Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Regisseur antidiscriminatiefilmpje knipt Giel Beelen eruit

  •  
01-11-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
krijn
Giel Beelen speelt een rol in het antidiscriminatiefilmpje ‘zet een streep door discriminatie’ van de overheid. De regisseur, Krijn van Noordwijk, vindt dat Beelen, na zijn “grapje” over Sylvana Simons, niet meer in het filmpje hoort dat hij voor de campagne heeft gemaakt. Daarom heeft hij het hoofd van de 3FM-dj uit het filmpje geblokt. In een open brief aan minister Plasterk legt de regisseur uit waarom Beelen uit het filmpje moet. Hij schrijft:
"Geachte heer Plasterk, beste Ronald. we kennen elkaar een beetje, ik mocht je ooit filmen en fotograferen voor het Aidsfonds, en laatst regisseerde ik voor buro NOISE de anti-discriminatie campagnespots. De spot met de bekende Nederlanders en de rode streep bijvoorbeeld. Daar zitten, naast Aboutaleb en anderen, ook Sylvana Simons en Giel Beelen in. Giel heeft een erg nare ‘grap’ gemaakt richting Sylvana (en een groot deel van Nederland), door haar- nationwide- met een aap te vergelijken, in navolging van de bekende stoflul Johan Derksen. Ik vind als maker dat de twee niet in eenzelfde anti-discriminatie film meer kunnen staan. Giel moet eruit: Ik wil hem eenvoudig onherkenbaar maken met een zwart vlak over zijn kop heen. Zie vimeo.com/189753183 . Hoewel ik begrijp dat de campagne is ‘afgelopen’, zijn er nog steeds rudimenten aanwezig op het web. Ook binnen de officiele pagina discriminatie.nl, zoals hier: www.discriminatie.nl http://toolkit.discriminatie.nl/campagne-materialen en ook op facebook: www.facebook.com/zeteenstreepdoordiscriminatie Ik zou het een erg goed idee vinden als je wilde meewerken aan het terugplaatsen van de film inclusief de zwarte vlakjes. Een opfrisser voor de campagne lijkt mij. Dan doen we onze eerdere campage, maar vooral onszelf, eer aan. Vriendelijke groet van Krijn van Noordwijk, regisseur en fotograaf."
we kennen elkaar een beetje, ik mocht je ooit filmen en fotograferen voor het Aidsfonds, en laatst regisseerde ik voor buro NOISE de anti-discriminatie campagnespots.
De spot met de bekende Nederlanders en de rode streep bijvoorbeeld. Daar zitten, naast Aboutaleb en anderen, ook Sylvana Simons en Giel Beelen in. Giel heeft een erg nare ‘grap’ gemaakt richting Sylvana (en een groot deel van Nederland), door haar- nationwide- met een aap te vergelijken, in navolging van de bekende stoflul Johan Derksen.
Ik vind als maker dat de twee niet in eenzelfde anti-discriminatie film meer kunnen staan. Giel moet eruit: Ik wil hem eenvoudig onherkenbaar maken met een zwart vlak over zijn kop heen. Zie vimeo.com/189753183 .
Hoewel ik begrijp dat de campagne is ‘afgelopen’, zijn er nog steeds rudimenten aanwezig op het web. Ook binnen de officiele pagina discriminatie.nl, zoals hier: www.discriminatie.nl http://toolkit.discriminatie.nl/campagne-materialen en ook op facebook: www.facebook.com/zeteenstreepdoordiscriminatie
Ik zou het een erg goed idee vinden als je wilde meewerken aan het terugplaatsen van de film inclusief de zwarte vlakjes. Een opfrisser voor de campagne lijkt mij. Dan doen we onze eerdere campage, maar vooral onszelf, eer aan.
Vriendelijke groet van Krijn van Noordwijk, regisseur en fotograaf.

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.