Het zijn niet alleen de bossen, maar kijk eens naar Groenland? http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1379253 André Kuipers laat in zijn uitzendingen zien wat de gevolgen zijn voor de planeet. Het kan nu echt niet meer weggedacht worden.
Tsja en maar zeiken dat we de thermostaat een graadje lager moeten zetten en de auto wat langer laten staan. http://www.natuurinformatie.nl/asp/page.asp?alias=nnm.dossiers&id=i000924&view=natuurdatabase.nl Wellicht dat dit teveel gevraagd aan onze drang naar economische groei..?
Komt door de klimaatpolitiek : er wordt verplicht biomassa bij te stoken dus lappen grond ter grootte van Brabant per stuk worden opgekocht ten nadele van de keuterboren, die een stukje verderop een oerwoud gaan ontginnen omdat ze willen eten.
Het probleem is aanzienlijk ernstiger dan de Uni van Maryland doet voorkomen omdat geen onderscheid gemaakt wordt tussen bomen en bossen. Niettemin een zeer informatieve kaart, vooral als je de details op de grond kent.
Ik heb uitgerekend dat het bij het huidige kaptempo nog 1000 jaar duurt voordat het Braziliaanse regenwoud is verdwenen. Niettemin is het verstandig om een vinger aan de pols te houden.
Petertje petertje perterje toch...ten eerste het probleem is juist dat het kaptempo niet gelijk blijft. Het zal als zoveel dingen blijven stijgen totdat het te laat is. Ten tweede zou ik graag "uw" berekening zien, ik weet zeker dat ik wat verbeterpunten kan aanbrengen.
Ik heb afgelopen dagen 2x de verwachte bevolkingsgroei van de aarde gepost, maar die heb je denk ik gemist. Als we zo doorgaan met voortplanten als nu dan gaat de wereldbevolking zo groeien: Begin mensheid (6 miljoen jaar geleden) - 2000 a.d. = 6 miljard mensen 2000 - 2060 = 11,5 miljard mensen 2060 - 2100 = 16 miljard mensen 2100 - 2200 = ? 40 miljard ? Als we met de huidige 7 miljard al de aarde verneuken, hoe gaat dat dan met 16 miljard? Ik denk dat we over 300 jaar een bijna onleefbare planeet hebben.
Het gaat er niet om hoe lang het duurt voor al het regenwoud gekapt is. Het gaat erom hoe veel je kunt kappen voor de gevolgen (ernstig) voelbaar worden. Jouw 1000 jaar suggereert dat we nog rustig een paarhonderd jaar kunnen kapper zonder effecten op (bijvoorbeeld) het klimaat. Ik vrees dat het wat genuanceerder ligt, zelfs nu ontstaan er in enkele decennia geleden gekapte gebieden al woestijnen die invloed op het klimaat lijken te hebben.
Niet best maar er komen ook bomen bij dus je moet wel de netto resultaten wegen.
Nieuwe bomen zijn nog lang geen oerwoud, je kunt die 2 niet met elkaar vergelijken.