ik bijvoorbeeld al dat Facebook een zeer gevaarlijk propagandamiddel is, dus alleen maar extra reden er niet aan te beginnen. Ik heb liever 1 analoge goede vriend dan 1000 digitale nepvrienden.

1 Reactie
Klaas Punt
Klaas Punt15 jul. 2019 - 8:24

Je hebt volkomen gelijk. Ik ben een tijdje Facebook gebruiker geweest maar vrij snel weer opgestapt. Eeden: de vele berichten die niet nodig had. Ik moet nu nog van Google af zien te komen want die veryrouw ik niet echt. Zij verzorgen een dienst, maar wat vragen ze er voor terug?

adriek
adriek14 jul. 2019 - 13:13

Verbannning? Ik heb er zelf de stekker uitgetrokken na schandaal nummer zoveel. Een heel enkele keer hoor ik van familieleden dat er iets interessants gebeurt op Facebook, maar vijfennegentig procent is reclame, fake news berichtjes over babies van 22 pond en ontvoerde honden, en het zoveelste bord eten in een restaurant van de zoveelste jarige. Facebook is zwaar overrated, en doordat iedereen geloofd niet zonder te kunnen zijn er hier en daar ook bedrijven en verenigingen die lijken te denken dat Internet gelijk is aan Facebook.

ton14024
ton1402414 jul. 2019 - 12:59

Dus het is echt als in The Matrix. Je zit echt in dat netwerk. En verbanning is als doorgespoeld worden? Zijn er meer mensen met deze ervaring, en hoe kwam je er overheen?