Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Regeringsleiders EU vergaderen in Brussel over energiecrisis

  •  
20-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
786 keer bekeken
  •  
EU_Summit_-_Del_Rosso_
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (9)

PGS
PGS22 okt. 2022 - 7:48

Volgens mij overleggen zij nu bij welk ander fout land zij gas kunnen afnemen.

TurkseTurk
TurkseTurk21 okt. 2022 - 22:30

Het valt mij op dat zowel het gewone volk, de middenklasse, elite en zelfs de leiders los staan van de werkelijkheid. Mensen snappen niet hoe de economie werkt terwijl het eigenlijk heel simpel is. Er zijn twee factoren die bepalend zijn voor de Economie. De efficientie van de energie (Lees kostprijs en of aanwezigheid ervan) en de Transport (lees wederom als kostprijs en mogelijkheden hierin). In dit geval heeft EU problemen met Gas omdat er ruzie is met Rusland. Rusland heeft een enorme monopolie hierin en de infrastructuur is gebouwd om gas uit Rusland te ontvangen. Dus een alternatief op Rusland is er niet snel. LNG is heel duur (4x tot 9x zo duur) en beperkt beschikbaar en tevens heb je te maken met beperkte LNG Terminals in EU. Er bestaan wel oplossingen maar alleen als Eu beseft dat zij een probleem hebben en dan moeten ze snel handelen. Als Gas zeer duur wordt dan wordt energie zeer duur. Dus dat betekent dat alles in de verlengde hiervan zeer duur wordt. Dat betekend het instorten van de economie. Dat betekent het instorten van de Euro en enorme inflaties. Dat betekent dat landen en mensen zullen stoppen Euro als reserve munt te gebruiken. Dat betekent nog meer inflatie. Alsof dit alles niet genoeg is zal het volk de straten op gaan. Overheden zullen omvallen . Radicale partijen zullen nog meer stemmen krijgen. Zij zullen politiek aanvaarden die haat en discriminatie richting buitenlanders zal aanwakkeren. Nog meer kapitaalvlucht en slechte relaties met landen.

Joop  den Uil
Joop den Uil20 okt. 2022 - 15:33

Snelle aktie van de EU ! de winter is bijna voorbij. Jetten kan zich (als hij er bij is en niet naar een verweg conferentie gaat) niet verschuilen dat de EU ''anders'' bepaalt. Opmerkelijk dat er maar 15 van de 25 lidstaten aan de tafel zitten (Jetten dus toch absent?).

2 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗20 okt. 2022 - 19:36

Hier was het vandaag nog 26C en ik hoorde in NL ook nog bijna 20 dus de winter komt nog. Ik ben het niet overal mee eens wat Jetten zegt en doet. Een beetje minder negatief dan U wel omdat hij iedereen zijn persoonlijke pijntje niet kan oplossen. Zeker met de hobbie die NLers hebben om overal misbruik van te maken.

oproerkraaier
oproerkraaier21 okt. 2022 - 1:27

De winter begint net mafkees!

Juppé🎗
Juppé🎗20 okt. 2022 - 14:56

Vergeet niet dat de economie van de BeNeLux groter dan die van Rusland is.

1 Reactie
LaBou
LaBou 22 okt. 2022 - 10:19

Toch vreemd dan dat die russische economie zo'n invloed heeft hier.

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman20 okt. 2022 - 14:11

Haha spijker kop, je zou ze ook nog, een rood puntmutsje op kunnen zetten.

Sven Stevin
Sven Stevin20 okt. 2022 - 14:10

Ze zullen toch allemaal met de elektrische auto of met trein hebben gereisd en in een enkel geval op de fiets of lopend?